Rasizm

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Minister

Odp: Rasizm

Post autor: Minister »

W dzisiejszych czasach jest pełno takich idiotów/idiotek jak pani DR którzy za wszelką cenę chcą wywlekać tego typu sytuacje.Dla mnie to jest bez sensu bo jeśli już ktoś miałby to robić to osoba która była świadkiem czy brała w tym udział a nie jakaś rokapryszona ,,uczona''.Takie jej gadanie to jest na siłe szukanie winnego lub drugiego winnego bo pierwszym są oczywiście naziści.Bardziej jej wypowiedź traktowałbym jako chęć dogryzienia katolikom i kościołowi.Jak by nie patrzeć ta kobieta ,,LEWĄ'' jest:D
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Pabloos napisał:
Jeżeli czujesz się antysemitą i uważasz, ze Polacy są antysemitami  to konsekwencją tego powinien być jednak  Twój akt  przeprosin ze rzekomy współudział w holokauście Żydów.
nie napisales tago powaznie? :lol2: jesli masz swoja ideologie, ktora nawet jest "niepopularna" to obliguje Cie do przeprosin? to tak,jakbys przepraszal wroga po tym,kiedy go pokonasz... zaprzeczenie same w sobie.
kachol pisze: Żydzi poprzez swoje czyny powodują skrajne emocje - od uwielbienia po nienawiść - i tak samo ja za pewne rzeczy ich kocham, a za pewne nienawidzę.
ciekawa teza, moglbys ja poprzec przykladami? szczegolnie mnie zaintrygowales,dzieki czemu ich kochasz?
kachol pisze: Czy jestem antysemitą - nie, ja po prostu uważam, że Izrael nie ma prawa istnieć, jeżeli ktoś mnie z tego powodu uważa za antysemitę - proszę bardzo, spływa to po mnie... Poza tym jeżeli nawet już mnie ktoś uważa za antysemitę to przepraszać nie mam zamiaru za holokaus bo mam z nim tyle wspólnego co z ukrzyżowaniem Chrystusa...
a tutaj w pelni Cie popieram. :yes2:

a ja sie pytam, kto od kogo ma prawo wymagac narodowej odpowiedzialnosci?
Zydzi niszcza cale dzielnice w Palestynie, nie liczac sie z ofiarami cywilnymi- budynki sa rownane z ziemia i usprawiedliwia sie to,ze byl tam cel zamachu...prosze was... dzieci z Izraela podpisuja bomby,pozdrawiajac na nich odbiorcow i robia to z usmiechem na twarzy... Wielki Brat zza oceanu,znajdujacy sie pod wplywem zydowskich elit temu przyklaskuje... choc w imie wolnosci, sprawiedliwosci i walki z terroryzmem zasiedzial sie w potencjalnie rentownym Iraku,gdzie juz nikt ich nie chce...
z premedytacja sieje sie w swiece propagande,ze zyda sie uciska- szepnij o nim zle slowo,to odrazu jestes antysemita. powstaja artykuly,ktore odwacaja uwage- wraca sie do II WŚ i obarcza wina ludzi,ktorzy owszem, chcac przetrwac dopuszczali sie roznych zlych uczynkow. Globus napisal,ze nikt nie pamieta,ze ksieza i zakonnice kryli zydow. to tylko pokazuje,w jakim kierunku nastawia sie myslenie wielu ludzi... biedne male zydki.

tylko jakos nie mowi sie otwarcie,ze wywozki Polakow na syberie, pod mongolsko-chinsko-rosyjska granice w znacznej mierze ulatwiali zydzi, sprzedajac sowietom personalia propatriotycznych rodzin w wielu zakatkach Polski.
i gdzie tu mowa o sprawiedliwosci osadu na tym swiecie...?
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Ice Man

Post autor: Ice Man »

Jako inny przykład udziału żydów w wojnie mogę podać niejakich braci Bielskich z których Ameryka zrobiła bohaterów w filmie opór a jedyne co oni robili to zabijanie polaków i Litwinów przy przyklasku  Rosjan.
Ice Man

Sorry że 2 post z rzędu ale teraz ustosunkuje się do waszych wypowiedzi na temat gazety wyborczej. Pomijając że piszą tam byli agenci to w chyba każdym wydaniu można się spotkać z artykułami prożydowskimi więc ja się pytam jak to jest że w "polskiej" gazecie piszę drukuję się artykuły obrażające polaków jak te wklejone wyżej??
Globus

Post autor: Globus »

Ice Man pisze: Jako inny przykład udziału żydów w wojnie mogę podać niejakich braci Bielskich z których Ameryka zrobiła bohaterów w filmie opór a jedyne co oni robili to zabijanie polaków i Litwinów przy przyklasku  Rosjan.
Ciekawe jak Ty byś się zachowywał jeżeli nie mógłbyś wychylić głowy z lasu (bo jako żyd dostałbyś od razu kulkę w prezencie od szkopa) i miałbyś do wykarmienia 1000 osób. Łatwo jest oceniać ludzi ale trzeba pomyśleć też o tym, że człowiek walczy o przetrwanie za wszelką cenę. Bielscy kradli jedzenie od Polskich chłopów ale nie dlatego, żeby im zrobić na złość tylko po to żeby dalej żyć. Poza tym świadkowie masakry w Nalibokach twierdzą, że Bielskich tam nie było czyli to co napisałeś mija się całkowicie z prawdą.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Ice Man

O tym co wyprawiali bracia Bielscy słyszałem wystarczająco. Ja nie napisałem że o ni kradli tylko to że mordowali polaków i litwinów i naprawde nie obchodzi mnie to że nie mieli co jeść bo w takim wypadku nic nie usprawiedliwia masowych mordów jakich się dopuścili juz lepiej żeby zdechli z głodu niż teraz wysłuchiwać o ich wielkich zasługach.
Globus

Potwierdź mi, że zamordowali chociaż jednego Polaka. Bzdura wyssana z palca. Oddział Bielskich stacjonował 100 km od Naliboków. Ludzie którzy pamiętają tą tragedię również twierdzą, że nie było tam Bielskich... nawet IPN uważa, że nie mordowali Polaków ale Ice Man wie lepiej.

Obrazek
Ice Man

Tak oddział bielskich był czysty jak łza tylko teraz wielu historyków szczerze wątpi w ich walki z niemcami a raczej sądzi że był częscią rosyjskiej partyzantki która zwalczała AK.
Globus

Ich współpraca z Sowiecką partyzantką jest oczywista... zapewniała im ochronę przed Niemcami. W obozie Bielskich mieszkało ponad 1000 osób w tym wiele kobiet i dzieci którzy uciekli z gett. Jesteśmy małymi pajacami przy takich ludziach bo gówno przeżyliśmy więc nie powinniśmy ich krytycznie oceniać za błędy które popełniali przy ratowaniu ludzi. To była wojna czyli inny świat.
Poza tym wali mnie czy wielu historyków "wątpi" w ich walki z niemcami...  bardziej wierzę w relację ludzi którzy to przeżyli niż w to co twierdzi jakiś rusofob szukający dziury w całym.

Obrazek
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

kcp_wwa pisze: Pabloos napisał:
Jeżeli czujesz się antysemitą i uważasz, ze Polacy są antysemitami  to konsekwencją tego powinien być jednak  Twój akt  przeprosin ze rzekomy współudział w holokauście Żydów.
nie napisales tago powaznie? :lol2: jesli masz swoja ideologie, ktora nawet jest "niepopularna" to obliguje Cie do przeprosin? to tak,jakbys przepraszal wroga po tym,kiedy go pokonasz... zaprzeczenie same w sobie
Sens był mojej wypowiedzi był oczywiście wiadomy, choć rzeczywiście nie do końca właściwie ją sprecyzowałem:-) jeśli Kachol jako Polak przychylał się do tego , że jesteśmy – my  Polacy - antysemitami i  jednocześnie jesteśmy  współodpowiedzialni za holocaust (tak to rozumiałem po przyznaniu przez  Niego racji Grossowi)   to konsekwencją tego powinien być jednak  Jego akt  przeprosin ze rzekomy współudział  w holokauście,  a nie uciekanie od tego.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2009, 15:48 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Ice Man

Nie przeczę że uratowali ileś tam ludzi ale kilku polaków pewnie zabili walcząc o swoje racje a to mi się nie podoba.
Ice Man

Więcej nie chce mi się o tym dyskutować.
Globus

Ice Man pisze: Nie przeczę że uratowali ileś tam ludzi ale kilku polaków pewnie zabili walcząc o swoje racje a to mi się nie podoba.
:lol3:

Obrazek
Ice Man

Napisałem tak bo czy możesz mi powiedzieć na pewno że żadnego polaka nie zabili??Czy zawsze byli świadkowie i nic takiego nie widzieli??
Globus

Z takim podejściem do sprawy równie dobrze mogę Ciebie oskarżyć o morderstwo. Nie ma świadków, nie ma trupa to nie ma morderstwa.

Obrazek
Ice Man

A co jest?
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

właśnie czytam książke ,, Prawdziwa historia braci Bielskich" i moge powiedzieć, że tacy święci jak w filmie ,,Opór" to oni nie byli i są świadkowie którzy twierdzą iż ludzie Bielskich mordowali Polaków
Obrazek
Minister

Post autor: Minister »

Kurcze wyszła nam spora napinka na temat wojny,mordów itp. itd.Globo może niepotrzebnie dałeś te linki:P.Wszyscy się kłócimy ale jednak w jednym się zgadzamy.W du**e byliśmy gów*o widzieliśmy i na dobrą sprawę nie powinniśmy się wypowiadać a już z pewnością nie krytykować innych za niektóre działania w tamtych czasach.Chodzi mi głownie o czyny do jakich dopuszczali się cywile pod większą czy mniejszą presją.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Globus

Pojechaliśmy na Białoruś, odnaleźliśmy ludzi, którzy pamiętają Bielskich oraz sowieckie dokumenty, gdzie partyzanccy dowódcy opisują mord w Nalibokach jako zwycięstwo w walce z "niemieckim garnizonem". W archiwach są nazwiska czterech dowódców akcji nagrodzonych za ten "bój" - to towarzysze Gulewicz, Muratow, Szaszkin i Surkiew. Paweł Gulewicz wymieniony jest jako ten, który osobiście zabił czterech "faszystowskich pachołków".

Znaleźliśmy też ostatnich żyjących partyzantów Bielskiego: mieszkają na Białorusi, w USA i w Anglii. Ich relacje zgadzają się z zawartością sowieckich archiwów - w dniu pacyfikacji Naliboków (8 maja 1943 r.) - oddział Tewjego stacjonował 100 kilometrów dalej.

- Byli wtedy w miejscowości Stara Huta - opowiada Tamara Wiarszycka, historyk i dyrektor muzeum regionalnego w Nowogródku, gdzie znajduje się największy zbiór dokumentów pozostałych po Bielskich. - Do Puszczy Nalibockiej przeszli dopiero parę miesięcy później, o czym można przeczytać w opublikowanych już dawno relacjach.

Odwiedziliśmy i Nowickiego - mieszka w Warszawie. Przyjął nas w pokoju zasypanym starymi egzemplarzami "Naszego Dziennika". Przyznał, że nigdy nie widział żadnego z Bielskich, nie ma też dowodów na ich udział w zbrodni, a plotkę o winie Tewjego i braci przekazał mu, przy wódce, niejaki "Lowa z Nowogródka", potwierdził zaś "Wania z Lubczy". Wyniki śledztwa IPN autor "Żywych ech" nazwał "mydleniem oczu".
Sam Tewje nie walczył ani z Niemcami, ani z Polakami, ale jego ludzie bili AK-owców.
Nie mówię, że byli święci ale jak czytam wypociny typu- Bielscy masowo mordowali Polaków to śmiać mi się chce bo to bzdura.

http://wyborcza.pl/1,75478,6124559,Praw ... skich.html

Obrazek
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

Sam Tewje prawdopodobnie nie lubił Polaków wyczytałem, że Polacy raz napisali mu na sklepie ,, Nie kupuj u żydka" :roll:
Obrazek
Ice Man

Globus
Raz chciałeś żebym udowodnił że zabili choćby jednego polaka a potem że bili AK-owców.
No to zabijali ich czy nie?
Globus

Ludzie Bielskiego a bracia Bielscy to chyba jest jakaś różnica prawda? Chodzi o to, że ludzie z jego otriady chcieli walczyć i zgłaszali się do sowieckiej partyzantki.

Obrazek
Ice Man

Raz że w pewnym stopniu ponosi odpowiedzialność za to co robią jego ludzie a dwa że jego ludzie to byli żydzi więc wnioski są proste, żydzi mordowali polaków i to pisałem od początku.
Globus

A Polacy mordowali żydów. Jak to się ma do Bielskich?

Obrazek
kachol

Post autor: kachol »

kachol pisze: Żydzi poprzez swoje czyny powodują skrajne emocje - od uwielbienia po nienawiść - i tak samo ja za pewne rzeczy ich kocham, a za pewne nienawidzę.

ciekawa teza, moglbys ja poprzec przykladami? szczegolnie mnie zaintrygowales,dzieki czemu ich kochasz?
Napisałem potem za co ich nienawidzę, ale głównie za: Izrael, nietykalność (każdą inną nacje można skrytykować, ale nie ich), chore żądania (np. odszkodowań od Polski za II wojnę światową). A "kocham" ich za sztukę, za wielkich reżyserów, za Żydowskich "antysemitów" jak Keret, za odwagę niektórych obywateli Izraela, etc.
Nen

Post autor: Nen »

Nasza cywilizacja jest w tej chwili na takim etapie, że trzeba już rozgraniczać Żydów i Izraelitów.
God protect me
izydor

Post autor: izydor »

Z każdym się dogadam, lecz uważam, że "swoi" powinni się trzymać "swoich". Europa musi pozostać biała, inaczej straci swą tożsamość, kulturę itp. Wystarczy spojrzeć na to, co dzieję się dziś w Europie Zachodniej - myślę że takiej Francji polityka "multi-kulti" nie wychodzi za bardzo na dobre...

Mój "rasizm" ogranicza się do tego, że moja żona a zarazem matka moich dzieci musi być (i będzie) biała. Sądze, że ci światli anty-rasiści zapominają, że to gen czarny, nie biały jest dominujący. Nie wiem jak wam, ale mi wizja brunatnej Polski zupełnie nie odpowiada.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2009, 10:51 przez izydor, łącznie zmieniany 1 raz.
Raffal

Post autor: Raffal »

a mi to wisi... wstyd powinno byc tylko komus takiemu ja Jackson ktory wyrzeka sie wlasnej torzsamosci.
A jakby moja zona byla latynoska to jakos bym nie pogardzil :P

Wg mnie roznice kolorystyczne , religijne i tak ulegna zatarciu i jakos nie robi mi roznicy z kim rozmawiam , z kim gram w pilke ... a rasizmu nie nawidze pod zadna postacia. Choc czarni czesto akurat popadaja w paranoje na tym punkcie :)
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Izydor podales przyklad Francji jako wielokulturowej spolecznosci i mowisz ze nie wychodzi to na dobre... okej, ale ja bym Ciebie spytal, czy widzisz problemy tej samej natury w USA? tam przeciez wszyscy wymieszani sa ze wszystkimi, zolci,czerwoni,biali i czarni, na dodatek sa jeszcze latynosi. w takim kotle jakos nie ma rozruchow na tle rasowym-dlaczego? przeciez to kwestia ustroju i organizacji panstwa- Stany sa krajem,ktory od wielu lat jest bastionem wolnosci slowa,wyznania,bez nienawisci rasowych.oczywiscie ogolnie,bo zaraz ktos wyskoczy o walkach gangow na tle rasowym czy czyms rownie niedorzecznym, wiec nie pisz o "białości Europy" dla zachowania jej tozsamosci,bo to poprostu bzdura.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
izydor

Post autor: izydor »

Ale co mają Stany, które lezą w Ameryce do Europy ? Przecież to zupełnie inna kultura... Wiesz w ogóle o czym piszesz ?
ODPOWIEDZ