Wycena samochodu

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Jedrula
Kontakt:

Wycena samochodu

Post autor: Jedrula »

Witam. Potrzebuję pomocy przy wycenie samochodu, mam nadzieję, że wśród nas Interistów znajdą się fachowcy i od tego :) Nie posiadam póki co zdjęć, więc opiszę go jak tylko mogę, a więc:
Marka: Renault
Typ: Megane 1.6 RT
Moc kW/KM: 55/75
Typ nadwozia: Hatchback
Pojemność silnika: 1598 cm
Przebieg: 228 000 km
Liczba drzwi: 4/5
Stan wizualny: lekkie wgniecenie na lewym, tylnym nadkolu, rysa pod lewymi tylnymi drzwiami
Stan techniczny: przeguby do wymiany, pasek piszczy mimo maksymalnego naciągnięcia, przy bardzo niskich temperaturach odpala tylko na pych (jeżeli to nie problem ze stacyjką, to jutro będzie to naprawione), nie działa tylny spryskiwacz. Wymieniony silniczek krokowy i chłodnica.
Jeżeli potrzeba więcej danych, to postaram się podać, ale jako noga w tej dziedzinie nic nie obiecuję :D
Moja wycena waha się pomiędzy 1500 - 2000 zł, ale nie chcę polegać tylko na sobie ;)
Shady

Re: Wycena samochodu

Post autor: Shady »

Przede wszystkim to podaj jeszcze rocznik żeby ktoś mógł ci to wycenić.
No i raczej uderz z tym na jakieś forum motoryzacyjne/Renault, a nie na forum klubu piłkarskiego.
Jedrula
Kontakt:

Rocznik 1996, rzeczywiście wypadło mi z głowy ;)
Łapię się każdej możliwości, żeby wycena byłą trafna, a temat jest w Hyde Parku, więc nie powinien nikomu przeszkadzać :)
Shady

Post autor: Shady »

Nie chodzi o to, że przeszkadza tylko że na forum o określonej tematyce szybciej się znajdzie ktoś kto się na tym zna.
Jedrula
Kontakt:

Tam też próbuję, ale lubię mieć alternatywy :)
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Rok produkcji :P

Miałem meganke 96' tylko w coupe 3 drzwiową i ten sam silnik :) miło wspominam, z silniczkiem krokowym też miałem problem, ale jak masz wymieniony to spoko. Przygotuj się na szalejącą elektryke w zimę, bo te auta tak mają (nie zamykające się szyby jak otworzysz na mrozie i świecące lampki z dupy typu, że dzwi są otwarte mimo że są zamknięte i tak dalej)
Jedrula
Kontakt:

Kujon znam te problemy od podszewki :D dlatego planuję zakup innego auta, a najpierw chcę sprzedać to :D oczywiście ma swoje walory, między innymi wygoda, jakiej nie uświadczysz jeżdżąc golfem. A co do elektroniki to rzeczywiście jest tragedia, radio się wyłącza np., z szybami miałem ten problem, nie wskazuje godziny na radio, kontrolki najpierw w ogóle nie świeciły, a teraz świecą jak chcą, Auto jest w rodzinie zdecydowanie za długo, bo od 2007 roku,więc sporo straciło na wartości :)
dico

Post autor: dico »

Moim zdaniem ciężko o jednoznaczną wycenę takiego auta- jest warte tyle ile ktoś będzie w stanie za niego zapłacić. Jeżeli zależy ci żeby go sprzedać i masz zamiar dać ogłoszenie, to określ cenę na poziomie 2000zł (choć mało prawdopodobne, że ktoś tyle zapłaci), z zastrzeżeniem możliwości jej negocjacji. Po zbadaniu oczekiwań potencjalnego kontrahenta co do ceny, będziesz mógł się zorientować ile ewentualnie możesz opuścić.
Jedrula
Kontakt:

Dzięki :)
ODPOWIEDZ