Zegarki

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
fudalik1995

Zegarki

Post autor: fudalik1995 »

Siema.
Mam zamiar kupić jakiś zegarek na rękę,ale nie wiem jaki kupić..
Mógłby ktoś polecić jakiś ? W granicach do 150 zł.
hQ
Kontakt:

Re: Zegarki

Post autor: hQ »

Pracuję jako ochroniarz w Centrum Handlowym i często obserwuję sklepy z nudów :P Sprawdzam czy coś ciekawego można kupić. Są sklepy jak Swiss, Yes, Kruk, Apart i pewnie coś jeszcze by się znalazło :) Ogólnie jak ja zerkałem na zegarki to ciężko było coś znaleźć za 150zł gdyż ogólnie dobre zegarki są w bardzo wysokich cenach. Aczkolwiek myślę, że jak będziesz chciał to coś znajdziesz dla siebie. Ja osobiście byłem napalony na zegarek, ale ceny mnie odrzuciły :). Chociaż może na święta są jakie rabaty.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Najlepiej wybierz coś z Casio czy Timexa, mają duży wybór ciekawych modeli a przy tym są solidne (jak za te pieniądze)
NeraZ
Kontakt:

Post autor: NeraZ »

FESTINA ! Kozacka marka jak i zegarki, tyle, że musiałbyś nieco doskładać.. kupiłem miesiąc temu i mistrzostwo świata :)
Raffal

Post autor: Raffal »

jeżeli masz konto w ing proponuje odwiedzic bankujesz-kupujesz choć za 150 zł to nie poszalejesz...lepiej dołożyć drugie tyle i wybrac cos ciut lepszego.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Sam mam też Gino Rossi od ok. roku (oprócz swojego Casio) , tylko że ja mam go na pasku i powiem Ci, że chodzi bardzo dobrze, pasek o dziwo jest dobrze wykonany, metal ani trochę się nie wytarł a nosiłem go często, więc polecam.
RoB

Post autor: RoB »

Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ciężko o przyzwoity zegarek za 150 zł? Nie przesadzajmy, miałem kiedyś Albatrossa za bodajże 80 zł, przez 5 lat ani razu nie miał problemów z mechanizmem, chodził idealnie, elegancki sikor na bransolecie, czego więcej chcieć? Nie rozumiem ludzi którzy wydają 600-700 zł na zegarek, o większych sumach nie wspomnę :P

Fudalik - te Gino Rossi całkiem przyzwoite, znalazłem dwa Casio w podobnych cenach:

http://allegro.pl/zegarek-casio-ef-316d ... 57333.html
http://allegro.pl/super-casio-aq-164wd- ... 57863.html
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Pablusso

Post autor: Pablusso »

To zależy jak kto podchodzi do kwestii posiadania zegarka. Jedni z niewiadomych przyczyn traktują go jak przedłużenie... ręki ;] a dla innych (także dla mnie) ma wskazywać poprawną godzinę. Oczywiście nie mówię tu o jakimś plastikowym szmelcu za 25zł, ale za 150zł możesz kupić spokojnie solidny zegarek.

Musi być z bransoletą? Taka propozycja ode mnie w tym przedziale cenowym:

http://allegro.pl/super-zegarek-meski-f ... 53244.html
darek05

Post autor: darek05 »

Szukaj wśród Timexów, miałem kiedyś jeden z modeli, za który dałem dokładnie 150 zł.. niezły design + bezawaryjne działanie przez kilka lat ;) Jedyny minus taki, że zapięcie przy bransolecie nie było najwyższej klasy.. ponieważ wypiął mi się kiedyś podczas wariowania na plaży i nawet nie wiedziałem kiedy spadł mi z ręki :) I tyle go widziałem.

Teraz natomiast mam Tissota- stylowy, wytrzymały, dobrze wykonany, niestety trochę droższy. Na pewno posłuży mi jeszcze parę lat.

Przy wyborze zegarka nie zapomnij, że ważny jest również Twój styl ubioru. Jeżeli na co dzień ubierasz się elegancko, to jak dla mnie jedyny słuszny wybór do klasyk na pasku.
RoB

Mora pisze: Fudalik - te Gino Rossi całkiem przyzwoite, znalazłem dwa Casio w podobnych cenach:
A co w nich przyzwoitego? Chyba jedynie przyzwoicie wyglądają na zdjęciach.
Przede wszystkim zegarki kupuje się od firmy ... robiącej zegarki, a nie chiński bubel od polskiej firmy obuwiraskiej z włoską nazwą :hahaha:
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

RoB pisze:
Mora pisze: Fudalik - te Gino Rossi całkiem przyzwoite, znalazłem dwa Casio w podobnych cenach:
A co w nich przyzwoitego? Chyba jedynie przyzwoicie wyglądają na zdjęciach.
Przede wszystkim zegarki kupuje się od firmy ... robiącej zegarki, a nie chiński bubel od polskiej firmy obuwiraskiej z włoską nazwą :hahaha:
magneto86 pisze:Sam mam też Gino Rossi od ok. roku (oprócz swojego Casio) , tylko że ja mam go na pasku i powiem Ci, że chodzi bardzo dobrze, pasek o dziwo jest dobrze wykonany, metal ani trochę się nie wytarł a nosiłem go często, więc polecam.
Jak widać wcale nie są takie złe te zegarki od firmy obuwniczej :P Nie ma co oceniać towaru tylko na podstawie marki/firmy, zawsze bardziej wiarygodne są opinie samych użytkowników.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

ja się czaję na coś takiego:
Obrazek

ale to już droższy trochę. Moglibyście polecić coś ? Jakąś markę ? Póki co zastanawiałem się nad właśnie Jacques Lemans albo Festina jakimś.
RoB

Mora pisze: Jak widać wcale nie są takie złe te zegarki od firmy obuwniczej :P Nie ma co oceniać towaru tylko na podstawie marki/firmy, zawsze bardziej wiarygodne są opinie samych użytkowników.
Oczywiście, że nie tylko na podstawie firmy ;) A można wiedzieć czym Ty się kierujesz polecając tą firmę/ wymienione zegarki? Rzecz jasna poza tą jedną (jedyną?) pozytywną opinią użytkownika. Brakiem wodoszczelności? Imitacjami wskazówek? Czy może ładnymi zdjęciami? ;)
Naprawdę nawet w tej cenie (150-200) da się znaleźć coś przyzwoitego od firmy robiącej zegarki ... a nie ich imitacje.
fudalik1995

Post autor: fudalik1995 »

RoB mógłbyś jakiś link dać ? w tej cenie 150-200 ?
RoB

Nie mogę :-D Nie znam Twojego gustu. Wybór zegarka to bardzo indywidualna sprawa, zależna od wieku, stylu ubierania i innych upodobań estetycznych. Podałem Ci dwie firmy, z których możesz wybrać coś w tym przedziale. Po prostu wybierz to co Ci się podoba.
Ja w tej cenie brałbym jakiegoś Lorusa na pewno.
ODPOWIEDZ