matura...
-
Chuchu
- Kontakt:
Odp: matura...
Granicy nie trzeba było specjalnie znać żeby napisać wypracowanie, ja niewiele z tej lektury kojarzę a napisałem prawie 3,5 strony. Wszystko było podane jak na talerzu we fragmentach
. Nie wiem na ile procent liczę, trudno powiedzieć czy się wstrzeliłem w klucz jak należy.
-
pawlittoo
Zagdzam sie z toba, ale wiersz Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej mowil o tesknocie do Krk z tego co widze na opracowaniach. Ja napisalem ze do ojczyzny , moze jakos naciagna ze jak do ojczyny to pewnie tez Krakowa:) Szczerze to mi nawet 30 % styknie wiec mysle ze problemu nie bedzie.Ynter pisze: Wiersze tak jak kolega napisał, były ludzkie i jasno mówiły o tęsknocie za ojczyzną, nie było w tym drugiego dnaOsobiście liczę na ok. 75-80%
![]()
-
Chuchu
- Kontakt:
Ej a plan ramowy wypowiedzi trzeba oddawać przed prezentacją czy można przynieść już na samą maturę?
-
Ynter
Coś Ty, przecież ona tam pisała "Polsko, kłade Cie pod poduszke" czy coś w tym stylu, to bankowo było o tęsknocie też do ojczyzny ;ppawlittoo pisze:Zagdzam sie z toba, ale wiersz Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej mowil o tesknocie do Krk z tego co widze na opracowaniach. Ja napisalem ze do ojczyzny , moze jakos naciagna ze jak do ojczyny to pewnie tez Krakowa:) Szczerze to mi nawet 30 % styknie wiec mysle ze problemu nie bedzie.Ynter pisze: Wiersze tak jak kolega napisał, były ludzkie i jasno mówiły o tęsknocie za ojczyzną, nie było w tym drugiego dnaOsobiście liczę na ok. 75-80%
![]()
-
anett
I tak najlepszy był fragment w tekście publicystycznym: "(Jesteś szalona, mówię Ci)" hahahaha 
Ja wybrałam "Granicę", ale łatwiejsze było rozszerzenie
-
pawlittoo
Zobacz co bylo w koncowce:)Ynter pisze:Coś Ty, przecież ona tam pisała "Polsko, kłade Cie pod poduszke" czy coś w tym stylu, to bankowo było o tęsknocie też do ojczyzny ;ppawlittoo pisze:Zagdzam sie z toba, ale wiersz Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej mowil o tesknocie do Krk z tego co widze na opracowaniach. Ja napisalem ze do ojczyzny , moze jakos naciagna ze jak do ojczyny to pewnie tez Krakowa:) Szczerze to mi nawet 30 % styknie wiec mysle ze problemu nie bedzie.Ynter pisze: Wiersze tak jak kolega napisał, były ludzkie i jasno mówiły o tęsknocie za ojczyzną, nie było w tym drugiego dnaOsobiście liczę na ok. 75-80%
![]()
-
Serpente
Jako że zawsze do wierszy czułem "empatię" (hmmm...skądś mi się kojarzy to słówko
) to wybrałem Granicę,jedną z najbardziej pogmatwanych lektur jakie czytałem,w sumie nie wiedziałem że aż tak się rozpiszę,bo naliczyłem coś ponad 320 słówek ale mam nadzieję że jakościowo też będzie dobrze,natomiast za stylistykę mam gwarantowane 0,to co tam poskreślałem,zamazałem to głowa mała,aż jeden z komisji się zaśmiał i powiedział że Ci co to sprawdzają mają nieźle przechlapane. Jutro matematyka,serce mi staje na samo słowo,jako że nigdy orłem nie byłem to szczególnie się jej boję 

-
Lucas
Maturzyści! Nie martwcie się, bez matury także możecie zaistnieć w szoł-biznesie! Andrzej Wajda, Edzia Górniak, Hołdys, oni są bez matury
Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera. To tak na rozluźnienie atmosfery.

-
Hanys
Haha ja tylko otwarłem arkusz i spadłem z krzesła jak przeczytałem granice! a wierszy to już to totalnie nie ogarniałem.Ale mam nadzieje chociaż na te 30 % bo i tak na polibude się wybieram więc polski jest nieważny:D
połamania kalkulatorów na jutro!:D
połamania kalkulatorów na jutro!:D
-
Ynter
Zgadzam się, też mnie rozbroił ten tekst i na chwile się uśmiechnąłem, a potem zobaczyłem pytania do tekstu...anett pisze: I tak najlepszy był fragment w tekście publicystycznym: "(Jesteś szalona, mówię Ci)" hahahaha
No wiem, wiem, że było o Krakowie i o nim też wspomniałem. To nie zmienia faktu, że jednak mówiła otwarcie "Polsko" więc tęskniła ogólnie za ojczyzną, a głównie za swoją mała ojczyzną, którą dla niej był Kraków :ppawlittoo pisze: Zobacz co bylo w koncowce:)
Już za kilka godzin matma, w to mi graj. Wreszcie będą zadania z JEDNĄ poprawną odpowiedź a nie pięćdziesiąt
-
Kielben
Zamknięte były do ogarnięcia, ale otwarte po prostu mnie zabiły..
-
Michal_fci
matmaNerazurro_ pisze: Otwarte zadania![]()
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
Chuchu
- Kontakt:
Zadania testowe to był banał ale niektóre otwarte to jak z rozszerzenia
celuję w około 60% z podstawy, cieszę się, że nie zdecydowałem się na rozszerzenie a planowałem bo bym się obsrał tam jak tak wyglądała podstawa.
Rok temu skrytykowali układających maturę, że była banalna (i mieli rację) to ci teraz postanowili się odgryźć i dopieprzyli taką a nie inną. Coraz bardziej zaczynam się bać swojego ustnego polskiego...
Rok temu skrytykowali układających maturę, że była banalna (i mieli rację) to ci teraz postanowili się odgryźć i dopieprzyli taką a nie inną. Coraz bardziej zaczynam się bać swojego ustnego polskiego...
-
Kubus
Macie pocieszenie ze za 4 lata będzie trudniejszy ... a ja zdaje za 5
jeszcze gimnazjalnego nie pisałem a sie matury boje hehe
-
kolus
Jestem 2 klasie liceum i nie mialem wszystkiego z matmy co bylo na maturze ale powiem wam ze te otwarte nie byly jakies mocno trudne a majac jeszcze tablice mozna bylo napisac spokojnie 70%.
-
Lamatico
- Kontakt:
Matura była klasycznie na myślenie i umiejętność korzystania z tablic. Zadania jednak były przystępne.
Na rozszerzeniu już mi glowa nie chciała pracować i nie będzie ciekawie. Podstawa jednak pozytywnie mi poszło z czego się cieszę
Na rozszerzeniu już mi glowa nie chciała pracować i nie będzie ciekawie. Podstawa jednak pozytywnie mi poszło z czego się cieszę
-
anett
Klinsi64 polak podstawa tak sobie, rozszerzenie trochę lepiej, ale nie sprawdzałam odpowiedzi.
Co do matmy to się zgodzę, nie za ciekawa... Mało kto był zadowolony. Rozszerzenie jeszcze gorsze... Ale raczej do przodu
Co do matmy to się zgodzę, nie za ciekawa... Mało kto był zadowolony. Rozszerzenie jeszcze gorsze... Ale raczej do przodu
-
Ynter
Może jestem dziwny ale podstawa z matmy była dla mnie bardzo przyjemna :d Z zamkniętych mam 100% chociaż z początku przeraziło mnie to że w necie kolejność ABCD była zupełnie inna niż na moim arkuszu :p Natomiast z otwartych to owszem, były trudne, to z a+b=1 i to ze styczną ale one były chyba za 2 i 4pkt a te największe za 5pkt były BA-NAL-NE
Nawet mój nauczyciel od PO policzył to z turystą. Układ równań za 5pkt, lol :lol2:
-
fmlyhm
-
Ynter
Rozszerzona hmm... Powiem tak. Dla mnie rozwiązywanie tych zadań było tak łatwe jak siedzenie prosto kiedy jestem nawalony jak okręt
Ale załamany i rozbity nie jestem bo spodziewałem się totalnej porażki i żałowałem, że w ogóle się na to porwałem bo między matmą podstawową, która jest dla mnie lekka i przeyjemna, a rozszerzoną jest 348564378564+374376473^34*634563% kilometrów
To są dwie różne matematyki
Patrzyłem na rekrutacje i nie zaszkodzi mi to i tak, jedynie będzie brzydko wyglądać przy pozostałych ładnych wynikach.
Narazie wszystko zdane pozytywnie :p Polak licze 70%+, matma podst 80%+. Jutro angol 2x100%(podst i roz) bo nie chwaląc się jestem kozak i tego się wcale nie obawiam ;d Potem jeszcze dwa ustne angole też na lajcie. Jedyna rzecz, którą mogę jeszcze oblać to ustny polak, który chyba czas najwyższy zacząć przygotowywać
Powo wszystkim towarzyszom broni, jeszcze kawałek i z głowy
Narazie wszystko zdane pozytywnie :p Polak licze 70%+, matma podst 80%+. Jutro angol 2x100%(podst i roz) bo nie chwaląc się jestem kozak i tego się wcale nie obawiam ;d Potem jeszcze dwa ustne angole też na lajcie. Jedyna rzecz, którą mogę jeszcze oblać to ustny polak, który chyba czas najwyższy zacząć przygotowywać
Powo wszystkim towarzyszom broni, jeszcze kawałek i z głowy
-
Inler
Podstawa 88%-92% (sparawdzałem na interii).
Co do rozszerzenia, nie było łatwo, rok temu była zdecydowanie łatwiejsza. Po szybkich porównaniach z kolegami myślę, że może być w granicach 70%. Wieczorem sobie policzę dokładniej.
Co do rozszerzenia, nie było łatwo, rok temu była zdecydowanie łatwiejsza. Po szybkich porównaniach z kolegami myślę, że może być w granicach 70%. Wieczorem sobie policzę dokładniej.
It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
-
Michal_fci
a ja watpie zebym zdobyl 30% ;/
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
Chuchu
- Kontakt:
Krzaku mówisz rzecz jasna o rozszerzeniu?
-
Michal_fci
NIe, ja jestem beznadziejny z matmy i mowie o podstawowej ;/
-
Ynter
Daj spokój Krzaku. Jeśli robiłeś zadania i nie zostawiłeś pustych kartek, to nie ma opcji, żebyś nie ukulał 15pkt. Za samo wypisanie danych i wzorów są jakieś punkty. Z zamkniętych też raczej na 23 zadania COŚ trafiłeś 
-
Michal_fci
Otwarte zadania 2 dobrze zrobilem za 2 i chyba 5 pkt. Tylko nie obliczeniami a jakby metodą chybił trafił
a to moze dostane po 1 pkt za zadanie
-
ForzaeDi
Powiem szczerze że po dwóch dniach matury jestem zadowolony.
Na Polskim siadła mi lektura, bo dzień wcześniej czytałem szczegółowe streszczenie Granicy więc z napisaniem wypracowania kłopotu nie było. Pierwsze zadanie, to tekst: był stosunkowo prosty i łatwo się go czytało, lecz niektóre pytania były skomplikowanie skonstruowane. Zdać napewno zdałem lecz na ile to nie wiem, ponieważ chodzi mi tylko o zdanie bo Polski nigdzie mi się na studiach nie liczy.
Matma wczorajsza: moim zdaniem jak na podstawową to była stosunkowo trudna. Próbne z Listopada były zdecydowanie łatwiejsze. Zadowolony jestem bo napewno mam 60% lecz nie jestem kilku pewny zamkniętych więc gdyby mi tam jeszcze siadły to procent pójdzie w górę.
Co do rozszerzonej to niewiem czy była trudna czy nie. Z matmy jestem dobry ale wiadomo są geniusze matematyczni. 3 zadania mam dobrze a resztę nie wiem, jakieś pkt załapać napewno załapie.
Teraz czekam na Polski ustny (10 Maj), Niemiecki pisemny (11 Maj), Geografia pisemna (13 Maj \ Piątek
) oraz na koniec Niemiecki ustny (23 Maj) Problem mam tylko z Niemieckim, bo kompletnie nie mam pojęcia z tego przedmiotu, a zdawać trzeba.
Powodzenia !
Na Polskim siadła mi lektura, bo dzień wcześniej czytałem szczegółowe streszczenie Granicy więc z napisaniem wypracowania kłopotu nie było. Pierwsze zadanie, to tekst: był stosunkowo prosty i łatwo się go czytało, lecz niektóre pytania były skomplikowanie skonstruowane. Zdać napewno zdałem lecz na ile to nie wiem, ponieważ chodzi mi tylko o zdanie bo Polski nigdzie mi się na studiach nie liczy.
Matma wczorajsza: moim zdaniem jak na podstawową to była stosunkowo trudna. Próbne z Listopada były zdecydowanie łatwiejsze. Zadowolony jestem bo napewno mam 60% lecz nie jestem kilku pewny zamkniętych więc gdyby mi tam jeszcze siadły to procent pójdzie w górę.
Co do rozszerzonej to niewiem czy była trudna czy nie. Z matmy jestem dobry ale wiadomo są geniusze matematyczni. 3 zadania mam dobrze a resztę nie wiem, jakieś pkt załapać napewno załapie.
Teraz czekam na Polski ustny (10 Maj), Niemiecki pisemny (11 Maj), Geografia pisemna (13 Maj \ Piątek
Powodzenia !
Ostatnio zmieniony 6 maja 2011, 07:41 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.