Mecze towarzyskie Reprezentacji

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
MiRas.
Kontakt:

Odp: Mecze towarzyskie Reprezentacji

Post autor: MiRas. »

Forza_Michal pisze: Urodził się na Slonsku to sie może jeszcze okazać że on jest SLONZOKIEM nie Niemcem i nie Polakiem:D
Masz coś do Śląska? Pytam, bo już jestem uczulony na tego typu teksty.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

Post autor: Globus »

Ja mam coś do Slunzoków którzy nie czują się Polakami :roll: Niech jadą do szkoplandu :lol2:
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Globus pisze: Ja mam coś do Slunzoków którzy nie czują się Polakami :roll: Niech jadą do szkoplandu :lol2:
Globus, nie wiem czy wiesz, ale wielu Ślunzoków jak ich określiłeś mają w dupie cały niemiecki naród, szczególni ci starszej daty, a że w naszej gwarze przewijają się słowa ze słownika niemieckiego... cóż poradzić, w języku polskim też takich wiele jest ;) I gwoli wyjaśnienia.. bliżej do Niemiec jest ludziom z Opolszczyzny, aniżeli ludziom ze Śląska ;)
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 19:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Post autor: Minister »

Krwawy mam do  nich tylko wtedy jak:
POdczas  meczów reprezentacji wygwizdany zostaje nasz hymn.Głownie tycvzy sie to kibiców Ruchu.Większa ich część nie czuje się ani Polakami ani NIemcami tylko Ślonzakami to po jaki ch** chodzą na polska  ligę a co więcej na Puchar Polski?
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
syn

Post autor: syn »

Fajnie byłoby, gdyby powołano Boenischa do naszej repry. Chociaż parę miesięcy temu w Eurosporcie był z nim wywiad i wynikało z niego, że nie jest już zainteresowany grą dla nas. Albo chodziło o to, że ukończył już 22 lata i ówczesne przepisy zakazywały powołania go? Nie pamiętam dokładnie :P Poczekamy, zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 19:44 przez syn, łącznie zmieniany 1 raz.
MiRas.
Kontakt:

Forza_Michal pisze: Krwawy mam do  nich tylko wtedy jak:
POdczas  meczów reprezentacji wygwizdany zostaje nasz hymn.Głownie tycvzy sie to kibiców Ruchu.Większa ich część nie czuje się ani Polakami ani NIemcami tylko Ślonzakami to po jaki ch** chodzą na polska  ligę a co więcej na Puchar Polski?
To zachowanie ma podłoże polityczne. Piłka nie ma prawie nic do tego, chodzi tutaj tylko i wyłącznie o politykę Warszawy wobec Śląska. Dalej... zawsze Śląsk traktuje się (nie wiem czemu) jak dzielnicę głupków, roboli jako brudną dzielnicę Polski. Fakt, że nie ma tutaj pięknie, jest syf i fiołkami nie pachnie, ale na Boga... nie jest tutaj tak, dlatego, ze nam się tak podobało, przez lata utrzymywaliśmy Polskę... i to tylko jest nie moje zdanie.

Dalej... przypomnij sobie jak o Śląsku wyrażał się bodajże Jacek Bąk i Artur Boruc. I tutaj już wkraczamy na teren czysto "futbolowy".

I nie pakujmy każdego Ślązaka do jednego wora

e.o.t.
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 19:49 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Ale czemu winien jest nasz hymn?Wiem jak jest na Śląsku bo bylem i w Katowicach,Chorzowie i widziałem wszystko od środka i ja osobiście ich nie traktuje jak brudasów itp. ale nie mam szacunku do ludzi którzy gwiżdzą podczas hymnu!!
a geje do obozów pracy!"
Globus

★Krwawy_eM.★ pisze: przez lata utrzymywaliśmy Polskę... i to tylko jest nie moje zdanie.
Że, co? że, jak? że, kto?  :P Rozwalamy trochę temat ale ta dyskusja jest ciekawsza od gry reprezentacji w dzisiejszym meczu z Irakiem :P

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Forza_Michal pisze: Ale czemu winien jest nasz hymn?Wiem jak jest na Śląsku bo bylem i w Katowicach,Chorzowie i widziałem wszystko od środka i ja osobiście ich nie traktuje jak brudasów itp. ale nie mam szacunku do ludzi którzy gwiżdzą podczas hymnu!!
Tutaj powiem krótko kto: Oberschlesien.
Globus pisze:
★Krwawy_eM.★ pisze: przez lata utrzymywaliśmy Polskę... i to tylko jest nie moje zdanie.
Że, co? że, jak? że, kto?  :P Rozwalamy trochę temat ale ta dyskusja jest ciekawsza od gry reprezentacji w dzisiejszym meczu z Irakiem :P
Nie chce mi się pisać po swojemu, ale zacytuję pewien cytat z pewnego forum, z którym się zgadzam, chociaż nie do każdego punktu, bo jak się zgodzić z czymś, na czym się człowiek nie zna? Chodzi mi o aspekty oczywiście związane z dochodami i innymi pierdołami, czy tez o kurach na podwórkach w W-wie czy Krakowie ;p ^^
1. Śląsk jest najlepiej rozwiniętym gospodarczo i cywilizacyjnie regionem Polski
2. W żadnym województwie nie jest tak wysoka stopa życiowa jak na Śląsku
3. Śląsk został uznany jako najlepsze miejsce do inwestowania
4. Śląsk ma najlepszą infrastrukturę kolejową oraz drogową w Polsce
5. Katowice to obecnie drugie po Warszawie najbogatsze miasto (dochód na mieszkanca) Polski
6. Województwo śląskie ma 4mln mieszkańców
7. Przez kilkaset lat, za Koenigów a potem Kaiserów był to najwyżej rozwinięty cywilizacyjnie region świata zaraz po środkowej Anglii.
8. Gdy w familokach śląskich był prąd i kanalizacja to mieszkańcy Warszawy czy Krakowa hodowali kury na podwórkach i srali do wiadra.
9. Przez 45 lat Śląsk utrzymywał Polskę generując większość eksportu i prawie całość zdobywanych dewiz.
10.Jest to jeden z największych akademickich ośrodków w kraju.
Fakt, że obecnie kopalnie i huty nam pozdychały... i to o ironio dzięki Ślązakom (gratki Panie Buzek).

P.S. Ta dyskusja i tak do niczego nie doprowadzi. ;) Powiem tyle, że z bycia Ślązakiem nie czuję się ani lepszy (jak niektórzy z nas.. no są tacy nie wiem czemu), ani gorszy (za jakich ma nas 3/4 Polski). 
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 20:07 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Jest zdecydowanie ciekawszy!!

Krwawy powiedz mi jeszcze dlaczego ludzie uważający sie za Ślonzoków przychodzą na mecze repry i Ruchu który gra w Ekstraklasie(polskiej)?

Co do dzisiejszego meczu.Roger umie podawać czy wierzy,że jest wirtuozem jak prawdziwi Brazylijczycy:)?.
a geje do obozów pracy!"
MiRas.
Kontakt:

Forza_Michal pisze: Krwawy powiedz mi jeszcze dlaczego ludzie uważający sie za Ślonzoków przychodzą na mecze repry i Ruchu który gra w Ekstraklasie(polskiej)?
a) Skoro mecze reprezentacji są rozgrywane na Stadionie Śląskim to czemu mieliby nie przychodzić?
b) Bo są Ślązacy czy też Ślonzocy, którzy uważają się za Polaków [ aż tak ciężko w to uwierzyć/to zrozumieć? ]... po raz kolejny pytam, dlaczego wszystkich wrzucasz do jednego worka?

Co do dzisiejszego meczu powiem... albo nic nie powiem.

P.S. i zarzucę może linkiem odnośnie gwizdów na SŚ:

http://czado.blox.pl/2009/05/Sprawa-hymnu.html

IMHO całkiem ciekawy tekst, w którym jest wiele racji.. o to, że gwizdany na meczu można mieć pretensje, a i owszem... to, że kilku baranów gwizdało, cóż poradzić, korka do mordy im się nie wsadzi. Ale o to, ze ktoś krzyczał: "Górny Śląsk" no chyba pretensji nie można mieć...
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 20:26 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

Cała moja rodzina od lat utrzymywała się sama ciężko pracując na miejscu :roll: Dlatego też nie uważam, że Śląsk utrzymywał Polskę... na pewno sam sobie nieźle radził ze względu na dobrze rozwinięty przemysł i lokalizację zasobów naturalnych. Jeszcze coś odnoście gwizdania podczas hymnu ( czy palenia Polskich flag :D )-  Większość tych dziwnie postrzegających swoje pochodzenie Ślązaków ma zapędy autonomiczne co mnie rozbraja całkowicie :)
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 20:36 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Globus pisze: Cała moja rodzina od lat utrzymywała się sama ciężko pracując na miejscu :roll: Dlatego też nie uważam, że Śląsk utrzymywał Polskę... na pewno sam sobie nieźle radził ze względu na dobrze rozwinięty przemysł i lokalizację zasobów naturalnych. Jeszcze coś odnoście gwizdania podczas hymnu ( czy palenia Polskich flag :D )-  Większość tych dziwnie postrzegających swoje pochodzenie Ślązaków ma zapędy autonomiczne co mnie rozbraja całkowicie :)
Nie mówię tutaj o Twojej rodzinie, czy Michała czy innych, oczywistym jest, że nikt do góry brzuchem nie leżał i nie czekał na to, aż Śląsk zarobi... ;) Jednakże w czasach PRLu Śląsk bardzo dobrze prosperował, gdyby każdy zarobiony grosz szedł tylko i wyłącznie do kieszeni Śląska to mielibyśmy tu raj na ziemi. Ale nie ma co gdybać.... Teraz sytuacja jest nieco odwrotna, kopalnie się zamyka, bo się nie opłacają, huty też [ zresztą w Polsce się nic nie opłaca ;) ], lepiej jest ściągać węgiel z Ukrainy, niż wydobywać go w Polsce, mimo, iż niektóre kopalnie mają pokłady na blisko 50 lat. Nie wiem czemu się tak dzieje, nie jestem tutaj od analizy rynku, na mój chłopski rozum w tej kwestii coś tu jest nie tak, ale cóż.

Powstało nawet coś takiego jak Ruch Autonomii Śląska... dla mnie trochę to taka sztuka dla sztuki i nie ma to większego sensu.

Pamiętaj Globus... inni mają gorzej (patrz Hiszpania -> Baskowie) :P
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Krwawy garstka gwiżdżąca to była teraz na PP a mowa tu o meczach reprezentacji na których z garstki robi się dość duża ilość.Trochę to Twoje tłumaczenie kojarzy mi się dziecinnie.Przychodzą bo mecz jest na Śląskim.To tak jak ktoś nie wierzacy przychodziłby dokościoła i wywalał żale co  mu się w wierze nie  podoba!!Ja mówiąc Slązak  czy Ślonzok  czy jeszcze inaczej mam na myśli to samo.I gdzie Ty w moich wypowiedziach widzisz,że wrzucam wszystkich do jednego wora?
a geje do obozów pracy!"
MiRas.
Kontakt:

Porównanie kościoła do meczu chyba nie jest trafne... czy jeśli w Mistrzostwach Europy w 2012 roku na stadionie we Wrocławiu dajmy na to będzie grała reprezentacja Anglii z Chorwatami, to czy żaden Polak nie będzie mógł na ten mecz przyjść, mimo, iż jest to mecz rozgrywany w jego mieście? Czyli Ślązak nie ma prawa iść na mecz reprezentacji swojego kraju, w którym de facto mieszka, w którym się urodził i wychował? Ciekawa teoria, ciekawa...

Gdzie wszystkich wrzucasz do jednego wora? W wielu wypowiedziach m.in.
Krwawy powiedz mi jeszcze dlaczego ludzie uważający sie za Ślonzoków przychodzą na mecze repry i Ruchu który gra w Ekstraklasie(polskiej)?
To tak jak ktoś nie wierzacy przychodziłby dokościoła i wywalał żale co  mu się w wierze nie  podoba!!Ja mówiąc Slązak  czy Ślonzok  czy jeszcze inaczej mam na myśli to samo.
Odróżnij debili gwiżdżących, od Ślązaków, którzy czuję się i Ślązakami i Polakami, chyba, ze dla Ciebie jedno wyklucza drugie, to wówczas nie ma sensu tego ciągnąc.
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 21:24 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Sluchaj piszemy tylko o tych co uwazają sie jedynie za Slonzoków(nie Polaków).Nie było mowy o normalnych Ślonzokach którzy tolerują Polskę.Nie wrzuciłem wszystkich do jednego wora,jak miałem nazwać tę garstkę debili gwiżdzących?Nie chodziło mi o wszystkich Ślązaków z chodzeniem na Repre.Napisalem ogółem.Miałem zastrzeżenia do tych którzy przychodzą i gwiżdża.Po co więc oni przychodzą jak nie uważają się za Polaków?I tak się składa że głownie w Ruchu ze Sląskich drużyn znajdują się kibice nie uznający Polski.Nie zozumieliśmy się trochę:)

Dla ułatwienia  Normalny Ślązak-Polak OK!!
Debil Ślązak-Zdecydowane NIE!!
a geje do obozów pracy!"
MiRas.
Kontakt:

Forza_Michal pisze: Sluchaj piszemy tylko o tych co uwazają sie jedynie za Slonzoków(nie Polaków).Nie było mowy o normalnych Ślonzokach którzy tolerują Polskę.Nie wrzuciłem wszystkich do jednego wora,jak miałem nazwać tę garstkę debili gwiżdzących?Nie chodziło mi o wszystkich Ślązaków z chodzeniem na Repre.Napisalem ogółem.Miałem zastrzeżenia do tych którzy przychodzą i gwiżdża.Po co więc oni przychodzą jak nie uważają się za Polaków?I tak się składa że głownie w Ruchu ze Sląskich drużyn znajdują się kibice nie uznający Polski.Nie zozumieliśmy się trochę:)

Dla ułatwienia  Normalny Ślązak-Polak OK!!
Debil Ślązak-Zdecydowane NIE!!
No i wszystko jasne teraz ;)

Powiem jeszcze tyle, że zdarzaj się przypadki na Śląsku, gdzie rejestracje samochodowe zamiast europejskich gwiazdek, czy też flagi Polski mają... herb Górnego Śląska, oczywiście każdy robi to, co lubi, nie wnikam, czy to jest zgodne z prawem, czy nie. Ale widziałem również przekreśloną flagę Polski i pod tym herb Górnego Śląska, akurat ten drugi przypadek dla mnie jest dziwaczny... i chory. Zawsze będe bronił Śląska, bo tu się wychowałem... fakt, że chciałbym się stąd wyrwać na jakiś czas, ale wiąże się to raczej z ciekawością poznania czegoś, aniżeli z chęcią ucieczki, bo tutaj jest fe i be. Jednakże bardzo chory śląski fanatyzm będę potępiał, bo nie uważam to za nienormalne, zresztą każdy przesadzony fanatyzm w każdej dziedzinie jest dla mnie swego rodzaju psychozą nadającą się do leczenia.
Ostatnio zmieniony 9 cze 2009, 22:07 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Miras to teraz cos o Reprezentacji:D.Rozumiem,że się nie wypowiadasz o dzisiejszym meczu bo jeszcze z zachwytu nie możesz wyjść?:)
a geje do obozów pracy!"
MiRas.
Kontakt:

Dokładnie, do teraz nie umiem się otrząsnąć po meczu naszej reprezentacji :P Myślałem, ze chociaż Irak jest w naszym zasięgu, ale się pomyliłem :) Szkoda słów na nasze piłkarskie wyczyny, ale czego się można spodziewać, skoro na zgrupowanie reprezentacji zamiast ludzi naprawdę potrzebnych bierze się ... 40 działaczy piłkarskich wraz z żonami?! :)
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

To ja opisze tutaj pewną sytuacje jak to było za czasów Janasa.

Pomocnikiem od spraw pzygotowania fizycznego był profesor gdańskiego AWF-u Jastrzębski.Prowadził on róznego rodzaju badania wydolnościowe.Przed mistrzostwami dał każdemu z naszych piłkarzy odpowiednią rozpiskę kto jak ma się przygotować żeby dobrze wejść w opciązenia treningu.Nasi kopacze wrócili z urlopów i stawili się na badaniach.Badania wydolnościowe wyglądają róznie.Zazwyczaj jest to rowerek z maską i obliczana jest ilość wydychanego powietrza oraz rowerek gdzie jedzie sie prez 3 sek. na 100%.Ale również przeprowadza się badania na bierzniach lekkoatletycznych.Jak się później okazało żaden z naszych kopaczy nie zrobił nawet jednego treningu zaleconego przez profesora.Efekt widzieliśmy sami.Przed ME nasz wspaniały Leo stwierdził że nie potrzebny mu jest żadna tego typu osoba bo on jest przecież najmądrzejszy i wie lepiej.Efekt rózniez widzieliśmy.Nsze grajki odstawali szybkością,dynamiką wytrzymałością.Techniki ich nie nauczą ale inne elementy sa do poprawienia jak najbardziej:).

Rozprawka niczego sobie!:P
a geje do obozów pracy!"
Nen

Post autor: Nen »

Słuszna uwaga jak nasi wypuszczają sobie piłkę tak, że nie mogą jej potem dogonić to coś tu jest nie tak...

Mecz był fatalny, podobnie jak z RPA. Bramka Rogera po błędzie bramkarza i strzały Saganowskiego tego nie zmieniają. W ogóle nie wyglądamy jak drużyna, tylko jak 11 patałachów którzy chcą wkopać piłkę do siatki. Ustawienie 4-5-1 z taka drewniana pomocą to poroniony pomysł. Mamy lepszych napastników niż pomocników. 4-5-1 to może sobie grać Holandia albo Włosi ale nie upośledzona technicznie reprezentacja Polski, która ma problemy z poczciwym przyjęciem piłki lub podaniem na jeden kontakt...
God protect me
Kusy

Post autor: Kusy »

Dobrze że to tylko mecze towarzyskie  8)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Magister

Post autor: Magister »

Co to co pokazaliśmy w meczu z Irakiem, to woła o pomstę do nieba, normalne wstyd i upokorzenie, poziomem gry to dorównujemy juniorom, piłki miedzy sobą nawet rozegrać nie umieją, już nie wspomnę o podaniu na wolne pole. Nie wiem czy Usajn Bolt do tych piłek by nadązył. Co prawda to tylko mecz towarzyski, ale jak mamy tak grać, to zgrozo. O mundialu możemy zapomnieć.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 04:55 przez Magister, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

A czy ktoś z Was zwrócił uwagę,że to były w większym stopniu rezerwy nasze kadry,pomijając kilku zawodników.Inna sprawa,że im juz się nie chce bo inni mają wakacje a oni muszą być na jakimś śmiesznym obozie co oczywiście nie zwalnia ich z solidnej pracy.Ale dajcie sobie troche luzu,ja takie sparingi traktuje z przyprużeniem oka.Wolicie żeby Polska grała pięknienie w sparingach tak jak kiedyś z Włochami wygranym 3-1 chyba a później było dno czy w sparingach baty a później będzie ok:D.Wira panowie WIARA!
a geje do obozów pracy!"
Nen

Forza_Michal pisze: A czy ktoś z Was zwrócił uwagę,że to były w większym stopniu rezerwy nasze kadry,pomijając kilku zawodników.Inna sprawa,że im juz się nie chce bo inni mają wakacje a oni muszą być na jakimś śmiesznym obozie co oczywiście nie zwalnia ich z solidnej pracy.Ale dajcie sobie troche luzu,ja takie sparingi traktuje z przyprużeniem oka.Wolicie żeby Polska grała pięknienie w sparingach tak jak kiedyś z Włochami wygranym 3-1 chyba a później było dno czy w sparingach baty a później będzie ok:D.Wira panowie WIARA!
Tylko, że reprezentacja Iraku grała bez 8 kluczowych graczy, dzięki którym wygrała mistrzostwo Azji.

I nie WIARA tylko WARA PZNP i Benhaker!
God protect me
MiRas.
Kontakt:

Do pewnego momentu byłem za Benhakkerem, bo pokazywał, że wie jak zespół postawić na nogi, ale od dłuższego czasu jednak to już nie ten sam trener. Widać, że nie ma pomysłu na grę naszej reprezentacji, powiem więcej, jego metody ustawienia, jego taktyka i gra naszej drużyny to są knfiy trenerskie stosowane we wczesnych latach 90tych...

Jeśli czasami o drużynie słabo grającej można w przenośni powiedzieć, że gra bez polotu i bez pomysłu, tak od naszej reprezentacji te określenia tak biją, ze każdy to zauważy, swą beznadziejną grą i beznadziejnym nastawieniem do piłki zarażają ludzi przed telewizorami, przynajmniej jak ja oglądam ostatnie nasze mecze to ogarnia mnie poczucie beznadziejności i znudzenia wszystkim... można rzecz, że ogarnia mnie podczas wczesnego lata... jesienna chandra... dzięki naszym grajkom ^^
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nen

A czarę goryczy przelewa fakt, że ten żenujący mecz odbył się na boisku szkolnym... Jak można było do tego dopuścić? Reprezentacje w jakimkolwiek składzie i na jakimkolwiek poziomie trzeba szanować. Nie pojmuje jak organizatorzy wyjazdu mogli się zgodzić na coś takiego...
God protect me
Daro

Post autor: Daro »

Nen pisze: A czarę goryczy przelewa fakt, że ten żenujący mecz odbył się na boisku szkolnym... Jak można było do tego dopuścić? Reprezentacje w jakimkolwiek składzie i na jakimkolwiek poziomie trzeba szanować. Nie pojmuje jak organizatorzy wyjazdu mogli się zgodzić na coś takiego...
A kogo to obchodziło na jakim boisku gramy skoro PZPN zafundował sobie wycieczke do RPA 40 działaczy wraz z zonami i co bardzo mnie zdziwiło piłkaże lecieli klasa ekonomiczna 18 godzin lotu to nawet piłkaże armenii latają lepsza klasą ponoć tak Prezes Lato chciał zaoszczędzić pieniądze związku i wysłać piłkazy gorsza klasą dziwi mnie to skoro taki oszczędny jest pan Lato to czemu nie tak dawno podniósł sobie dwukrotnie pensje no ale lepiej zaoszczędzic na piłkarzach a pieniądze do własnej kieszeni za nie długo piłkarze będą mieszkać w noclegowni dla bezdomnych a trenować będą na boiskach takich na jakim odbył sie wczorajszy mecz może i trenować tam by sie dało ale grac mecz na szczeblu międzynarodowym nie bardzo.
Minister

NIe zapominaj że Irakijczycy mieli takie same warunki co my.Nie zmienia to jednak faktu że takie sparingi mijają się z celem.Trzeba było ostac w Polsce i tuta przeprowadzić obóz,zorganizować jakieś sparingi z sąsiadami i byłoby wszystko ok.A najgorsze jest to że my kibice nic nie damy rady poradzić na tych komuchów z PZPN-u!!Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby tam pojechać i spuścić im wpierd***.Bo to co oni wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie.Od środka niszcza polską piłkę!
a geje do obozów pracy!"
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Nen, Krwawy eM:

nie wierze... mam was za ludzi ktorzy czesto maja podobne poglady sportowe do moich,ale z Benhałerem sie nie zgodze.
Mam wrazenie,ze i Wy daliscie sie nabrac propagandzie Cafe Futbol w wydaniu blizniakow polsatu i ich gosci.
Jak ostatnio ogladalem ten magazyn,to zalewala mnie krew.. Do niedawna wszyscy nosili Leo na rekach,calowali mu stopy, kazdy chcial miec z nim zdjecie.Przed mistrzostwami. A po mistrzostwach raptem wszyscy,jakby doznali olsnienia,ze "Polska powinna wygrac ME" i poczeli najezdzac na naszego holendra. widac dokad sa sukcesy, dotad trener jest dobry. jak przyjdzie porazka, to juz trener gra archaicznym ustawieniem.

W RPA grala zbieranina zmiennikow, ludzi,ktorzy wlasciwie dopiero wchodza do reprezentacji, poza paroma wyjatkami.nikt z Was chyba nie oczekiwal,ze tym skladem powalimy na kolana caly swiat?
a styl gry byl taki jakie umiejetnosci naszych pseudopilkarzy.
czemu pseudopilkarzy?bo profesjonalizm w Polsce czesto jest zjawiskiem margialnym,a jego brak w sporcie owocuje wlasnie tak, jak to wygladalo w naszej kadrze kilka dni temu.jaka mentalnosc,takie efekty pracy.
dla poparcia tego co pisze,
Forza_Michal kilka postow wyzej napisal:
Pomocnikiem od spraw pzygotowania fizycznego był profesor gdańskiego AWF-u Jastrzębski.Prowadził on róznego rodzaju badania wydolnościowe.Przed mistrzostwami dał każdemu z naszych piłkarzy odpowiednią rozpiskę kto jak ma się przygotować żeby dobrze wejść w opciązenia treningu.Nasi kopacze wrócili z urlopów i stawili się na badaniach.Badania wydolnościowe wyglądają róznie.Zazwyczaj jest to rowerek z maską i obliczana jest ilość wydychanego powietrza oraz rowerek gdzie jedzie sie prez 3 sek. na 100%.Ale również przeprowadza się badania na bierzniach lekkoatletycznych.Jak się później okazało żaden z naszych kopaczy nie zrobił nawet jednego treningu zaleconego przez profesora.

i niestety dla wielu,ktorzy wieszaja psy na Benhałerze to,ze pilkarze z RPA biegali 4x szybciej od naszych, mieli technike 4x lepsza nie jest wina trenera kadry tylko ten problem zaczyna sie juz na poziomie szkolenia mlodziezy,poprzez przejscie do seniorow i braki baz treningowych najwiekszych nawet klubow w Polsce.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2009, 12:24 przez kcpwwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
ODPOWIEDZ