Champions League 2013/2014

Tematy dotyczące europejskich pucharów.
ODPOWIEDZ
kulasiak

Re: Champions League 2012/2013

Post autor: kulasiak »

Tylko Bundesliga miała coś czego Serie A nie ma i długo mieć nie będzie. Mianowicie stadiony należące do klubów, a nie do miasta. Oni grają na wypełnionych po brzegi nowoczesnym obiektach, a Włosi na pustych, brzydkich, rozpadających się betonowych monstrach. Jeden stadion Juventusu wiosny nie czyni gdyż dalszych perspektyw nie widać(żadnego stadionu w budowie). Dopóki ta kwestia nie zostanie załatwiona Włosi będą na poziomie takiej Portugalii gdzie praktycznie tylko 4 kluby są poważne, a reszta to poziom górnej połowy naszej, polskiej ekstraklasy.
mio85

Post autor: mio85 »

nie wiem co zrobil dzis di matteo.......wykazal sie on niesamowitym tchorzostwem, przez co jego druzyna zebrala zasluzone ciegi.....szkoda bo liczylem na odpadniecie lajz, jednak tak sie zapewne nie stanie.......nie jest z nami tak zle, bo na tle chelsea wypadamy o niebo lepiej, tam to dopiero jest dramat w obronie.....
sampam

Post autor: sampam »

Juve moglo spokojnie meldowac sie w 1/8 LM, gdyby nie frajerstwo w meczu z outsiderami.
Dzis trudno bylo nie wygrac z fatalnie dysponowana Chelsea. Czy Ukraincy beda tacy goscinni dla Juve? Remis mimo wszystko calkiem realny.
Ktos czesto powtarza, ze w futbolu obecnie liczy sie pare druzyn, a tu prosze,w tej edycji, praktycznie nie ma takich "pewniakow" w meczach grupowych.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Szachtar ma pewny awans, Juventusowi wystarczy remis w Doniecku. Stawiam właśnie remis po nudnym meczu za 2 tygodnie. Chelsea może być pierwszym obrońcą tytułu, który nie wyjdzie z grupy.

Są szanse, żeby awansowała Benfica. Muszą jednak na Camp Nou osiągnąć nie gorszy rezultat niż Celtic u siebie ze Spartakiem. Barcelona ma pewny awans z 1 miejsca więc pewnie wyjdą rezerwami. Oby się udało.
Seba

Post autor: Seba »

Chuchu pisze:Szachtar ma pewny awans, Juventusowi wystarczy remis w Doniecku. Stawiam właśnie remis po nudnym meczu za 2 tygodnie.
Według mnie Szachtar koniecznie będzie chciał wyjść z pierwszego miejsca i nie będą kalkulować. Kto wie, czy nie pójdzie także jakaś premia od Romka za ogranie Juve 8-). Dla nas oczywiście lepszy byłby awans Starej Damy. LE raczej zleją i skupią się na Serie A.
Nen

Post autor: Nen »

Seba. pisze:Według mnie Szachtar koniecznie będzie chciał wyjść z pierwszego miejsca i nie będą kalkulować
W przypadku remisu Szachtar i tak wyjdzie z pierwszego miejsca.
Seba

Nen pisze:
Seba. pisze:Według mnie Szachtar koniecznie będzie chciał wyjść z pierwszego miejsca i nie będą kalkulować
W przypadku remisu Szachtar i tak wyjdzie z pierwszego miejsca.
No tak, ale jesli beda kalkulowac i grac na remis, to moga sie przejechac. Straca przypadkowo bramke, przegraja i nie dosc, ze wyprzedzi ich Juve, to przy sprzyjajacych okolicznosciach moze lyknac ich takze Chelsea.
jackop

Post autor: jackop »

Szachtar nie może nie wyjść z grupy, ponieważ mają już zapewniony awans z min. 2 miejsca.
Obrazek
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Chelsea ma gorszy bilans z nimi i nie mają szans ich przegonić.
Seba

krystianeczek pisze:Chelsea ma gorszy bilans z nimi i nie mają szans ich przegonić.
Fakt racja. Nie wiem czemu, ale cały czas myślałem, że w Londynie także było 2:1. Mój błąd :-)
sampam

Milan awansuje, ich poziom gry pomine jednak milczeniem.
Gol Mexesa? Ibra, ucz sie:D!!!
BVB w niezlym stylu wygrywa swoja grupe. Czy przejdzie do cwiercfinalow? Mam watpliwosci...
luuki
Kontakt:

Post autor: luuki »

szkoda Majka, zawinił przy pierwszej bramce, ale potem dwoił się i troił. Miał kilka dobrych piłek i sam okazję do strzelenia po odważnym wejściu. Wydaje się, że forma wraca :)
Chuchu
Kontakt:

Real wychodzący z drugiego miejsca już teraz gwarantuje nam szlagier w 1/8. W BVB jak zawsze zachwycił mnie Piszczek. Wyraźnie poprawił grę w defensywie, z przodu cały czas bardzo dobre rajdy w stylu starego Maicona. A sama Borussia na prawdę może namieszać w tej edycji. W Ajaxie z dobrej strony pokazał się Eriksen oraz dobrą zmianę dał Fischer. Tym dwóm chłopakom warto się bliżej przyjrzeć.

Milan jak to Milan - nieważne jakiej padaki by nie grali, z grupy w LM zawsze wyjdą. A brama Mexesa po prostu niesamowita :hold:
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 01:39 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

E tam, jakikolwiek mecz z Szachtarem, Porto czy Schalke to dla mnie - jak na fazę pucharową LM - gówno nie szlagier.
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

warto wspomnieć, że po nienajlepszych wynikach w lidze i niepewnej przyszłości w CL po 5 kolejchach nastąpiła zmiana na stanowisku trenera Chelsea. Nowym szkoleniowcem ma być gruby Benitez czyli nasz stary znajomy. Ciekawe czy Torres złapie forme u niego jak za czasów w Liverpoolu
magneto86

Post autor: magneto86 »

BVB mnie pozytywnie zaskoczyła swoją postawą w grupie, zobaczyć nasze trio choćby w ćwierćfinale - bezcenne :)
Czorny87

Post autor: Czorny87 »

magneto86 pisze:BVB mnie pozytywnie zaskoczyła swoją postawą w grupie, zobaczyć nasze trio choćby w ćwierćfinale - bezcenne :)
Potwierdzam, a nie ukrywam, że spodziewałem się klapy tak jak sezon temu. Miłe zaskoczenie dla takiego niedowiarka jak ja :P

Ciekaw jestem co czują kibice, którzy polecieli na kasę szejka i nie zobaczą swojego teamu dalej. Brak City oraz jego postawa jest chyba jedna z największych niespodzianek in minus w tej edycji. W tym worku powinna pojawić się jeszcze Chelsea. Nie wiem jakie macie zdanie o Benitezie, ale jak ogarnie ich tak jak Inter to Roman szybko bedzie szukał nastepcy.

Na sam koniec jeszcze jeden mój pozytyw - Szachtar. Nie popieram wybryku ich napadziora, ale niech to będzie nauczką. Oby dalej również pokazali swoją wyższość.
Godny fanpage dot. piłki nożnej i tego jak ją postrzegaliśmy w młodości.

https://www.facebook.com/pages/Tu-gra%C ... 825?ref=hl
Dada23

Post autor: Dada23 »

A ja zaprawde powiadam Wam w tym roku zabrane zostanie to co zostało bestialsko odebrane w ostatnim sezonie.. Liga Mistrzów 2012/2013 wpadnie w ręce Bayernu :) wraca Gomez do ataku więc bójta się inni :)

Bayern widać oszczędza siły na mecz 1 grudnia .. trzeba skopać dupe BVB ..
Chuchu
Kontakt:

Dada23 pisze:A ja zaprawde powiadam Wam w tym roku zabrane zostanie to co zostało bestialsko odebrane w ostatnim sezonie.. Liga Mistrzów 2012/2013 wpadnie w ręce Bayernu :) wraca Gomez do ataku więc bójta się inni :)

Bayern widać oszczędza siły na mecz 1 grudnia .. trzeba skopać dupe BVB ..
Oj zgadzam się bardzo, Bayern to dla mnie kandydat nr1 do triumfu w tej edycji. Mało kto jest w stanie ich obecnie zatrzymać. Myślę, że najbardziej prawdopodobny finał to Bayern - Real, o ile wcześniej na siebie nie wpadną.

Tymczasem Luiz Adriano został zawieszony na mecz z Juventusem za tego gola z Nordsjaelland. Dla mnie zupełnie niezasłużenie. Tylu symulantów w obecnej piłce, że oszczędzę sobie wymienianie nazwisk, a oni zawieszają zawodnika za takie coś. Kompletny brak konsekwencji.
Seba

Chuchu pisze:Tymczasem Luiz Adriano został zawieszony na mecz z Juventusem za tego gola z Nordsjaelland. Dla mnie zupełnie niezasłużenie. Tylu symulantów w obecnej piłce, że oszczędzę sobie wymienianie nazwisk, a oni zawieszają zawodnika za takie coś. Kompletny brak konsekwencji.
Platini boi się o awans swojego ukochanego zespołu ;)
Chuchu
Kontakt:

City przegrywa w Dortmundzie i żegna się z europejskimi pucharami już w fazie pucharowej. Tym razem nie kwalifikują się nawet do Ligi Europejskiej, w której zagra Ajax. Mancio chyba wkrótce poleci.

PSG ogrywa u siebie Porto 2-1 i awansuje z pierwszego miejsca w grupie. Bardzo dobre zawody rozegrał nasz być może przyszły gracz, Pastore.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ogólnie PSG bardzo dobrze spisało się w fazie grupowej, zespół z Paryża zdobył aż 15 punktów na 18 możliwych, najwięcej ze wszystkich drużyn grających w tej edycji LM (jeżeli Barcelona dziś wygra, to zrówna się punktami z PSG). Wiadomo, grupa nie była ciężka i 12 pkt Paris SG "naklepali" w meczach z ogórkami z Zagrzebia i Kijowa, jednak 5 zwycięstw i bilans bramkowy +11 robią wrażenie. Chciałbym, żeby PSG zaszło jak najdalej w LM.

Co do City, to było bodajże najgorszym zespołem z Anglii w historii Ligi Mistrzów, zdobywając zaledwie 3 punkty w 6 meczach. Nawet Blackburn Rovers zdobyło jedno "oczko" więcej. Kompromitacja - tylko to słowo rzuca mi się na usta, nawet biorąc pod uwagę fakt, że team Mancio grał w grupie śmierci.

Dzisiaj najciekawiej powinno być w Doniecku. Mam nadzieję, że Szachtar nie będzie minimalistą i zagra o pełną pulę, eliminując Juventus z Ligi Mistrzów.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Chuchu
Kontakt:

Miał być wspaniały rekord pobity, tymczasem zaraz po wejściu Messi doznał kontuzji. Nie lubię jego i całej Barcelony, ale w sumie szkoda, żadnemu sportowcowi nie życzę utraty zdrowia. Ile mu zabrakło do wyrównania wyniku Mullera? 1 gola? 2?

Juventus awansuje z 1 miejsca, za nimi Szachtar a Chelsea jako pierwszy w historii obrońca tytułu nie wychodzi z grupy.

Odpadła Benfica ;( Mieli sporo sytuacji, ale nie udało się wygrać na Camp Nou. Do dalszej rundy awansuje Celtic.
sampam

Juve z 1 miejsca, no no! Aczkolwiek ich dzisiejszy performance pozostawial sporo do zyczenia. Suma sumarum awans im sie nalezal jak psu zupa :P
mio85

niestety juventus zagral bardzo dobre spotkanie......Lichsteiner zniszczyl dzis wszystkich i pokazal naszem kapitanowi, a takze Pereirze jak sie gra na pozycji wahadlowego.....dlatego tak upracie twierdze ze naprawde ten system gry jest bardzo efektywny i powinnismy do niego dazyc rowniez madrymi transferami..... o ile wczesniej moglismy sie smiac z polityki transferowej juventusu, tak teraz niemal za kazdym razem trafiaja oni w dziesiatke.....do dwoch swietnych, kluczowych transferow jakich dokonali przed rokiem - Pirlo i Vidal tego lata uzupelnili jeszcze trzema znakomitymi wzmocnieniami - Giovinco, Asamoahem i Pogba.......dzis wlasciwie nie bylo widac absencji Marchisio......panie Branca patrz sie i ucz........obstawiam ze zebry trafia na real i odpadna....
sampam

mio85 pisze:niestety juventus zagral bardzo dobre spotkanie......Lichsteiner zniszczyl dzis wszystkich i pokazal naszem kapitanowi, a takze Pereirze jak sie gra na pozycji wahadlowego.....dlatego tak upracie twierdze ze naprawde ten system gry jest bardzo efektywny i powinnismy do niego dazyc rowniez madrymi transferami..... o ile wczesniej moglismy sie smiac z polityki transferowej juventusu, tak teraz niemal za kazdym razem trafiaja oni w dziesiatke.....do dwoch swietnych, kluczowych transferow jakich dokonali przed rokiem - Pirlo i Vidal tego lata uzupelnili jeszcze trzema znakomitymi wzmocnieniami - Giovinco, Asamoahem i Pogba.......dzis wlasciwie nie bylo widac absencji Marchisio......panie Branca patrz sie i ucz........obstawiam ze zebry trafia na real i odpadna....
W przekroju calego sezonu jednak,mysle ze niektore nabytki Juve po prostu nie prezentuja dobrej formy. Isla po kontuzji, to wybaczam, ale Bentdner? Zreszta Asamoah to tez nie jest jakis wielki wirtuoz. Inna sprawa, ze w Interze pewnie bylby wiodaca postacia...
mio85

no ale przeciez Asamoah to nie ma byc wirtuoz, to jest czlowiek od biegania i czarnej roboty i wykonuja ja swietnie, o czym najlepiej swiadczy to, ze od razu wskoczyl do skladu....Bendtner mial byc chyba tylko uzupelnieniem skladu, poza tym transfery ocenia sie wg mnie jakosciowo a nie ilosciowo, chocby spalili i 10 transferow, to przy 3-4 kluczowych, ktore sie sprawdzaja, zmieniaja oblicze zespolu i daja tytul, ich polityke nalezy ocenic jako bardzo dobra....w odwodzie Quagliarella (ktorego notabene moglismy i powinnismy miec), Isla, Caceres, Pogba, naprawde nie jest zle i daja rade na dwoch frontach......
sampam

mio85 pisze:no ale przeciez Asamoah to nie ma byc wirtuoz, to jest czlowiek od biegania i czarnej roboty i wykonuja ja swietnie, o czym najlepiej swiadczy to, ze od razu wskoczyl do skladu....Bendtner mial byc chyba tylko uzupelnieniem skladu, poza tym transfery ocenia sie wg mnie jakosciowo a nie ilosciowo, chocby spalili i 10 transferow, to przy 3-4 kluczowych, ktore sie sprawdzaja, zmieniaja oblicze zespolu i daja tytul, ich polityke nalezy ocenic jako bardzo dobra....w odwodzie Quagliarella (ktorego notabene moglismy i powinnismy miec), Isla, Caceres, Pogba, naprawde nie jest zle i daja rade na dwoch frontach......
Slowa "wirtuoz" uzylem troche w innym znaczeniu :] Po prostu Asamoah poki co ma duze wahania formy, ae nie kwestionuje zasadnosci sprowadzenia go do Juve. Ogolem polityka bianconerich jest godna pozazdroszczenia. Z Quagliarelli mozna sie smiac, ale statystyki w tym sezonie ma swietne :D
Pogba? Golowas od razu wprowadzany jest do 1 skladu Juve, gra ponadprzecietnie. A mlodziez Interu?
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Nudna część LM na szczęście za nami. Na chwilę obecną największym zwycięzcą jest... liga hiszpańska, której udało się wprowadzić wszystkie cztery drużyny do fazy pucharowej (choć tylko Malaga miała prawo nie wyjść). Również Niemcy mają na koncie ładny wyczyn - trzy pierwsze miejsca, no ale czwarty zespół odpadł jeszcze w eliminacjach. Najwięksi przegrani - tak jak rok temu - to oczywiście Anglicy. Gdyby nie dziki fart Chelsea w ostatniej edycji, to ta liga wyglądałaby na dość warzywiejącą. Niepoważne jak na razie City, niepoważny jak od dawna Arsenal, niepoważna mimo sukcesu Chelsea... United tym razem wyszło z grupy śmiechu i ciągle wygląda stosunkowo potężnie, ale wyczyn sprzed roku był nie lada, wydawałoby się, że drużyny o takiej marce nawet w największym kryzysie nie mogą tak odstawiać. Włochów ciężko oceniać, na razie raczej dopełnili tylko obowiązku. 1/8 zapowiada się bardzo nudno.

W losowaniu życzę sobie jednego: pary MU-Real. Nie żebym się napalał na widowisko, chcę tylko, żeby jedni z nich już odpadli. Bayern-Real, Juve-Real też może być.
and

Post autor: and »

Ja z kolei życzę Bayernowi jak najszybszego auf wiedersehn - liczę na parę Bayern - Real !
ODPOWIEDZ