Champions League 2013/2014
-
Chuchu
- Kontakt:
Re: Champions League 2012/2013
Odpadnięcie Valencii jest dla nas na rękę, bo to właśnie z nimi obecnie się bijemy o utrzymanie 8 pozycji w rankingu UEFA. Nie da się ukryć, że PSG zagrało słabo. Remis 1-1 u siebie w słabym stylu z Valencią, która obecnie do mocnych rywali raczej nie należy to nie najlepszy rezultat, biorąc pod uwagę jak silną kadrę posiadają paryżanie. W obronie są bardzo mocni, ale ich gra ofensywna to dramat. W ćwierćfinale raczej nie dadzą rady, chyba, że znowu przyfarcą w losowaniu.
-
miniu86
Zacznijmy od tego, że Paryżan prowadzi Ancelotti, który jest wg mnie przereklamowany, tzn skończył się kilka lat temu.
-
magneto86
Pokazali w tym meczu jak ważna jest obecność Zlatana dla wyników PSG
-
sampam
Tak jak mowilem, Galata to jednak nie frajerzy i pokazali cojones w meczu na trudnym terenie. Ikry zabraklo Milanowi, druzynie ktora i tak zagrala 1 mecz ponad stan! Naturalnie mozna gdybac, co by bylo gdyby tak szybko nie stracili bramki, a Niang trafil...
-
Mora
- Kontakt:
Milan kompletnie nie potrafił przeciwstawić się Barcelonie na Camp Nou i poległ 0:4. Mecz ustawiła szybko strzelona bramka przez Messiego, potem Barcelona cierpliwie czekała na kolejne gole, akcje się zazębiały, klepanie piłki w środku pola dawało wymierny efekt w postaci zdobywanego terenu, prostopadłe piłki siały spustoszenie, a Messi straszył strzałami z dystansu. Z tak dysponowaną Barceloną Milan nie miał żadnych szans. Inna sprawa, że gracze Milanu wyszli na ten mecz strasznie obsrani i przegrali go w swoich głowach. To nieprawdopodobne jak diametralnie różniły się te dwa mecze: na San Siro perfekcyjny w obronie Milan i bezsensownie klepiąca Barca, na Camp Nou fantastyczna partia Barcelony i kompletnie zagubiony i bezradny Milan...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
pewny
Niang mógł zmienić przebieg meczu, a mało tego wynika na to że bramka na 2-0 padła ze spalonego
-
Mora
- Kontakt:
Za nami losowanie 1/4 finału Ligi Mistrzów. Oto pary ćwierćfinałowe:
Malaga - Borussia Dortmund
Real - Galatasaray
Paris SG - Barcelona
Bayern - Juventus
Łatwe losowanie dla Realu, team Mourinho nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem Galatasaray, choć Turcy na swoim stadionie tanio skóry nie sprzedadzą. Borussia wydaje się być faworytem starcia z Malagą, rewanż grają u siebie i wydaje mi się, że to BVB zagra w półfinale. Paris SG z pewnością nie jest faworytem starcia z Barceloną, jeszcze za wcześnie na większe sukcesy tej ekipy, Duma Wszechświata powinna awansować dalej. Najciekawszą parą bez wątpienia będzie pojedynek Bayernu z Juventusem. Celtic to żaden rywal, dopiero teraz zobaczymy prawdziwą siłę jufkuf, jeśli Bayern zagra w pełni skoncentrowany (patrz: pierwszy mecz z Arsenalem) to powinien awansować dalej. Jedyną szansą dla Juventusu jest rewanż na własnym stadionie.
Malaga - Borussia Dortmund
Real - Galatasaray
Paris SG - Barcelona
Bayern - Juventus
Łatwe losowanie dla Realu, team Mourinho nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem Galatasaray, choć Turcy na swoim stadionie tanio skóry nie sprzedadzą. Borussia wydaje się być faworytem starcia z Malagą, rewanż grają u siebie i wydaje mi się, że to BVB zagra w półfinale. Paris SG z pewnością nie jest faworytem starcia z Barceloną, jeszcze za wcześnie na większe sukcesy tej ekipy, Duma Wszechświata powinna awansować dalej. Najciekawszą parą bez wątpienia będzie pojedynek Bayernu z Juventusem. Celtic to żaden rywal, dopiero teraz zobaczymy prawdziwą siłę jufkuf, jeśli Bayern zagra w pełni skoncentrowany (patrz: pierwszy mecz z Arsenalem) to powinien awansować dalej. Jedyną szansą dla Juventusu jest rewanż na własnym stadionie.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
groch
Z całego serca chciałbym, żeby Mou wygrał ligę mistrzów... A przecież dobrze wiemy, że to możliwe, a to że Real jest bez formy w tym sezonie to może przykrywka. Wszyscy na tej stronie wiemy jak on potrafi wykrzesać wszystko z piłkarzy w najważniejszej części sezonu. W grupie w roku 2010 też nie błyszczeliśmy. Jeżeli Real wystrzeli formą tak jak my wtedy to będzie zabójcze dla rywali... A przecież stary podciwy Mou jest mistrzem zdejmowania presji z zawodników
. Fajnie jakby w Finale zagrali z Juve(Zawsze pkt do rankingu), choć jeśli miałbym podawać swoich faworytów to Bayern i właśnie Real...
Forza Mou!
Forza Mou!
-
Blablarzynca
- Kontakt:
Wygląda na to, że trzech Polaków zobaczymy w półfinale Ligi Mistrzów. Myślę, że BVB dość łatwo sobie poradzi z Malagą. Szkoda mi trochę Galatasaray, mają bardzo ciekawą ekipę, ale trafili najgorzej jak mogli, mimo wszystko Real z nimi nie będzie miał tak łatwo. To może być świetny dwumecz! No i może w końcu te niesamowite indywidualności w PSG zrobią z swoich umiejętności użytek i wyeliminują Katalończyków. Ostatnia para, Bayern-Juve, oceniam szanse 50 na 50.
-
sampam
Solidarnie 3mam kicuki za slabszymi. BVB czarnym koniem - ci to maja szczescie.
-
PioFCI
Dlaczego szczęście? To jest ćwierćfinał, Malaga dopiero co wywaliła świetne Porto. Pellegrini robi tam fantastyczną robotę. Dla mnie BVB może się bardzo mocno przejechać 
-
sampam
Przeciez mogli trafic na 3 silniejsze zespoly, tak?Pio_FCI pisze:Dlaczego szczęście? To jest ćwierćfinał, Malaga dopiero co wywaliła świetne Porto. Pellegrini robi tam fantastyczną robotę. Dla mnie BVB może się bardzo mocno przejechać
-
PioFCI
Niby tak..ale wydaje mi się, że łatwiej zmobilizować się np. na Real (co już Borussia 2x pokazała) niż na Malagę..
-
Chuchu
- Kontakt:
Moim zdaniem szykują nam się 2 hiszpańskie i 2 niemieckie kluby w półfinale. PSG to zbieranina gwiazd, ale poza dobrą grą w obronie to zespołowo wyglądają tragicznie. Jestem pewien, że nie dadzą rady Barcelonie. Juventus to jednak jeszcze nie ten poziom co Bayern i myślę, że Bawarczycy awansują, aczkolwiek łatwo nie będą mieli. Borussia raczej nie powinna mieć wielkich problemów z Malagą. Real z Galatą prawdopodobnie rozstrzygnie wszystko już na Bernabeu.
-
Piekarz
Strasznie asekurancka liczba, moim skromnym zdaniem nie mogli trafić na zespół słabszy. W każdym razie o Maladze (może obok Galaty) marzyły wszystkie pozostałe drużyny, bądźmy szczerzy.sampam pisze:Przeciez mogli trafic na 3 silniejsze zespoly, tak?Pio_FCI pisze:Dlaczego szczęście? To jest ćwierćfinał, Malaga dopiero co wywaliła świetne Porto. Pellegrini robi tam fantastyczną robotę. Dla mnie BVB może się bardzo mocno przejechać
Powodzenia życzę Galacie, Maladze i PSG.
-
hQ
- Kontakt:
Pewnie awansuje Real, Borussia, Barcelona i chyba Bayern. Z jednej strony chciałbym aby Borussia odpadła bym jej nie musiał oglądać w TV, z drugiej nie chciałbym w półfinale Malagi aby eksperci piłkarscy nie jarali się tym, iż liga hiszpańska jest najlepsza na świecie. Na pewno Borussia nie jest wielkim faworytem tego dwumeczu, Malaga u siebie chyba nie straciła gola.
Real musi awansować, kibicuję im ze względu na Jose. Wciąż żyję nadzieją, że on stamtąd odejdzie po wygraniu LM i wróci do nas (głupie, co nie?). Miły dla oka będzie widok rywalizacji Wesa i Drogby przeciwko swojemu byłemu szkoleniowcowi. Wes i Altintop wrócą na stare śmieci i pewnie będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony. No i do tego pojedynek dwóch najlepszych strzelców LM, Ronaldo vs Burak Yilmaz. Nie musi być nudno.
W parze francusko-hiszpańskiej jestem za PSG gdyż nienawidzę tego klubu głównie z powodu wielkich kibiców spamujących mi fejsbuka po każdym meczu Barcelony. Kibice tylko tego klubu mają podjarkę każdej minuty spotkania i wywyższają każde dotknięcie piłki przez wicepapieża Mesjasza. Chciałbym aby Zlatan sieknął im hattricka i Barcelona z hukiem odpadła, ale pewnie będzie odwrotnie i to Mesjasz uciszy Paryżan.
No i para niemiecko-włoska. Bayern ma genialny sezon, ale rewanżowym meczem z Arsenalem strasznie stracił w moich oczach i już wcale nie widzę w nich aż takiego faworyta. Wiadomo, Juve szeroka i wyrównana kadra, poukładany zespół, dobry trener. Przy dobrze dysponowanej obronie Bawarczyków napastnicy Juve nawet nie pierdną. Nie zdziwi mnie pogrom Juve, nie zdziwi mnie pogrom Bayernu, nie zdziwią mnie dwa mecze po 0-0 i konkurs rzutów karnych.
Real musi awansować, kibicuję im ze względu na Jose. Wciąż żyję nadzieją, że on stamtąd odejdzie po wygraniu LM i wróci do nas (głupie, co nie?). Miły dla oka będzie widok rywalizacji Wesa i Drogby przeciwko swojemu byłemu szkoleniowcowi. Wes i Altintop wrócą na stare śmieci i pewnie będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony. No i do tego pojedynek dwóch najlepszych strzelców LM, Ronaldo vs Burak Yilmaz. Nie musi być nudno.
W parze francusko-hiszpańskiej jestem za PSG gdyż nienawidzę tego klubu głównie z powodu wielkich kibiców spamujących mi fejsbuka po każdym meczu Barcelony. Kibice tylko tego klubu mają podjarkę każdej minuty spotkania i wywyższają każde dotknięcie piłki przez wicepapieża Mesjasza. Chciałbym aby Zlatan sieknął im hattricka i Barcelona z hukiem odpadła, ale pewnie będzie odwrotnie i to Mesjasz uciszy Paryżan.
No i para niemiecko-włoska. Bayern ma genialny sezon, ale rewanżowym meczem z Arsenalem strasznie stracił w moich oczach i już wcale nie widzę w nich aż takiego faworyta. Wiadomo, Juve szeroka i wyrównana kadra, poukładany zespół, dobry trener. Przy dobrze dysponowanej obronie Bawarczyków napastnicy Juve nawet nie pierdną. Nie zdziwi mnie pogrom Juve, nie zdziwi mnie pogrom Bayernu, nie zdziwią mnie dwa mecze po 0-0 i konkurs rzutów karnych.
-
yoda79
No głupio, masz rację. Kibicować Realowi to to samo co kibicować Barcelonie. Oba napuszone kluby, lamentujący trenerzy na czele z Mou, symulanci z obu stron. Dodam,że Jose też dolożył swoją cegiełkę do tego syfu.
Stąd moja nadzieja, że nie wygrają ani jedni ani drudzy. Liczę na kluby za którymi też nie przepadam, czyli Bayern i Bvb. Zwłaszcza Bawarczycy mogą namieszać.
Stąd moja nadzieja, że nie wygrają ani jedni ani drudzy. Liczę na kluby za którymi też nie przepadam, czyli Bayern i Bvb. Zwłaszcza Bawarczycy mogą namieszać.
-
Chuchu
- Kontakt:
Bayern już raczej awansuje. W Turynie bez Vidala i Lichtsteinera Juventus będzie miał bardzo ciężko. 2-0 u siebie to bardzo dobra zaliczka przed rewanżem. PSG raczej nie da rady na Camp Nou. Co warte odnotowania, to do Ligi Mistrzów wrócił Beckham.
-
IlCapitano
Dzisiaj zgodnie z przewidywaniami poznaliśmy pierwszych półfinalistów.
-
sampam
Formalnie Juve jest slabsze od Bayernu, ale nie az tak, jak na to wskazywalby przebieg dzisiejszego meczu. Naprawde zenujacy wystep. Najgorsze, ze reszta kibicow serie a moze co najwyzej pomarzyc o 1/4 LM.
No to do konca maja pozostaje mi ogladac genialny tercet BVB (ou-jeee).
No to do konca maja pozostaje mi ogladac genialny tercet BVB (ou-jeee).
-
Seba
Według mnie Juventusowi właśnie dużo brakuje do czołówki europejskiej i dzisiejszy mecz to potwierdził. Nie zapominajmy, że do ostatniej kolejki walczyli o wyjście z grupy. Gdyby Szachtar nie miał pewnego awansu, to kto wie, czy Stara Dama nie grałaby teraz w LE. Ten cały balon o potężnym Juventusie napompowali trochę kibice we Włoszech. W Serie A są najmocniejsi, ale do Europy jeszcze im daleko. Szczególnie, że nie mają napastników.sampam pisze:Formalnie Juve jest slabsze od Bayernu, ale nie az tak, jak na to wskazywalby przebieg dzisiejszego meczu.

-
sampam
Rozumiem, ale to tak zawsze mozna gdybac. Faktem jest, ze zremisowali szczesliwie z Ukraincami i wygrali na wyjezdzie, o ile dobrze pamietam. Za rywala w grupie mieli tryumfatora LM, pal licho, ze Anglicy grali wowczas przecietnie. No tak to sie w futbolu uklada.Seba. pisze:Według mnie Juventusowi właśnie dużo brakuje do czołówki europejskiej i dzisiejszy mecz to potwierdził. Nie zapominajmy, że do ostatniej kolejki walczyli o wyjście z grupy. Gdyby Szachtar nie miał pewnego awansu, to kto wie, czy Stara Dama nie grałaby teraz w LE. Ten cały balon o potężnym Juventusie napompowali trochę kibice we Włoszech. W Serie A są najmocniejsi, ale do Europy jeszcze im daleko. Szczególnie, że nie mają napastników.sampam pisze:Formalnie Juve jest slabsze od Bayernu, ale nie az tak, jak na to wskazywalby przebieg dzisiejszego meczu.
Mysle, ze obecnosc np. Llorente w skladzie Juve wiele nie wnioslaby do gry. Wlosi po prostu poddali sie w 1 minucie.
-
Piekarz
Raczej pal licho, że był to tryumfator LM, skoro grał przeciętnie.
-
sampam
Z wowczas rozpedzonym Szahtarem nie takie firmy mialyby zapewne problemy. Poza tym 1 mecz z Chelsea, to akurat byl okres, gdy Anglicy na pewno nie byli skazywani na pozarcie;) Nie ma co umniejszac sukcesu Juventusu, ktory doslownie pare lat temu byl posmiewiskiem.
-
Mora
- Kontakt:
Jeśli przebieg meczu nie jest wyznacznikiem to co?sampam pisze:Formalnie Juve jest slabsze od Bayernu, ale nie az tak, jak na to wskazywalby przebieg dzisiejszego meczu.
sampam pisze:Nie ma co umniejszac sukcesu Juventusu, ktory doslownie pare lat temu byl posmiewiskiem.
Klub, który został karnie zdegradowany do drugiej ligi za szwindle już na zawsze pozostanie pośmiewiskiem
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
sampam
Na razie to byl 1 mecz, jezeli w 2 dojdzie do podobnej katastrofy to mozna mowic o roznicy klas. Gdy Inter becki dostawal od ogorkow ligowych to na mysl mi nie przyszlo, ze kadra druzyny jest slabsza od rywala. Co innego umiejetnosci, a co innego mysl taktyczna, motywacja, tzw dyspozycja dnia itd.
Niektorzy z "urzedu" gardza lokalnym rywalem, no coz, ich wybor. A przeciez za szwindle niejeden polski klub powinien zostac zdegradowany, przestepca nawet gra w s-kadrze i jest cholubiony przez media.
Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja
Niektorzy z "urzedu" gardza lokalnym rywalem, no coz, ich wybor. A przeciez za szwindle niejeden polski klub powinien zostac zdegradowany, przestepca nawet gra w s-kadrze i jest cholubiony przez media.
Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja
-
Mora
- Kontakt:
W drugim meczu Juventus może mieć jeszcze trudniej, bo za kartki nie zagrają bodajże Vidal i Lichtsteiner. Z drugiej strony Bayern może do rewanżowego meczu podejść równie lekceważąco jak do starcia z Arsenalem. Podobno nic dwa razy się nie zdarza, to profesjonaliści i mają doświadczonego trenera, jednak różne rzeczy siedzą w głowach piłkarzy...W zasadzie tylko zbyt wielka pewność siebie Bawarczyków i własny stadion przemawiają za Juventusem w meczu rewanżowym.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
sampam
Awans BVB rodzil sie w wielkich bolach, dosc powiedziec, ze doliczony czas gry byl potrzebny, aby pokonac Malage. Nic to, ze decydujaca bramka padla ze spalonego! Mecz przejdzie do historii rowniez ze wzgledu na zywiolowy komentarz Ryczela, ktory zapomnial na 90 minut, ze Dortmund jest niemiecka druzyna, prowadzona przez niemieckiego trenera, a polscy pilkarze sa tylko jednym z elementow wiekszej calosci. Glod sukcesu w "polskim" futbolu jest wielki, a dziennikarze po prostu nie moga przejsc obojetnie wobec tego zjawiska, robia co moga by spolonizowac kazdy watek. Sprowadzic go do rozmowy o polskim "tercecie".
Real zgodnie z planem awansowal, notabene ciesza bramki Sneijdera i Drogby!
Real zgodnie z planem awansowal, notabene ciesza bramki Sneijdera i Drogby!
-
Balon
Wczorajasz kolejka dała wielkie emocje kibicom. Piękne bramki (Lewy, Drogba), błędy obrońców (1y gol Malagi, gol Wesa), bramki po spalonych (Real, Malaga, może Borussia) do tego brak kartki dla Borussi. Dodając do tego emocjonujące wyniku, mieliśmy prawdziwą ucztę dla oka.
Zastanawia mnie 3 gol Borussi. Był spalony?
Ostatecznie awansoały 2 zespoły, które były lepsze. Jednakże defensywy tych zespołów pozostawiają sporo do życzenia, co zapowiada ciekawe półfinały. Dziś Barca i Bayern
Zastanawia mnie 3 gol Borussi. Był spalony?
Ostatecznie awansoały 2 zespoły, które były lepsze. Jednakże defensywy tych zespołów pozostawiają sporo do życzenia, co zapowiada ciekawe półfinały. Dziś Barca i Bayern
-
Piter
Chciałem cudu w Turcji ale niestety tak się nie stało, szkoda że real awansował ale ten gol ze spalonego podciął skrzydła graczom Galaty, później widziałem faul w polu karnym realu za co powinien być karny (według mnie). Sędzia znów (?) gwiżdże na korzyść realu. BVB piękna oprawa, kibice zasługują tam na coś więcej niż półfinał, mecz finałowy PSG z BVB byłby wielkim zaskoczeniem lecz ja liczę na taki obrót sprawy (barcelonka nam nie odskoczy w LM a ja żyję nadzieją że ich przegonimy w niedalekiej przyszłości
).
Don Balon, był spalony Santany lecz nie tak widoczny jak Eliseu (?) na 2:1
Don Balon, był spalony Santany lecz nie tak widoczny jak Eliseu (?) na 2:1