Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: Orzeu »

ZanettiCK pisze: Peja to dla mnie pozer. Lepszy jest od tych JP na 243,5%, ale do prawdziwego rapu mu daleko. Ileż można słuchać o jego biedzie w dzieciństwie i życiu na blokowisku? Ostrego nawet lubię, podobają mi się jego rymy. Ale ogólnie hip hop w polskim wydaniu jakoś do mnie nie trafia. Zawsze wolałem ten amerykański, prawdziwy.
OSTR przeciętny ? Przecież to raper, który najwięcej płyt w Polsce sprzedaje o_0...

"Ileż można słuchać o jego biedzie w dzieciństwie i życiu na blokowisku" - chłopie, słuchałeś Ty Peji trochę ? Czy mówisz tak ze względu na kawałek "reprezentuję biedę" ? Bo mi się zdaje, że to drugie.
Obrazek
proba1

Post autor: proba1 »

OSTR przeciętny ? Przecież to raper, który najwięcej płyt w Polsce sprzedaje o_0...

A najwiecej osob we wloszech kibicuje Juve i ???
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Orzeu
Kontakt:

proba1 pisze:

A najwiecej osob we wloszech kibicuje Juve i ???
i nie można powiedzieć, że Juve jest przeciętne...

Weź sobie chłopie przesłuchaj "sam to nazwij", "synu", "to pozostaje we krwi", dla wszystkich co wierzą chociażby z ostatniej płyty. Widzę, że Twoja gadka polega na tym, że "ten kozaczy to słaby", "ten przeciętny, bo tylko producentem jest dobrym". O.S.T.R. ze swoim flow, ze swoimi tekstami i właśnie bitami to jest całkowita czołówka i nie wmawiaj sobie, że ten facet jest przeciętny, bo to nie prawda - toć to kpina jak takie rzeczy można mówić.
Obrazek
coco

Post autor: coco »

Orzeu niczym pitbull broni swoich racji :) :P , ale trudno sie nie zgodzic z tym :)

Ostr jest trudny do interpretacji to sprawia tez niechec niektórych w jego kierunku , ja do jego cech które wymieniłes dodałbym zajebisty freestyle , to cos niesamowitego jak on nawija .
Obrazek
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Powiem tyle kazdy ma swoj gust.  Jeden lubi Peje drugi Gurala a trzeci Ostrego. Wiec nawet nie ma co sie kłócić ...  ;]
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Orzeu
Kontakt:

Kamikaze pisze: Powiem tyle kazdy ma swoj gust.  Jeden lubi Peje drugi Gurala a trzeci Ostrego. Wiec nawet nie ma co sie kłócić ...  ;]
gust gustem, ale nie zdzierże, jak ktoś będzie pierdzielił że OSTR jest przeciętniakiem, Peja robi hiphopolo, a gdy mówisz polski hip hop myślisz Firma.
Obrazek
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Firma robi pozytywny rap, ale potrafi dobry utworek przeplesc z beznadziejnym.
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2009, 21:48 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
GULI

Post autor: GULI »

nie moge dosłownie nie moge jak czytam te niektóre brednie co tu sie pisze.Peja hip hopolo? heh jakbys powiedział to o Mezie verbie to moze bym sie tak nie usmiał.pieprzycie głupoty o Ryszardzie o płycie "na Legalu" a tak naprawde to pewnie wtedy po raz pierwszy go usłyszeliśce ale nie wiecie ze to ostatnia dobra jego płyta.heh właśnie ta płyta była poczatkiem nowego stylu prezentowanego przez Ryszarda wczesniej to był dobry prosty bit i i hardkorowe rymy tzw hip hop westcoast'owy który zreszta mnie sie zajebiście podobał co nie znaczy ze teraz Peja równiez robi dobre kawałki.Mozna powiedziec ze przez cała jego kariere widac jak przez te wszystki lata hip hop w Polsce ewoluawał.Chcecie posłuchac dobrego gówna to znajdzcie sobie kawałki-"Kto","Pamietam nie zapomne",Zwykła codzienność","Nie zabijaj","Czas przemija","Trudny dzieciak"itp.fakt wtedy kazdy kawałek na płycie był dobry teraz zdazaja mu sie kawałki troche naciagane czasem przesadnie(z tym jego wokalem:P)ale ogólnie wielki szacun dla Peji bo to nie jest "sredniak" tylko cały czas górna półka i człowiek który robi to co robi od 16 lat nie tak jak co niektórzy wydaja jedna 2 płyty i juz o nich cicho....

Swoja droga Orzeu wbijamy do Esculap'U 24.10.09. (koncert promujący płyte "Na serio")co ty na to?
jest jeszcze 18.09.09. Poznań, Alcatraz (impreza promocyjna)ale tam napewno bedzie ciasno w uj i w ogóle jakos nisko tam sufit podusic od dymaki sie idzie....
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

no chu*owo trochę bo to sobota i czasem mecz będę miał, ale przemyślimy to jeszcze.
Obrazek
Ulis

Post autor: Ulis »

[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
ZanettiCK
Kontakt:

Post autor: ZanettiCK »

Orzeu pisze:
ZanettiCK pisze: Peja to dla mnie pozer. Lepszy jest od tych JP na 243,5%, ale do prawdziwego rapu mu daleko. Ileż można słuchać o jego biedzie w dzieciństwie i życiu na blokowisku? Ostrego nawet lubię, podobają mi się jego rymy. Ale ogólnie hip hop w polskim wydaniu jakoś do mnie nie trafia. Zawsze wolałem ten amerykański, prawdziwy.

"Ileż można słuchać o jego biedzie w dzieciństwie i życiu na blokowisku" - chłopie, słuchałeś Ty Peji trochę ? Czy mówisz tak ze względu na kawałek "reprezentuję biedę" ? Bo mi się zdaje, że to drugie.
Nie napisałem, że OSTR jest przeciętny, bo sam go bardzo cenię, najbardziej ze wszystkich raperów w Polsce. Mówię o kawałkach "uliczna sława" "reprezentuję biedę" i ogólnie o jego wiecznym dizajnie skrzywdzonego przez los dzieciaka.
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
Orzeu
Kontakt:

no Ty nie, ale proba1 tak.
Mówię o kawałkach "uliczna sława" "reprezentuję biedę" i ogólnie o jego wiecznym dizajnie skrzywdzonego przez los dzieciaka.
2 kawałki i już mu przyklejasz taką etykietkę ? Poza tym gdzie w ulicznej sławie masz o jego dzieciństwie i życiu na blokowisku ?
Obrazek
Kamikaze

Orzeu pisze:
Kamikaze pisze: Powiem tyle kazdy ma swoj gust.  Jeden lubi Peje drugi Gurala a trzeci Ostrego. Wiec nawet nie ma co sie kłócić ...  ;]
gust gustem, ale nie zdzierże, jak ktoś będzie pierdzielił że OSTR jest przeciętniakiem, Peja robi hiphopolo, a gdy mówisz polski hip hop myślisz Firma.

Osterego szanuje i uwazam ze jest dobry w tym co robi. Peje nie lubie nie wiem dlaczego jego muza po prostu do mnie nie przemawia( macie racje co do tego ze nie jest to hip-hopolo przesluchalem kila utworow) Firmy juz nie skomentuje... :P
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Orzeu
Kontakt:

przesłuchaj sobie np. K.O.cham , PRL , Prawdziwy rapper kłamca , Na dnie... , No i co czy chociażby Temat za tematem

i wtedy się wypowiedz ;). Bardzo fajne kawałki.
Obrazek
Kamikaze

K.O.cham , PRL nawet ciekawe utwory...  A sluchasz wwo ??
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Nom Onar oficjalnie płytę wydaje 9 a już w necie śmiga ;]
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Kamikaze pisze: K.O.cham , PRL nawet ciekawe utwory...  A sluchasz wwo ??
dawno nie słyszałem żadnego kawałka, ale lubię ogółem ten skład.

http://www.youtube.com/watch?v=NzqAfl9B8Do
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2009, 22:23 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
groch

Post autor: groch »

Peja? hmmm lubię go ale nie za bardzo. Ostatnio za bardzo staje się hardcorowy...

Wole coś w stylu http://www.youtube.com/watch?v=HZS3xoFnE2k
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Peja jak zwykle trzyma swój równy,wysoki poziom.Jego słowa nie przemawiają do mnie jak z płyty "Na legalu"  ,ale nadal warto słuchać Ryśka.

EDIT:Wie ktoś co się dzieje z Łoną :?: Nagrywa coś :?:
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2009, 21:54 przez Mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Orzeu
Kontakt:

nowy Onar wyszedł...

kawałek ze Słoniem i Shellerem: http://www.youtube.com/watch?v=Pj10NAXHWqk
Obrazek
and1
Kontakt:

Mi dziś Peja przyszedł :P I oczywiście się nie zawiodłem :) Płytka pierwsza klasa :) Dużo osobistych kawałków, widac, że miał dośc spore problemy niedawno...Ogólnie gorąco polecam!
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

and1 pisze: Mi dziś Peja przyszedł :P I oczywiście się nie zawiodłem :) Płytka pierwsza klasa :) Dużo osobistych kawałków, widac, że miał dośc spore problemy niedawno...Ogólnie gorąco polecam!
już ?! gdzie zamawiałes ? na fonografice ?
Obrazek
and1
Kontakt:

Tak. Wczoraj już wysyłali Pre Ordery...więc byłem lekko zdenerwowany, że jeszcze nie ma :P Ale rano już dostałem :)
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

ja też na fonografice jakiś tydzien temu.. no nic to czekam.
Obrazek
GULI

Post autor: GULI »

and1 pisze: Mi dziś Peja przyszedł :P I oczywiście się nie zawiodłem :) Płytka pierwsza klasa :) Dużo osobistych kawałków, widac, że miał dośc spore problemy niedawno...Ogólnie gorąco polecam!
o zesz....ty....jak to mozliwe przed premiera?(generalnie nie powinni według mnie tak robic) ja tam i tak smigam osobiście kupic w empiku w dniu premiery...tyle to jakos wytrzymam...chyba :P
Obrazek
coco

Post autor: coco »

http://www.youtube.com/watch?v=FGQq5Pj_OHI

Peja i Pihu ? to musiala byc zajebista produkcja i taka tez była , świetna forma raperów i dzieki temu powstaje genialny kawałek
Obrazek
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Mora pisze: EDIT:Wie ktoś co się dzieje z Łoną :?: Nagrywa coś :?:

ostatnio dograł zwrotkę na nowym album Te Trisa którym jaram sie w ce ha u i, i to zwrotkę jak na Łone przystało świetną ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Fe36v7_DUh0
Proxxximus

Post autor: Proxxximus »

Hej. A ze mną to dziwnie jest. Uwielbiam słuchać muzyki, praktycznie 10 godzin dzienne to taka normalna dawka dziennego spożycia dźwięków. Dominujące brzmienia to muzyka elektroniczna głównie Trance, Hardstyle, Techno, Schranz, Electro, Tech-House i Progresive, chociaż jestem otwarty na każde brzmienie. Ale do czego zmierzam żeby nie było że off topuje i nie wiadomo w jakim celu to piszę..
Otóż ostatnimi czasu coś "się stało się" i zacząłem słuchać polskiego HIp Hopu, jest on dobrym urozmaiceniem dla Transiwa :) I jest pod wrażeniem nie których produkcji jak chociażby "Paktofonika- Nowiny", zaraziłem się tą produkcją i łazi po mnie do dzisiejszego dnia.
Poza Paktofoniką lubię wsłuchać się w piosenki 52Dębięc ( szczególnie płyta " Deep Hans") Eldo oraz Piha i pierwszej płyty z Chadą ("Proceder" to nie ta samo co " O Nas dla Was"- która jest przekozacka). Reasumując Hip Hop dobra rzecz, można się zapomnieć otworzyć umysł przemyśleć nie które sprawy, a do poprawy humoru i zabawy Trensiwo i jest git :) pozdro
Novicjusz

Post autor: Novicjusz »

Nie wiem czy ktos z Was zna Sobote, koles ze Szczecina..

2. Singiel Promujący Solową Płyte Soboty
http://www.youtube.com/watch?v=1nvbv1bXoNA

1.
http://www.youtube.com/watch?v=OhMvSGKQt5Y

Zostawiam do Waszej oceny.
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Obrazek
ODPOWIEDZ