Mecze towarzyskie Reprezentacji

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
brtq

Post autor: brtq »

To prawda i do tego Kolumbia to reprezentacja która jest mistrzem Ameryki płd z 2001 roku, a to naprawdę już świadzczy o nich.
Obrazek
102 anni di storia,di Serie B non ho memoria:D
Obrazek
Lolek

Post autor: Lolek »

Jak by zdobyli MS to juz pewnie bylo by cos w tym stylu. "Tygrysy Wojcika"
tygryski, moze jeszcze kanarki :P
orły to orly, chyba własny herb znasz
Nazwa nie musi sie tyczyc naszego herbu.
Poza tym zwycięstwo w jakimś turnieju to jednak zwycięstwo, a nie drugie miejsce
2 miejsce to tez jest dla naszego kraju wielki suckes. Jakby Kazimierz Gorski mial w swoim dorobku tylko Mistrza Olimpijskiego z roku 72 to tez by jego kadra nazywala sie "Orly Polskie"? Sadze, ze nie.
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Za dużo gdybasz.

Niech Boruc sie nie porównuje do tamtej drużyny i tyle.
naszego herbu.
Herbu nie, ale godła tak.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Polska odniosla zwyciestwo nad druzyna Chorwacji 1-0. Po czesci druzyna zrehabilitowala sie za haniebna porazke we wtorkowym meczu z Kolumbia (1-2). Bramka na wage zwyciestwa zdobyl Euzebiusz Smolarek w 54 minucie glowa po dosrodkowaniu z rzutu roznego Macieja Zurawskiego. Reprezentacja Polski wystapila w nastepujacym skladzie :

Artur Boruc - Marcin Baszczyński, Mariusz Jop, Jacek Bąk (76-Bartosz Bosacki), Michał Żewłakow - Euzebiusz Smolarek (83- Ireneusz Jeleń), Arkadiusz Radomski, Radosław Sobolewski (85- Mariusz Lewandowski), Mirosław Szymkowiak (64-Sebastian Mila), Jacek Krzynówek (73-Kamil Kosowski) - Maciej Żurawski (90-Grzegorz Rasiak).
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
michal_kanzas

Post autor: michal_kanzas »

mam nadzieje ze po spotkaniu z chorwacja poprawi sie atmosfera w naszej kadrze . Może gra naszych pozostawiała jeszcze wiele do życzenia ale zwyciestwo moze cieszyc , aby taki wynik powtórzył sie w meczu z Ekwadorem to napewno bedziemy zadowoleni.
A co do bramkarza to Boruc popisał sie kilkoma udanymi interwencjami ( pewnymi ) ale miał także kilka wpadek i niepewnych interwencji. Ale to chyba on bedzie nr 1 podczas mistrzostw..
brtq

Post autor: brtq »

zagraliśmy 4-5-1, może Janas zauważył, że Arsenal świetnie w LM sobie radził tą formacją i wypróbowawł ją na nas :smile:
Obrazek
102 anni di storia,di Serie B non ho memoria:D
Obrazek
Lolek

Najpierw zagralismy 4-4-2 i tez dobrze poszlo, chodz druga polowa byla lepsza pomimo kilku zmian. W srodku puszczano wkoncu jakies dobre pilki, a ogolnie cala druzyna szanowala pilke. No i jestem pelen podziwu dla Krzynowka ktory nie gral zbyt wiele w Leverkusen, a z Chorwatami szlo mu bardzo dobrze i oby tak zostalo.
Nasir

Post autor: Nasir »

Mnie w tym meczu podobal sie Radomski :? nie bylem przekonany co do jego przydatnosci dla zespolu, ale w spotkaniu z Chorwatami pokazal wiele dojrzalosci w grze, umial przytrzymac pilke, popatrzec, poszukac kolegow, a nie wykopywac ja na zadyme. Calkiem niezle radzil sobie na lewej obronie Zewlakow.

to spotkanie polepszylo nieco nastroje w druzynie i zmazalo choc troche zle wrazenie po meczu z kolumbia. mam nadzieje, ze w takim skladzie zagramy z Ekwadorem. Janas moze w koncu zrozumie, ze Wladca Lasu nie ma czego szukac w tej druzynie
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Woo-cash
Kontakt:

Odp: Mecze towarzyskie Reprezentacji

Leo Beenhakker ogłosił kadrę na mecz z Danią
Reprezentacja Polski zagra mecz przeciwko Duńczykom 16 sierpnia. Będzie to pierwsze spotkanie Polaków pod wodzą holenderskiego szkoleniowca. Wśród powołanych zabrakło trzech bramkarzy reprezentacji Polski, która brała udział w tegorocznym Mundialu (Boruc, Fabiański, Kuszczak).

Bramkarze:
Jerzy Dudek
Wojciech Kowalewski

Obrońcy:
Michał Żewłakow
Mariusz Jop
Jacek Bąk
Seweryn Gancarczyk

Pomocnicy:
Radosław Sobolewski
Mariusz Lewandowski
Mirosław Szymkowiak
Arkadiusz Radomski
Sebastian Mila
Damian Gorawski
Ebi Smolarek
Jacek Krzynówek

Napastnicy:
Tomasz Frankowski
Maciej Żurawski
Marek Saganowski
Ireneusz Jeleń

Kadra zostanie jeszcze uzupełniona o zawodników z Orange Ekstraklasy.
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Proponuje na obrone jeszcze, jesli chodzi o orange ekstraklase, proponuje Jacka Wisniewskiego  :-D
klusek

Post autor: klusek »

Brak nielubianego Rasiaka, powolanie Frankowskiego i Dudka, czego domagal sie lud :wink:. Reszta w zasadzie zblizona do wybrancow Janasa. Jak dla mnie ta kadra to raczej zagranie pod publiczke nowego selekcjonera niz szukanie nowych rozwiazan.

Jakos ten Holender mnie nie przekonuje...:roll:
Woo-cash
Kontakt:

Leo ;) Zapowiadal ze bedzie stawial na mlodziez a tu patrzac znowu te same stare pryki. I z tego co mi wiadomo kolejny Polak ktory mogl grac dla nas wybral Austrie. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie. Pewnie jak zwykle z duzej chmury maly deszcz  :?
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

nie stawia na młodzież, bo sam powiedział, że ten mecz to jakby szansa dla starych reprezentantów, a poza tym facet był na jednej kolejce ekstraklasy i już ma wybierać po jednym meczu młodzików ?? Dajmy mu czas
Obrazek
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

skład taki sam jak u janasa zresztą sie nie dziwie pracuje od niedawna większość lig w których grają polacy( chodzi tu oczywiście o ligi zagraniczne) jeszcze nie ruszyła a jeśli chodzi o zawodników z orange ekstraklasy to powołałbym tego wasileskego z lech w meczu z wisła płock grał rewelacyjnie
--------------
Zawsze I Wszędzie Inter Najlepszy Będzie
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

ale polacy zagrali po prostu  :lol: :lol: :lol: mogła sie troche podobać ich gra na początku drugiej połowy ale reszta meczu to smiech na sali. Jeśli chcą polacy awansować do euro to w eliminacjach będą musieli zagrać o niebo lepiej coż pożyjemy zobaczymy
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Felipe
Kontakt:

Post autor: Felipe »

Polska zagrała tak jak na Mundialu a nawet gorzej. W pierwszej połowie troche mieliśmy piłkę, ale nie potrafiliśmy zagrozić bramce Duńczyków. Dania po 1 bramce grała żywiej i utrzymywała się przy piłce, cały czas tworzyli dogodne sytuacje, 2 bramka i po Polakach, trzeba zmienić styl gry naszej reprezentacji, bo zbliżymy się do Luksemburgu i Wysp Owczych.
Lolek

E tam dopiero pierwszy mecz Leona, nie badzcie tacy pesymistyczni. Inter w sparingach tez kiche odwala :]
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Beenhaker jeszcze nie zna tych piłkarzy. Podejrzewam że to był ostatni reprezentacyjny mecz niektórych z nich. Szymkowiak beznadziejnie za niego bym przetestował Łukasza Gargułę. Za Franka Radek Matusiak a w trakcie meczu powinien go zmieniać Franek bo wsztscy wiemy jakim jest Jokerem. Nadałoby się kilku zawodników z Korony i rewelacyjny wczoraj Jakub Błaszczykowski powinien grać w pierwszym składzie. Mi sie wydaje że to jego ostatni sezon w Wiśle Kraków.
Woo-cash
Kontakt:

Lolek pisze: E tam dopiero pierwszy mecz Leona, nie badzcie tacy pesymistyczni. Inter w sparingach tez kiche odwala :]
Tylko ze Inter moze sobie na to pozwolic ;] A nasza reprezentacja raczej nie. Ale wracajac do meczu to nasi czasem pokazali ze jeszcze umieja co nieco grac w pilke. W niektorych momentach gry prezentowali sie nawet przyzwoicie. No coz znow przegralismy. Ale lepiej przegrac 0-2 niz 1-5 jak to zrobil Janas w meczu z Dunczykami
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Miejmy nadzieję, że będzie tak jak z Engelem, pierwszy mecz z reprezentacją przegrał, a do MŚ dostał się w pięknym stylu zapewniając nam jako pierwszym awans do MŚ, choć nie poszło mu najlepiej (napewno lepiej niż Janasowi :] ) to i tak dziekuje mu za mecz z USA. :)
Choć takie zdarzenia nie zawsze się powtarzają, choć Leo, sądze, że zrobi coś nowego ('innego') z naszym reprezentacyjnym bublem.
Woo-cash
Kontakt:

W piatek rozpocznie sie ostatnie w tym roku zgrupowanie pilkarskiej reprezentacji Polski przed towarzyskim spotkaniem ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi:) Towarzyski mecz z ZEA odbedzie sie 6 grudnia. Trener Leo Beenhaker powolal na to spotkanie 22 zawodnikow:

Bramkarze: Łukasz Fabiański (Legia Warszawa), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków), Maciej Mielcarz (Kolporter Korona Kielce).

Obrońcy: Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Grzegorz Fonfara (GKS BOT Bełchatów), Paweł Magdoń (Wisła Płock), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara).

Pomocnicy: Piotr Piechniak (Groclin Grodzisk Wlkp.), Łukasz Garguła (GKS BOT Bełchatów), Piotr Giza (Cracovia), Robert Kolendowicz (ŁKS Łódź), Maciej Iwański, Wojciech Łobodziński, Łukasz Piszczek (wszyscy Zagłębie Lubin), Adrian Budka, Jakub Wawrzyniak (obaj Widzew Łódź), Rafał Murawski (Lech Poznań).

Napastnicy: Radosław Matusiak (GKS BOT Bełchatów), Bartłomiej Grzelak (Widzew Łódź), Przemysław Pitry (Lech Poznań).
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Mecz Polaków w  środe czyli w ten sam dzien co Liga Mistrzów, hmmm.. ciekawe co wybrać :D
Woo-cash
Kontakt:

Grzybek pisze: Mecz Polaków w  środe czyli w ten sam dzien co Liga Mistrzów, hmmm.. ciekawe co wybrać :D
heheh... pewnie LM bo mecz z ZEA do szlagierow to raczej nie nalezy, ale mimo wszystko bede chcial go obejzec :)
Mka

Post autor: Mka »

Mecz Polaków w  środe czyli w ten sam dzien co Liga Mistrzów, hmmm.. ciekawe co wybrać
No właśnie.. :/

Trudny wybór,ale chyba obejrzę ZEA - Polska.
Rywal dość przeciętny,ale ciekawe jak nasi zagrają.A w sobotę meczyk Górny Śląsk-Reprezentacja :) :D
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Mecz zakończył sie wydokim wynikiem 5-2. Bardzo dobrze zaprezentował sie Łukasz Garguła (patrz avatar), który był kreatorem gry w pierwszej połowie. Popisał sie kilkoma świetnymi prostopadłymi piłkami do napastników a tym samym stworzył kilka okazji do zdobycie bramek. Zaliczył też asystę z rzutu rożnego, po którym bramkę zdobył Marcin Wasilewski (dziś kapitan naszej reprezentacji). Na słowa uznania zasługuje Rafał Murawski, który rozegrał świetne spotkanie szczególnie w drugiej połowie był bardzo aktywny w odniorze i świetnie rozgrywał piłki. Oczywiście świetne spotkanie rozegrał również Radek Matusiak, który w 90 minucie strzelił swoją kolejną bramkę dla reprezentacji i staje sie "liderem drużyny. ZEA to nie był przeciwnik z najwyższej półki ale zagrali dość poprawnie. Nasi chłopcy byli poprostu lepsi.

Teraz przed Polakami mecz z reprezentacją Górnego Śląska i ja osobiście gorąco licze na występ porawego obrońcy GKS BOT Grzegorza Fonfary, który zaprezentował się swietnie w rundzie jesiennej.
Ostatnio zmieniony 6 gru 2006, 20:15 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Woo-cash
Kontakt:

No musze sie przyznac ze meczu (calego) niestety nie obejzalem (bylem w szkole). Ale nie ma co dziwic ze wygralismy z ZEA, przeciez oni nie naleza do najlepszych. No bialo-czerwoni urzadzili festiwal strzelecki i wbili gospodarzom 5 goli tracac prz tym az i tylko 2 :). Tak jak napisal matico z dobrej strony pokazal sie Gargula ktory strzelil 2 bramki :) Widac ze Leo potrafi zmotywowac polskich pilkarzy bo nawet grajac rezerwowym skladem potrafili wygrac i to nawet dosc okazale:)
Lamatico
Kontakt:

Tak jak napisal matico z dobrej strony pokazal sie Gargula ktory strzelil 2 bramki Uśmiech Widac ze Leo potrafi zmotywowac polskich pilkarzy bo nawet grajac rezerwowym skladem potrafili wygrac i to nawet dosc okazale:)
Dwie bramki strzelił Bartłomiej Grzelak z Widzewa a Garguła podawał przy golu Wasilewskiego. :P
Woo-cash
Kontakt:

łooo kurwa... myslalem o Grzelaku a napisalem Gargula. ehh ale ze mnie debil :(
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

Ja ogladalem mecz siedząc u dziewczyny.  A wiecie jak to jest jak sie oglada mecz z kims kogo to w ogole nie interesuje.

Oglnie to niespodziewałem się jakiegoś wielkiego widowiska i się nie myliłem. Zdziwiło mnie troche to ze gralismy tylko z 1 napastnikiem.
Podobala mi się gra strzelca 2 bramkek - Bartłomieja Grzelaka. Fajną zmiane dał Radek Matusiak. Gargula w pierwszej połowie tez się dobrze zaprezentował. Co do bramki to uwazam, że lepszym bramkarzem jest Pawelek niż Fabiański. Może podstawą do takiego stwierdzenia jest moja awersja w stosunku do Legii ale wydaje mi się, że lepiej zaprezentował się goalkeeper Wisły.
Obrazek
Mka

Post autor: Mka »

Typowy sparing,chłopaki dostali szansę pokazali się.Bartek Grzelak zagrał dobre spotkanie.Co do bramkarzy,Fabiańskiego i Pawełka to niech się ogrywają właśnie w takich meczach,ale na nich przyjdzie jeszcze czas.
Warto też zauważyć bramke Pawła Magdonia,zawodnik Petry,klubu zajmującego ostatnie miejscie w OE.
Dziwnie to wyglądało,stadion mogący pomieścić ok 50 tyś.widzów a na trybunach garstka kibiców w tym większość Polaków.Widać że piłka nożna nie cieszy się tam zbytnim zainteresowaniem.
Forza non mollare mai !

Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem
Obrazek
ODPOWIEDZ