Kadra Polski - czyli wszystko o wszystkim

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
Jedrula
Kontakt:

Odp: Kadra Polski - czyli wszystko o wszystkim

Post autor: Jedrula »

Ale ja się nie odnoszę do tej wypowiedzi, z którą się zgadzam (choć przesadza zdecydowanie) ale ogólnie o wypowiedziach Jana T. :)
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
Minister

Post autor: Minister »

Dobrze ogólnie,że nasze gwiazdeczki zachowały się jak wieśniaki i zostały aby odebrać medale za drugie miejsce!!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

Andruś ładny wierszyk w podpisie, heh. Ja daje jeszcze czas Smudzie, mam nadzieje że gra kadry sie poprawi w porównaniu z tym co widzieliśmy na turnieju towarzyskim.

W maju chyba szykują sie jakies powazniejsze mecze więc poczekajmy spokojnie i miejmy nadzieje, że coś drgnie
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
WTF

Post autor: WTF »

Z tego co znalazłem to najbliższe mecze wyglądają tak:
Bułgaria     3 marca 2010
Szwajcaria 27 marca 2010
Austria      31 marca 2010
Serbia       maj 2010
Honduras   maj 2010
Ukraina     11 sierpnia 2010
Może jeszcze coś dojdzie z jakąś drużyną jadącą na MŚ, która będzie chciała zobaczyć jak grają reprezentacje tej części Europy
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Wybieram się na mecz Polska-Bułgaria w Warszawie na Konwiktorskiej. Cena biletu - 20zł na trybunę kamienną i 40zł na główną. Ja się wybieram na główną bo 4 dychy to majątek nie jest a fajniejsza widoczność i w razie opadów nie będę musiał moknąć. Może ktoś chce się wybrać jeszcze?? :)
Shady

Post autor: Shady »

Nad kamienna też jest dach i nie zmokniesz, jeżeli to dla Ciebie takie ważne. Ogólnie obie trybuny przy Konwiktorskiej niewiele się różnią.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 20:44 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
vviktorek

Post autor: vviktorek »

Chuchu ja chetnie pojde ! ;P ale moze jednak na kamienna pojdziemy? zreszta to juz sie zgadamy pozniej.
Jest Jeden Klub.. Jest Jedno Życie..
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ja mimo wszystko wolałbym główną :)

Shady dach może i jest, ale wystarczy że pada pod lekkim kątem i wszyscy mokną :P

Wiesz ja zawsze chodzę na główną więc dlatego wolałbym również i tym razem tam iść tym bardziej, że cena wygórowana nie jest i jest dużo taniej niż na Rumunię jak było na Legii
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 20:59 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
vviktorek

Post autor: vviktorek »

Noto okej, moze byc glowna! Kiedy idziemy kupić bilety?
Jest Jeden Klub.. Jest Jedno Życie..
Shady

Chuchu pisze: Wiesz ja zawsze chodzę na główną
Jesteś za Polonią?
zahor

Post autor: zahor »

WTF pisze: Z tego co znalazłem to najbliższe mecze wyglądają tak:
Bułgaria     3 marca 2010
Szwajcaria 27 marca 2010
Austria      31 marca 2010
Serbia       maj 2010
Honduras   maj 2010
Ukraina     11 sierpnia 2010
Może jeszcze coś dojdzie z jakąś drużyną jadącą na MŚ, która będzie chciała zobaczyć jak grają reprezentacje tej części Europy
Warto dopisać tam też Hiszpanię, 8 czerwca w Madrycie bodajże.
NIE dla Ranocchii w Interze!
Shady

Nie będę owijał w bawełnę... kogoś w PZPNie pojebało z tymi strojami:
http://wiadomosci.onet.pl/3185362,nowe_ ... _item.html

Od zawsze gramy w strojach biało-czerwonych, czasami na wyjazdach w czerwonych, czerwono-białych, ewentualnie całych białych. Biorąc pod uwagę barwy naszej flagi wydawało się to oczywiste, więc skąd oni wzięli ten granatowy (czy tam obsydianowy)? Do tego na rękawkach flaga Monako. Brak słów.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2010, 23:18 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

Ja na to samo dzisiaj zwróciłem uwagę czytają Przegląd Sportowy!!Pojebało to mało powiedziane!Tak samo jak Ty zwróćiłem uwagę na rękawki.Osoba odpowiedzialna za te stroje powiedziała,,postanowiliśmy pójść w ekstrawagancje''.No to pięknie niedługo doczekamy się czegoś w stylu ala Palermo!
a geje do obozów pracy!"
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Najlepsze w całej tej beznadziejnej sytuacji jest fakt, że nikt z PZPNu nie widzi problemu, albo udaje, że nie widzi. Zdzisiu Kręcina stwierdził nawet, że te stroje są ładne, jemu się podobają i on nie rozumiem tej całej nagonki na nie. To jest dopiero szczyt.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Minister

Jeszcze dzisiaj obejrzymy sobie zajebistą murawę Polonii Warszawa i będzie pięknie.Dla mnie to jest wstyd.Nawet Kaczyński się tyle razy nie ośmieszył w ciągu 4 lat co PZPN i reszta tych zjeb*w przez ostatni rok.Ten rok tez zaczęli od zajebistego pomysłu jakim jest gra na wypizdowiu.

Ja wiem,że Bułgarzy zażyczyli sobie stadionu niedaleko lotniska ale ludzie szanujmy się to jest reprezentacja a oni mają zamiar grac na bagnach.Jak jeszcze wyskoczą w tych żenujących strojach to cały mecz będę leżał zapłakany pod telewizorem!
a geje do obozów pracy!"
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Dobrze że Polacy wygrali, ale PZPN znowu się ośmieszyło. Te stroje...porażka. Wyglądaliśmy jak reprezentacja USA. A na dodatek hu***e boisko.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

W piątkowym Przeglądzie Sportowym Dariusz Tuzimek napisał ,że w kosmopolitycznym świecie mecz reprezentacji narodowej jest jedną z niewielu okazji do manifestowania swojego patriotyzmu.Zgadzam się w 100% z tą tezą, szkoda tylko ,że PZPN z patriotyzmem ma niewiele wspólnego...Z głupotą owszem.

Co do samego meczu,to dawno nie widziałem tak walczącej reprezentacji,gol Lewandowskiego bardzo ładny,gra w obronie pozostawia trochę do życzenia ,ale jakieś powody do umiarkowanego optymizmu są.Inna sprawa, że Bułgaria zaprezentowała się bardzo słabo,z niecierpliwością czekam na mecze z mocniejszymi przeciwnikami.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Byłem zaskoczony gra naszej reprezentacji. Bramki bardzo ładne i kilka dobrych akcji. Szkoda tylko że kibiców garstka boisko do niczego i te stroje... Pozytywnie zaskoczył mnie Glik. Przy starszym Żewłakowie może się naprawdę dobrze rozwinąć. Dla niego wyjazd do Tajlandii jak najbardziej przyniósł efekt. Następny mecz gramy z Finlandia na STADIONIE w Kielcach więc liczę że uda mi się kupić bilet i obejrze dobry mecz naszej reprezentacji. Oby już biało-czerwonej.;-)
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
siatkarze
Kontakt:

Post autor: siatkarze »

Słyszeliście że jakaś Restauracja w Toruniu złożyła w swoich piwnicach Kolekcje 24 Win. Podaruje je Reprezentacji Polski która zdobędzie Mistrzostwo Świata w Piłce Nożnej. Myślę że wino w pełni dojrzeje 20 lat leżakowania murowane
syn

Post autor: syn »

To wino będzie dojrzewać do końca świata raczej ;)

Jeśli chodzi o kadrę, to świetnie, że Smuda zapowiedział obserwację Koscielnego i Perquisa, trzeba się postarać o ich grę dla kadry. Problemem jest jednak, że dużo obrońców repry Francji jest kontuzjowanych i Domenech może sięgnąć po jakiegoś "polskiego" Francuza.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2010, 09:56 przez syn, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

W takim razie niech sięga.Mi nie potrzeba kolejnych ,,patriotów'' po 20 latach!
a geje do obozów pracy!"
Globus

Post autor: Globus »

A tak się Franek spinał, że koniec z naturalizowaniem murzynków i szukaniem pseudo Polaków.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Gunnar
Kontakt:

Post autor: Gunnar »

Ja uważam, że za 2 lata coś z tego może być: Wojciech Szczęsny, Kiełb, Rybus, Małecki, sporo jest młodych do tego Obraniak, Błaszczykowski, Jeleń, Wasilewski, i jeszcze kilku na inne pozycje.
PS. Roger niech się w reprezentacji nie pokazuje bo to co on gra to żenada
Obrazek
Mora
Kontakt:

Nikt nic nie pisze o wczorajszym meczu w Kielcach,a nasz Orły zagrały całkiem poprawny mecz,zwłaszcza debiutant Mierzejewski.Jak zwykle aktywny był Błaszczykowski,świetne zawody na prawej obronie zagrał Piszczek (nie dziwi mnie jego transfer do Borussi) ,nieco zawiódł Lewandowski.Tomasz Jodłowiec radził sobie co najmniej poprawnie,Ireneusz Jeleń chyba jest bardzo zmęczony sezonem,bo w kilku sytuacjach mógł i powinien zachować się lepiej.Tak czy owak szkoda,że nie udało się wygrać,Smuda musi popracować nad skutecznością swoich podopiecznych...Dobrze zaprezentowała się kielecka publiczność,stadion wypełniony niemal do ostatniego miejsca,oprawa tuż przed meczem i całkiem dobry doping jak na mecz repry.

PS.Skąd się urwał Adam Matuszczyk :?: Nazwisko typa poznałem na kilka godzin przed meczem patrząc składy w telegazecie,a tu gościu gra w pierwszym składzie :o Nastały takie czasy,że jak ktoś gra parę lat w Niemczech,to już pa pierwszy plac w reprezentacji Polski :?: :-P
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
Kermitt

Post autor: Kermitt »

Mora, a widziałeś choć kilka meczów Matuszczyka w Bundeslidze ? Bo ja widziałem dość dużo jak na warunki 'Eurosportowe' :]. Wiele z nich wygrał w pojedynkę i w wielu pokazał się jako jeden z najlepszych zawodników. Jeśli będzie dalej rozwijał się w takim tempie, na EURO 2012 możemy mieć z niego ogromny pożytek.

Co jest z Boenischem ? Podjął już decyzję czy nie ? Nie podoba mi się taka sytuacja bo Boenisch liczy tylko na grę w reprezentacji Niemiec wg. mnie i dlatego tylko się zastanawia. Jeśli tam nie znajdzie sobie miejsca to przyjdzie to drużyny - trzeba sobie powiedzieć wprost - uboższej kadrowo. Jeśli Smuda ma więc jaja powinien mu podziękować, bo kwestia reprezentacji to kwestia tego, kogo ma się w sercu. I już nie ważne czy chodzi tu o reprezentacje Niemiec i Polski, które mają za sobą wspólną przeszłość, czy o reprezentacje Burkina Faso i RPA, dla przykładu.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 18:21 przez Kermitt, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Kermitt pisze: Mora, a widziałeś choć kilka meczów Matuszczyka w Bundeslidze ? Bo ja widziałem dość dużo jak na warunki 'Eurosportowe' :]. Wiele z nich wygrał w pojedynkę i w wielu pokazał się jako jeden z najlepszych zawodników. Jeśli będzie dalej rozwijał się w takim tempie, na EURO 2012 możemy mieć z niego ogromny pożytek.
Właśnie nie widziałem żadnego i dlatego pytam co on robi w kadrze i to od razu w pierwszym składzie.Jeśli taki z niego talent ,to wypada się tylko cieszyć,że nie wypiął się na Ojczyznę jak Klose czy Lukas Podolski  (nazywany tu i ówdzie Łukaszem).
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
siatkarze
Kontakt:

Post autor: siatkarze »

Tak tylko kiedyś gościem programu Liga Plus Extra był Michał Probierz i mówił że Ci zawodnicy którzy mają od 28-30 roku życia czyli w sile piłkarskiego doświadczenia to są zawodnicy wychowani na starym systemie szkolenia. Zero treningów profesjonalnych za młodego człowieka, braki w ukształtowaniu piłkarsko tego człowieka. Więc teraz nie dziwię się że próbuje sprawdzać zawodników którzy te szlify robili po za granicą.
Niemniej jednak uważam że kadra gra zdecydowanie gorzej niż za Leo. Po prostu rąbankę. Żadnego stylu. W Lechu miał tego Stilicia który w formie (teraz do niej wraca oglądałem mecz z Polonią) który umiał kreować grę dla Lewandowskiego w Kadrze takiego Stilicia i nie sądzę aby się niedługo ujawnił
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Takim Stiliciem może już w niedługim czasie okazać się Tomasz Cywka. Dla mnie to największy nieobecny w kadrze na mecz z WKS. Chłopak wychowywał się w Polsce ale w młodym wieku wyjechał do Anglii i nasi trenerzy nie zdążyli go zniszczyć. Jest prawdziwą rewelacją w zespole Derby.( 4 miejsce w lidze) Nie dość że chłopak gra już kilka miesięcy regularnie to jeszcze ostatnio strzela gole. Ktoś powie że z drugiej ligi angielskiej? Ale jeśli można było powołać Salomona z Serie C to czemu szansy nie dać Cywce?
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Lubuszanin
Kontakt:

Post autor: Lubuszanin »

bilety na srode mam :D
FORZA INTER !!!
Forza_Calcio

Post autor: Forza_Calcio »

Nareszcie kadra Smudy wygrywa :brawo: tym razem z WKS 3:1  :yes2: ładne bramki i w miare dobra gra. Bramka Obraniaka rewelka :-D
ODPOWIEDZ