matura...
-
Jaro
Odp: matura...
Politechnika Śląska oddział w Rybniku, Górnictwo i Geologia 

Sig i avatar autorstwa Corredo
-
and1
- Kontakt:
Ja Automatyka/Robotyka ;> Fajnie, że jakiś Interista będzie na miejscu ;Dric@rdo pisze: Ja chciałem iść na Politechnikę do Gliwic, ale 6 września mam rekonstrukcję ACL i nie wiadomo jak to później będzie. Dlatego muszę iść na miejscowy PWSZ w Raciborzu, kierunek matematyka.

-
Rustin
- Kontakt:
Panowie mam do wyboru Edukacja Techniczno - Informatyczna na AGH, Informatyka Stosowana na Uniwersytecie Ekonomicznym i Informatykę Nienauczycielską na UP, wszystko Kraków. Może ktoś doradzić co wybrać?
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
-
MiRas.
- Kontakt:
Ooo.. to już trzeci przyszły inż. elektryk na stronieKoziolek pisze:Ja idę na Politechnikę Poznańską, na Elektrotechnikę.Filip© pisze: a idzie ktoś z Was na Politechnikę?
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
skidus21
A ja się pochwalę, że się dostałem na politechnikę Śląską na kierunek Energetyka ;p
-
Koziolek
Eh, oby się udało★ Krwawy eM. ★ pisze: Ooo.. to już trzeci przyszły inż. elektryk na stronie![]()
-
MiRas.
- Kontakt:
Specjalke już dawno temu wybrałem ;P Teraz czas się zacząć pisać pracę mgr'skąKoziolek pisze: Eh, oby się udało. Na dodatek cieszę się, że w Poznaniu. Mirku, a wybrałeś już specjalizację? Jak tak, to jaką?
Edit. z tego co widzę to większość specjalizacji macie z ogólnie pojętej elektroenergetyki:
* Inżynieria wysokich napięć
* Sieci i automatyka elektroenergetyczna
* Systemy elektroenergetyczne
* Urządzenia i instalacje elektryczne
* Elektryczne układy mechatroniki
* Mikroprocesorowe systemy sterowania w elektrotechnice
* Pomiary w technice i medycenie
* Technika świetlna
* Układy elektryczne i informatyczne w przemyśle i pojazdach
Ta ostatnia specjalizacja może bycw jakimś stopniu spokrewniona z tą co ja mam.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, 20:55 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Lamatico
- Kontakt:
W tym roku przyszedł czas na mnie. Zadeklarowałem oprócz obowiązkowych: polskiego, matematyki, niemieckiego... matematykę rozszerzoną i chemię (na razie podstawową, ale z opcją zmiany do lutego na rozszerzoną)...
Jaka perspektywa po tym? Technologia chemiczna wydział energetyki i paliw na AGH w Krakowie. Ambitne plany, ale mam nadzieję, że mi się uda...
Ktoś z Was myśli o rozszerzonej matematyce czy rozszerzonej chemii? Jakieś wskazówki odnośnie tych przedmiotów od osób, które je zdawały? Każda opinia dla mnie ważna
Jaka perspektywa po tym? Technologia chemiczna wydział energetyki i paliw na AGH w Krakowie. Ambitne plany, ale mam nadzieję, że mi się uda...
Ktoś z Was myśli o rozszerzonej matematyce czy rozszerzonej chemii? Jakieś wskazówki odnośnie tych przedmiotów od osób, które je zdawały? Każda opinia dla mnie ważna
-
Chuchu
- Kontakt:
O mój Boże, jeszcze tylko niecałe 8 miesięcy...
Ja piszę rozszerzony angielski, podstawową matmę, podstawowy polski i podstawową geografię. Więc tak na dobrą sprawę od połowy maja mam wakacje
Egzaminów pisemnych się nie boje ale ustnego polskiego wręcz przeciwnie.
Ja piszę rozszerzony angielski, podstawową matmę, podstawowy polski i podstawową geografię. Więc tak na dobrą sprawę od połowy maja mam wakacje
-
Inler
Oprócz podstawowych mam zamiar pisać rozszerzoną matmę i podstawową fizykę (zastanawiam się nad zmianą na rozszerzenie)
It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
-
Ynter
Ja wybrałem polak podstawa(prezentacja o komentatorach sportowych ;]), angol rozszerzenie i matma rozszerzenie
I albo pójdę na filologię angielską żeby potem spróbować zostać tłumaczem albo pójdę na mechatronikę. Zobaczymy 
-
Mietson
Chuchu, polskiego nie ma się co bać. Naprawdę, każdy ma stres a z reguły się udaje bez problemów. Tym bardziej, że wynik nie ma znaczenia, tzn. byle te 6 punktów zdobyć. Nawet jak nie będziesz miał pełnych 15 minut a odpowiesz w miarę dobrze na pytania to się uda. Ja miałem 18/20, sam się zdziwiłem, że tak dużoEgzaminów pisemnych się nie boje ale ustnego polskiego wręcz przeciwnie.
Jak Wam nie pasuje mój podpis to co mam tutaj napisać? 
Inter Merda, Forza Juve - teraz jest ok?
-
paqao
ja zadeklarowałem polski i angielski podstawa, a matma i fizyka rozszerzona. A co później? Najprawdopodobniej AGH i coś powiązanego z fizyką i programowaniem.
-
Hanys
ja pisze podstawy z angielskim i rozszerzona geografia po tym wszystkim logistyka w katowicach albo gliwicach!
-
pilson_bz
posiadam prace "Powstanie Warszawskie i sposob jego ujęcia w literaturze, omow na wybranych przykładach" jeśli ktoś jest zainteresowany to priv
FORZA INTER
-
Chuchu
- Kontakt:
A ja mam pare pytań:
1. Czy jeśli pisemny angielski zdaję na poziomie rozszerzonym to ustny też muszę na rozszerzeniu czy mogę zrobić takiego mixa rozszerzenie+podstawa?
2. Czy jeśli złożyłem dopiero wstępną deklarację to mogę zmienić temat pracy na ustny polski czy ewentualna zmiana dotyczy tylko zdawanych przedmiotów?
3. Czy jeśli chciałbym oprócz obowiązkowego angola zdawać inny język obcy to też muszę zdawać z niego egzamin ustny?
1. Czy jeśli pisemny angielski zdaję na poziomie rozszerzonym to ustny też muszę na rozszerzeniu czy mogę zrobić takiego mixa rozszerzenie+podstawa?
2. Czy jeśli złożyłem dopiero wstępną deklarację to mogę zmienić temat pracy na ustny polski czy ewentualna zmiana dotyczy tylko zdawanych przedmiotów?
3. Czy jeśli chciałbym oprócz obowiązkowego angola zdawać inny język obcy to też muszę zdawać z niego egzamin ustny?
-
pilson_bz
z racji tego, że zdawałem w tym roku mature to moge coś na ten temat powiedzieć:Chuchu pisze: A ja mam pare pytań:
1. wydaje mi się, że może być taki mix (w tym roku tak można było zrobić, jeżeli nic się nie zmieniło to możesz śmiało tak robić)
2. u mnie w szkole po wstepnej deklaracji wypelnialem nastepna (chyba w lutym) i tam wszystkie ostateczne zmiany trzeba było wprowadzić. więc można i temat i przedmioty zmienić
3. wydaje mi się, że tak
FORZA INTER
-
Ynter
Chuchu do lutego jest ostateczna deklaracja i do tego czasu możesz dosłownie wszystko w niej zmienić ;]
-
R2
Co do tego mixu podstawy z rozszerzeniem to od tego roku juz tak nie mozna. Jak zadajesz np rozsz. ang. to musisz zdac pisemny i ustny na tym poziomie.
I potrafię słodko-kwaśny, być jak chilli gdy się wkurzę.
-
Mietson
Chuchu
1. Jeśli obowiązkowy język to język angielski to musisz zdawać rozszerzony także ustny, tyle, że jego wynik nie ma ŻADNEGO znaczenia, możesz nawet na niego nie przychodzić
2. Możesz
3. Teoretycznie ustny egzamin z nieobowiązkowego przedmiotu możesz olać
1. Jeśli obowiązkowy język to język angielski to musisz zdawać rozszerzony także ustny, tyle, że jego wynik nie ma ŻADNEGO znaczenia, możesz nawet na niego nie przychodzić
2. Możesz
3. Teoretycznie ustny egzamin z nieobowiązkowego przedmiotu możesz olać
Jak Wam nie pasuje mój podpis to co mam tutaj napisać? 
-
ForzaeDi
A jakie tematy wybraliście na Polski ustny ?
Osobiście wybrałem ten: "Rola pracy w życiu człowieka. Przedstaw różne ujęcia tego motywu, odwołując się do wybranych przykładów."
Oprócz oczywiście Polskiego ustnego i pisemnego (poziom podstawowy), języka obcego Niemiecki (poziom podstawowy) oraz Matmy (poziom podstawowy) wybrałem 2 dodatkowe przedmioty, tj. Matma (poziom rozszerzony) i Geografia (poziom rozszerzony)
Wszystko pięknie ładnie gdyby nie język obcy. Kompletna klapa u mnie.
Podstawowa sprawa: w technikach po Maturze czeka Egzamin Zawodowy (w moim przypadku Technik Geodeta)
Osobiście wybrałem ten: "Rola pracy w życiu człowieka. Przedstaw różne ujęcia tego motywu, odwołując się do wybranych przykładów."
Oprócz oczywiście Polskiego ustnego i pisemnego (poziom podstawowy), języka obcego Niemiecki (poziom podstawowy) oraz Matmy (poziom podstawowy) wybrałem 2 dodatkowe przedmioty, tj. Matma (poziom rozszerzony) i Geografia (poziom rozszerzony)
Wszystko pięknie ładnie gdyby nie język obcy. Kompletna klapa u mnie.
Podstawowa sprawa: w technikach po Maturze czeka Egzamin Zawodowy (w moim przypadku Technik Geodeta)
Ostatnio zmieniony 9 sty 2011, 00:19 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Michal_fci
to chyba i tak lepiej mature miec niz egzamin zawodowy
Przynajmiej ja tak wole mature niz Technik Mechanik bo i tak w zawodznie nie mam zamiaru pracowac
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
fmlyhm
Matura zawsze spoko?
Powoli się uczyć trzeba zacząć chyba?
Polski, mata i angielski w podstawie łatwo pójdzie. Gorzej z matą, angielskim i fizyką/gerą na rozszerzeniu będzie.
Damy radę!
Powoli się uczyć trzeba zacząć chyba?
Polski, mata i angielski w podstawie łatwo pójdzie. Gorzej z matą, angielskim i fizyką/gerą na rozszerzeniu będzie.
Damy radę!

-
23tmk23
@Krzaku ja mam zawodowy jako technik ekonomista, najgorsze to jest pisanie tego projeku 
Wracając do matury jest ktoś dobry z literatury antycznej? Potrzebuje czegoś o tematyce sportowej na prezentacje z polaka. Prosiłbym o jakieś tytuły lub chociaż wskazówki.
Wracając do matury jest ktoś dobry z literatury antycznej? Potrzebuje czegoś o tematyce sportowej na prezentacje z polaka. Prosiłbym o jakieś tytuły lub chociaż wskazówki.
Na początku wyśniłeś sobie marzenie
i stanęło przed tobą jak niezdobyta góra z szczytem w chmurach
milcząca, błyszcząca w błyskach słońca
przysiągłeś, że będziesz się starał zdobyć ją do końca
I poświęciłeś życie, choć kosa losu podcinała skrzydła
i walka ci już brzydła, wytrwałeś
gdy inni upadali ty wciąż stałeś
targany bólem niosłeś własny krzyż
i piąłeś się wciąż wzwyż
i piąłeś się wciąż wzwyż
-
Michal_fci
Tez mam projekt pisac a dokladnie jak zrobic np nowe sprzeglo. Jakie maszyny sie uzywa jakie sposoby i wiem ze nei zdam tego
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
Chuchu
- Kontakt:
Wiecie może do kiedy należy oddać bibliografię swojej prezentacji maturalnej? Bo w szkole już nas cisną żeby oddać a ja nawet jeszcze nie zacząłem.
-
R2
Chuchu, ja wstępna bibliografie oddawałem w listopadzie... A normalna po feriach mam. Zalezy do szkoły, raczej co jak i kiedy.
-
Chuchu
- Kontakt:
No ale mam na myśli ostateczna no bo chyba będę mógł ja zmienić bo do maja jeszcze sporo czasu a na przykład jak będę chciał jakaś nowa książkę dodać to co?
-
R2
Nie no zmany mozna cały czas. Nigdzie bibliografi dalej niz nauczycielowi do sprawdzenia sie nie daje chyba. Wiec zmiany do maja sa dozwolone. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
-
23tmk23
Witam. Panowie potrzebuje pomocy. Posiadałby ktoś z was jakieś skany, pdf. albo ebooka którejś z tych książek?"SPORT I SZTUKA W CYWILIZACJI ANTYCZNEJ" Autor: Janusz Bielski, "Dzięki Bogu - Grazie Dio" są mi bardzo potrzebne do skończenia prezentacji maturalnej. Najbardziej zależałoby mi na tej 1.
Na początku wyśniłeś sobie marzenie
i piąłeś się wciąż wzwyż