Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
krystianeczek

Odp: Football Manager

Post autor: krystianeczek »

Wyskakuje mi błąd jak kliknę na współparcownika albo innego managera i wyłącza grę. Nie wiem czemu tak jest, gra chodzi dobrze, tylko taki głupi błą.
sampam

Post autor: sampam »

Hm... w oryginale nie mam z tym problemu.
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Własnie wygrałem Interem Serie A. Została mi jedna kolejka do końca ale zwycięstwo mam zapewnione juz teraz. Początek był masakryczny na pierwsze 6 meczy 3 porażki 2 remisy i wygrana. potem to jakos zaczęło wyglądac po lekkim zmodyfikowaniu taktyki. Sprzedałem Cordobe, Chivu i Muntariego a kupiłem Vertonghena, Ayeva i Schelotto. Vertonghen z początku rezerwowy ale potem grał na lewej obronie. Ayev i Schelotto ciągle w pierwszym na bokach pomocy. Forlan strzelił najwięcej bramek w drużynie a Sneijder tylko 2 bramki w lidze i 8 asyst. Nie wiem czemu le dostaje sporo czerwonych kartek mimo to że agresje mam ustawioną na domyslne. Więc po ciężkim początku końcówka sezonu należała do mnie :)
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
krystianeczek

Ja superpuchar wygrany, dwa pierwsze mecze przegrane 2:1 z Palermo, później 1:0 z Lazio. Następnie wymęczyłem 1:0 z Novarą i 2:1 ze Sieną, po czym na San Siro przyjechał Juventus i dostał 6:0. Mój skład: Julio-Maicon Lucio Samuel Zanetti-Cambiasso Sneijder Coutinho Zarate-Forlan Pazzini(Milito). Kupiłem Ayewa i w każdym meczu wchodzi w drugiej połowie.
Balon

Post autor: Balon »

heh z tego co widze zmieniono calkowicie system z 3 napastnikami. Mile zaskoczony jestem :)

Jak tam u was Zarate? u mnie chyba najlepszy w druzynie :)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

Zarate jest świetny, jeden z nielicznych zawodników w mojej drużynie, który bardzo często wygrywa pojedynki 1 na 1.
all in the game, yo, all in the game
Adriano_forever

A u mnie rezerwowym jest Zarate. Gram niby 2 napastnikami czyli Forlanem i Pazzinim. Często Zarate wpuszczam ale strzelił tylko 3 bramki przez sezon
Blablarzynca
Kontakt:

Ile będzie mnie kosztować wykupienie jego karty, orientuje się ktoś ?
kolus

Post autor: kolus »

Zarate cos kolo 17 mln
lena182

Post autor: lena182 »

zarate ma w kontrakcie 15 mln Poli ma 7 mln. ja zaraz w zimowym mercato wykupiłem Poliego za 5 mln i Zarate za 13 mln pod koniec sezonu ;) od razu powiem że sie nie licytowałem od razu się na te kwoty zgodzili... Zarate i tak jest wart tej kasy ;)
Obrazek
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja póki co zagrałem jedynie 4 mecze sparingowe. OM, PSG, Le Mans i Dijon. Pierwsze dwa mecze przegrane 1-2, potem dwie wygrane 1-0 z outsiderami. Wyniki nie są jakieś świetne i ciekawi mnie jak mi pójdzie z Milanem. Kupiłem Teveza za 15mln + 20mln przez 36 miesięcy + 5mln za 20 goli w lidze. Chciałem też kupić Montolivo za 5mln+Chivu, którym się interesowali lecz Rumun zarabia tyle ile zarabia nie transakcja nie wypaliła. Milito za 7mln, a Muntari za 5mln poszli do PSG (warto grać z nimi sparingi, mają kasę i interesują się naszymi zawodnikami po meczach:) ). City dawało mi 14,75mln za Lucio, zastanawiałem się czy negocjować do 15 +5% z następnej sprzedaży czy jednak przyjąć ich ofertę, która jak na 33 latka była świetna. Zdecydowałem się negocjować i odechciało im się Lucio. No niestety :). Postaram się jeszcze sprzedać gdzieś Chivu, a jak trafi się ciekawa oferta za Dekiego, Mottę czy Nagatomo to przemyślę ich sprzedać. Prawdopodobny skład na Milan to: Cesar - Zanetti, Lucio, Samuel, Maicon - Alvarez/Stanković Cambiasso Sneijder - Zarate/Coutinho Pazzini Forlan/Zarate. Tevez będzie siedział w tym spotkaniu na ławce, za krótko jest w zespole i nie jest przygotowany do sezonu. Macie jakieś ciekawe sugestie?
lena182

nom spróbuj grać wyżej ustawioną obrona... mi z mocnymi rywalami się to sprawdza ;) milan w SPW 2-0 potem 3-0 w lize... ostatnio juve 5-3 fiorentina 6-1 <--- mój najlepszy meczyk ;)

i polecam Afellaya sprowadzić... miałem sporo kontuzji Snaijder alvarez i Coutinho na raz... a ten z barcy jest łatwy do wyciągnięcia. gra bardzo dobrze zarówno na napastnikami jak i na skrzydle ;)
Obrazek
Adriano_forever

Ja po rozegranym sezonie polecam sprowadzic Adebayora z City. Mało za niego chcą a to co w pojedynke potrafi na meczu zrobic to jest bajka
hQ
Kontakt:

lena - grałem sparing z PSG normalnie ustawioną obroną i Francuzi mieli dużo miejsca, szczególnie na skrzydłach. Posiadanie 58-42 dla nich. Dopiero potem jak cofnąłem obronę to nie było już takiej przewagi. Szczególnie źle ustawiał się Nagatomo (z OM grał pierwszy skład cały mecz, z PSG Ci rezerwowi, by równo pograli [Zanetti, Lucio, Samuel, Maicon z OM; Nagatomo, Caldirola, Ranocchia, Jonathan z PSG]). I nie wiem czy wyżej ustawiona obrona nie pogorszy sprawy.
devil162

Post autor: devil162 »

krystianeczek pisze: Wyskakuje mi błąd jak kliknę na współparcownika albo innego managera i wyłącza grę. Nie wiem czemu tak jest, gra chodzi dobrze, tylko taki głupi błą.
pobierz crackfixa od skidrow :P
krystianeczek

devil162 pisze:
krystianeczek pisze: Wyskakuje mi błąd jak kliknę na współparcownika albo innego managera i wyłącza grę. Nie wiem czemu tak jest, gra chodzi dobrze, tylko taki głupi błą.
pobierz crackfixa od skidrow :P
dzięki:*
Blablarzynca
Kontakt:

Myślę, że dobrze dla ciebie, że nie sprzedałeś Lucio, bo gość naprawdę gra świetnie i jeszcze niektóre staty do góry podnosi. Udało mi się sprzedać JC za 40 mln, przyjęli od razu, sądzę, że można jeszcze więcej za niego wyciągnąć. Na razie mam styczeń, czekam na Viviano, póki co, broni Castelazzi. U mnie strasznie muci wszystkich Lazio, jestem w grupie pościgowej 5 zespołów i tracimy po 7-10 pkt. do lidera. Musiałem się trochę wzmocnić Affelayem, Valencią i Dioufem z rezerw United, bo z gry na kilka miesięcy wypadli kluczowi zawodnicy: Sneijder i Zarate. Jest styczeń, a pierwszy mecz zagrał Nagatomo, bo dopiero wyleczył złamaną nogę :)
hQ
Kontakt:

Właśnie miałem dylemat z tym Lucio. Bo 15mln za 33-latka piechotą nie chodzi, a MM kasą nie sypie. Co jak co, ale wtedy mając +20mln na transfery wzmocniłbym i pomoc i obronę.
.lufcias

Post autor: .lufcias »

U mnie Lucio w pierwszym sezonie genialnie grał.Około 10 bramek w sezonie . Jednak chłopak się starzeje ,a szkoda. Lige wygrałem ledwo co , Napoli tyle sam punktów co ja,a liga mistrzów ... Ćwierćfinał przegrany z Marsylia ;| Mucili mnie strasznie . Drugi sezon zaczęty i jak narazie jest dobrze ( nie wliczając przegranego superpucharu z Genoa , fail) .
Skład:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
lena182

sporo nowych twarzy... aż 11! :D kolega mega przebudowę robi... z tego co widzę to duża część z nas gra podobnymi piłkarzami... tu jest tylko kwestia tego co wybierzemy z tego co komputer nam podsunie... :D

jak sobie przypomnę moje hasła do ImageShack-a to też coś nie coś tu zaprezentuję ;)

hQ - ja rozumiem to tak że martwisz się że grając wysoko obrona się odsłonisz... jak grasz w obronie Maicon Lucio ranocchia zanetti to na 4 graczy 3 jest dość szybkich i raczej spokojnie można atakować wyżej... zbyt cofnięta obrona (oczywiście w moim przypadku) skutkowała w tym że takie zespoły jak Real oblegały mnie cały czas (pierwszy sezon mecz sparingowy, do przerwy 1-0 obrona cofnięta) po meczu sam Mou mnie pochwalił (w drugiej połowie ustawiłem wysoko obronę i wszystko inne totalnie ofensywnie i agresywnie) mecz się skończył 1-0 ale real nie istniał ;)
Obrazek
zoniek

Post autor: zoniek »

Patrzcie jaką sobie zrobiłem oldschoolow'ą pakę w jedenastce :) przypominają się stare, dobre czasy, kiedy za małolata jarało się tymi legendami pred TV :)

Obrazek

Najnowszego fm'a niedawno zainstalowałem i jak na razie zrobiłem tylko porządki w sztabie szkoleniowym. Macie może jakieś reżimy treningowe? Jaki transfer polecacie na sam początek gry? Mi proponują bocznego obrońcę Ansaldi'ego oraz M'Ville.
Ile kasy dostaliście na zakupy w pierwszym sezonie?
lena182

o ile dobrze pamiętam to była taka nakładka do pobrania w 11 :D nad tym całym M'villą się zastanawiam... koleś już jest dobry choć cenę swoją ma ;) najpierw jednak musiał bym się pozbyć kilku defensywnych z zespołu... ogólnie powiem wam ze Francuska młodzież wygląda w 12 genialnie... wcześniej mieli wiele talentów ale teraz te talenty już "błyszczą"... a przynajmniej kosztują :P

a oto moje "ostatnie" wyniki :)

Obrazek
By lena182 at 2011-11-06

miałem wisłe w LM :) pierwszy mecz gładko 4-0...potem sami widzicie :P
z juve zastosowałem to co pisałem hQ wysoka obrona i tak dalej... bili mocno ale ja im oddawałem mocniej :P

a potem czarna seria palermo-valencia-genua trzy najgorsze mecze :P najbardziej mnie bolało to że Lucio grał w nich bardzo słabo i to że Julio tyle goli wpuszczał...
Obrazek
.lufcias

Post autor: .lufcias »

Czy u was też zespoły z ligi angielskiej wykupują piłkarzy Serie A? Vidal,Krasic,Cavani itd. zostali sprzedani na wyspy . A liga francuska depcze po piętach ...
Obrazek
Blablarzynca
Kontakt:

Jak tam u was Castaignos, rozwija się ładnie ? U mnie z braku laku, gra w pierwszym składzie, nawet nieźle mu to wychodzi, jestem ciekaw, jak się rozwinie.
sampam

.lufcias pisze: Czy u was też zespoły z ligi angielskiej wykupują piłkarzy Serie A? Vidal,Krasic,Cavani itd. zostali sprzedani na wyspy . A liga francuska depcze po piętach ...
zwykle tak, ale to przeciez naturalne, skoro maja olbrzymie budzety. Zupelnie, jak w realu:)
Blablarzynca
Kontakt:

Panowie, interesują mnie boczni obrońcy, jak i na lewą tak i na prawą obronę. Zawodnicy z największym potencjałem do lat 23/24. Jakieś propozycje ?
sampam

Criscito ma 24, bierz go, o ile zgodzi sie odejsc z pieknego Petersburga:D
kolus

Post autor: kolus »

Azpilicueta polecam i Cissokho tez sobie dosyc dobrze radzi. O i polecam wam Cavaniego tez warto go kupic
Balon

Post autor: Balon »

jakim gracie ustawieniem?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Blablarzynca
Kontakt:

kolus pisze: Azpilicueta polecam i Cissokho tez sobie dosyc dobrze radzi. O i polecam wam Cavaniego tez warto go kupic
Tylko, że pewnie trzebana Cavaniego wyłożyć z 30-40 baniek.
Don Balon pisze: jakim gracie ustawieniem?
Ja gram 4-2-3-1. Z dwoma DM i ze skrzydłowymi.
Ostatnio zmieniony 8 lis 2011, 21:20 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ