Champions League 2013/2014
-
Chuchu
- Kontakt:
Odp: Champions League 2011/2012
Dzisiaj Napoli podejmuje u siebie Bayern. Oj ciężki a nawet bardzo ciężki mecz czeka Neapolitańczyków. Bilans bramek w Bundeslidze Bawarczyków to 25-1, bilans z-r-p to 7-1-1. W Lidze Mistrzów też bardzo dobrze się spisuje póki co. Myślę, że jest to drużyna, która jest w stanie powalczyć o wygraną w Lidze Mistrzów.
-
Serpente
Ależ Valencia spaprała mecz,fajnie grali w pierwszej połowie i zasłużenie prowadzili a w drugiej kompletnie inna drużyna. Emery już w sumie przyzwyczaił mnie do tego że jego Valencia gra tylko 45 min. ale bez przesady,to już staje się nie śmieszne a żałosne. Teraz będą się musieli troszkę napocić żeby wyjść z grupy a szkoda,bo dzisiaj mogli być już jedną nogą w fazie pucharowej.
Dzisiaj mocno liczyłem na wygraną Borussii,jako że grali z najsłabszym rywalem z którym powinni spokojnie notować wygrane to dostają 3 bramki w plecy,ich forma to porażka (zupełnie jak Inter),Hummels najlepszy obrońca Bundesligi w zeszłym sezonie popełnia takie babole że szkoda gadać,no i ich awans do fazy pucharowej byłby cudem (choć czasem zdarzają się). Chelsea też ostro pocisnęła,będą cholernie groźni w tym sezonie.
Dzisiaj mocno liczyłem na wygraną Borussii,jako że grali z najsłabszym rywalem z którym powinni spokojnie notować wygrane to dostają 3 bramki w plecy,ich forma to porażka (zupełnie jak Inter),Hummels najlepszy obrońca Bundesligi w zeszłym sezonie popełnia takie babole że szkoda gadać,no i ich awans do fazy pucharowej byłby cudem (choć czasem zdarzają się). Chelsea też ostro pocisnęła,będą cholernie groźni w tym sezonie.

-
Kermitt
Według mnie w tym sezonie ciekawie zapowiada się walka o to trofeum. Dla mnie trójka najgroźniejszych drużyn to Bayern, Chelsea, Real. Jest jeszcze Barcelona, MU i Milan, także zapowiadają się fajne mecze. Nie mówię tego tylko na podstawie meczów w Lidze Mistrzów, ale także meczów ligowych i sytuacji kadrowych. Mimo wszystko coś czuję że w tym sezonie wygra ktoś z tej pierwszej trójki, ale kto dokładnie to już nie mam pojęcia.
-
Seba
Boas odwala kawał dobrej roboty w Chelsea. O Londyńczykach także mówiło się, że stara kadra, że zawodnicy wypaleni itp, a tymczasem drużyna gra, aż miło. Tylko żałować, że Moratti poskąpił pieniędzy na niego.

-
Jaszczu91
Chelsea Boasa coraz bardziej się rozkręca. Z meczu ma mecz grają składniej i coraz bardziej efektownie. Przebudził się nawet milioner Torres. Szkoda, że Moratti zamiast kupić Boasa, kupił ,,Torpede" Alvareza.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
piotrek7
Bate - Milan 1-1
Kompromitacja Milanu na całej linii. Nie chodzi już nawet o wynik, ale raczej o sam sposób gry. Co ciekawe Milan prezentuje się mniej więcej tak od początku sezonu i w SerieA traci do lidera tylko 2 pkt. co negatywnie świadczy o poziomie tych rozgrywek. Aż wstyd przypominać, że ta pseudo drużyna jest aktualnym mistrzem Włoch. Grają taką kaszane, a na pensje wydają fortunę...
Kompromitacja Milanu na całej linii. Nie chodzi już nawet o wynik, ale raczej o sam sposób gry. Co ciekawe Milan prezentuje się mniej więcej tak od początku sezonu i w SerieA traci do lidera tylko 2 pkt. co negatywnie świadczy o poziomie tych rozgrywek. Aż wstyd przypominać, że ta pseudo drużyna jest aktualnym mistrzem Włoch. Grają taką kaszane, a na pensje wydają fortunę...
-
Serpente
Kolego a widziałeś ich ostatnie mecze ? Chciałbym żeby Inter grał taką kaszanę ! A poza tym kompromitacja z ust kibica Interu wymierzona w kierunku kogoś innego brzmi po prostu żałośnie.

-
Kusy
Grać kaszanę i wygrywać spotkania w Serie A, to tylko pokazuje jaki ten zespół ma potencjał i jak daleko jesteśmy za Milanem w chwili obecnej. Widziałem tylko skrót spotkania z Bate i mieli znakomita sytuację na 2-0, karny dla Bate z kapelusza.
Ostatnio zmieniony 1 lis 2011, 21:58 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Omen
Porto przegrywa na wyjeździe z APOELEM...Zespół z Cypru staje się rewelacją tegorocznych rozgrywek.Ten sam zespół który wyeliminował Wisłę Kraków w 4 rundzie kwalifikacji...Wtedy każdy się śmiał...
-
sampam
Wielkie brawa dla Marsylii za postawe w LM! Wczoraj postawili sie Kanonierom i moim zdaniem to oni bardziej zasluzyli na awans do kolejnej rundy. Jesli wygraja u siebie z Grekami, BVB moze pakowac walizki.
Z kolei zwyciestwo Valencii pozwala Hiszpanom marzyc o przeskoczeniu w tabeli Aptekarzy, co jednak bedzie karkolomnym zadaniem...
Co do Apoelu, to nie wiem czy sie wszyscy smiali z tej druzyny, chyba kompletnie nieswiadomi ludzie? Nie ma co rozgrzebywac starych ran, polska druzyna jakby zgarnela 3 punkty w tej grupie, to byloby dobrze.
Z kolei zwyciestwo Valencii pozwala Hiszpanom marzyc o przeskoczeniu w tabeli Aptekarzy, co jednak bedzie karkolomnym zadaniem...
Co do Apoelu, to nie wiem czy sie wszyscy smiali z tej druzyny, chyba kompletnie nieswiadomi ludzie? Nie ma co rozgrzebywac starych ran, polska druzyna jakby zgarnela 3 punkty w tej grupie, to byloby dobrze.
-
Kusy
Wisła może się cieszyć z tego że z APOL-em wygrała u siebie, bo w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów jeszcze nikt z nimi nie wygrał. Moim zdaniem wyjdą z tej grupy, są w znakomitej sytuacji. Mają 4 pkt przewagi, a pozostały tylko dwa spotkania jeszcze do rozegrania.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Chuchu
- Kontakt:
Noo APOEL nieźle ciśnie w tym roku. Dziwiłem się entuzjazmowi po losowaniu Wisły no ale cóż, takiej gry Cypryjczyków się nie spodziewałem. Jeśli wygrają kolejny mecz przechodzą dalej 
Milan co prawda tylko zremisował z BATE ale zapewnił sobie awans do kolejnej rundy. Jeśli chcą wyjść z pierwszego miejsca muszą pokonać na wyjeździe Viktorię i na San Siro Barcelonę.
Milan co prawda tylko zremisował z BATE ale zapewnił sobie awans do kolejnej rundy. Jeśli chcą wyjść z pierwszego miejsca muszą pokonać na wyjeździe Viktorię i na San Siro Barcelonę.
-
piotrek7
Tak się składa, że widziałemNerazzurro_ pisze: Kolego a widziałeś ich ostatnie mecze ?
Dobrze, że nie jesteśmy kibicami powiedzmy Mieszka Gniezno bo wtedy skrytykować nie moglibyśmy już dosłownie nikogo...Nerazzurro_ pisze: Chciałbym żeby Inter grał taką kaszanę ! A poza tym kompromitacja z ust kibica Interu wymierzona w kierunku kogoś innego brzmi po prostu żałośnie.
Zabawna sprawa, że (w środowisku Interowskim) Milan stał się obiektem westchnień i jest stawiany niemal za wzór. Trochę to przypomina sytuacje, w której osoba przykuta do łóżka zazdrości inwalidzie na wózku. A przecież to jest właściwie ta sam drużyna, z której wszyscy się śmiali (i słusznie) za czasów Mourinho w Interze. Postępów w grze Milanu od tamtego okresu nie zauważyłem, a to że Inter jest obecnie jeszcze gorszy to już inna sprawa.
Mam nadzieję (nie sprawdzałem jeszcze tego), że ekipa z Mediolanu nie będzie dalej się upokarzać i nie zobaczę w ich wykonaniu tego typu tłumaczeń.kusy pisze: Widziałem tylko skrót spotkania z Bate i mieli znakomita sytuację na 2-0, karny dla Bate z kapelusza.
Karny rzeczywiście naciągany z tym że już w pierwszej połowie powinien być, bodajże po faulu Nesty.
-
Serpente
Do nikogo nie wzdycham a już tym bardziej nie do Milanu,ale mówienie o tym że grają kaszanę grając widowiskowo i zdobywając punkty kiedy to właśnie Inter kompromituje się na wszelkie możliwe sposoby jest po prostu żałosne. Poza tym mówiłeś coś o wstydzie i pensjach ? To właśnie Inter powinien się wstydzić że po takich sukcesach i robienia transferów po okazyjnych cenach musimy sprzedawać swoją gwiazdę a przy tym nie stać nas na sprowadzenie nikogo z najwyższej półki ! To jest dopiero wstyd !

-
sampam
Napoli dzielnie stawilo czola Bayernowi, ale to bylo za malo, zeby wywiezc z Monachium chociaz 1 pkt. Powoli trzeba bedzie sie zegnac z wloska druzyna w LM, bo raczej szanse na awans sa niewielkie...
-
Serpente
Jeszcze mają wyjazd do Hiszpanii i u siebie z $hity prawda ? Więc nie stawiałbym ich od razu na straconej pozycji.

-
Kusy
Moim zdaniem Napoli jest skazane na zajęcie trzeciego miejsca w tej grupie.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Chuchu
- Kontakt:
Bayern już chyba wyszedł, City jak widać grę z Premier League przełożyło i na Ligę Mistrzów. Ciężko będzie wyjść Napoli niestety.
-
Piekarz
Skazane, skazane... wszystko zależy od nich, po prostu muszą wygrać u siebie z MC.
Poza tym, jak zwykle, we wszystkich grupach LM straszna nuda. Jedyna przyjemna niespodzianka to APOEL na pierwszym miejscu.
Ogólnie zabawna sytuacja w tej grupie A - Napoli i MC wygrały jak na razie tylko z totalnie pionkowatym Villarrealem: poza tym remisy i po porażce z Bayernem. Jeśli w następnej kolejce status quo również zostanie zachowany, to jest padnie remis na San Paolo, to końcowy układ tabeli może ostatecznie zostać zdefiniowany nie przez umiejętności drużyn, a... rozkład meczów. Krótko mówiąc, Bayern może przyjechać do Anglii z zapewnionym pierwszym miejscem - czyli bez spięcia, z jakim wyszli na San Paolo - i przegrać.
Poza tym, jak zwykle, we wszystkich grupach LM straszna nuda. Jedyna przyjemna niespodzianka to APOEL na pierwszym miejscu.
Ogólnie zabawna sytuacja w tej grupie A - Napoli i MC wygrały jak na razie tylko z totalnie pionkowatym Villarrealem: poza tym remisy i po porażce z Bayernem. Jeśli w następnej kolejce status quo również zostanie zachowany, to jest padnie remis na San Paolo, to końcowy układ tabeli może ostatecznie zostać zdefiniowany nie przez umiejętności drużyn, a... rozkład meczów. Krótko mówiąc, Bayern może przyjechać do Anglii z zapewnionym pierwszym miejscem - czyli bez spięcia, z jakim wyszli na San Paolo - i przegrać.
Ostatnio zmieniony 3 lis 2011, 00:56 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
Mora
- Kontakt:
Czy tylko ja oglądając mecz Bayern - Napoli na Nsport widziałem totalną stronniczość komentatorów
Gdy bramki strzelał Bayern - cudowne akcje, prześliczne, rozmontowanie obrony, och ,ach. Gdy padały bramki dla Napoli - bramki z niczego, nic szczególnego. Kontuzja Aronici - nie wyglądało to groźnie, zawodnik Napoli symuluje, być może boi się wejść na plac gry. Kontuzja Schwiensteigera - brutalne wejście włoskiego obrońcy, poważna kontuzja, płacz, lament. Czerwona kartka gracza Napoli: słuszna kara, głupie zachowanie, spierdalaj. Czerwona kartka gracza Bayernu: on tak nie chciał, przypadkowo to zrobił, cwaniactwo Cavaniego, zostań na boisku.
Ryczel i Chałaśkiewicz to chyba w szalikach Bayernu komentowali ten mecz, parodia profesjonalizmu i obiektywizmu...
Ryczel i Chałaśkiewicz to chyba w szalikach Bayernu komentowali ten mecz, parodia profesjonalizmu i obiektywizmu...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Chuchu
- Kontakt:
No i Polsat jak zawsze dał popis i zamiast transmisji szlagieru kolejki Milan-Barcelona to pokazują Arsenal - Borussia "bo Polacy grają".
-
Dominho
Możemy się jedynie "ekscytować" Polakami, bo Polskich drużyn w LM nie ma... Chociaż "dobrze tak" Barcelonie, bo jak grało Chelsea z United, to puścili FCB - Szachtar, gdzie tylko jeden scenariusz mógł być...
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
Castellazzi
- Kontakt:
Chuchu pisze: No i Polsat jak zawsze dał popis i zamiast transmisji szlagieru kolejki Milan-Barcelona to pokazują Arsenal - Borussia "bo Polacy grają".
Oglądając sport na polsacie, mało co nie udławiłem się kolacją, gdy Bożydar nazwał mecz Arsenalu z BVB "szlagierem"
-
piotrek7
Podejrzewasz komercyjny do szpiku kości Polsat o "patriotyczne" odruchy?Chuchu pisze: No i Polsat jak zawsze dał popis i zamiast transmisji szlagieru kolejki Milan-Barcelona to pokazują Arsenal - Borussia "bo Polacy grają".
Zwyczajnie większą widownie przed telewizory przyciągnie (w tym także mnie) możliwość obejrzenia (kilku!) Polaków w akcji niż tzw. "hit" o pietruszkę (obie drużyny mają już pewny awans z grupy). Meczem Milan - Barcelona w Polsce interesują się przede wszystkim najbardziej zagorzali kibice zainteresowanych stron.
Szczerze, to nie wyobrażam sobie by neutralny kibic z Polski (a co dopiero sympatyk Interu!) wybrał tę drugą opcje.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, 20:48 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Castellazzi
- Kontakt:
Lille spięło poślady i wygrali 0-2 z CSKA, więc awans mamy zapewniony. Brakuje 1 pkt. do wyjścia z pierwszego miejsca.
@piotrek7, popieprzył mi się wtorek ze środą
Jak sądzę, to "sympatyk" Interu będzie sobie oglądał Trabzonspor - Interpiotrek7 pisze: Szczerze, to nie wyobrażam sobie by neutralny kibic z Polski (a co dopiero sympatyk Interu!) wybrał tą drugą opcje.
@piotrek7, popieprzył mi się wtorek ze środą
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, 21:11 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
piotrek7
A czy to się wyklucza?Castellazzi pisze:Jak sądzę, to "sympatyk" Interu będzie sobie oglądał Trabzonspor - Interpiotrek7 pisze: Szczerze, to nie wyobrażam sobie by neutralny kibic z Polski (a co dopiero sympatyk Interu!) wybrał tą drugą opcje.
Dzisiaj Trabzon - Inter, jutro Arsenal - Borusia, a nie żadne "farsy"
-
sampam
mecz Napoli-City chyba najbardziej elektryzuje neutralnych kibicow:D Swoja droga ciekawe czy Hamsik przezywa napad na jego zone...
-
piotrek7
Mnie również i aż wstyd się przyznać, bardziej niż dzisiejszy występ naszego Interu.sampam pisze: mecz Napoli-City chyba najbardziej elektryzuje neutralnych kibicow:D
-
Kusy
Przeczucie mi coś mówi, że City wygra to spotkanie. Zapowiada się świetne spotkanie, no ale niestety nie będzie mi dane obejrzeć, będzie trzeba czekać na skrót po spotkaniu.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
sampam
Ogladalem cala 1 polowe Napoli i powiem, ze jestem pod duzym wrazeniem gry wloskiej druzyny. Szybkie, efektowne akcje, przeplatane niedokladnymi podaniami. Graja...radosny futbol, co jest dosyc zaskakujace:D City? Raczej srednio, bramka dla nich padla po horrendalnej pomylce Aronici bodajze. Bramka Cavaniego z kolei to rezultat jeszcze wiekszego klopsa calej defensywy City:)
Napoli ogralo City... Wielkie emocje....Zupelne zaprzeczenie meczu w Trabzonie
Napoli ogralo City... Wielkie emocje....Zupelne zaprzeczenie meczu w Trabzonie
Ostatnio zmieniony 22 lis 2011, 23:41 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.