Mecze towarzyskie Reprezentacji
-
Minister
Odp: Mecze towarzyskie Reprezentacji
No z Trałka to bym się nie zgodził.Widocznie patrzysz na ostatnie mecze towarzyskie.W innych grał przyzwoicie a nawet dobrze.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
Pozwolę sobie wrócić do tego fragmentu:
Może nie do końca należy wierzyć w ten artykuł bo wp.pl najrzetelniejszym źródłem nie jest, ale warto przeczytać o nowym "polaku" nawet jak choćby tylko część miało okazać się prawdą.
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,title, ... omosc.htmlChuchu pisze: Druga sprawa, już nie dotycząca Leo to przyznawanie obywatelstw. Roger, który spędził w Polsce 2 lata i praktycznie nie wymówi żadnego słowa zostaje reprezentantem Polski w miesiąc, a Obraniak mający polskie korzenie, wciąż powtarzający, że chce grać dla Polski dostaje obywatelstwo po 1,5 roku starańCoś tu jest nie tak...
Może nie do końca należy wierzyć w ten artykuł bo wp.pl najrzetelniejszym źródłem nie jest, ale warto przeczytać o nowym "polaku" nawet jak choćby tylko część miało okazać się prawdą.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 21:26 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Globus
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,title, ... omosc.html?Kilka dni temu Ludovic Obraniak dostał polski paszport i będzie mógł zagrać wkrótce w piłkarskiej reprezentacji Polski - czytamy w "Rzeczpospolitej".
Dziadek piłkarza miał na imię Zygmunt i urodził się w Polsce. Piłkarz chciał potwierdzić polskie obywatelstwo, by móc stanąć nad jego grobem z dokumentem z orłem.
Przed rokiem w rozmowie z "Przeglądem Sportowym" Obraniak mówił o miłości do Polski, ale żadnego związku z ojczyzną dziadka nie dało się potwierdzić.
Piłkarz nie wiedział, kto jest prezydentem Polski, w naszym języku umiał powiedzieć tylko "dzień dobry" i "dziękuję", ale nie wiedział, co to znaczy. Zapomniał, że papież Jan Paweł II był Polakiem, przypomniał sobie natomiast, że selekcjonerem reprezentacji jest siwiejący pan o srogim wyrazie twarzy, którego nazwiska nie potrafił podać.
W Polsce Obraniak nigdy nie był, ale twierdził, że Polacy to naród chłodny, podobny do Niemców. Wśród trzech największych Polaków wymieniał Andrzeja Juskowiaka. Miroslava Klose i Lukasa Podolskiego - śmiejąc się, nazywał ich zdrajcami.
24-latek wyceniany jest teraz na 6 milionów euro, tyle nie zapłacono jeszcze za żadnego polskiego piłkarza. Do debiutu w kadrze potrzeba już tylko powołania od Leo Beenhakkera, a ten zapewne sprawdzi Ludovica w sierpniowym meczu towarzyskim z Grecją w Bydgoszczy.
Ktoś jeszcze chce widzieć tego śmiecia w Naszej kadrze?
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Minister
Globus uwierz że znajdą się osoby które przyjmą go z otwartymi ramionami bo powiedzą,,ale jest zajebisty i to sie liczy''.Dla mnie jako osoby bardzo patriotycznej w ogóle nie ma o czym rozmawiać!!Ale niektórzy myślą inaczje.Niestety?
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Ljarro
Wiekszosc polskich pilkarzy, ogolnie Polakow, tez umie powiedziec tylko dzien dobry i dziekuje i o czym to swiadczy?
Ma czas zeby wszystkiego sie dowiedziec, a jezeli nawet nie chce, to nie musi znac zyciorysu papieza na pamiec.
Ma czas zeby wszystkiego sie dowiedziec, a jezeli nawet nie chce, to nie musi znac zyciorysu papieza na pamiec.
-
Shady
Globus ten sam link wkleiłem wcześniej ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
-
Globus
Byłem tak zdenerwowany, że nawet nie czytałem tematu 
Wracając jeszcze do hitlersyna to jak można czuć się Polakiem nie wiedząc nic o Polsce? Nie potrafię tego pojąć
Wracając jeszcze do hitlersyna to jak można czuć się Polakiem nie wiedząc nic o Polsce? Nie potrafię tego pojąć

-
Minister
Nauczy się:/.Ljaro proszę Cię tylk oTy nie bądź obrońcą tych ,,reprezentantów''
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Ljarro
Nie wiem w ktorym momencie meczu potrzebna mu bedzie wiedza o historii Polski.
Dorabiacie ideologię do SPORTU polegającego na kopaniu skórzanej kuli.
Dorabiacie ideologię do SPORTU polegającego na kopaniu skórzanej kuli.
-
Minister
Ideologia ideologią ale to jest reprezentacja narodowa.I dlaczego w niej ma grać gościu,któy o tym narodzie nie wie nic i ma gow** z nim wspulnego.NIe powiesz mi chyba że niektórzy gracze obecnej kadry mają taką ,,wiedzę''jak on?
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
Nie dorabiamy żadnej ideologii. Po prostu śmieszne jest dla mnie, gdy jakiś zawodnik ściemnia i mydli wszystkim oczy w mediach jakim to on "polakiem" się czuje i jak bardzo mu zależy na reprezentowaniu tego kraju, a tak na prawdę ma tyle samo wspólnego z Polską co ja z Francją (w przypadku Obraniaka). Chociaż nie, ja wiem kto jest prezydentem Francji. Jedyne do czego potrzebna jest mu polska reprezentacja to możliwość wypromowania się na międzynarodowych turniejach, bo w swojej reprezentacji nie ma takiej możliwości gdyż jest na nią za słaby. Nie chce by w naszej kadrze grali obcokrajowcy, którzy naszą reprę traktują tylko i wyłącznie jako możliwość poprawy statystyk w karierze, a także stanu swojego konta, bo jak wiadomo występami w reprezentacji na różnych turniejach można zwrócić na siebie uwagi różnych klubów.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, 12:49 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Minister
Dobrze że jeszcze Ty jesteś na tym forum bo ja sam tego nie ograniema dlaczego ludziom nie zależy na dobru reprezentacji.Taki ,,pseudo Polak'' Obraniak zabiera tylk omiejsce w składzie dla innych chłopaków którzy za Polską daliby się pokroić.Nie mówie że wszyscy ale są też zapewne tacy co dla nich gra z Orłem na piersi to duma i zaszczyt.Osobiście nigdy nie zaakceptuje tych wynalazków medialnych w reprezentacji.Choćby nawet strzelali po 10 bramek,nosili piłkę na nosie i grom wie co jeszcze.Chyba nie tak powinien być podnoszony poziomom w naszej reprezentacji??Nie milej każdemu patrzyłoby się jak po boisku biega Lewandowski junior czy Roger Pereiro z językiem wsadzonym w tyłek wszystkich Polaków?!!,,W muzeum się nauczę historii'':D
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Ljarro
Nie musze nic wmawiac, to jest ogolnie wiadome ze pilkarze nie są lotni umysłowo. I wcale znajomosc historii do wykonywania tego zawodu potrzebna im nie jest. Ty masz problemy z ojczystym jezykiem i ktos moglby tez o Tobie z tego powodu zle pisac.I dlaczego w niej ma grać gościu,któy o tym narodzie nie wie nic i ma gow** z nim wspulnego.NIe powiesz mi chyba że niektórzy gracze obecnej kadry mają taką ,,wiedzę''jak on?
Zamydlić dadzą sobie oczy tylko Ci, którzy uwierzyli w te słowa. Ty wśród nich jesteś że się tak oburzasz?Nie dorabiamy żadnej ideologii. Po prostu śmieszne jest dla mnie, gdy jakiś zawodnik ściemnia i mydli wszystkim oczy w mediach jakim to on "polakiem" się czuje i jak bardzo mu zależy na reprezentowaniu tego kraju, a tak na prawdę ma tyle samo wspólnego z Polską co ja z Francją
Wiadomo po co tacy piłkarze jak Roger czy Obraniak chcą grać w naszej kadrze, to samo jest z innymi zawodnikami wystepujacymi w kadrach krajow w ktorych sie nie urodzili lub nie maja z nimi wiele wspolnego.
Jeżeli dobrem nie jest możliwość dodania do kadry dobrego zawodnika, to nie wiem co nim jest.tego nie ograniema dlaczego ludziom nie zależy na dobru reprezentacji.
-
Minister
Oj problemy ja mam duże z językiem i często w google wpisuje żeby wiedzieć czy dobrze napisałem;).Nie zawsze jednak dopatrze się swojego błedu.
No zapewne na plus wyjdzie reprezentacji jeżeli piłkarze którzy do tej pory są w składzie wylecą z niego bo jakiś gostek który nie powinien w niej być zostanie do niej SPROWADZONY nie powołany,to napewno wpłynie to korzystnie na innych zawodnikó.Czy reprezentacja to jest klub piłkarski do którego można ściągnąć kogoś tylko dlatego że kogoś tam dzidek miał coś tam wspulnego z Polską?
No zapewne na plus wyjdzie reprezentacji jeżeli piłkarze którzy do tej pory są w składzie wylecą z niego bo jakiś gostek który nie powinien w niej być zostanie do niej SPROWADZONY nie powołany,to napewno wpłynie to korzystnie na innych zawodnikó.Czy reprezentacja to jest klub piłkarski do którego można ściągnąć kogoś tylko dlatego że kogoś tam dzidek miał coś tam wspulnego z Polską?
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
sopel19888
ale Oni Obraniaka nie sciagaja tylko sam chce grac i ma do tego prawo skoro jego dziadek był/jest polakiem 
I.F.C na zawsze!!! 
-
Shady
Ma takie prawo tylko przez głupie przepisy FIFA. W innym wypadku nie mógł by grać dla Polski bo nie urodził się na terenie naszego kraju i nie jest Polakiem.sopel19888 pisze: ale Oni Obraniaka nie sciagaja tylko sam chce grac i ma do tego prawo skoro jego dziadek był/jest polakiem![]()
-
Minister
A dlaczego chce gać u nas?Bo nigdzie indziej nie podoła.Chce grać bo media zrobiły nagonkę i znając życie to Pzpn się do niego pierwszy zgłosił.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Bodzek
Znając życie to właśnie Pzpn się do niego nie zgłosił. Pzpn nigdy się co do tego nie palił, a media ciągle im to wypominały. Osobiście jestem takim praktykom przeciwny.Forza_Michal pisze: Chce grać bo media zrobiły nagonkę i znając życie to Pzpn się do niego pierwszy zgłosił.

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
-
syn
Nie wierzę, że ta informacja z wp.pl jest w pełni prawdziwa, dziennikarze lubią i umieją wymyślać ciekawe fakty z "życia" piłkarzy, choć na pewno wiedza Obraniaka o Polsce jest bardzo niewielka ;p. Tak czy inaczej mecze wygrywają drużyny złożone z ludzi dobrze grających w piłkę, a nie znających dzieje bitwy pod Grunwaldem i modlących się do papieża-Polaka.
-
Baszczu
Jakoś Niemcom i Francuzom nie przeszkadza, że w ich składach osoby z ojca i matki Niemki/Francuzki stanowią mniejszość.
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
A ja jestem za tym żeby grał dla Polski ma polskie nazwisko ma, korzenie też ma polskie, a to że urodził się we Francji i mieszka tam od urodzenia w niczym nie przeszkadza. Co mial dzwonic w wieku 15 lat kiedy zaczął być powoływany do mlodziezowych reprezentacji Francji do PZPN-u żeby się nim zainteresowali. I nie czepiajcie sie ze czegos nie zna nasz prezydent nawet słów hymnu nie potrafi zapamietać więc o czym tu mowa. Ibra to miał dopiero kłopot z wyborem reprezentacji ojciec z Bośni matka z Chorwacji a cale życie mieszkał w Szwecji 

-
Baszczu
Nie wspomnę o Kevinie Kuranyi'm (doprawdy nie wiem jak powinienem odmienić
). Urodzony w Brazylii z ojca Węgra i matki Panamki przytomnie zdecydował się na reprezentację Niemiec. :lol2:
Kto wie, czy niedługo o miejsce na lewej obronie reprezentacji Polski nie będą rywalizowali Sebastian Boenisch i Luis Felipe Kasmirski... Polacy zbytnio to oni nie są, ale poziom by podnieśli, że hoho. Najbardziej mi szkoda Podolskiego i tak. Widać facet czuje się Polakiem, nawet dobrze mówi po Polsku i nie wstydzi się swoich korzeni (pozdro Klose).
Kto wie, czy niedługo o miejsce na lewej obronie reprezentacji Polski nie będą rywalizowali Sebastian Boenisch i Luis Felipe Kasmirski... Polacy zbytnio to oni nie są, ale poziom by podnieśli, że hoho. Najbardziej mi szkoda Podolskiego i tak. Widać facet czuje się Polakiem, nawet dobrze mówi po Polsku i nie wstydzi się swoich korzeni (pozdro Klose).
-
Daro
Filipe Luís Kasmirski rocznik 1985 lewy obrońca Deportivo grał U-20 Brazylii mógł by zagrać w naszej reprezentacji dzieki zmianom w przepisach ma tez Włoskie obywatelstwo interesuje sie nim Barcelona i juve ciekawe czy on sam chciał by grac dla naszej kadry moze zrobił by to dla swojego dziadka który jest bardzo zwiazany z naszym krajem.
-
Kropasz
- Kontakt:
Ja uważam, że skoro nie potrafimy sami wyhodować kilku talentów piłkarskich to trzeba sięgać po takie wynalazki jak Obraniak. Wolę Ludowika, który ma polskie korzenie niż Rożera, który dostał obywatelstwo (i to chyba jeszcze nasz prezydent kochany przyspieszył całą procedurę), a z Polską ma mniej wspólnego.
Co do Boenischa to co do niego mam mieszane uczucia. Raz, bo nie lubię Niemców, a on grał dla nich w reprezentacjach młodzieżowych (chyba nawet wczoraj grał mecz). Z drugiej strony chyba nie mamy w Polsce lepszego lewego(?) obrońcy.
A tego Kasmirskiego w ogóle nie kojarzę
. Była jeszcze sprawa z Kołodziejczakiem (chyba tak się nazywał). Chłopak gra dla młodzieżówki Lyonu, ale on się zadeklarował, iż woli grać dla Francji.
Co do Boenischa to co do niego mam mieszane uczucia. Raz, bo nie lubię Niemców, a on grał dla nich w reprezentacjach młodzieżowych (chyba nawet wczoraj grał mecz). Z drugiej strony chyba nie mamy w Polsce lepszego lewego(?) obrońcy.
A tego Kasmirskiego w ogóle nie kojarzę
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
Minister
Oj niektórzy nie mają pojęcia jakie podejście mają do tego Niemcy czy Francuzi.Nawet kiedyś były protesty jak Zidane miał zasilić reprezentację i grupie kibiców się to nie spodobało.WIęc błedem jest mowienie ze Niemcy nie robią problemu.
Oczywiście zgodzę się z tym że Obraniak ma większe prawo do gry niż Roger.Ale czy o to chodzi zeby szukać pomocy u innych.No ludzie zastanówcie się.Może niedługo w reprezentacji powstanie Scauting-(nie wiem czy dobrze napisałem:P) i będziemy jeździć po świecie i szukać talentów i za wszelką cenę łaczyć ich z Polską,zamiast zająć się konkretnymi zmianami w szkoleniu naszej UTALENTOWANEJ młodziezy!!Chociaż w sumie skauci nam nie są potrzebni tym zajmą się Onety,Wp i inne portale i gazetki;)
Oczywiście zgodzę się z tym że Obraniak ma większe prawo do gry niż Roger.Ale czy o to chodzi zeby szukać pomocy u innych.No ludzie zastanówcie się.Może niedługo w reprezentacji powstanie Scauting-(nie wiem czy dobrze napisałem:P) i będziemy jeździć po świecie i szukać talentów i za wszelką cenę łaczyć ich z Polską,zamiast zająć się konkretnymi zmianami w szkoleniu naszej UTALENTOWANEJ młodziezy!!Chociaż w sumie skauci nam nie są potrzebni tym zajmą się Onety,Wp i inne portale i gazetki;)
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
RoB
Jeśli ten artykuł z Rzepy to prawda to jestem skłonny powiedzieć, że Roger ma więcej wspólnego z Polską niż Obraniak. (nie licząc pochodzenia dziadka)Kropasz pisze: Ja uważam, że skoro nie potrafimy sami wyhodować kilku talentów piłkarskich to trzeba sięgać po takie wynalazki jak Obraniak. Wolę Ludowika, który ma polskie korzenie niż Rożera, który dostał obywatelstwo (i to chyba jeszcze nasz prezydent kochany przyspieszył całą procedurę), a z Polską ma mniej wspólnego.
-
Shady
Jak widzę tego typu wpisy to stwierdzam, że ta dyskusja dalszego sensu nie ma bo jak ktoś nie wie o co chodzi w rozgrywkach reprezentacji to o czym tu gadać?Kropasz pisze: Ja uważam, że skoro nie potrafimy sami wyhodować kilku talentów piłkarskich to trzeba sięgać po takie wynalazki jak Obraniak.
-
Kropasz
- Kontakt:
Ok, może jestem za bardzo tolerancyjny w tych sprawach, ale to mój pogląd. I wolę oglądać w reprezentacji takiego Obraniaka, który radzi sobie w Ligue 1 niż jakiegoś przeciętniaka, którego Leo wyciąga z zakamarków ligi polskiej.
गांजा
Koniec świata
Koniec świata
Four little goblins, trapped by the sea.
-
Minister
Właśnie o to w tym wszystkim chodzi że się gra tym co się ma!!Reprezentacja to nie klub gdzie można zrobić dowolny transfer.Nie idźmy śladami Niemców czy Francuzów bo później będziemy sobie pluli w twarz jak nam po boisku będzie biegało 11 Rogerów!!I nie mówie że tak się stanie za rok za dwa ale wreszcie do takiego zmieszania dojść może:)
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Globus
Powiedz mi, że żartujesz :roll: Takie San Marino przegrywa po 8-0 w każdym meczu a mimo wszystko grają dalej i są dumni z reprezentowania swojego kraju i nie dobierają 15 przeciętnych Włochów którzy by powalczyli czy wygrywali ze słabszymi europejskimi reprezentacjami... bo przecież nie o to tu chodzi! Piłka nożna to też jakaś kultura i powinna mieć jasne zasady- "jesteś Polakiem to grasz w Polsce jesteś Rumunem to grasz w Rumunii"Kropasz pisze: I wolę oglądać w reprezentacji takiego Obraniaka, który radzi sobie w Ligue 1 niż jakiegoś przeciętniaka, którego Leo wyciąga z zakamarków ligi polskiej.