Football Manager
-
Balon
Odp: Football Manager
Oprócz finansów to fm jest chyba najbardziej dopieszczony i najmniej zbugowany od 09.
Pensje nie teges, bilanse finansowe nie teges - choć może jest to wielkie urealnienie, nie wiem.
Już wyjaśniam. W Interze zaczynajac masz ok 140 mln pensji. dawało mi to ok -3 mln miesiecznie obrotów. Po paru latach moje pensje wynosza ok 100 mln i mam tez podobna kwote na minusie. zdaje sobie sprawe z innych kosztów (premie itp), ale kurde, az tyle kasy?
Tak samo nie rozumiem samego budzetu płac. Co z tego ze mam na nim 400 mln rocznie, jak przy 100 mam straty miesieczne.
Wszystko wyrównuje mi sie na koniec sezonu gdzie jestem zarobiony powyzej 130 mln.
Reasumujac nie warto oszczedzac tak jak kiedys. Lecimy na wyniki i robimy kase jak Barca.
Jak dla mnie to powinna to byc czesc budzetu przeznaczonego na pesje i głeboko z nim powiazana - tak jak jest naprawde.
Pensje nie teges, bilanse finansowe nie teges - choć może jest to wielkie urealnienie, nie wiem.
Już wyjaśniam. W Interze zaczynajac masz ok 140 mln pensji. dawało mi to ok -3 mln miesiecznie obrotów. Po paru latach moje pensje wynosza ok 100 mln i mam tez podobna kwote na minusie. zdaje sobie sprawe z innych kosztów (premie itp), ale kurde, az tyle kasy?
Tak samo nie rozumiem samego budzetu płac. Co z tego ze mam na nim 400 mln rocznie, jak przy 100 mam straty miesieczne.
Wszystko wyrównuje mi sie na koniec sezonu gdzie jestem zarobiony powyzej 130 mln.
Reasumujac nie warto oszczedzac tak jak kiedys. Lecimy na wyniki i robimy kase jak Barca.
Jak dla mnie to powinna to byc czesc budzetu przeznaczonego na pesje i głeboko z nim powiazana - tak jak jest naprawde.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
-
Czarson
-
Balon
wyglada jak dziecko edytora 
u mnie im dalej w przyszlosc tym słabsi zawodnicy sie rodza. (tj. slabe staty)
u mnie im dalej w przyszlosc tym słabsi zawodnicy sie rodza. (tj. slabe staty)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Czarson
żadne dziecko edytora
, mogę Ci pokazać skriny z poprzednich sezonów . Odpowiednio z 2023 , 2025 i 2027 roku .
U mnie wręcz przeciwnie , coraz więcej grajków się pojawia o wysokim PA. Europejskie zespoły mają lepszych grajków , z lepszymi skilami niż na początku gry . Jedynym mankamentem jest to , że mimo rozbudowanej infrastruktury nie przyszedł do mojej szkółki żaden ciekawy junior
U mnie wręcz przeciwnie , coraz więcej grajków się pojawia o wysokim PA. Europejskie zespoły mają lepszych grajków , z lepszymi skilami niż na początku gry . Jedynym mankamentem jest to , że mimo rozbudowanej infrastruktury nie przyszedł do mojej szkółki żaden ciekawy junior
-
Chrisu
Macie chociaz patche w tych FM bo tam zawsze błedy byly w oryginalnej wersji i łatwo szło wszystko. Patche zawsze urealniały rozrywkę.
-
BoLoNsKi
Czarson, tak samo w Legii mam. Najlepszy młodzik w 2026 roku to Polak (czarnoskóry
) z PA 158, a reszta tragedia. Też mam takiego grajka jak Bruno - Sissoko u mnie się nazywa.

-
Czarson
Ja gram na 11,3 najnowszym patchu . Tworzą się z podwójnymi obywatelstwami w Brazylii i Niemczech z wysokim PA ale co z tego , chciałbym wyhodować w końcu jakiegoś ogarniętego reprezentanta Polski .
-
Balon
Pisałem w żarcie, bo naprawde koksu ziomek.
W Interze miałem paru genialnych wychowanków.
Zaraz zaczynam jednak gre w Polsce
coś na dłuższe posiedzenie 
edit. hahah w Lechii rezerwach jest nasz Minister
W Interze miałem paru genialnych wychowanków.
Zaraz zaczynam jednak gre w Polsce
edit. hahah w Lechii rezerwach jest nasz Minister
Ostatnio zmieniony 11 cze 2011, 23:06 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
VVujek
Piłkarze bez klubu do Ekstraklasy :Oliver Kapo,Luis Robles, Shilla, Lequi, Coelho, Wome, Jucemar, Fidel Martinez, Kabous,Benachour,Fikru,Diego Tristan,Yıldıray Baştürk,Andy van der Meyde (na początku rozgrywek są bez klubu ) Większość nadaje się do pierwszej jedenastki,kilku podstarzałych na ławkę 
-
Serpente
Warto sprowadzać Balotelliego ? Umiejętności niby ma fajne aczkolwiek szału nie ma jednak moi podwładni mocno go chwalą i mówią że może być z niego cacko. A że potrzebuję kogoś na bok pomocy to pomyślałem o supermario 

-
rumcyk
Warto, miałem go w Porto i trzaskał nieźle, dużo asyst i goli:)
Kto ma cierpliwość, będzie miał, co zechce:)
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają miliony ludzi na świecie, którzy nie mają pieniędzy, by kupić swoim dzieciom jedzenie. To jest presja. Nie w futbolu.- J.M
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają miliony ludzi na świecie, którzy nie mają pieniędzy, by kupić swoim dzieciom jedzenie. To jest presja. Nie w futbolu.- J.M
-
Helton
Z balotellim jest dziwna rzecz niby strzela duzo ma sporo asyst , ale wiadomo to swir. Najlepiej z nim nie rozmawiac. Wystarczy ,że posiedzi na ławce przez kilka meczy i zaczyna się problem. Najlepiej ustawiać go jako schodzącego napastnika , lub też na lewym skrzydle. I wyzerować mu rajdy z piłka i zanzaczyc na maxa strzały z dystansu. Wtedy jest z niego pozytek ,ale zbyt duzego PA to on nie ma. Miałem go swego czasu w bvb strzelil chyba 24 bramki i 12 asyst drugi sezon tez podobny za to w trzecim ciagle wahania formy do trenigow sie nie przykładał. W koncu sie z nim poklocilem i sprzedałem. Dobrze ,że przeszedł do mnie za 0 z rezerw city sprzedałem go chyba za 10.Nerazurro_ pisze: Warto sprowadzać Balotelliego ? Umiejętności niby ma fajne aczkolwiek szału nie ma jednak moi podwładni mocno go chwalą i mówią że może być z niego cacko. A że potrzebuję kogoś na bok pomocy to pomyślałem o supermario![]()
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 00:13 przez Helton, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Serpente
No właśnie jak to jest z tymi indywidualnymi poleceniami ? Jakie są najlepsze dla poszczególnych graczy ?
Dlaczego Balotelliemu wyzerować rajdy ? Przecież chyba o to chodzi że ma jechać po skrzydle do linii w zacentrować
A tak w ogóle jako że nie znam się kompletnie na młodych perłach to mam pytanie,warto sprowadzać ?

Dlaczego Balotelliemu wyzerować rajdy ? Przecież chyba o to chodzi że ma jechać po skrzydle do linii w zacentrować
A tak w ogóle jako że nie znam się kompletnie na młodych perłach to mam pytanie,warto sprowadzać ?

-
Helton
Balo ma bardzo slabiutka pracowitosc u mnie mial chyba 6 determinacja tez przecietna wiec po skrzydle nie bedzie jezdzil. On dobrze bije rozne wolne tez niezle dlatego ma tyle asyst. A od czego masz scoutow?? Zlec im raport. Ewentualnie sciagnij sobie genie scouta i sprawdz jakie ma PA. Indywidualne polecenia dostosowuje sie do pozycji i umiejetnosci przeciez lisowi pola karnego nie dasz maksymalnych rajdow z pilka czy dosrodkowan. Sciagnij sobie poradnik i poczytaj co trzebaNerazurro_ pisze: No właśnie jak to jest z tymi indywidualnymi poleceniami ? Jakie są najlepsze dla poszczególnych graczy ?
-
rumcyk

dla mnie przeciętny, zdecydowanie za wolny i nie za duże wykańczanie akcji, tak na zgrywajacego mogłby być ale za specjalny to on nie jest:)

dla mnie przeciętny, zdecydowanie za wolny i nie za duże wykańczanie akcji, tak na zgrywajacego mogłby być ale za specjalny to on nie jest:)
Kto ma cierpliwość, będzie miał, co zechce:)
-
and1
- Kontakt:
Ale ma 17 lat i PRACOWITOŚĆ 16 (!!!) Przy dobrym treningu, trenerach i mentorze będzie z niego świetny grajek.

-
Serpente
Eee...odpuszczę go sobie,może jakiś newgen mi wyskoczy,tymczasem jeszcze mam Milito,Eto,Pazziniego i Destro. Zanetti właśnie zakończył karierę i już dostał fuchę trenera u mnie
W końcu trochę uporządkuję tą kadrę bo miałem niezły burdel,czas na stabilizację !

-
Kondzik
Koledzy mam maly problem z FM ;/ gralem wczesniej a teraz jak ponownie zainstalowalem gre to wyskakuje mi ze jest blad fm.exe. mozna jakos temu zaradzic ?? czekam na odp.
-
lena182
Mam pytanko do wszystkich grających (kiedykolwiek w FM2011) Interem... czy wy do cholery też zawsze macie takie problemy w meczach z Bari!?!? i już tu prostuję pytanie... nie chodzi o to że ja z nimi wygrać nie mogę... tylko chyba jeszcze nigdy nie zakończyłem meczu z nimi bez kontuzji... grałem w tym FM-ie kilka razy interem, lazio 3 sezony, 1 sezon w genui palermo i udine... i tylko mi się to w Interze przytrafia... i przyznam się że mecze z barii obserwuję dokładniej... nie będę oszukiwał was i dodam że grałem jeden mecz 5 razy(oszustwo!)! zawsze przynajmniej 1 kontuzja i to taka gdzieś na 3 tygodnie min. i to zawodników typu Eto Milito Snaijder z reguły Ci najlepsi... czy ktoś ma taki sam "problem" czy to takie moje urojenie? 

-
Helton
Czy komuś grając dłużej interem udało się wybudować nowy stadion??Mi tylko wykupic sie udało , ale stadionu nowego nie chce zarząd. A kilka nowych stadionow powstało np. Lampard park,dede arena( 105 tys miejsc), ramelow arena, Hart arena. A u mnie w interze mimo, ze to juz 2027 chyba 10 sezon juz prowadze i mam chyba 600 mln na plusie to wciąż prezes Toldo nie chce sie zgodzic nawet na rozbudowe.
-
kolus
Mialem tak z Udinese ze przez 10 sezon statystki w bramkach byly okolo 40-40 i mialem kontuzje to raczej gra jakos tak "swiruje" ze z jakims zespolem tak sie dziejelena182 pisze: Mam pytanko do wszystkich grających (kiedykolwiek w FM2011) Interem... czy wy do cholery też zawsze macie takie problemy w meczach z Bari!?!? i już tu prostuję pytanie... nie chodzi o to że ja z nimi wygrać nie mogę... tylko chyba jeszcze nigdy nie zakończyłem meczu z nimi bez kontuzji... grałem w tym FM-ie kilka razy interem, lazio 3 sezony, 1 sezon w genui palermo i udine... i tylko mi się to w Interze przytrafia... i przyznam się że mecze z barii obserwuję dokładniej... nie będę oszukiwał was i dodam że grałem jeden mecz 5 razy(oszustwo!)! zawsze przynajmniej 1 kontuzja i to taka gdzieś na 3 tygodnie min. i to zawodników typu Eto Milito Snaijder z reguły Ci najlepsi... czy ktoś ma taki sam "problem" czy to takie moje urojenie?![]()
ja gralem 15 sezonow 5 wygranych w LM i 4 Finaly 14 mistrozstw i nicHelton pisze: Czy komuś grając dłużej interem udało się wybudować nowy stadion??Mi tylko wykupic sie udało , ale stadionu nowego nie chce zarząd. A kilka nowych stadionow powstało np. Lampard park,dede arena( 105 tys miejsc), ramelow arena, Hart arena. A u mnie w interze mimo, ze to juz 2027 chyba 10 sezon juz prowadze i mam chyba 600 mln na plusie to wciąż prezes Toldo nie chce sie zgodzic nawet na rozbudowe.
-
Czarson
Mi w Widzewie zbudowali Smolarek park ale to już z 15 sezonów temu i nie chcą rozbudować ani nic . Grając Interem czy tam Udine zawsze miałem problem z Lecce wygrywali ze mną połowę meczy chodź kadrowo byli o wiele słabsi .
-
hQ
- Kontakt:
-
Balon
hahah Cuchu w Wisełce ^^
jak u Was wygląda Bessa? u mnie ma 1,5 gwiazdki, ale gra tak fajnie, że go zatrzymuje na stałe
jak u Was wygląda Bessa? u mnie ma 1,5 gwiazdki, ale gra tak fajnie, że go zatrzymuje na stałe
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
BoLoNsKi
Jak grałem Legią to w 14 sezonie wybudowali mi arenę z moim nazwiskiem na 40 tys bodaj a później rozbudowali.
A co do Cuchu, to ja akurat w PL lidze J.Zanetti kupił Wisłę, a chyba Cambiasso trenował Lecha.
A co do Cuchu, to ja akurat w PL lidze J.Zanetti kupił Wisłę, a chyba Cambiasso trenował Lecha.

-
Helton
U mnie J.Zanetti był przez pewien czas trenerem juniorów w ........juventusie. Nie mogłem na to patrzeć więc go wykupiłem. Przez to też stracił statut legendy w klubie. Motta przez pewien czas był skałtem w Milanie
-
Czarson
U mnie Zanetti byl prezesem klubu z Gorzowa Wlkp.
-
Serpente
Mam problem,kończy się kontrakt Sneijderowi,a że wciąż Inter ma długi więc robię cięcia w pensjach itd. negocjuje,negocjuje....i dupa ! Jego agent ma na mnie focha i teraz nie wiem co mam robić,co klikam w Sneijdera i "nowy kontrakt" to nie mogę mu nic zaproponować,a nie chce się go pozbywać,tym bardziej za darmo !!

-
and1
- Kontakt:
Musisz poczekać jakiś czas. Zacznij go chwalić w mediach itp. Jak nie masz kasy sprzedaj rezerwowego za 2-3 mln. i edytuj budżet płacowy kosztem transferowego.

-
Serpente
Właśnie chodzi o to że kasy (np. na transfery) mam jak lodu,chodzi o to że ogólny mój budżet to 225 mln. a 300 długu,teraz mam cel aby to wszystko spłacić,robię cięcia w płacach,kontraktach itd. sprzedam po tym sezonie chyba Maicona bo mimo że wciąż trzyma poziom to ma 33 lata,jakieś parę groszy by pewnie za niego wpadło.
Poczekam,pochwalę,zobaczymy
Dzięki !
Poczekam,pochwalę,zobaczymy