Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
qjaf

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: qjaf »

Nic sie na to nie poradzi, przeciez to wiadomo. Wszedzie znajda sie tacy ludzie.
yoda79

Post autor: yoda79 »

^^
Za 20-30 lat być może i piszę to zupełnie poważnie.
Co do mitycznych "kiboli"-bywałem na wielu meczach w kraju i nawet w Krakowie (wiadomo) nic złego nigdy mnie nie spotkało.
W ponad moim 30-letnim żywocie tylko raz paru idiotów narobiło mi problemów, paradoksalnie w Toruniu. Paradoksalnie, bo Toruń z "kibolstwem" się nie kojarzy.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Globus

Post autor: Globus »

qjaf pisze:
Co mozna zarzucic? Zero szacunku wobec przeciwnikow, agresja, brutalnosc, prymitywizm, nieustanne obrazanie, w wiekszosc nieuctwo.
Rozumiem, że możesz jakoś podeprzeć dowodami to co napisałeś?  
qjaf pisze:
Takze bandyci z mojego Widzewa, ktorzy jechali z maczetami, rzekomo na Jasną Górę. Legioniści ze swastykami, zakapiory z Lechii Gdańsk, krakusy... Przejrzyjcie sobie archiwa, internet, ksiazki - to usiadomicie sobie, czy warto takich ludzi popierac. :-x
Bandyci z Widzewa z maczetami  :lol:  Wytłumacz mi człowieku (przepraszam innych ludzi za to stwierdzenie)  jak to jest, że Ci "kibole" leją się non stop na maczety, siekiery i nikt nie ginie? nie wyobrażam sobie dostać siekierą w łeb i przeżyć... jak to jest koleś? Ładna pogoda jest więc zostaw internet i zacznij żyć życiem a nie swoimi medialnymi rewelacjami. Na mecze chodzę od kilku lat, jeżdżę na wyjazdy i jeszcze włos mi z głowy nie spadł. Dostałem za to nie dawno mega lanie na ulicy za ładną kurtkę która została sobie później pożyczona. Pomyśl o tym i nie szukaj kolegów na forum jak by nie patrzeć kibicowskim z takimi rewelacjami.

PS. A Ty Randama z Intero utworzcie sobie kącik wzajemnej adoracji i stukajcie piwkami na necie  :lol2:
Ostatnio zmieniony 9 sie 2011, 17:10 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
qjaf

Moj ojciec i zaufany kolega sa policjantami i wiedza, co mowia. TO JEST PODSTAWOWA ROZNICA.

Szanuj innych, a moze ktos cie kiedys doceni.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2011, 17:16 przez qjaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

qjaf pisze:
Moj ojciec i zaufany kolega sa policjantami i wiedza, co mowia. TO JEST PODSTAWOWA ROZNICA
Dziękuję! Dobranoc

Obrazek
qjaf

Juz uciekasz przed policja? TAki wojownik z ciebie? hahahahaa :lol2:
Globus

qjaf pisze: Juz uciekasz przed policja? TAki wojownik z ciebie? hahahahaa :lol2:
Obrazek

Obrazek
qjaf

Slusznie, zakryj twarz.
InterNH

Post autor: InterNH »

qjaf pisze:
InterNH pisze: qlaf
A co właściwie zarzucasz kibolą? Co takiego złego zrobili w ostatnim czasie?Poa tym widziałeś co się dzieje w Totenhamie? No ale pewnie chciałbyś angielskich kibiców u nas na stadionie.Mniejsza o to, że tam co 2 słowo w dopingu, które się przewija to "fuck", ale i tak ludzie nie rozumieją tego więc Wybiórcza im wmówi, że tam jest tak wspaniale.
Co mozna zarzucic? Zero szacunku wobec przeciwnikow, agresja, brutalnosc, prymitywizm, nieustanne obrazanie, w wiekszosc nieuctwo. Najlepszy mam ubaw jak niektorzy sie odwoluja do idei skrajnie prawicowych, nacjonalistycznych. A co mozna zarzucic Michnikowi i reszcie jego paczki, czego nie moglbym wytknac Kaczynskiemu? Przeciez to jakis absurdalne teksty!!!
Nie wiem co zrobili w ostatnim czasie! Ale wiem co robili przez ostatnie 20 lat!!! I to wystarczy! Takze bandyci z mojego Widzewa, ktorzy jechali z maczetami, rzekomo na Jasną Górę. Legioniści ze swastykami, zakapiory z Lechii Gdańsk, krakusy... Przejrzyjcie sobie archiwa, internet, ksiazki - to usiadomicie sobie, czy warto takich ludzi popierac. :-x
Nieuctwo? Dziwne, bo Staruch studiował na ASP gdzie dostać się nie jest łatwo uwierz.Jaka agresja i brutalność? wobec kogo niby?Michnikowi co zarzucic? Manipulacje.Jego gazeta ostatnio oskarżyła browar "Piast" o faszyzm wiesz dlaczego?Bo stwierdzili, że ich hasło "„Jedno miasto, jeden Klub, jeden Piast”  paranoja.Już pomijam fakt, że teraz każdy złapany kryminalista jest kibolem choćby stadionu na oczy nie widział.O debilach latających z maczetami nawet nie chce mi się mówić bo nie zasługują na miano Kibola.

Zobacz lepiej na piękne oprawy meczowe,wspaniały doping,Patriotyzm w postaci opraw patriotycznych,flag i czczenia święt narodowych,akcje charytatywne,kibiców, którzy tak jak ja ratują byt swojego klubu i przede wszystkim to, że są z klubem na dobre i na złe.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
Globus

Nie chcę Ci dzieciaku jechać więc zamilcz i nie pisz już nic. Jesteś synem policjanta i przyszedłeś nawracać kiboli... wieczny szacunek.

Obejżyj sobie szczeniaczku :)

http://www.youtube.com/watch?v=qvU0l79cRkA

Obrazek
yoda79

Piękne lato 1998, wracamy grupami, zajeżdża policja i pałuje chłopaków przed nami. Uwierz Qjaf za niewinność, dostawali, bo policjanci taki mieli kaprys. Pamiętam dokładnie, bo bezsens tamtego najazdu policji do dziś mnie dziwi.
Otwórz oczy, nie wszystko jest takie proste jak myślisz.
qjaf

Tu chodzi o zasady, szacunek do prawa i panstwa. A te epitety tego globusa, tylko swiadcza o tym srodowisku psuedocholerawieczego. Musi kogos nazwac "dzieciaczkiem" bo jest tak slaby, szlag go trafia :lol2: Pamietam i bledy policji, ale jest ich znacznie mniej, kazdy to przyzna...
GW i Michnik manipuluja? Ktore media nie manipuluja? A kto nie klamie w zyciu? To wszystko odzwierciedla stan spoleczenstwa...Ktos kupuje gazety, ktos je czyta.
Ja czytam Rzepę i GW i nie widze konfliktu interesow. Staram sie porownywac opinie. Co w tym zbrodniczego?
Aa...Staruch studiowal-czas przeszly. W obecnych czasach kazdy moze skonczyc studia. DOSLOWNIE
Ostatnio zmieniony 9 sie 2011, 17:45 przez qjaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Na ilu meczach byłeś? szczerze proszę mi odpowiedz.

Obrazek
qjaf

13, a jakie to ma znaczenie??? Na meczu zazwyczaj leca tylko "qrwy", ale przed meczem i po nim niektore dzielnice zamieraja, bo "kibice" wracaja. JA MOWIE O KIBOLACH, A NIE O KIBICACH.
InterNH

qjaf pisze: Tu chodzi o zasady, szacunek do prawa i panstwa. A te epitety tego globusa, tylko swiadcza o tym srodowisku psuedocholerawieczego. Musi kogos nazwac "dzieciaczkiem" bo jest tak slaby, szlag go trafia :lol2: Pamietam i bledy policji, ale jest ich znacznie mniej, kazdy to przyzna...
GW i Michnik manipuluja? Ktore media nie manipuluja? A kto nie klamie w zyciu? To wszystko odzwierciedla stan spoleczenstwa...Ktos kupuje gazety, ktos je czyta.
Ja czytam Rzepę i GW i nie widze konfliktu interesow. Staram sie porownywac opinie. Co w tym zbrodniczego?
Aa...Staruch studiowal-czas przeszly. W obecnych czasach kazdy moze skonczyc studia. DOSLOWNIE
No to fajnie, że przyznałeś się do czytania gazet, które Cie okłamują:) Widzę, że do 2 częśći mojego postu nie byłeś się w stanie odnieść?

Oczywiście każdy może skończyć, ale nie dzienne na wydziale w Warszawie to po pierwsze, a po drugie skoro każdy może skończyć te studia no to na czym polega nieuctwo? Jak ktoś skończy studia to jest nieukiem, bo jest.. Kibolem?
qjaf pisze: 13, a jakie to ma znaczenie??? Na meczu zazwyczaj leca tylko "qrwy", ale przed meczem i po nim niektore dzielnice zamieraja, bo "kibice" wracaja. JA MOWIE O KIBOLACH, A NIE O KIBICACH.
A od piłkarzy i trenerów co leci jak nie "qrwy"? Po marszu homosi też zamieraja.
Globus

qjaf pisze: 13, a jakie to ma znaczenie??? Na meczu zazwyczaj leca tylko "qrwy", ale przed meczem i po nim niektore dzielnice zamieraja, bo "kibice" wracaja. JA MOWIE O KIBOLACH, A NIE O KIBICACH.
Ma duże znaczenie. Rozumiem, że nie byłeś na żadnym tak?

Obrazek
qjaf

Na braku kultury, chamstwie i odwolywaniu sie do hasel, ktore szybko staja sie wydmuszkami. Slynne pojednanie kibicow Wisly i Cracovii- smiech na sali.
Studiowanie na ASP, czy jakims wydziale muzycznym, to cos innego niz polibuda czy uniwerek. TAm chodzi o talent - zykle wrodzony, a potem dopiero rozwijany! Jest roznica miedzy wiedza ksiazkowa, a immanentnymi cechami czlowieka.
ein reich ein volk ein fuhrer - a propos browaru...Takie haslo moze draznic i nie tylko czytelnika wspomnianych gazet. Oczywiscie lepiej ncizego nieczytac, ogolic glowe i ryczec, ze sie jest panem swiata.

Globus, przeczytaj jeszcze raz posta, to sie dowiesz.

Nie ma ofiar smiertelnych w konsekwencji wybrykow kiboli? "Kilkuset kiboli Widzewa i ŁKS-u starło się w sobotę. Jeden z uczestników bijatyki nie żyje". Wiadomosc ze stycznia. Nie mowie juz o rannych w wielu inncyh starciach. A demolki stadionow liczone w setkach tys. zlotych?

LUDZIE, KOGO WY POPIERACIE???????
Ostatnio zmieniony 9 sie 2011, 17:58 przez qjaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Byłeś na 13 meczach tak? Przeszkadzają Ci bluzgi? w rozmowie z kolegami nie przeklinasz? Maczety widziałeś na tym meczu? Powiedz Nam co Ci przeszkadza. Bardzo mnie to ciekawi. Kibic Widzewa poszedł na ustawkę z własnej nie przymuszonej woli. Zmarł w wyniku zachłyśnięcia się własną krwią. Na ringu bokserów walczących na pięści dla kasy popierasz tak? a kolesi walczących dla własnej dumy już nie?

Obrazek
yoda79

Qjaf na Wiśle (najczęściej na R22 bywałem) uwierz mi ludzie koncentrują się na dopingu, uwierz, ale tak jest. Stary jestem,ale czasami jeszcze na mecz się przejadę-w tamtym roku na Lechii też spoko, mało wyzw,a nawet jak są- stadion to nie teatr...
Specjalnie wymieniam Kraków i Gdańsk - o nich wspominałeś. Przejdź się na mecz w Krakowie czy Gdańsku-a może atmosfera Ci się spodoba i zobaczysz,że "kibole" to nie takie potwory jak GW czy TVN24 to opisują?
InterNH

No ale co ma wspólnego to hasło Piasta z faszyzmem i z tym, które Ty przytoczyłeś?Poza tym jeśli chodzi o Starucha to tak, świetnie zna historię,ma(miał) świetnie płatną prace,szkołe, ale wciąż jest nieukiem? A w pojednaniu również uczestniczyłem, bo byliśmy w 1000 osób z Hutnika na mszy i wtedy każdy był załamany i to pojednanie było na ten czas właśnie żałoby, a nie do końca świata i wiedzieliśmy to i my i Wisłą i Cracovia.Po prostu chcieliśmy oddać hołd papieżowi w ten sposób.Tak samo nie byłby się wstanie pojednać pis z po, twoja wyborcza z gazetą polską czy palestyna z izraelem.
qjaf

Przeciez to jest bezposrednie odwolanie, skrajnie nacjonalistyczne. Odpusc to sobie "moja  GW", bo rownie dobrze ci napisze twoj Hitler - nie uzywaj epitetow
InterNH

Do czego  :shocked:? Przecież tutaj nie ma ŻADNEGO związku.. promują browar ze swojego miasta.Poza tym ja mogę pisać twoja GW ponieważ ją czytasz/kupujesz, a ja hitlera szczere nienawidzę.
qjaf

Jeden widzi szklanke do polowy pelna, drugi do polowy pusta. Ja moge napisac, ze lubisz Hitlera bo zgadzasz sie z haslem, ktore jest trawestacja nazizmu.

Ta rozmowa nie ma sensu. Inne idealy i gusta.
InterNH

:inter:Człowieku NIE zgadzam się z tym hasłem.."jedno miasto, jeden Klub, jeden Piast" powiedz mi co jest złego w tym haśle? Że w tym jednym mieście jest jeden klub i jeden browar - piast?Co inneo nie widzieć wszystkiego a co innego naditerpretować i mieć omamy.

Nienawidzę nazistów równie bardzo jak komunistów.
qjaf

moze dlatego, ze czesc kibolstwa sympatyzuje z nacjonałami?????????????????????? BARDZO niefortunne haslo  i to w Polsce.
Globus

qjaf pisze: moze dlatego, ze czesc kibolstwa sympatyzuje z nacjonałami??????????????????????

Nie odpisujcie mu bo płakać się chce. Przecież to syn policjanta który czyta wybiórczą i głosuje na PO. Czego oczekiwać od takiego ciemniaka? Odpowiedzieć mi nie potrafił tylko wali te same farmazony.

Zastosujcie się do słów Wojtka-

http://www.sadistic.pl/wojciech-cejrows ... s+senyszyn

Obrazek
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Bardzo daleko mi do bycia kibolem, Inter jest jedyną drużyną, której los leży mi na sercu, a na meczach Śląska bywam tylko z nudów i rzadko, ale na qjafa brak mi słów. Albo mieszka w najbardziej patologicznym miejscu w Polsce, albo na te 13 meczów przyszedł z zasłoniętymi oczami i zatkanymi uszami. Nie wiem, może to wrocławski klub jest taki wyjątkowy w tej materii, ale atmosfera przed, w trakcie i po meczu jest zdrowsza niż na koncertach muzycznych.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

InterNH pisze: "jedno miasto, jeden Klub, jeden Piast"
No i co w tym złego?! Tym z Wybiórczej już na mózg padło, wszystko im się z nazizmem kojarzy. Jakieś kompleksy z dzieciństwa chyba.
qjaf pisze: Jeden widzi szklanke do polowy pelna, drugi do polowy pusta. Ja moge napisac, ze lubisz Hitlera bo zgadzasz sie z haslem, ktore jest trawestacja nazizmu.

Ta rozmowa nie ma sensu. Inne idealy i gusta.
Kończysz rozmowę bo Ci się argumenty wyczerpały i od kilku postów wypisujesz te same bzdety. Niech Ci tatuś policjant opowie jak to ci wstrętni kibole leją na meczach matki z dziećmi.
qjaf

Swoj zawsze bedzie popierac swego. Badyta bandyte tez. Sami sobie wystawiliscie ocene. Mozna gadac ile sie da, ale i tak nie wygracie z porzadnymi ludzmi. Po co mam odpisywac w tym temacie, skoro wasza jedyna bronia sa epitety? :ban: Pozdrowienia :szal:
Ostatnio zmieniony 9 sie 2011, 19:21 przez qjaf, łącznie zmieniany 1 raz.
★Intero★
Kontakt:

Post autor: ★Intero★ »

Globus pisze: PS. A Ty Randama z Intero utworzcie sobie kącik wzajemnej adoracji i stukajcie piwkami na necie  :lol2:
Przepraszam...
Jedną wypowiedzią chyba nazbyt Cię uraziłem(bo jesteś kibolem z krwi i kości chyba?). Jak na dojrzały wiek za bardzo bierzesz zdanie innych do siebie. :)
Powinieneś sobie radzić z faktem, że "ile ludzi, tyle opinii".

Nie czytam gazet, nie śledzę subiektywnych mediów.
Sam jestem kibicem, z doświadczenia widzę, że w Sosnowcu nie ma już idiotów na stadionach. Więc jest bezpiecznie, co nie oznacza że tak jest wszędzie.
Ustawki... wszystko jest dla ludzi, skoro chcą się prać to niech piorą, ja nawet to popieram - skoro są chętni to niech nawet się zabijają po lasach, ale niech nie zaczepiają bezbronnych ludzi na ulicach, jak jakiś poszkodowany się tutaj wypowiadał. Skoro chcą wyładować emocje to niech robią to w bojówkach swoich klubów. Ludzie - trzeba mieć honor i mierzyć się z ludźmi na swoim poziomie...

Globus prosiłeś o dowód, ja pomogę.

Qjaf napisał: Zero szacunku wobec przeciwnikow, agresja, brutalnosc, prymitywizm, nieustanne obrazanie, w wiekszości nieuctwo.
InterNH pisze: qlaf
A co właściwie zarzucasz kibolą?
Zero szacunku to już to o czym mówiłem: napadanie na bezbronnych kibiców drużyn znienawidzonych. Tak ciężko zignorować i dać sobie spokój? No chyba, że przeciwnik sam prosi się o oklep prowokując to inna sprawa...
Agresja, prymityzm, itd. to chociażby Finał PP w Bydgoszczy. Bracia z Warszawy i Lechici dali popis, nie ma co...

Globus, naprawdę ograniczasz się do bardzo wąskiego podziału. Z tego co piszesz to dla Ciebie człowiek albo jest kibolem, albo czyta GW i mówi że kibice/kibole są źli.
Są źli i nie są. Nie popieram policjantów, którzy nadużywają władzy, ale nie zawsze za nic dostajecie pałą po plecach. Nie bez powodu w Polsce ludzie boją się kiboli, a rodzice nie chcą puszczać dzieci(nastolatków) na stadiony, którzy bardzo chcieliby dopingować swoją drużynę... Świat kibiców i kiboli to skomplikowana sprawa, są przeciwnicy, są zwolennicy. Tego nie da się przeskoczyć.
Obrazek
ODPOWIEDZ