Mecze towarzyskie Reprezentacji

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
Grzybek

Odp: Mecze towarzyskie Reprezentacji

Post autor: Grzybek »

Warto też dodać że Rasiak nie zdobył dla Polski żadnej bramki w meczu o punkty ! Tak mi sie zdaje przynajmniej ... A co do ostatniej bramki Grzesia w reprezentacji to chyba przed MŚ w towarzyskim meczu z Wyspami Owczymi ...
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Już jutro towarzyski mecz naszej Reprezentacji. Zagramy z Rosją. Jak sądzicie, czy Kadra wypadnie dobrze. To ostatni sprawdzian przed meczami eliminacyjnymi z Portugalią i Finlandią. Czy brakuje wam kogoś w powołanych zawodnikach? Ja osobiście sądzę, że w Kadrze powinien się znaleźć Saganowski. Myślę, że nie ma co liczyć na wielkie widowisko, ponieważ zawodnicy dopiero zaczęli ligowe sezony. W razie czego więc będzie na co zwalić :) Ale liczę na zwycięstwo :-D
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Ticu

Post autor: Ticu »

Ja osobiście będąc selekcjonerem z polskich piłkarzy wystawiłbym taki o to skład,ale kilku z nich nie powołano nawet do kadry:

Boruc [Białkowski] - Golański, Bronowicki, Łągiewka, Bąk - Błaszczykowski, Krzynówek, Kaźmierczak, Garguła - Saganowski, Wichniarek
Jeśli spytasz skąd jestem powiem z dumą, z Warszawy.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Ticu pisze: Ja osobiście będąc selekcjonerem z polskich piłkarzy wystawiłbym taki o to skład,ale kilku z nich nie powołano nawet do kadry:

Boruc [Białkowski] - Golański, Bronowicki, Łągiewka, Bąk - Błaszczykowski, Krzynówek, Kaźmierczak, Garguła - Saganowski, Wichniarek
Garguła jeszcze leczy kontuzje...
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Ticu pisze: Boruc [Białkowski] - Golański, Bronowicki, Łągiewka, Bąk - Błaszczykowski, Krzynówek, Kaźmierczak, Garguła - Saganowski, Wichniarek
Białkowski- zdolny i solidny ale narazie za słaby na reprezentacje, powtarzam NARAZIE
Saganowski i Wichniarek- no czy ja wiem, niby strzelają w swoich druzynach ale wcześniej nie błyszczeli w kadrze.
Ja w ataku postawiłbym na Smolarka i Jelenia:D
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Ticu

lamatico:Garguła jeszcze leczy kontuzje...

Napisałem dosyć wyraźnie,że niektórzy są nie powołani...

'Białkowski- zdolny i solidny ale narazie za słaby na reprezentacje, powtarzam NARAZIE
Saganowski i Wichniarek- no czy ja wiem, niby strzelają w swoich druzynach ale wcześniej nie błyszczeli w kadrze.
Ja w ataku postawiłbym na Smolarka i Jelenia:D '

Sagan z Wichniarkiem to dla mnie optymalne zestawienie,a to że nie błyszczeli to nie do końca się zgodzę.Wichniarek swego czasu całkiem nieźle grał w kadrze,a Sagan zawsze 'szarpie' pokazuje się,walczy i zostawia zdrowie na boisku.Niestety nie powiem tego samego o Matusiaku,a Jeleń jakoś mnie nie przekonuje.
Globus

Post autor: Globus »

Ticu pisze: Wichniarek swego czasu całkiem nieźle grał w kadrze
Wymień mi człowieku co takiego pokazał Wichniarek ostatnio i czym sobie tak zasłużył na grę w 1 składzie reprezentacji Polski! To że grał kiedyś nieźle wcale nie znaczy że teraz też tak będzie grał... może Grzegorza Lato wpuścimy bo swego czasu też nieźle szarpał w reprezentacji :roll:

PS. naucz się cytować
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Ticu

Wichniarek hmm...wskaż mi jakiegoś polskiego napastnika który w zeszłym sezonie strzelił w jakiejś mocnej europejskiej lidze 10 bramek.A Wichniarek tyle właśnie strzelił w słabej Arminii,po za tym oglądając jego mecze zauważysz [jeśli obejrzysz jakiś mecz] że to nie jest 'stójkowicz' który czeka na piłkę a napastnik potrafiący się pokazać,odebrać piłkę.Swego czasu w kadrze też grał fajnie.
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Ticu pisze: Wichniarek hmm...wskaż mi jakiegoś polskiego napastnika który w zeszłym sezonie strzelił w jakiejś mocnej europejskiej lidze 10 bramek.
Jeleń strzelił w Auxerre 10 bramek w 32 meczach i moim zdaniem on bardziej nadaje się do kadry niż Wichniarek. W końcu przeważnie gdy w niej grał to dobrze się prezentował.
Ticu

tak,ale Wichniarek nie dostał nawet szansy.

Jeleń mnie nie przekonuje,ale to tylko moje zdanie.
Bodzek

Ja myślę, że Jeleń ciągle pokutuje za to, że w zeszłym sezonie, gdy zbliżał się mecz Reprezentacji, akurat wtedy przydarzały się mu kontuzje. Leo nie mógł go powołać i chyba się troszkę na niego wkurzył.
Obrazek

Kalisz

Post autor: Kalisz »

Bodzek pisze: Ja myślę, że Jeleń ciągle pokutuje za to, że w zeszłym sezonie, gdy zbliżał się mecz Reprezentacji, akurat wtedy przydarzały się mu kontuzje. Leo nie mógł go powołać i chyba się troszkę na niego wkurzył.
jak można się wkurzyć na zawodnika który doznał kontuzji?? Jego wina??
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Kalisz pisze: jak można się wkurzyć na zawodnika który doznał kontuzji?? Jego wina??
:offtopic: No właśnie, jak można się wkurzac na Recobe :P :lol3:
Bodzek

Kalisz pisze:
Ale to jeszcze chodziło o to, że Jeleń zaraz po meczu reprezentacji, na który nie pojechał z powodu "kontuzji", grał w meczu ligowym bez żadnych przeszkód.
Obrazek

bos

Post autor: bos »

To może w meczu doznał kontuzji i jeszcze mugł grać dopiero się później okazało że złapał jakąś kontuzje.
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Bodzek pisze:
Kalisz pisze:
Ale to jeszcze chodziło o to, że Jeleń zaraz po meczu reprezentacji, na który nie pojechał z powodu "kontuzji", grał w meczu ligowym bez żadnych przeszkód.
bos pisze: To może w meczu doznał kontuzji i jeszcze mugł grać dopiero się później okazało że złapał jakąś kontuzje.
nauczmy się czytać ze zrozumieniem  :P
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Jutro nasza reprezentacja gra z Czechami. Mam nadzieje ze tym razem wyjdziemy w pierwszym skladzie i ze Czesi zrobia to samo. Bedzie wtedy mozliwosc sprawdzenia formy podstawowej jedenastki, jak i obejrzenia bardzo ciekawego meczu. Co myslicie? Jakie sa Wasze typy na ten mecz??? 2:1 dla nas!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Darek

Post autor: Darek »

Też mam taką nadzieję że drużyny wyjdą w podstawowych składach. Na nasze zwycięstwo bym nie liczył bo słyszałem że Czesi mają w składzie Jożina z Bażin, a z tym zawodnikiem to nasi grajkowie chyba nie mają szans  ;(

Zaraz muszę sprawdzić o której mecz jest w ogóle bo nawet nie wiem  :P
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Ibanez

kochanydarek pisze: Na nasze zwycięstwo bym nie liczył bo słyszałem że Czesi mają w składzie Jożina z Bażin, a z tym zawodnikiem to nasi grajkowie chyba nie mają szans  ;(
No Jożin z Bażin wymiata :lol: Jak wpadnie ze swoja ekipa to nie bedziemy wiedzieli ktoredy na gore!!!
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ibanez pisze: Co myslicie? Jakie sa Wasze typy na ten mecz??? 2:1 dla nas!
Dużo zależy od składów ,czy obie drużyny potraktują mecz poważnie...Jeśli tak się stanie to obstawiam jednobramkowe zwycięstwo Czechów.
kochanydarek pisze: Na nasze zwycięstwo bym nie liczył bo słyszałem że Czesi mają w składzie Jożina z Bażin, a z tym zawodnikiem to nasi grajkowie chyba nie mają szans  ;(
A kto to kurde jest :?: Nowy Pele :?: :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Ibanez

Mora pisze: Dużo zależy od składów ,czy obie drużyny potraktują mecz poważnie...Jeśli tak się stanie to obstawiam jednobramkowe zwycięstwo Czechów
No Beenhakker powiedzial ze zagraja najlepsi, wiec jest duza szansa na zwyciestwo nawet jesli Czesi tez wyjda najmocniejsi.
Mora pisze: A kto to kurde jest :?: Nowy Pele :?: :P
Nie wiesz kto to??? :shocked: Hit ostatnich tygodni!  :lol:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=cV2NpPqIHnw
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Ibanez

Jestem pod wrazeniem gry naszych w meczu z Czechami. Gralismy z bardzo dobrym przeciwnikiem, ktory pokazywal na boisku ze nie sa w najgorszej formie, ale cos im szczescia brakowalo w wykonczeniach. My podeszlismy do spotkania bardzo profesjonalnie - zasluga Beenhakkera.
Jesli przygotowania beda dalej szly jak do tej pory to mamy realne szanse na dobry wystep na Euro. Szkoda tylko ze pozostale mecze towarzyskie gramy ze slabymi zespolami.
Z tego co pamietam kiedys w gazecie pisali ze bedziemy sie sparingowac z Holandia i Argentyna, ale jak widac nic z tego nie wyszlo...
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Spotkanie to oglądałem z chłopakami w Internacie ... w pierwszej połowie gra wyglądała nawet przyzwoicie czego efektem są dwie bramki dla naszych, ale druga odsłona to totalna porażka.

Gdyby nie mus wyniesienia się z Internatu na ferie i opróżnienie wszystkich szafek, w którym znaleźliśmy chipsy, ptasie mleczko, talarki i inne tego typu smakołyki nikogo na świetlicy by nie było :P:P:P.

Tak na poważnie to druga połowa była porażką, nasi nic nie mięli z gry. Całe 45 minut się męczyli, a Czechom brakowało klasycznie szczęście.
Joker

Post autor: Joker »

Zgadzam się w drugiej połowie nasi nic nie grali i to cud że nie straciliśmy bramki.Polacy wyszaleli się w pierwszej połowie a w drugiej już nie mieli sił.Dobrze że wygraliśmy choć to tylko mecz towarzyski warto by było powtórzyć ten wynik w EL MŚ 2010 ale myślę że tam o taki wynik będzie o wiele trudniej
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Już dosłownie za minuty kolejny sprawdzian biało-czerwonych a tu cisza. Kolejnym rywalem będzie tym razem ekipa Stanów Zjednoczonych. Mecz odbędzie sie na stadionie Wisły w Krakowie. Mam nadzieje że Polacy wygrają w tym spotkaniu w końcu to kolejny sparing przed EURO. A więc liczę na wygraną Polaków. Może powtórka z MŚ i 3-1 dla nas :-D

Skład na mecz z USA:
Boruc - Wasilewski, Bąk, Radomski, Bronowicki - Piszczek, Dudka, Lewandowski, Krzynówek - Żurawski, Brożek
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
dzielik

Post autor: dzielik »

Cieszę się, że od pierwszych minut wystąpią Piszczek i Brożek. Myślę, że pokażą na co ich stać i zagwarantują sobie powołanie na Euro 2008,a tam odegrają ważną rolę:) No cóż, ostatni oficjalny sprawdzian przed Euro, zobaczymy jak to wypadnie.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
szuli

Post autor: szuli »

tragedia :/
naliczyłem aż 3 celne podania pod ich polem karnym
99.9% z podań od naszych nie było adresowanych nawet do jakiegokolwiek zawodnika w białej koszulce :/
byliśmy wolniejsi, mniej ruchliwi, graliśmy często w poprzek, niedokładność to dzisiejsze motto drużyny
powiedział bym że po prostu ten mecz to jest zasłona dymna :P

chciałbym - chciałbym żeby tak właśnie było - bo jak szkopy zobaczą ten mecz to sie będą śmiać :/
2 zawodników pokazało sie z w miarę dobrej strony
Krzynówek i Matusiak
Obrazek

Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

dzielik pisze: No cóż, ostatni oficjalny sprawdzian przed Euro, zobaczymy jak to wypadnie.
Wynik 0-3 mówi bardzo dużo.Graliśmy bardzo źle w obronie.Bramkarz przy golach był bezradny ,ponieważ przy stałych fragmentach nie było krycia ,a strzał na 0-3 był bliski perfekcji :x W lini pomocy długo panował chaos ,dopierop po przerwie gdy Polacy zagrali trochę agresywniej ,to coś sie zaczęło dziać...Napastnicy nie otrzymywali zbyt wielu podań ,w kilku akcjach zabrakło szczęścia...

Ogólnie do Euro jest sporo czasu ,Leo to doświadczony szkoleniowiec ,który widzi błędy i powinien je wyeliminować.Przynajmniej mam taką nadzieję :P

PS:Od kiedy na meczach kadry śpiewa się przyśpiewki klubowe :?:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

W tym meczu nie widziałem naszej obrony... oni już chyba pojechali na Euro.. tylko szybko mogą wrócić, gdy Leo się... zdenerwuje trochę.

Gdybym miał wyróżnić jakiegoś zawodnika naszej reprezentacji to chyba tylko Boruca za to, że.. wyróżniał się koszulką od innych naszych kopaczy w biało - czerwonych wdziankach...

Najbardziej dziwię się tym, którzy na tym meczu walczyli Euro... taki Piszczak... powinien gryźć trawę, a tymczasem sprawiał wrażenie, jakby to trawa gryzła go. Brożek... no teraz już wiem, czemu tak często go nie było w reprezentacji...

USA to nie jest jakaś mega super silna reprezentacja... na Boga 0:3 z nimi to swoista klęska... ale jak napisał Mora... mamy Leo i on wie co trzeba zrobić, to koleś z jajami, wie czego chce. Więc jestem o Euro spokojny... ten mecz nic nie wnosił, to była szansa do tego, by ci, którzy nie grali często, pokazali sie dzisiaj... ale jak napisałem wyżej, pokazali, że reprezentacja nie jest dla nich... po prostu zbłaźnili się i to dobrze, że w Krakowie, a nie w Wiedniu czy gdzieś indziej...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Meti

Post autor: Meti »

dzielik pisze: Cieszę się, że od pierwszych minut wystąpią Piszczek i Brożek. Myślę, że pokażą na co ich stać i zagwarantują sobie powołanie na Euro 2008,a tam odegrają ważną rolę:) No cóż, ostatni oficjalny sprawdzian przed Euro, zobaczymy jak to wypadnie.
No to sobie Brożek z Piszczkiem nie poszaleli dzisiaj. Na Euro raczej nie pojadą:)

Przyzwoicie zagrał chyba tylko Lewandowski w naszej drużynie. Reszta dno kompletne. Jak widać Żurawski jeszcze się w tej swojej Larsie nie odbudował. Przebłyski miał Matusiak. Boczni obrońcy- to oni w ogóle byli na boisku? Zmiany Garguły, Golińskiego i Łobodzińskiego- równie dobrze mogli dalej siedzieć na ławce, niewiele by się zmieniło.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
ODPOWIEDZ