Champions League 2013/2014

Tematy dotyczące europejskich pucharów.
ODPOWIEDZ
kachol

Odp: Champions League 2011/2012

Post autor: kachol »

Nie ma co wiele pisać... Chelsea !!! Zawsze im kibicuje w Anglii, więc dla mnie ten finał skończył się idealnie...

Fajnie, że Terry, Drogba, Lampart, Cole no i Abramovich mają wymarzony puchar... brawo

Chelsea jest trochę w podobnej sytuacji co Inter, będzie musiała wymienić wielu kluczowych graczy, ale wydaje mi się, że Londyńczycy nie popełnią tych samych błędów co Milan i Inter... ale czas pokaże

No i Di Matteo - trener roku, który w 3 miesiące stał się legendą trenerską Chelsea. Piękne chwile kiedy piłkarz swojego ukochanego zespołu zostaje jego trenerem i z marszu zdobywa Everest...

Bayern na czele z wiecznie przegranym Robbenem przegrywa wszystko po kolei. I niech przegrywa dalej, bo mi to nie przeszkadza, a wręcz cieszy...
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Chelsea była o krok od odpadnięcia w fazie grupowej ale w ostatniej kolejce wygrali z Valencią i dali radę. Potem 1/8 i porażka w Neapolu 1-3 i wydawało się, że są już za burtą ale w rewanżu po dogrywce awansowali. Potem ćwierćfinał i Benfica. W Lizbonie to gospodarze grali lepiej ale kontra Londyńczyków dała zwycięstwo. Rewanż, gol Portugalczyków na 1-1 w 83 minucie, potem sytuacja w końcówce gdzie piłkarz Benfiki zamiast podawać strzelał, gdyby podał Chelsea by prawdopodobnie wyleciała. Potem półfinał z Barcą, pierwszy mecz wygrany 1-0, w rewanżu przegrywali już 2-0, grali w 10 a i tak dali radę zremisować. W finale tracą gola w 83 minucie z faworytem i jednoczesnym gospodarzem ale wyrównują, w dogrywce Bayern nie wykorzystuje karnego a Chelsea wygrywa w serii rzutów karnych. Takiej dramaturgii w wykonaniu triumfatorów Ligi Mistrzów nie pamiętam.
mio85

Post autor: mio85 »

nie podobalo mi sie pomysl di matteo na ten mecz i o malo to go nie zgubilo.........beznadziejny pomysl z bertrandem, Chelsea nie wyprowadzalo zadnych groznych kontr, a czynili to nawet na camp nou.......w obronie the blues popelniali mase bledow, ale drewniany gomez marnowal wszystko jak lecialo.......zamiast Kalou zaczac powinien tez chyba Torrres bo w kilka minut pokazal ze potrafi byc bardzo grozny i radzil sobie z 3,4 rywalami naraz...........reszta to juz szczescie i genialne zlozenie sie do glowki Drogby.......
paradoks ze Chelsea chyba z najgorsza gra i chyba najslabszym skladem za abramowicza siega po to upragnione trofeum.......
anett

Post autor: anett »

Gra Chelsea na pewno nie porywała, ale mimo wszystko cieszę się, że to oni zdobyli to jakże cenne trofeum. Za niemiecką drużyną nie przepadam, za to do angielskiej mam sentyment. Drogba jest MISTRZEM!  :hold: Brawa również dla Cecha! Może Anglicy nie błyszczeli na boisku, ale po tylu latach zasłużyli na wygraną. Aż łezka się w oku kręci, jak widzę radość tych piłkarzy :cry:
Piter

Post autor: Piter »

Łezka się kręci jak piłkarze bayernu leżeli i płakali ;(
A co co Cecha to on jest bohaterem meczu nr.1 a drogba nr.2
Wybroniony karny, potem w dogrywce jeden karny (a pierwszy miał już na palcach), po tylu atakach bayernu tylko jeden gol wpuszczony po błędzie w pokryciu to jest klasa najwyższa.
No i piękna bramka drogby na 1:1, według mnie najlepsza w sezonie "dyśka"
Obrazek
Kubus

Post autor: Kubus »

anett pisze: Aż łezka się w oku kręci, jak widzę radość tych piłkarzy :cry:
Zgadzam się, ale tak płakać jak nasi, to chłopcy z Chelsea nie umieją.  : )

Też cieszę się że to Chelsea wygrała ten puchar, jak by przegrali w karnych to byli by pechowcami dekady.
Co jak co ale Romek troszkę włożył w ten klub no i dostał to na co czekał, w najmniej oczekiwanym momencie, bo w ostatnich latach widzieliśmy zdecydowanie lepsze drużyny Chelsea. Niemców mi nie szkoda, znając ich, podczas ceremonii  zamiast łez szczęścia było by wymachiwanie łapami i darcie mordy- typowe dla Niemców, nie lubię takiej radości.
Teraz ciekawi mnie co zrobi Romek, wzmocni skład żeby utrzymać się na topie, czy wręcz przeciwnie, sprzeda zabawki. :P
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Bardzo cieszy mnie fakt, że wygrała Chelsea, drużyna, której dawało się najmniejsze szanse tuż przed rozpoczęciem półfinałów. Za Chelsea trzymałem kciuki, gdy nasz Inter dokonał niemożliwego odpadając z mocarną Marsylią. Ta wygrana należała się przede wszystkim Abramovichowi, który wpakował w tą drużynę niesamowite pieniądze i tak, jak zostało już wspomniane, wygrała najsłabsza Chelsea za kadencji Abramovicha. Myślę, że ta wygrana to teraz woda na młyn dla Abramovicha i inwestycje w klub będą jeszcze większe (odwrotnie niż u MM).

Chelsea zagrała całym sercem, mieli również szczęście, zależało im, nie załamali się, gdy stracili w 83 minucie bramkę. Kapitalny Drogba (Forlan ofermo, patrz i ucz się!!!!), świetny Cech (wybroniona jedenastka Robbena, później wybroniona jedna jedenastka w konkursie karnych), oczywiście można mieć pewne uwagi co do gola straconego w 83 minucie, ale czy to teraz jest ważne?

Bayern... no cóż, przegrali wszystko. No i co z tego, mi to nie przeszkadza, niech przegrywają dalej. Łzy Bayernu, to słodkie łzy.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Drogba znów pokazał, że nadal jest świetnym napastnikiem. Szkoda mi Robbena, ten karny będzie mu się śnił po nocach.....
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
pierwszyyeti

Post autor: pierwszyyeti »

Chelsea nie mogła przegrać karnych, bo trenowała je od początku kadencji Di Matteo *codziennie*. A Petr Cech od kilku lat na treningach uczył się bronić jedenastki, bo przychodząc na Stamford był w tym elemencie kiepski. Efekty tej pracy widać, bo wygrać konkurs karnych gdy się ma przeciw sobie Neuera...

Szkoda. Byłem za Bayernem, ale przynajmniej Tottenham nie zagra w LM.
pewny

Post autor: pewny »

do 83 minuty mecz był senny... zdarzały się okazje bramkowe, ale widowisko nie porywało...

Cech z Drogbą bohaterami bez dwóch zdań...
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Obrazek
Balon

Post autor: Balon »

Zastanawiam się czemu Tottenham ma niezagrać w CL...
Identyczna sytuacja jak z Liverpoolem - grali od 1 rundy kwalifikacyjnej, a wyrzucono jakiegos ogórka z Europy wsh, o ile dobrze pamiętam.

Jeśli wyrzucono by zespół z ligi to jest to wielka niesprawiedliwość
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Filip©
Kontakt:

Post autor: Filip© »

zostały zmienione zasady... Chelsea wchodzi do LM kosztem Tottenhamu
pierwszyyeti

UEFA powiedziała, że każdy kraj może maksymalnie mieć 4 reprezentantów w LM. Tottenham był czwarty, więc wypada z gry.
magneto86

Szkoda Tottenhamu, zasłużyli na LM....
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
pierwszyyeti

Nie.
Piter

Post autor: Piter »

Postawcie się w sytuacji gdyby to Inter miał to, co ma teraz Tottenham.
I to jeszcze klub z tego samego miasta to tak jak by ACM wszedł kosztem Interu.
Obrazek
cor72z

Post autor: cor72z »

Lipa bo Tottenham ze swojej strony zrobił wszystko zgodnie z przepisami, aby zagrać w LM 12/13. Bardziej sprawiedliwe w moim uznaniu byłoby powtórzenie sytuacji z sezonu 05/06, gdy było 5 drużyn z Anglii.
pierwszyyeti

cor72z pisze: Lipa bo Tottenham ze swojej strony zrobił wszystko zgodnie z przepisami, aby zagrać w LM 12/13. Bardziej sprawiedliwe w moim uznaniu byłoby powtórzenie sytuacji z sezonu 05/06, gdy było 5 drużyn z Anglii.
Ale wszystkie drużyny z Anglii wiedziały, że tak to będzie wyglądało. Nawet w FMie masz napisane, że 3 zespoły wchodzą z ligi, a czwarta angielska wchodzi zależnie od tego kto wygra LM.
Chuchu
Kontakt:

Re: Champions League 2011/2012

Jeśli Śląsk przejdzie Budućnost w 3 rundzie zagra z kimś z pary New Saints/Helsingborg. Czyli losowanie bardzo szczęśliwe.
Filip©
Kontakt:

Re: Champions League 2012/2013

Post autor: Filip© »

Chuchu, miewaliśmy już takie szczęśliwe losowania i jak się one kończyły pamiętamy (Levadia, ViF,) losowanie ciekawe. Jeżeli Śląsk wyjdzie zwycięsko z meczu 3. rundy kwalifikacji, to udział w fazie grupowej LE jest gwarantowany.
Chuchu
Kontakt:

Śląsk zagrał katastrofalny rewanż z Budućnostą ale awansował. Kaźmierczak może i kiedyś grał dobrze w Portugalii ale na chwilę obecną to największe drewno w historii polskiej piłki. Helsingborg to już ekipa sporo lepsza niż Czarnogórcy i raczej wielkich nadziei na awans nie ma co sobie robić. No chyba, że Wrocławianie grali teraz na pół gwizdka a z mistrzem Szwecji zaczną zapierdzielać.
kulasiak

Post autor: kulasiak »

Śląsk zagrał jak zagrał bo niby kim oni mają grać? Do tego "wielki" Lenczyk wystawia "napastnika" który w ostatnie dwa lata strzelił 4 gole to czego się niby spodziewać. Może się jeszcze Helsingborgiem im jakoś fuksem uda wygrać bo będą mieli Szwedzi gorszy dzień czy coś, ale w 4. rundzie to od takiego Besel, Cluj, Celticu czy też nawet Dinama Zagrzeb dostaną ze 3-0 u siebie z taką grą.
magneto86

Zagrali słabo i jeśli diametralnie nie poprawią swojej gry to nawet przeciętny Helsinborg ich pojedzie z łatwością...
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Gikiewicz w ataku Śląska to zabawniejszy widok niż garstka pajacujących cyganów z Czarnogóry w sektorze gości...
yoda79

Post autor: yoda79 »

Tam wiekszość się kopała po czole, marność nad marnościami, zobaczymy co Orest na Szwedów wymysli.
mio85

I tak oto Śląsk awansuje i żegna się jednocześnie z Ligą Mistrzów. W III rundzie trafi co prawda na zespół rozsprzedany, ale chociaż poukładany i nie bojący się atakować. Aż serce się kraje, że nawet tego brakuje mistrzowi Polski. Tylko, czy spodziewaliśmy się czegoś więcej w maju, kiedy to wrocławianie sięgnęli po tytuł? Cała runda wiosenna była w ich wykonaniu mizerna, obudzili się dopiero na finiszu. Teraz dawne koszmary powróciły - powrócił styl z początku wiosny, a raczej brak stylu. Jeśli mistrz polski chce straszyć w europie napastnikiem, który przez dwa sezony strzelił bagatela pięć bramek, to ogarnia mnie pusty śmiech. W ogóle Gikiewicz to dla mnie fenomen - przecież na każdej pozycji byłoby z niego więcej pożytku niż na szpicy, a trenerzy brną dalej w ślepą uliczkę i robią z niego na siłę łowcę bramek. Zero szybkości, zwrotności, dynamiki i techniki, a wydaje mi się że w śląskim zespole są zawodnicy którzy takie kryteria spełniają.
W ogóle to odnoszę wrażenie, że ktoś tutaj po prostu nie chce awansować do Ligi Mistrzów. Platini robi reformę, żeby klubom wschodniej Europy było łatwiej o awans do elitarnej CL, w Szwajcarii na głowach stają i losują nam mistrza Szwecji i Walii, w końcu mamy stadion na miarę Ligi Mistrzów, ale.......No właśnie w Polsce zawsze jest jakieś ale. Zawsze jest coś co można spartolić, co pokazała reprezentacja na Euro i co obecnie pokazuje Śląsk.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Jeszcze nie przekreślałbym szans Śląska na awans do IV rundy eliminacji. Co prawda zespół z Wrocławia zagrał fatalnie w rewanżowym meczu z Podgoricą, ale trzeba mieć nadzieję, że Lenczyk odbuduje formę swoich podopiecznych i w starciu z Helsingborgiem zobaczymy nowe oblicze Śląska. Swoją drogą ciekawi mnie czemu w pierwszym składzie Wrocławian nie gra Diaz, tylko ten bezproduktywny Gikiewicz :oops: Dobrym pomysłem byłoby sprowadzenie Jodłowca i Dwaliszwiliego, ale ten ostatni jest bliższy gry w Jagiellonii, zresztą nie wiem czy mogliby zostać zgłoszeni do gry w III rundzie.

Oby Śląsk wyeliminował Szwedów, bo mam (pewnie podobnie jak Wy) niemiłe wspomnienia związane z zespołem Helsingborga...

http://www.youtube.com/watch?v=ElalslfO8XA
yoda79

Post autor: yoda79 »

Przynajmniej Lippi więcej nie kaleczył.
mio85

wstyd i kompromitacja na poziomie karabachu i levadii......mistrz pokazuje jak dramatycznie slaba jest nasza liga, a w takim wroclawiu rzeczywiscie po euro bedzie skansen choc wydawalo mi sie to niemozliwe.....
kachol

Post autor: kachol »

Śląsk się skompromitował i kolejny rok będziemy bez LM, tylko z tą różnicą, że tym razem nawet nie dane na było się emocjonować walką o awans. Może i lepiej, kibice będą dzięki temu zdrowsi...
ODPOWIEDZ