"Korea Północna z ukrycia"

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Claudio

"Korea Północna z ukrycia"

Post autor: Claudio »

Polecam Wam film dokumentalny pokazujacy przynajmniej w niewielkim stopniu jak wyglada zycie w Korei Północnej.
Naprawde trzeba to zobaczyc..az sie wierzyc w tą milosc do "wodza" nie chce :P

Filmik ma 5 partow :) 

http://www.youtube.com/results?search_q ... rycia&aq=f
Karpik

Odp: "Korea Północna z ukrycia"

Post autor: Karpik »

Film (na pewno) obejrzę jutro, bo teraz idę spać. Oglądałem jeden film o Korei Północnej, w którym ukazano jak szczelnie zamknięte są granice tego kraju. Za próbę przekroczenia granicy strażnicy strzelali bez rozkazu. Jest to również film dokumentalny, jednakże nie jestem w stanie podać tytułu (ostatnio zapominalski bywam). Jeśli ktoś wie mniej więcej o jaki film mi chodzi, niech zlinkuje podobnie do Claudio.
Obrazek

By Kropasz
Kusy

Post autor: Kusy »

polecam również
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Rebelde

Post autor: Rebelde »

http://alterkino.org/dzieci-zego-panstwa to jest lepsze , na YT też jest
KRS

Post autor: KRS »

jest cała masa filmów o tym kraju ten który podałeś jest owszem niezły, ogólnie interesuje się tym tematem a za najlepszy film o Korei Północnej jest polski dokument pod tytułem "Defilada" także do znalezienia na YT. zobaczcie bo warto tu macie link: http://www.youtube.com/watch?v=XURoPivDp3M 
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

a graja tam w StarCrafta?  ;p
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Hanys

Post autor: Hanys »

no jak tak nie ogladaja meczow i oszukuja ich jak nie wiem co to mam watpliwosci czy oni wogle neta maja!!!!
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

hanysrr pisze: no jak tak nie ogladaja meczow i oszukuja ich jak nie wiem co to mam watpliwosci czy oni wogle neta maja!!!!
http://www.wgtour.com/ranking.php?type=5

62 miejsce
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Claudio

Post autor: Claudio »

W Korei Pln niema internetu...chyba ze sie cos zmienilo bo w tych filmach mowia iz niema..chyba ze Wódz pocina w gierki online ;)

Pozniej sobie zobacze ten filmik od Rebelde a pozniej KRS..no zaciekawila mnie ta Korea..az strach sie bac co czeka pilkarzy Korei Pln i ich rodzin po dzisiejszym laniu z Portugalia..podobno to byla pierwsza transmisja na zywo z meczu w Korei :D
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 18:13 przez Claudio, łącznie zmieniany 1 raz.
Ralas

Post autor: Ralas »

no byla byla. Pierwsza w historii transmisja na żywo i spotkanie po którym piłkarze mogą pożegnac sie z rodziną...
Jak oglądałem mecz w TV to komentator nawet mówił: Cytuję:
"Napastnik reprezentacji Korei Północnej, który nie urodził się w państwie komunistycznym, wychowywał sie w Japoni lub Korei Południowej(nie jestem pewien) dobrowolnie zechciał grac dla reprezentacji Korei Północnej. Tylko słowo dobrowolnie trzeba czytac w czudzysłowiu"

...
Waldini

Post autor: Waldini »

Ralas pisze: no byla byla. Pierwsza w historii transmisja na żywo i spotkanie po którym piłkarze mogą pożegnac sie z rodziną...
Jak oglądałem mecz w TV to komentator nawet mówił: Cytuję:
"Napastnik reprezentacji Korei Północnej, który nie urodził się w państwie komunistycznym, wychowywał sie w Japoni lub Korei Południowej(nie jestem pewien) dobrowolnie zechciał grac dla reprezentacji Korei Północnej. Tylko słowo dobrowolnie trzeba czytac w czudzysłowiu"

...
Słabo jest zorientowany ten komentator, a Ty go cytujesz jak objawioną prawdę. To oczywiste, że Jong Tae-Se gra dobrowolnie dla Korei Północnej. Sam zwrócił się o paszport do Koreańczyków z pólnocy i go otrzymał w 2006 roku. Poza tym jest obywatelem Korei Południowej, który na stałe mieszka w Japonii i nigdy nie mieszkał w KRLD. Nie ma tu mowy o żadnym przymusie, robi to z własnej woli. A Kim Dzong Il może mu naskoczyć, jako że ten jest obywatelem innego kraju. Najwyżej zabiorą mu paszport i przestaną powoływać na spotkania reprezentacji.
snuffy

Post autor: snuffy »

Korea Pn. gra na mistrzostwach to się zrobił medialny temat i nagle wszyscy ich żałują skończy sie mundial i znowu wszystko wróci do normy tak jak po IO w Pekinie... Niestety świat jest tak zbudowany, że takich miejsc jak Korea Pn. jest wiele, tak było jest i będzie... większa część Afryki, spora Azji plus kilka miejsc a Ameryce Pdł./środkowej.
http://www.youtube.com/watch?v=VHbucMOs ... re=related

"Jestem bardzo, bardzo szczęśliwy, że Mancini dołączył do Milanu" - skwitował z przekąsem Portugalczyk.
dooc

Post autor: dooc »

Imrahil Hitokiri pisze: a graja tam w StarCrafta?  ;p
To nie ta Korea :)
ODPOWIEDZ