Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Balon

Odp: Football Manager

Post autor: Balon »

ta upadate transferów. coś tam pościągam zobacze. Dzieki

Ci to juz wogole parodia. Davide transfer definitywny w styczniu. tak jak i inne.. cpś innego trzeba dorwac
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 01:20 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Polecam spróbować Santona na skrzydle. Z początkiem trzeciego sezonu w Interze, zacząłem ustawiać Santona na skrzydłach. W systemie 4-2-3-1 spisuje się genialnie, jak i w reprezentacji Włoch, tak jak i oczywiście w Interze. Asystuje, strzela, broni, lobuje bramkarzy, strzela hattricki i nie ma dla niego różnicy, że przerzucam go z lewego na prawe skrzydło.  Słowem wygrywa mi mecze w pojedynkę ;)
all in the game, yo, all in the game
Helton

Post autor: Helton »

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,titl ... omosc.html
Cos mi sie wydaje ze wojciechowski zaczyna grac w fm-a. Jezeli tak bedzie sie sprawowal jak w fmie to strzeli z piec bramek w rundzie i zaliczy piec asyst.
Blablarzynca pisze: Polecam spróbować Santona na skrzydle. Z początkiem trzeciego sezonu w Interze, zacząłem ustawiać Santona na skrzydłach. W systemie 4-2-3-1 spisuje się genialnie, jak i w reprezentacji Włoch, tak jak i oczywiście w Interze. Asystuje, strzela, broni, lobuje bramkarzy, strzela hattricki i nie ma dla niego różnicy, że przerzucam go z lewego na prawe skrzydło.  Słowem wygrywa mi mecze w pojedynkę ;)
To tak samo jak coentrao jak gra bocznego obronce to cienko , ale jak sie ustawi jako lewy skrzydlowy to przechodzi samego siebie.
Balon

z Bale to samo. Widac ze ofensywni obroncy sa za "wykokszeni" w araku i troche za słabi w obronie.

Choć Bale ostatnio i tak gra a pomocy :)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Czarson

Post autor: Czarson »

Gra ktoś w polskiej lidze ? Udało wam się rozbudować szkółkę juniorów do takiego poziomu , że przychodzą do niej gracze z PA 170+ ?
Balon

ma ktoś już cracka? :D
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Don Balon pisze: ma ktoś już cracka? :D
Przecież do piratów nie trzeba cracka.
Obrazek
Balon

nie wiem czy wina rodzaju pirata, ale potrzebuje :)

edit. juz znalazlem :)
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 18:26 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Serpente

Post autor: Serpente »

Chce mieć jak najwięcej Włochów w kadrze,poleci mi ktoś jakiś młodziaków którzy w przyszłości mogą być świetni ? Dla uprzedzenia,mam już Verrattiego ;P
Obrazek
Gunnar
Kontakt:

Post autor: Gunnar »

Obrazek
Helton

Masz destro w kadrze obecnie na wypozyczeniu. On po 3 sezonach zastepuje eto,  polowe karty viviano a z mlodych wilczkow to jeszcze dodam guerre,  borocceli i chyba fabbrini ale to raczej do primavery.Verrati  jest chyba lepszy od tej trojki. Rossi byl na poprzednim patchu do nabycia za niecale 6 mln. Dodam do tego jeszcze powszechnie znanych palombo choc nie jest juz tak dobry i montolivo. A na obrone niewiem masz przeciez zabe
Serpente

Dzięki,Rossiego na razie nie potrzebuję bo Pazzini daje radę,bardziej chodziło mi właśnie o obronę i pomoc,na razie wstrzymam się z transferami,dogram jeszcze ten sezon do końca i wtedy zrobię porządek w kadrze ;)
Gunnar pisze: http://www.centrumfm.org/talenty-11,Foo ... _2011.html - poszukaj sobie tutaj :)
Hhmmm... no właśnie ciężko dorwać tam utalentowanego Włocha,ale mimo wszystko dzięki ; )
Jeszcze jedno pytanie,czy jeśli Serie A będzie najlepszą ligą (najwięcej gwiazdek itp.) to będzie produkowała więcej nieprzeciętnych talentów niż teraz ? Bo jakby nie patrzeć to ciężko o kogoś porządnego z Włoskim obywatelstwem :P
Obrazek
Czarson

Post autor: Czarson »

Cristico jest świetny na LO szkopuł w tym , że cholernie drogi ( ok. 30mln € ) , Verdi z Milanu jest po paru sezonach bardzo przyjemnym skrzydłowym to samo Marilungo z Atalanty , De Silvestri na PO to drugi Maicon do tego Poli , Poloschi , Cassani i Nacerino z Palermo , Giovinco i Marchisio z Juve . Rossi na atak i Viviano na bramkę i można cisnąć włoskim składem :D
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

Gra ktoś w polskiej lidze ? Udało wam się rozbudować szkółkę juniorów do takiego poziomu , że przychodzą do niej gracze z PA 170+ ?
trochę spóźniona odpowiedź, ale po 15 sezonach Legią i rozbudowach przyszli mi z PA 158 i 145.

p.s  Fajnie grać na stadionie nazwanym własnym nazwiskiem na 56 tysięcy ^^ (po 12 sezonie wybudowali mi).
ObrazekObrazekObrazek
zoniek

Post autor: zoniek »

Witam,
panowie mam problem. Przed formatem skopiowałem wszystkie pliki (save'y, foldery itp) by ewentualnie po kolejnej instalacji wrzucić i kontynuować grę. Jednak gdy przerzuciłem zapis ostatniej gry do nowo zainstalowanego eF eMa (plik z savem do folderu w moich dokumentach) to wyskakuje mi błąd, że gra nie została wczytana. Ktoś wie jakie pliki należy przerzucić (i gdzie) by odpalić starą gierkę?
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Moje dokumenty / Sports Interactiva / Football Manager 2010 / games
zoniek

Post autor: zoniek »

no to właśnie tam wypakowałem i gdy po włączeniu gry chcę załadować tego save'a to wyskakuje mi błąd, że gra nie może być wczytana. Samego savea gra jednak widzi w tym folderze docelowym.
jakieś inne pomysły?
Damiano

Post autor: Damiano »

moze masz save na innej łatce niż zainstalowany fm??
Serpente

Jaki najlepiej kontrakt zaproponować Hazardowi ? Nie ukrywam że jestem laikiem w tych sprawach a wydaje mi się że obecnie chce za dużo ;/
Obrazek
Helton

Nerazurro_ pisze: Jaki najlepiej kontrakt zaproponować Hazardowi ? Nie ukrywam że jestem laikiem w tych sprawach a wydaje mi się że obecnie chce za dużo ;/
A konkretnie ile chce?? Zreszta na takiego zawodnika jak Hazard to sie nie skapi.
Serpente

Obrazek
Obrazek
kolus

Post autor: kolus »

Daj troche wiecej agentowi kasy wtedy smialo mozesz obnizac pensje.
P.S Jak mozesz grac na takim skinie? i placy tygodniowej ;]
Serpente

Właśnie,zapodajcie jakiegoś skina,coś na wzór Serie A/Meazza/Interu ; )) A co złego jest w płacach tygodniowych ?
Obrazek
kolus

Post autor: kolus »

Nic zlego tylko jestem przyzwyczajony do rocznej jakos daje mi to bardziej realny obraz ile zarazbiaja.
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Też gram na rocznych, wydaję mi się, że lepiej tak jest.

Zanetti dobił u mnie do 610 meczach w Serie A, ale już nie poprawi swego wyniku.
all in the game, yo, all in the game
Serpente

A jak to się zmienia ? No i pomoże mi ktoś ze skórką ? ; ))
Obrazek
Balon

nie no Manager  to tylko ciemny skin :D:D
zawsze gram na rocznych, chyba ze w Benevento.

co do kontraktu to dawaj zawsze duuuzo mnie, bo zazwyczaj chca kokosy (u mnie junior 19 lat chciał 9mln za sezon :D)
Ogolnie w duzych klubach totalny bezsens (tak jak w realu) finansowy. Kazdy sezon jestem grubo na minusie a dostaje takie kokosy na koniec sezonu ze jestem na plusie. Raz nie zrobilem transferów i koto pokazywało 300 mln. Płace to tez kabaret w tej grze, budżet płat 400 mln, płace ok 100 mln za sezon, a dostaje ok 2-4 mln miesiecznie na minus (wszystko ok, gdyby nie fakt, ze jakbym wydawał 40 mln wiecej na pensje, to miałbym bardzo podobny bilans miesieczny).

Wie ktos na jakim pozioie muszą być płace. by miesiecznie wychodzic mniej wiecej na zero?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Helton

http://centrumfm.home.pl/grafika-plik-1 ... lo_X1.html
Tutaj skin ktorego uzywam wedlug mnie chyba najładniejszy. Wiem ze w fm 2010 byl skin interu ale w tej wersji takiego nie znalazłem.
Ynter

Post autor: Ynter »

Znaleźli by się jacyś maniacy ze spatchowanym FMem co mają wolny czas wieczorami gdzieś tak od 21 do 2 w nocy? Nie mówię, że codziennie. Bo szukam 2-3 osób chętnych do pogrania przez neta ;]
Nasir

Post autor: Nasir »

No ja teraz gram po raz 3 w FM 2011. Moj sklad:

Szczęsny
Schelotto-Ranocchia-Papadoupulus-Rousillon
                  Mariga-Dzagoev
            Jovetic-Thiago-Sanchez
                        Lukaku

Lawka: Modeste, Azpilicueta, Arzudalbie, Miranda, Alaba, Crisiteg, Coutinho, Gaitan, Torres(Mexico), + Castaignos i kliku mlodzikow na wypozyczeniach

Po 4 sezonach 4 Scudetto i 2 LM. Najwiecej za pilkarza zaplacilem 13 mln-Papadoupulus. A moj najlepszy nabytek czyli Thiago przyszedl z wolnego transferu, koles ma w sezonie ok 30 asyst:D
Jedyny problem-jak sie chlopaki zatna to moga nawet 40 strzalow oddac na mecz i nic nie wpadnie.
Co ciekawe, moimi najwiekszymi rywalami we Wloszech sa Palermo i Napoli, Cavani w ostatnim sezonie w samej Serie A huknal prawie 40 goli.
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
ODPOWIEDZ