Wrogowie i przyjaciele.

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Paolo_

Odp: Wrogowie i przyjaciele.

Post autor: Paolo_ »

Tutek pisze: A czy ktoś orientuje się, czy mamy jakieś kontakty z kibicami Valencii? Bo na stronie Curvy Nord http://www.curvanordmilano.net/pub/curv ... link&cid=3 , jak i też na stronie BOYS SAN znalazłem link do grupy Valencii o nazwie Yomus http://www.ultrayomus.com/ .
Też to znalazłem i się zastanawiałem :P Ale to chyba tylko taka wymiana linków nic więcej
Obrazek
biniurts

Post autor: biniurts »

:love: Jak dla mnie to tylko INTER i WIDZEW ŁÓDŹ  :szal: :inter:
Obrazek[br] Opanuj się... w kilku wątkach te same wypowiedzi!
Paolo_

Zobaczcie to

http://www.tifonet.it/guerraepace/scheda.php

Czyli jednak nie żadne Bayerny ani PSG tylko tak jak kombinował Tutek - Valencia. No i oczywiście Lazio. Sprawa jak dla mnie jest wyjaśniona :wink: Strona tifonet.it to chyba najpewniejsze źródło informacji o kibicach we Włoszech.

Oficjalne "zgody" Interu:

- Lazio
- Valencia

Oficjalne "kosy" Interu

- Milan
- Atalanta
- Juventus
- Roma
- Verona
- Napoli
- Fiorentina
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Ciekawi mnie więc z jakiej paki na meczu Bayernu w LM pojawiła się flaga "INTER" i dlaczego kibole Valencii po ostatnim naszym meczu chcieli zlinczowac piłkarzy i kibiców z Mediolanu... Cały świat mówi o tym że nasza zgoda to Bayern i flaga bez powodu się na meczu nie pojawiła więc to raczej pewne info
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Tutek

Post autor: Tutek »

O ile pamiętam, to przed meczem Valencia - Inter kibice Los Ches zrobili napis Vendetta (zemsta), czyli gdybyśmy mieli z nimi zgodę, to trochę dziwne. Ale nie jestem tego na 100% pewien.

Nie wiedziałem, że Lazio ma zgodę z Realem Madryt. Ciekawe, czy nawiązali współpracę teraz przed meczami Ligi Mistrzów, czy już wcześniej.
Obrazek
INTER PER SEMPRE
Paolo_

Globus pisze: Ciekawi mnie więc z jakiej paki na meczu Bayernu w LM pojawiła się flaga "INTER" i dlaczego kibole Valencii po ostatnim naszym meczu chcieli zlinczowac piłkarzy i kibiców z Mediolanu... Cały świat mówi o tym że nasza zgoda to Bayern i flaga bez powodu się na meczu nie pojawiła więc to raczej pewne info
Ta flaga INTER to nie była flaga INTER tylko z jakąś literą przed. Poza tym to była flaga w barwach Niemiec! Kogo to niby była flaga? Bayern zrobił flage w barwach Niemiec na cześć Interu? ;P Czy może Inter specjalnie zrobił flage w barwach Niemiec żeby się Bayernowi miło zrobiło :P Jakby nie mieli innych flag które możnaby wywiesić... Toż to się kupy nie trzyma. Zgoda była ale teraz już nie istnieje. Nic nie trwa wiecznie. Wystarczy zobaczyć na ostatni mecz Bayernu na San Siro z Interem. Tak się kibice zgody nie zachowują.

Tak się zachowują kibice zgody
http://www.youtube.com/watch?v=e3Fd89E3U80

A nie tak
http://www.youtube.com/watch?v=jD1PpbdBds0

Że nie wspomnę o wzajemnym wygwizdywaniu się

Jak dla mnie sprawa jest jasna.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2008, 21:18 przez Paolo_, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Globus

Na fladze był napis L'Inter w barwach szkopów ;) to po pierwsze! Po drugie nie opieraj się na głupich filmikach itp w takich kwestiach tylko na oficjalnych stanowiskach kibiców... a nie tak dawno w TMK napisali że "do grona przyjaciół Interu zalicza się Bayern Monachium" a oni mają pojęcie o takich sprawach większe niż my wszyscy razem wzięci :)  Może masz racje a może nie więc zaczekaj ze stwierdzeniami że to sprawa jasna do oficjalnych informacji kibiców!

PS. Inter nie mógł mieć flagi w barwach szkopskich jako ich zgoda? dlaczego się pytam?

Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Zarówno tifonet.it ,jak i TMK to wiarygodne źródła ,więc odmienne informacje nieco dziwią.Ja osobiście bardziej bym się przychylał do opinii z włoskiego portalu ,niż do TMK ,ale może być też tak ,że zgoda z Bayernem jest ,tyle ,że nieoficjalna.Być może zgoda padła ,a jest tylko jakiś układ.A może zgoda jest tylko pomiędzy jedną z grup kibiców Interu ,a jedną z grup kibiców Bayernu.Możemy się tylko domyślać.Nikt z nas nie jest tak blisko kibiców Interu prosto z CN ,żeby mieć stuprocentową pewność jaka jest prawda.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Paolo_

Globus pisze: Na fladze był napis L'Inter w barwach szkopów ;) to po pierwsze! Po drugie nie opieraj się na głupich filmikach itp w takich kwestiach tylko na oficjalnych stanowiskach kibiców... a nie tak dawno w TMK napisali że "do grona przyjaciół Interu zalicza się Bayern Monachium" a oni mają pojęcie o takich sprawach większe niż my wszyscy razem wzięci :)  Może masz racje a może nie więc zaczekaj ze stwierdzeniami że to sprawa jasna do oficjalnych informacji kibiców!
To TMK z kiedy było? Gdzieś z okolic 2006 roku, nie? No właśnie. Jak dla mnie wiarygodniejszym źródłem jest na bieżąco aktualizowane tifonet.it. Poza tym kto ma lepiej wiedzieć jakie są zgody we Włoszech niż Włosi? :P Zgoda była ale przeszła do historii o czym świadczą np. race rzucane w strone kibiców Interu. Kibice mieliby rzucać racami w kibiców SWOJEJ ZGODY? Przecież to się w pale nie mieści. Automatyczna dyskwalifikacja. Dalej gwizdy i buczenia. Co to za zgoda? Gdzie oprócz starej gazety masz info że Bayern i Inter mają cały czas zgodę? Ja szukałem i nigdzie tego nie ma. Za to informacje o zgodzie z Valencią znalazłem na wielu forach. Filmik z Valencią, kibice w pomarańczowych i niebiesko-czarnych barwach razem piją piwo i śpiewają na przemian przyśpiewki Interu i Valencii. Tak się chyba zachowują kibice zgód, nie? :-)
Globus pisze:PS. Inter nie mógł mieć flagi w barwach szkopskich jako ich zgoda? dlaczego się pytam?
Sorry, ale bardziej absurdalnej rzeczy ciężko sobie wyobrazić. Po co kibice Interu mieliby robić flagę w barwach Niemiec? Co to oni uważają się za Niemców czy co? Co to nie mają swoich flag których mogliby wywiesić? To tak jakby np. Legia zrobiła sobię flagę w barwach Holandii na potrzeby wywieszania jej podczas meczy FC Den Haag :P Albo np. Arka zrobiłaby sobie flagę w biało czerwone pasy z napisem "Arka" na potrzeby wywieszania jej na meczach Cracovii. Bez sensu. Dalej dlaczego mieliby tam napisać L'Inter a nie Inter? Dalej, dlaczego flaga wisiała nie w sektorze Interu tylko w sektorze Bayernu? I to nie w młynie tylko gdzieś tam daleko obok. Wreszcie - kiedy ta flaga została wywieszona? Wcześniej niż te nieszczęsne rzucanie racami i gwizdy.

Podsumowując: w 2006 roku zgoda z Bayernem funkcjonowała. Jednak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że zgoda upadła gdzieś w roku 2007. Teraz nawiązała się zgoda z Valencią a konkretniej z jej główną grupą ultras - Yumos. Jest na to wiele dowodów i źródeł potwierdzeń.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2008, 00:29 przez Paolo_, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Zgoda była ale przeszła do historii o czym świadczą np. race rzucane w strone kibiców Interu. Kibice mieliby rzucać racami w kibiców SWOJEJ ZGODY?
Kibice zgody mieliby robić kartoniadę na pół stadionu z napisem "Vendetta"?
Globus

Paolo_ pisze:
Globus pisze: Na fladze był napis L'Inter w barwach szkopów ;) to po pierwsze! Po drugie nie opieraj się na głupich filmikach itp w takich kwestiach tylko na oficjalnych stanowiskach kibiców... a nie tak dawno w TMK napisali że "do grona przyjaciół Interu zalicza się Bayern Monachium" a oni mają pojęcie o takich sprawach większe niż my wszyscy razem wzięci :)  Może masz racje a może nie więc zaczekaj ze stwierdzeniami że to sprawa jasna do oficjalnych informacji kibiców!
To TMK z kiedy było? Gdzieś z okolic 2006 roku, nie? No właśnie. Jak dla mnie wiarygodniejszym źródłem jest na bieżąco aktualizowane tifonet.it. Poza tym kto ma lepiej wiedzieć jakie są zgody we Włoszech niż Włosi? :P Zgoda była ale przeszła do historii o czym świadczą np. race rzucane w strone kibiców Interu.
Mało ważne z kiedy było to wydanie TMK tym bardziej ze jak sam piszesz zgoda byla pewna w 2006 roku a mamy 2008 ledwo co i jakos nic nikt nie słyszał o jej zerwaniu... a co do rac to widze lecące na boisko a nie w kibiców Interu
Paolo_ pisze: Gdzie oprócz starej gazety masz info że Bayern i Inter mają cały czas zgodę?
A gdzie info że zgoda upadła?
Paolo_ pisze:
Globus pisze:PS. Inter nie mógł mieć flagi w barwach szkopskich jako ich zgoda? dlaczego się pytam?
Sorry, ale głupszej rzeczy sobie nie mogę wyobrazić. Po co kibice Interu mieliby robić flagę w barwach Niemiec? Co to nie mają swoich flag których mogliby wywiesić? To tak jakby np. Legia zrobiła sobię flagę w barwach Holandii na potrzeby wywieszania jej podczas meczy FC Den Haag :P Bez sensu. Dalej dlaczego mieliby tam napisać L'Inter a nie Inter? Dalej, dlaczego flaga wisiała nie w sektorze Interu tylko w sektorze Bayernu? I to nie w młynie tylko gdzieś tam daleko obok.
Przepraszam ale to ja głupszej rzeczy nie słyszałem... Inter ma poglądy skrajnie prawicowe tak jak większośc klubów w niemczech i im raczej nie przeszkadzała by flaga w tych barwach na stadionie Bayernu... Oglądałes mecze Juve w LM? nie widziałes pewnej flagi w pewnych barwach na trybunach? no wlasnie i po co oni taką wywieszali no!  :roll: Dlaczego nie na sektorze Interu? nie wiem przyznaje się szczerze... ale odpowiedz mi na pytanie dlaczego wogole sie pojawiła? tak poprostu bo się kiedyś lubieli ale ich zgoda upadła?

Paolo_ pisze: Podsumowując: w 2006 roku zgoda z Bayernem funkcjonowała. Jednak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że zgoda upadła gdzieś w roku 2007. Teraz nawiązała się zgoda z Valencią a konkretniej z jej główną grupą ultras - Yumos. Jest na to wiele dowodów i źródeł potwierdzeń.
Informacja oparta tylko i wyłącznie na Twoich obserwacjach youtube.pl  :roll: Może i masz racje ale ja czekam na pewne potwierdzenie a nie na tak pochopnie wysuwane wnioski! Jeżeli się nie pomyliłeś to pokłony  :hold:

Obrazek
Paolo_

RoB pisze:Kibice zgody mieliby robić kartoniadę na pół stadionu z napisem "Vendetta"?
No lepsze to niż rzucanie racami ;P Poza tym zgoda mogła zawiązać się później. Zgoda Interu i Valencii jest faktem. Nawet na włoskiej wikipedii o niej piszą :) O Bayernie naturalnie ani słowa, bo zgoda przeszła do historii. Jakby co to link:

http://it.wikipedia.org/wiki/Inter

"Le tifoserie gemellate sono quelle di Lazio e Valencia CF"
Globus pisze: A gdzie info że zgoda upadła?
A gdzie info że nadal funkcjonuje? Wszędzie jako o zgodach pisze się tylko o Valencii i Lazio.
Globus pisze: Przepraszam ale to ja głupszej rzeczy nie słyszałem... Inter ma poglądy skrajnie prawicowe tak jak większośc klubów w niemczech i im raczej nie przeszkadzała by flaga w tych barwach na stadionie Bayernu... Oglądałes mecze Juve w LM? nie widziałes pewnej flagi w pewnych barwach na trybunach? no wlasnie i po co oni taką wywieszali no!  Rolling Eyes Dlaczego nie na sektorze Interu? nie wiem przyznaje się szczerze... ale odpowiedz mi na pytanie dlaczego wogole sie pojawiła? tak poprostu bo się kiedyś lubieli ale ich zgoda upadła?
Flaga na meczach Juve? Zapewne chodzi o flagę Legii w barwach biało-czerwonych. Ma się to nijak do flagi Interu w barwach Czarno-czerwono-żółtych. Zgody nie trwają wiecznie. Kiedyś Wisła kochała się z Jagiellonią. A teraz, dupa, nie ma :P
Globus pisze:Informacja oparta tylko i wyłącznie na Twoich obserwacjach youtube.pl  Rolling Eyes Może i masz racje ale ja czekam na pewne potwierdzenie a nie na tak pochopnie wysuwane wnioski! Jeżeli się nie pomyliłeś to pokłony  Na kolana
Nie tylko obserwacje na youtube i dobrze o tym wiesz. Przecież daje szereg informacji z włoskich stron internetowych. Po niemieckich też chodziłem i jeśli się wymienia zgody Bayernu to mówi się tylko o bodajże VFL Bochum o ile się nie myle. O Interze ani słowa. Jestem pewien na 99% że nie istnieje już zgoda z Bayernem, za to z Valencią - jak najbardziej.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2008, 00:53 przez Paolo_, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Globus

Paolo_ pisze:
RoB pisze:Kibice zgody mieliby robić kartoniadę na pół stadionu z napisem "Vendetta"?
No lepsze to niż rzucanie racami ;P Poza tym zgoda mogła zawiązać się później. Zgoda Interu i Valencii jest faktem. Nawet na włoskiej wikipedii o niej piszą :) O Bayernie naturalnie ani słowa, bo zgoda przeszła do historii. Jakby co to link:

Wikipedia napisała że wioska koło mojego pięknego Kozłowa która ma 10 domów ma o 100 mieszkańców więcej więc nie jaraj się tak kolego ;) tak jak mówie może i masz racje ale to mało prawdopodobne szczególnie z Bayernem...
A co do rzucania racami to nie wiem czy rzucanie racami na BOISKO jest lepsze niż oprawa skierowana przeciwko klubowej zgodzie...

Obrazek
Paolo_

Globus pisze:Wikipedia napisała że wioska koło mojego pięknego Kozłowa która ma 10 domów ma o 100 mieszkańców więcej więc nie jaraj się tak kolego ;) tak jak mówie może i masz racje ale to mało prawdopodobne szczególnie z Bayernem...
Ja się nie jaram, ja stwierdzam fakty... Patrz na przypisy. Uważasz że to co napisali to jeden wielki bulszit bo polska wikipedia pomyliła się o na temat liczby mieszkańców jakiejś wioski... Mało prawdopodobne? To na czym się opierasz? Dla mnie flaga wątpliwej treści i jeden artykuł sprzed 2 lat to marne dowody że zgoda NADAL funkcjonuje. Bo jak pisałem choć baaardzo chciałem to nigdzie ale to nigdzie nie znalazłem choćby słowa na ten temat. Za to od informacji o Valencii i Interze aż się roi. W tym przede wszystkim - najbardziej znana włoska strona kibicowska.
Globus pisze:A co do rzucania racami to nie wiem czy rzucanie racami na BOISKO jest lepsze niż oprawa skierowana przeciwko klubowej zgodzie...
Oprawa mogła zostać skierowana przeciwko Interowi jeszcze przed zawarciem zgody (jak już pisałem). Co do rac - popatrz w jakim kierunku leci druga. I nie gadaj że tak zachowuje się zgoda będąc u swoich ziomków na meczu...

Mogę się założyć o każde pieniądze że Bayern nie jest już zgodą Interu za to jest nią Valencia :piwko:
Ostatnio zmieniony 8 lut 2008, 01:08 przez Paolo_, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Globus

Paolo_ pisze:

Globus pisze: A gdzie info że zgoda upadła?
A gdzie info że nadal funkcjonuje? Wszędzie jako o zgodach pisze się tylko o Valencii i Lazio.
masło maślane :/ to ja dalej jade! A  skąd info że zgoda upadła?
Globus pisze: Przepraszam ale to ja głupszej rzeczy nie słyszałem... Inter ma poglądy skrajnie prawicowe tak jak większośc klubów w niemczech i im raczej nie przeszkadzała by flaga w tych barwach na stadionie Bayernu... Oglądałes mecze Juve w LM? nie widziałes pewnej flagi w pewnych barwach na trybunach? no wlasnie i po co oni taką wywieszali no!  Rolling Eyes Dlaczego nie na sektorze Interu? nie wiem przyznaje się szczerze... ale odpowiedz mi na pytanie dlaczego wogole sie pojawiła? tak poprostu bo się kiedyś lubieli ale ich zgoda upadła?
Paolo_ pisze: Flaga na meczach Juve? Zapewne chodzi o flagę Legii w barwach biało-czerwonych. Ma się to nijak do flagi Interu w barwach Czarno-czerwono-żółtych. Zgody nie trwają wiecznie. Kiedyś Wisła kochała się z Jagiellonią. A teraz, dupa, nie ma :P
I co ma Jaga i Wisła wspólnego z tym tematem? gadalismy o tym ze flaga byla w barwach narodowych Niemiec
Globus pisze:Informacja oparta tylko i wyłącznie na Twoich obserwacjach youtube.pl  Rolling Eyes Może i masz racje ale ja czekam na pewne potwierdzenie a nie na tak pochopnie wysuwane wnioski! Jeżeli się nie pomyliłeś to pokłony  Na kolana
Paolo_ pisze: Nie tylko obserwacje na youtube i dobrze o tym wiesz. Przecież daje szereg informacji z włoskich stron internetowych. Po niemieckich też chodziłem i jeśli się wymienia zgody Bayernu to mówi się tylko o bodajże VFL Bochum o ile się nie myle. O Interze ani słowa. Jestem pewien na 99% że nie istnieje już zgoda z Bayernem, za to z Valencią - jak najbardziej.
Prosze o linki...

PS. Zachęcam do lektury- http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... ody#134548
Ostatnio zmieniony 8 lut 2008, 01:19 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
RoB

Poza tym zgoda mogła zawiązać się później.
Czyli kiedy ta zgoda z Valencią została zawarta? Bo później raczej nie było okazji do spotkania się kibiców obu klubów.
Globus pisze: PS. Zachęcam do lektury- http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... ody#134548
http://www.fcinter.pl/smf/index.php?topic=1663.0

:wink:
Ostatnio zmieniony 8 lut 2008, 01:30 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Paolo_

Globus pisze:masło maślane Confused to ja dalej jade! A  skąd info że zgoda upadła?
Skoro jako o zgodach Interu pisze się tylko Lazio i Valencie to oczywiste jest że zgoda z Bayernem już nie istnieje. Gdyby istniała to w zgodach Interu pojawiałby się również Bayern...
Globus pisze:I co ma Jaga i Wisła wspólnego z tym tematem?
Sorry, źle zrozumiałem Twoje zdanie :P
Globus pisze:ale odpowiedz mi na pytanie dlaczego wogole sie pojawiła? tak poprostu bo się kiedyś lubieli ale ich zgoda upadła?
Jak ta flaga wisiała na stadionie (chociaż nadal uważam że nie ma nic wspólnego z Interem) to zgoda być może nadal funkcjonowała. Została zerwana zapewne gdzieś w 2007 roku.
Globus pisze:Prosze o linki...
raz
http://www.interfans.org/forum/showthread.php?t=72095

dwa (ctrl + f i wpisz Valencia)
http://boysinter92.spaces.live.com/blog ... !964.entry

trzy (lewa strona na dole, gemellaggi)
http://7dada8.spaces.live.com/

Dochodzą do tego materiały co dałem wcześniej. Bayernu mogę poszukać później. Chociaż wystarczy w googlach wpisać friends Bayern i wyskoczy tylko VFL Bochum. Jakby co to znajde jakieś stronki inne.

Ten link co dałeś co tam jest? O Bayernie jest tylko artykuł o kibicach we Włoszech z TMK z 2006 roku.

RoB pisze: Czyli kiedy ta zgoda z Valencią została zawarta? Bo później raczej nie było okazji do spotkania się kibiców obu klubów.
Nie mam pojęcia. Może fukcjonowała już w czasie tego meczu? W końcu Inter ma zgodę tylko z Yumos, są też inne grupy ultras na Valencii. Albo to było hasło w kontekście czysto piłkarskim? Nie wiem. Faktem jest że istnieje zgoda pomiędzy Interem a Valencią.
Obrazek
Globus

Paolo_ pisze:
Globus pisze:masło maślane Confused to ja dalej jade! A  skąd info że zgoda upadła?
Skoro jako o zgodach Interu pisze się tylko Lazio i Valencie to oczywiste jest że zgoda z Bayernem już nie istnieje. Gdyby istniała to w zgodach Interu pojawiałby się również Bayern...
Czytaj że chłopak co pisze

Paolo_ pisze: W końcu Inter ma zgodę tylko z Yumos, są też inne grupy ultras na Valencii. Albo to było hasło w kontekście czysto piłkarskim? Nie wiem. Faktem jest że istnieje zgoda pomiędzy Interem a Valencią.
Piszesz pewnie i się upierasz a nie ma żadnego potwierdzenia takiej zgody... może jakieś grupy kibiców poprostu znają się albo sobie kiedyś pomogły a Ty piszesz twardo ZGODA nie znając widze znaczenia tego pojęcia... Ja w to info uwierze dopiero gdy będzie potwiedzone oficjalnie a jak narazie nie jest chyba :/

Linki zerknąłem tylko więc jutro wieczorem obczaje dokładnie bo mam  prace i szkołe więc do usłyszenia ;)
Ostatnio zmieniony 8 lut 2008, 01:49 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Paolo_

Globus pisze:Czytaj że chłopak co pisze
Czytam chłopaku co jest napisane :P Chcesz infa że zgoda nie istnieje (upadła). Więc daje. Bayern nie jest wymieniany jako zgoda Interu = zgoda nie istnieje.
Globus pisze:Piszesz pewnie i się upierasz a nie ma żadnego potwierdzenia takiej zgody... może jakieś grupy kibiców poprostu znają się albo sobie kiedyś pomogły a Ty piszesz twardo ZGODA nie znając widze znaczenia tego pojęcia... Ja w to info uwierze dopiero gdy będzie potwiedzone oficjalnie a jak narazie nie jest chyba Confused
Tak, nie znam pojęcia zgody... Tak się składa że chadzam regularnie na polskie stadiony od dobrych paru lat także znam to pojęcie :-)
Wszędzie o tym trąbią stawiając Lazio na równi z Valencią. "Gemellaggi" - to znaczy zgoda, nie? Więc co mam twierdzić innego? "Oficjalnie potwierdzone" - czyli jak? Wszędzie jest oficjalnie potwierdzane, czy na stronach ultrasów czy na interfans.org czy na tifonet.it czy w wikipedii. A ponadto mamy wymowne filmiki na youtube :P Jakich chcesz jeszcze oficjalnych potwierdzeń?

Zapoznaj się, zastanów się, wierze że przyznasz mi rację :wink: Pozdro
Obrazek
Bart

Post autor: Bart »

Ale co wy się tak an ten Bayern uparliście? Paolo pokazał fajne dowody na zgodę Interu i Valencii i nie widzę powodu, żeby to podważać.
Globus

Paolo_ pisze:
Globus pisze:Czytaj że chłopak co pisze
Czytam chłopaku co jest napisane :P Chcesz infa że zgoda nie istnieje (upadła). Więc daje. Bayern nie jest wymieniany jako zgoda Interu = zgoda nie istnieje.
Teraz już jestem pewny  :lol:
Paolo_ pisze:
Globus pisze:Piszesz pewnie i się upierasz a nie ma żadnego potwierdzenia takiej zgody... może jakieś grupy kibiców poprostu znają się albo sobie kiedyś pomogły a Ty piszesz twardo ZGODA nie znając widze znaczenia tego pojęcia... Ja w to info uwierze dopiero gdy będzie potwiedzone oficjalnie a jak narazie nie jest chyba Confused
Tak, nie znam pojęcia zgody... Tak się składa że chadzam regularnie na polskie stadiony od dobrych paru lat także znam to pojęcie :-)
Wszędzie o tym trąbią stawiając Lazio na równi z Valencią. "Gemellaggi" - to znaczy zgoda, nie? Więc co mam twierdzić innego? "Oficjalnie potwierdzone" - czyli jak? Wszędzie jest oficjalnie potwierdzane, czy na stronach ultrasów czy na interfans.org czy na tifonet.it czy w wikipedii. A ponadto mamy wymowne filmiki na youtube :P Jakich chcesz jeszcze oficjalnych potwierdzeń?
Nie wiem gdzie Ty jakieś trąbienie o tym widziałes ;) Tak jak mówie możliwe że masz racje ale dlaczego nie było nigdy oficjalnego komunikatu o takiej zgodzie? flagi Valencii u nas? Myślę że ktoś wtajemniczony powinien nam to objaśnić ;)  Takie info jak to jest dla mnie mało wiarygodne poprostu tym bardziej że nie widze okazji do zawarcia zgody szczególnie po ostatnim naszym meczu... Może poprostu istnieje jakiś układzik albo coś innego pomiędzy jakimis tam grupami od nich i od nas! Ale czy to zgoda oficjalna Inter- Valencia?

Obrazek
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Widze Panowie ze uparcie bronicie swojego zdania:) Wedlug mnie ciezko okreslic czy zgoda jest czy nie ma. Z jednej strony skoro nie wymienia sie Bayernu obok Lazio i Valencii, znaczyloby to ze zgody nie ma. Ale z drugiej strony o zerwaniu zgody z Hellas wiadomo, bo taka informacja sie pojawila (chociazby w tym artykule), a o Bayernie nic.
Ale napewno jak bedziemy z nimi grali to sie od razu prac nie beda:)
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
RoB

W sumie o tej zgodzie z Bayernem informował tylko ten TMK sprzed dwóch lar. Ta flaga na Alianz to tak naprawdę żaden dowód. Raz, nawet nie wiadomo czy ona miała coś wspólnego z Interem. Dwa, to była taka malutka flaga, że mógł ją wnieść nawet jakiś niemiecki kibic Interu. Także nie opierajmy się na takim szczególe. Myślę, że najlepiej będzie jak osoby wyjeżdżające na Liverpool po prostu dowiedzą się wszystkim z pierwszej ręki. ;)
Paolo_

Dokładnie, nie ma nad czym dyskutować. Dla mnie dowody na istnienie zgody Inter - Valencia są wystarczające, tak samo jak dowody na nie istnienie zgody Inter - Bayern. Tyle z mojej strony. Ktoś ma inne zdanie - jego sprawa :wink: Pzdr
Obrazek
Paolo_

Ludzie którzy oglądają mecz Rumunia - Francja! Proponuje zwrócić uwagę na pewną flagę wiszącą na trybunie po prawej stronie. Toż to sławetna, wielokrotnie wspominana w tym temacie flaga w barwach niemieckich LINTER która niegdyś zawisła na meczu Bayern - Inter i która miałabyć dowodem na istnienie zgody między tymi dwoma zespołami :] Widać że z Interem ma raczej mało wspólnego. Co robi na meczu Rumunia - Francja? Nie mam pojęcia :P
Obrazek
Jaro

Post autor: Jaro »

Na meczu Hiszpania - Rosja też jest ta flaga  :shocked:! Teraz (2 połowa) będzie za bramką Casillasa!  :love:

:inter: :szal: :flaga:
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Dokładnie. Też ją zauważyłem. Ale czy ma ona coś wspólnego z Interem? Raczej wątpie...
Paolo_

Rozwiązanie zagadki jak dla mnie jest jedno - kibice piłki nożnej z Niemieckiego miasteczka Linter, podróżują na różne mecze i przy okazji wywieszają flage. Nie jest to żaden znak przyjaźni między Bayernem a Interem jak niektórzy twierdzili :wink:
Obrazek
Omen

Post autor: Omen »

Mi się wydaje że jeszcze z Bolonią trzymamy...
:szal:
KamilZ

Post autor: KamilZ »

Gdzie niegdzie można się jeszcze doszukać informacji, że Bayern to jacyś przyjaciele. W każdym razie tak oficjalnie to Lazio i Valencia.

A Bologna nas nie lubi :P.
;]
ODPOWIEDZ