Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Faflik

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: Faflik »

Czym chłopak sprowokował tego pajaca ?? Bodajże w ustawie o imprezach masowych jest wyraźnie napisane że ochroniarz nie może mieć zakrytej twarzy kominiarka powinien mieć identyfikator przy sobie i jakieś tam inne paści i bodajże jest też określone w jakich sytuacjach może użyć gazu czy tam chwytów obezwładniających, a tu na filmiku pokazane jest jak są traktowani kibice a potem się dziwią ze zadymy są na stadionach czy pod nimi jak łamane są przepisy którymi sami się zastawiają.
RoB

Post autor: RoB »

Nieznani Sprawcy z Legii Warszawa zostali autorami najlepszej oprawy zaprezentowanej na polskich trybunach piłkarskich w przeciągu lutego oraz marca. W zwycięskiej choreografii, na górze Żylety, pojawiła się folia z napisem "Jedna jest siła w tym mieście", pod którą rozbłysły ognie wrocławskie. Poniżej z czerwonych, białych oraz zielonych flag ułożony został wielki napis LEGIA, natomiast na dole trybuny, również na czarnej folii, jego dokończenie - "To potęga. A wy kim jesteście?". Całość dopełniał transparent w klubowych barwach, pomiędzy dwoma kondygnacjami stadionu. Pozycja z Derby Warszawa zdobyła 842 pkt na 1000 możliwych.

Drugie miejsce z 721 oczkami to protest ultrasów Widzewa. Na sektorze w Poznaniu wywiesili oni transparenty łączące się w hasło "Against modern ultras", po czym odpalili race, które ostatecznie wylądowały na murawie.

Trzecie miejsce na podium trafia do ultrasów Arki za mecz z Wisłą Kraków, dzięki 272 pkt. Gdynianie na inaugurację nowego stadionu, przygotowali oprawę z okazji 85-lecia swojego miasta. W tym celu z sektorówek oraz kartonów została ułożona jego nazwa oraz herb. Nie zabrało też transparentu "Historia krótka i wszystkim znana, jej dalsza część zostanie dziś dopisana".

W sklasyfikowanej 15-stce znalazły się trzy oprawy Górnika Zabrze (11, 12, 15), dwie Arki Gdynia (3, 9) i Ruchu Chorzów (4, 7) oraz po jednej Legii Warszawa (1), Widzewa Łódź (2), Polonii Bytom (5), Zagłębia Sosnowiec (6), Zawiszy Bydgoszcz (8 ), Podbeskidzia Bielsko-Biała (10) i Cracovii Kraków (14).

W głosowaniu udział wzięło 79 osób z 27 klubów. Ich podział przedstawia się następująco:
11 głosów - Korona Kielce
9 głosów - Lech Poznań
7 głosów - Legia Warszawa, Zagłębie Sosnowiec
4 głosy - Arka Gdynia
3 głosy - Jagiellonia Białystok, Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk, Motor Lublin, Odra Wodzisław, Ruch Chorzów
2 głosy - Odra Opole, GKS Tychy, Ruch Radzionków, GKS Katowice, Unia Tarnów, Polonia Bytom, Górnik Zabrze
1 głos - Pogoń Szczecin, Stal Rzeszów, Zagłębie Lubin, Siarka Tarnobrzeg, Cracovia Kraków, KSZO Ostrowiec Św., Widzew Łódź, Piast Gliwice, Olimpia Elbląg

Oto pełne wyniki głosowania:

1. Legia to potęga - Legia Warszawa - 842 pkt
Obrazek

2. Against modern ultras - Widzew Łódź - 721 pkt
Obrazek

3. Gdynia - Arka Gdynia - 272 pkt
Obrazek

4. Sektorówka - Ruch Chorzów - 224 pkt
Obrazek

5. Olimp - Polonia Bytom - 218 pkt
Obrazek

6. Symbol wiary - Zagłębie Sosnowiec - 192 pkt
Obrazek

7. Rycerze - Ruch Chorzów - 184 pkt
Obrazek

8. Brończyk - Zawisza Bydgoszcz - 165 pkt
Obrazek

9. Folia - Arka Gdynia - 117 pkt
Obrazek

10. Podbeskidzie - Podbeskidzie Bielsko-Biała - 78 pkt
Obrazek

11. Nigdy nie mów nigdy - Górnik Zabrze - 52 pkt
Obrazek
Obrazek

12. Delegacja - Górnik Zabrze - 47 pkt
Obrazek

14. Mają flagi - Cracovia Kraków - 36 pkt
Obrazek

15. Memory is - Górnik Zabrze - 31 pkt
Obrazek

+ wywiad ze Staruchem http://youtu.be/BZN8zol5FiI
Berki

Post autor: Berki »

dlatego polecam ludziom, którzy nie chodzą na stadiony nie wypowiadać się w takich tematach, bo dla mnie ocieracie się o śmieszność.

40 milionów ekspertów do spraw kiboli, chuj by was strzelił.

P.S nigdy się nie poddamy :)
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Akurat to co wyprawia Tusk, to jest autokompromitacja rządu.

http://www.youtube.com/watch?v=hAz91jsS ... ded#at=267 Ciekawe czy stadion ŁKSu też zamkną ;P
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
WTF

Post autor: WTF »

Racja, to co się dzieje to kpina i tylko tak to można nazwać.
Swoją drogą protest kibiców ŁKS-u ciekawy :P
MiRas. pisze: Ciekawe czy stadion ŁKSu też zamkną ;P
W GW już pojawił się artykuł na ten temat. Warto jednak przeczytać chociaż ten fragment:

" Transparentów niezwiązanych z meczem co prawda nie było, ale takich przyśpiewek służby mogły odnotować już mnóstwo. Jedną z nich była dobrze znana piosenka o ogórku. Dlaczego kibice o nim śpiewali? Czy dlatego, że był na meczu? A jeśli tak, to czy pod zielonym garniturkiem nie skrywał przypadkiem niebezpiecznych przedmiotów? A może pomalował się na zielono tylko po to, żeby kamery nie rozpoznały jego twarzy?

Kibole śpiewali też o Kaczorze Donaldzie, mydełku Fa i znaną hip-hipową piosenkę "będę brał Cię w aucie". Ale, ale... Czy to aby nie zagrożenie naruszenia nietykalności cielesnej? I to w trakcie meczu, na samej linii autowej? Zastanawiam się także, co o skandalicznym proteście kibiców myślą Adam Małysz i Justyna Kowalczyk, których nazwiska wykrzykiwane były całkiem głośno. Czy kibice mieli zgodę na korzystanie z ich wizerunku?

Pseudokibice nie ograniczali się jedynie do przyśpiewek. W ruch poszły także niebezpieczne narzędzia. Przez kilka minut obrzucali się na trybunach dmuchanymi plażowymi piłkami. Co by było, gdyby jedna z tych piłek wyleciała na boisko i uderzyła w głowę np. sędziego liniowego? Boję się nawet pomyśleć..."

Resztę można przeczytać tutaj: http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35137,9607 ... alda_.html
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
kmaster

Post autor: kmaster »

Tupac_FCI pisze: Aż trudno uwierzyć, że takie gazety w Polsce egzystują, patologia dziennikarska... Ciekawe co jeszcze nasi kochani kibice wymyślą (=
Słyszałeś kiedyś o słowie "ironia" ?
kachol

Post autor: kachol »

http://www.wykop.pl/link/744865/to-jesz ... -bialorus/

Mam nadzieje, że wszyscy zwolennicy wolności słowa, liberałowie, bo większość wyborców PO deklaruje się jako tacy ludzie, wezmą to pod uwagę i w wyborach odpowiednio nagrodzą obecną władzę.

P.S.

Świetna akcja na ŁKSie - chyba najlepsza jaką zorganizowali kibice po zamknięciu stadionów...
Minister

Post autor: Minister »

Kachol
prawda jest taka,że obecnie nie mamy na kogo głosować, więc liberał czy nie to to i tak na kogo byśmy nie zagłosowali będzie gówno nie władza!!

Spokojnie,niedługo akcja ,,chuligani'' zakonczy sie,w niegdługim czasie planowany jest ogólnopolski protest wszystkich kibiców w Warszawie..
Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, 19:36 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
MiRas.
Kontakt:

Minister pisze: prawda jest taka,że obecnie nie mamy na kogo głosować, więc liberał czy nie to to i tak na kogo byśmy nie zagłosowali będzie gówno nie władza!!
Jakby nie patrzeć tak właśnie jest... jedni zajmują się Smoleńskiem, drudzy chcą legalizacji par gejowskich, trzeci swą nieudolność tuszują przez "walkę" z kibicami, a problemy będące pierwszym miejscu są omijane szerokim łukiem. Patrząc na scenę polityczną to mamy klaunów i idiotów w jednym, słowem takiego kabaretu jak teraz dawno nie było... nie ma kto rządzić, ale też nie ma opozycji.

Nie popierałem i nie popieram rzucaniem ToiToiów na stadionach, nie popieram scen, gdzie wyrywane są krzesełka i membrany z głośników... ale akcje, które są obecnie toczone mają moje poparcie i mam nadzieję, że tuskowi będą się one śniły po nocach.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, 22:12 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Mirek, fajnie tam macie w tych Piekarach z tego co widzę :)

http://www.tvs.pl/35096,pocieli_mu_twar ... _trwa.html
MiRas.
Kontakt:

Il Capitano pisze: Mirek, fajnie tam macie w tych Piekarach z tego co widzę :)

No, mamy tutaj wesoło jak widać... ;) Jakoś mnie to nawet nie zdziwiło, o tym 22 - latku słyszałem, że na Os. Wieczorka został dorwany, ale musieli o nim wiedzieć wcześniej, musiał być znany, musieli go śledzić, bo tak po prostu go nie dorwali. Taka piekarska "zabawa".

Co do tego niepełnosprawnego, nie wiem jeszcze nic na ten temat, ale pewnie niebawem się coś dowiem, na innej stronie nie ma słowy o niepełnosprawnym: http://piekaryslaskie.naszemiasto.pl/ar ... d427,1,3,3 Więc info o niepełnosprawności według mnie jest na 99% przesadzona. Dlaczego tak uważam? Szkoła im. Grzegorzewskiej to tzw. szkoła specjalna, czyli szkoła do której chodzą nie tylko osoby niepełnosprawne, ale cała "elita", którą można spotkać wszędzie, tylko nie w szkole. Co do miejsca wydarzenia jest to dzielnica na tyle "bezpieczna", że nawet policja przyjeżdża i nie wychodzi z suki, chyba, ze szybciochem po kebaba i to w obstawie.

Myślę, że to zwykłe "porachunki" między "kibicami". Tylko w Piekarach zazwyczaj nikt z Ruchu nie zapuszcza się samemu w dzielnicę Górnika i odwrotnie i to jest zastanawiające. W każdym bądź razie jestem przekonany, że ofiary nie są przypadkowe.

Aha, chciałbym też dodać, że odległość od napaści do jego szkoły to jakieś ~2 - 3 km, po drodze z dwie przychodnie, gdzie można było być opatrzonym.

Aaa i "wojna kibicowska"... bzdura. Gość, który o tym mówi chyba nie wie na jakim osiedlu mieszka, tam po ryju można dostać za wszystko, nie tylko za to, że jest się kibicem Ruchu.

A tutaj ten sam news z onetu:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/sl ... omosc.html

Do ostatniego akapitu może się już ktoś z GKSu odniesie ;)
Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, 23:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Minister

Coś śmierdzi ten news :)
a geje do obozów pracy!"
InterNH

Post autor: InterNH »

Nie chce prowadzić w tym temacie agitacji politycznej, ale.. Scene owszem mamy ubogą, ale warto zajrzeć na zaplecze (partie które nie są w sejmie) bo jest tam pewna alternatywa.

Ja się tylko zastanawiam czy naprawdę Tuska nie można pozwać, za to co on robi? i organów które to wykonują oczywiście też.No bo jak ludzie są zawijani za to, że stoją na ulicy i sobie kulturalnie demonstrują to coś tu jest nie tak.To chyba nie ten ustrój.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Minister

InterNH
domyślam się,że chodzi Ci o UPR?Jak dla mnie byłby to strzał w 10!!Jak nie potoczy się to radykalnie tak jak oni chcą to zrobić to będziemy się pie*dolić bez końca z obecnym "rządem"..

Z tego co wiem demonstracja była nielegalna,a w naszym idiotycznym prawie takie rzeczy nie przejdą gdy w grę wchodzi dobro rządzących imbecyli..

Jebie KOMUNĄ aż w Gdansku ją czuje!!
a geje do obozów pracy!"
InterNH

Tak, UPR chociaż partia NOP też warta uwagi.Z tego co widzę pojawiła się pewna moda na JKM-a i wierzę, że doprowadzi ona do jego sukcesu.

Niestety Eurosocjalizm to nie fikcja.Zastanawiam się tylko czy imię "Donald" w polskim prawie oznacza inaczej naród Polski? Bo negatywne wyrażanie się o nim zostało zakwalifikowane jako obraza niemal całego społeczeństwa - paranoja.
Minister

Dwie te partie stosunkowo mi pasują,więc nie miałbym nic przeciwko żeby któraś z nich niedługo szerzej zaistniała,jednak patrząc obiektywnie to UPR jest bardziej "poukładaną" od środka i strategicznie partią i ma JKM-a a to już dużo znaczy!!

Na dzień dzisiejszy obie największe partie,które niestety są poza konkurencją karmią nas prawicowców kłamstwami jakoby mieli z nami coś wspólnego,o ile PO nie w tak dużym stopniu to Jarek pokazuje pełną gębą przywiązanie do prawicy żeby za chwilę stosować typowo socjalistyczne metody..

Kiedy się doczekam,że hasło "Nadszedł kres socjalizmu,zanik wszelkiego debilizmu" będzie miało jakiekolwiek przełożenie na rzeczywistość..?

Ze stadionami Donaldo się zbłaźnił ale my kibice też nie lepiej wyszliśmy,przykłady PB i Wisły to dla mnie kpina,albo jest protest albo go nie ma!Wszystkie stacje telewizyjne wszystkie gazety rozpisują się,że ostatnia kolejka to jakś kpina,że bez kibiców to ble,fe itp.Sam protest stadionowy jak na moje nic nie da,czekam z niecierpliwością na decyzje w sprawie najazdu na Warszawę tak jak to miało miejsce w Berlinie i przepędzenie tych debili z PZPN-u na dobre,ale znając życie to pojedziemy pokrzyczymy Lato się pięknie uśmiechnie obieca jakieś bzdury,popiszemy pisemka i każdy wróci do domu,a zgnilizna w środku pozostanie..

Jak w burdelu nie idzie,to wymienia się kurwy,a nie firanki!!
a geje do obozów pracy!"
InterNH

Bo to jest właśnie patologia Polski.. W sejmie mamy 4 lewicowe partie, a wmawia nam się, że tylko jedną i, że każda ma zupełnie inny program co jest nieprawdą..PO to niby wielcy liberałowie, a coś nie śpieszno im do prywatyzacji.PiS znowu ma tragiczny program gospodarczy, SLD by pozwoliło pedałą się żenić, a PSL w życiu nie dojdzie do władzym, bo oni są stworzeni, żeby mieć 5%, odcinać kupony i niby reprezentować rolników.

Z  poza sejmu podoba mi się program Prawicy Rzeczypospolitej i PJN ujdzie, ale tez się tam czają jakies wynalazki jak partia palikota czy PPP.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Finał LM pomiędzy Manchesterem, a Barceloną odbędzie się przy pustych trybunach:

Obrazek

Gratuluję pomysłodawcom i wykonawcom :lol:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Minister

Transparent wywiesiło stowarzyszenie kibiców Polski z UK Futbolowi Patrioci..

http://i53.tinypic.com/214a8b9.jpg
a geje do obozów pracy!"
Hanys

Post autor: Hanys »

Brawo dla niech!!
może coś to da do myślenia tem Tuskowi!
MiRas.
Kontakt:

MiRas. pisze:
Il Capitano pisze: Mirek, fajnie tam macie w tych Piekarach z tego co widzę :)

No, mamy tutaj wesoło jak widać... ;) Jakoś mnie to nawet nie zdziwiło, o tym 22 - latku słyszałem, że na Os. Wieczorka został dorwany, ale musieli o nim wiedzieć wcześniej, musiał być znany, musieli go śledzić, bo tak po prostu go nie dorwali. Taka piekarska "zabawa".

Co do tego niepełnosprawnego, nie wiem jeszcze nic na ten temat, ale pewnie niebawem się coś dowiem, na innej stronie nie ma słowy o niepełnosprawnym: http://piekaryslaskie.naszemiasto.pl/ar ... d427,1,3,3 Więc info o niepełnosprawności według mnie jest na 99% przesadzona. Dlaczego tak uważam? Szkoła im. Grzegorzewskiej to tzw. szkoła specjalna, czyli szkoła do której chodzą nie tylko osoby niepełnosprawne, ale cała "elita", którą można spotkać wszędzie, tylko nie w szkole. Co do miejsca wydarzenia jest to dzielnica na tyle "bezpieczna", że nawet policja przyjeżdża i nie wychodzi z suki, chyba, ze szybciochem po kebaba i to w obstawie.

Myślę, że to zwykłe "porachunki" między "kibicami". Tylko w Piekarach zazwyczaj nikt z Ruchu nie zapuszcza się samemu w dzielnicę Górnika i odwrotnie i to jest zastanawiające. W każdym bądź razie jestem przekonany, że ofiary nie są przypadkowe.

Aha, chciałbym też dodać, że odległość od napaści do jego szkoły to jakieś ~2 - 3 km, po drodze z dwie przychodnie, gdzie można było być opatrzonym.

Aaa i "wojna kibicowska"... bzdura. Gość, który o tym mówi chyba nie wie na jakim osiedlu mieszka, tam po ryju można dostać za wszystko, nie tylko za to, że jest się kibicem Ruchu.

Tutaj cytuję moje słowa odnośnie rzekomego pocięcia przez przez kibiców Ruchu jakiegoś 15-latka. Afera na pół Polski, policja szukała i nie miała ŻADNEGO tropu, chwytali jakiego Bogu Ducha winnego 20-latka... i wypuścili, bo okazało się, że to nie on. Mało tego, cała sprawa wyszła na jaw i co się okazało? Ano to, że gość.. SAM SOBIE TO ZROBIŁ:

http://piekaryslaskie.naszemiasto.pl/ar ... d427,1,3,3

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/sl ... omosc.html

http://www.tvs.pl/35287,15latek_z_pieka ... twarz.html

I tak odbiegając od mojego posta, znalazłem coś ciekawego:)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 23:35 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
kachol

Post autor: kachol »

InterNH pisze: Bo to jest właśnie patologia Polski.. W sejmie mamy 4 lewicowe partie, a wmawia nam się, że tylko jedną
W sejmie nie ma żadnej partii lewicowej, tak samo jak i prawicowej, są 4 partie bezideowe pod wspólnym szyldem "od wyborów do wyborów"...

Od wydarzeń w Bydgoszczy prawie codziennie są napady "kibiców" na "niewinnych przechodniów"... Media ukręciły bicz razem z PO na "kiboli" i do wyborów ciężkie będzie życie kibiców w Polsce... Po wyborach znajdzie się nowy "problem narodowy" i wszystko wróci do normy...

Dzisiaj media otrąbiły, że koleś sam się pociął... Oczywiście nikt nie przeprosił kibiców i nie powiedział, że to wina nagonki medialnej...
Serpente

Post autor: Serpente »

MiRas.
To było wiadome że gościu nie będzie zeznawać,już dzień po tym zdarzeniu kibice Ruchu mówili że to "szczewa" (czyli kibice KSG) pocięli go żeby było na Ruch ! Ostatnio gorąco było w Piekarach jeśli chodzi o "wjazdy" i do tego jeszcze te pocięcie,masakra,za niedługo nie będzie można wyjść po chleb bo znajdą się jakieś cwele którzy będą zazdrościli że masz na sobie nike i ci sklepią mordę...
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Od początku ta sprawa śmierdziała, kto zna specyfikację miasta, ten wie, że nikt z Ruchu przy zdrowych zmysłach nie napadnie w dzielnicy Górnika na "niewinnego" 15latka, nikt nie widział zakapturzonych gości o godzinie 8 rano, gdzie przecież na dworcu jak i w jego obrębie w tym czasie są tłumy ludzi, monitoring również nic nie wykazał i kolejna rzeczy, która już mnie zaskoczyła gdy pisałem pierwszego posta na ten temat... mając po drodze dwie przychodnie, do których mógł wbić by go opatrzono, wolał iść dalej i dalej, by wejść do szkoły z tym. Każdy normalny by tak zrobił... ale nie ludzie z "hilfki". Przechodziłem koło tej szkoły w poniedziałek i jakiś uczeń "rozmawiał" z wychowawczynią, która miała anielską cierpliwość i podziwiam ją za to, bo ja na jej miejscu bym nie wytrzymał...
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Serpente

Post autor: Serpente »

Swoją drogą w Piekarach zawsze było gorąco na lini Osiedle Wieczorka-Manhatan ale że już chłopakowi tną żyletką po pysku to już jest chore !
MiRas. pisze: na "niewinnego" 15latka,
No właśnie,ciekawe czy był taki niewinny jak mówią,w ogóle ta cała sprawa jest ciekawa bo nie wiadomo kto to tak na prawdę zrobił,jaki był tego motyw,cel,działanie. Nikt nie widział napastników,dziwne (w ogóle to na dworcu było ? Bo jedni mówią że na dworcu inni że gdzieś głębiej na "Starym"),dziwne to wszystko...
Obrazek
Minister

Chyba jest już wszystko jasne..?to po co dalej rozkminiać skoro wyszlo ,że chłop sam się pociął!:)
Ostatnio zmieniony 1 cze 2011, 18:10 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

coś z finału PW:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek