Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Paru

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: Paru »

I jedź tu człowieku na mecz, jak Cię będą tak identyfikować, że się nie będzie dało za niedługo stanąć na krzesełku, bo dostaniesz karę... A nie daj Boże, że wyrzucisz kiepa na ziemię...
kjuska

Post autor: kjuska »

http://wyborcza.pl/1,75480,6228448,Hola ... tardy.html

kolejny świetny artykuł Wybiórczej
Against Modern Football
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

No to możemy być pewni, że na zawodach szablistów będzie spokój na trybunach :p
kjuska

Against Modern Football
Obrazek
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

Turniej w Kielcach
Dzisiaj w Kielcach odbył się turniej tamtejszej Korony oraz ich zgód. Jednak nie będziemy tutaj pisać o wynikach sportowych ale o ciekawym incydencie jaki tam miał miejsce...

Cała impreza przebiegała w miłej atmosferze jak to na takich turniejach bywa, do czasu gdy na hali pojawia się pewna nielubiana ekipa ze stolicy oraz z Sosnowca ( ok. 90 osób ). Wiadomo, całkowity zamęt i haos. W ruch pod wpływem adrenaliny idą race oraz inne ciekawe przedmioty ( chociażby gaśnica ). Scyzory tracą 5 fan ( Złocisto Krwisci, Sadyści, Do boju Koroneczko, Fanatycy korony, Bukówka ). Do tego trzeba dodać część flagi Kileckiej Ulicy oraz Małpa ( która rzecz jasna zostanie oddana ). W ręce "niegrzecznych chłopaków" trafiają również szale, czapki Polonii Warszawa. Po całej akcji ekipa zmotoryzowana spokojnie wraca do domu. Na turnieju obecne były wszystkie zgody Korony Kielce ( Polonii ok. 40, Stali i Sandecji po ok.15 osób ).
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
kjuska

No to niezłe łupy zdobyli. Będzie co palić na stadionie.
Against Modern Football
Obrazek
Ljarro

Post autor: Ljarro »

łałołiła ale akcja, normalnie patriotyzm, bohaterstwo i co tam jeszcze, w pełnej okazałości
RoB

Post autor: RoB »

Przed derbami pewnie głownym celem miały być "fanty" Polonii.

http://img172.imageshack.us/my.php?image=2nw26hf.jpg - Flagi Korony po zmianie właścicieli.

http://dailymotion.virgilio.it/video/k2IGzq3dbeplg5Xj5y Inter- Milan
Ostatnio zmieniony 22 lut 2009, 19:01 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Legia całkiem ładne flagi skroiła trzeba przyznać.Najwyraźniej ekipa Korony zupełnie niespodziewała się tej wizyty...Możemy się tylko domyślać jak się Globusowi micha cieszy :-D
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Paru

Mimo, iż mam duży sentyment do Korony, to akcja Zagłębia i Legii na +. Korona pokazała "na co ich stać" ...
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Dla mnie akcja lekko frajerska..rozumiem że byli tam kibice i były warunki na ustawkę itp.ale to raczej nie o to chodziło skoro był to turniej piłkarski dla kibiców,którzy sami zorganizowali..już nie ma żadnych zasad i honoru w tej "dyscyplinie" sportu,szkoda że nie wyskoczyli ze sprzętem :/
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Globus

Mora nie muszę chyba pisać jaka była moja reakcja :D Mało się nie posikałem ze śmiechu :D

@Kalisz dlaczego frajerska? Korona "srała" się zawsze do Legii ile wlezie podobnie jak i do Wisły! Na meczu flagi teraz nie skroisz, na trasie prędzej skroisz FC niż zorganizowaną grupę kibiców! Legia pokazała im gdzie jest ich miejsce w szeregu i tyle :)

Obrazek
Darek

Post autor: Darek »

Ja czekam aż ci drudzy będą się teraz chcieli odegrać, coś się komuś stanie i wszyscy którzy piszą po ścianach A.C.A.B będą zwalać to na policję...  :-D
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Globus

Darek opinia godna Rafała Steca ;)

Obrazek
Shady

Globus pisze: Korona "srała" się zawsze do Legii ile wlezie podobnie jak i do Wisły!
Korona sapie do wszystkich :] Akcja Legii kozak.
Kalisz

Globus pisze: Mora nie muszę chyba pisać jaka była moja reakcja :D Mało się nie posikałem ze śmiechu :D

@Kalisz dlaczego frajerska? Korona "srała" się zawsze do Legii ile wlezie podobnie jak i do Wisły! Na meczu flagi teraz nie skroisz, na trasie prędzej skroisz FC niż zorganizowaną grupę kibiców! Legia pokazała im gdzie jest ich miejsce w szeregu i tyle :)
No bo moim zdaniem takie akcje to  powinny wydarzyć się podczas meczu,lub ewentualnie w drodze na mecz lub powrotnej.Legia ma na pewno lepszą ekipę,więc gdyby scyzoryki się postawiły można,byłoby mówić o sensacji.A propo "srania" się do klubów,każdy ma zawsze jakiś bunty..normalna rzecz w życiu hools.

PS.@ przed moim nickiem do czegoś się odnosi??
Shady

Kalisz pisze: No bo moim zdaniem takie akcje to  powinny wydarzyć się podczas meczu,lub ewentualnie w drodze na mecz lub powrotnej.Legia ma na pewno lepszą ekipę,więc gdyby scyzoryki się postawiły można,byłoby mówić o sensacji.
Turniej kibicowski - nie uważasz, że właśnie tam powinna być czołowa ekipa danych klubów? Zresztą, na stadionie z reguły bywa wiele postronnych osób (rodziny z dziećmi itp itd). Właśnie lepiej, że na takim turnieju się to stało niż na stadionie.

PS. @ przed jakimkolwiek nickiem mówi, że do osoby o nicku wymienionym po tym znaku odpowiedź się odnosi.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 21:55 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Dla mnie jako kibica Legii akcja jak najbardziej na plus. Swoich flag trzeba zawsze pilnować i tyle. Nie ma sensu gdybać, że to był turniej kibiców. Tak jak już napisał Shady, na takim powinny być czołowe ekipy danego klubu.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Kalisz

Shady pisze:
Kalisz pisze: No bo moim zdaniem takie akcje to  powinny wydarzyć się podczas meczu,lub ewentualnie w drodze na mecz lub powrotnej.Legia ma na pewno lepszą ekipę,więc gdyby scyzoryki się postawiły można,byłoby mówić o sensacji.
Turniej kibicowski - nie uważasz, że właśnie tam powinna być czołowa ekipa danych klubów? Zresztą, na stadionie z reguły bywa wiele postronnych osób (rodziny z dziećmi itp itd). Właśnie lepiej, że na takim turnieju się to stało niż na stadionie.

PS. @ przed jakimkolwiek nickiem mówi, że do osoby o nicku wymienionym po tym znaku odpowiedź się odnosi.
Może i lepsze miejsce bardziej "bezpieczne". Ale pewno Legia nie była jedyną ekipą z którą nie lubiła się Korona i chyba nie dochodziło do innych akcji na tym turnieju.Turniej kibiców dla kibiców,ale czy wszędzie gdzie spotykają się kibice musi do czegoś takiego dojść?!
Widzę że jestem jedyny,który odniósł się do tej akcji troszke inaczej :P no cuż..lubie być wyjątkowy  :lol2:
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Zmieniamy temat.
Jak wiecie w piątek są "derby" Warszawy. Mecz Legia - coś tam. Wczoraj oficjalnie! PZPN przychylił się do prośby czarnuchów o nie wpuszczanie kibiców gości. Zrozumiałbym gdyby tam naprawdę były prowadzone jakieś prace, nawet budowa karmnika dla ptaków, ale na Boga tam nic się nie dzieje, sektor gości jak stał tak stoi, nic się nie zmienia. Według mnie takie kluby powinny z hukiem polecieć z ligi, nie można w nieskończoność tolerować prowizorki. Jakie jest wasz pogląd na tą sytuację?

P.S. Globus - ty nie musisz odpowiadać. Domyślam się jakie jest twoje zdanie ;)
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Shady

Kalisz pisze: Ale pewno Legia nie była jedyną ekipą z którą nie lubiła się Korona i chyba nie dochodziło do innych akcji na tym turnieju.
Właśnie pokazałeś jak się orientujesz w temacie.
To był turniej kibicowski kibiców Korony Kielce oraz jej zgód, a więc żadnych wrogich kibiców na hali nie było. Legia "wpadła" na hale "niezaproszona" w wiadomym celu.
Globus

Obrazek
kjuska

I bardzo dobrze, niech walczą o swoje. ITI Spie*dalaj.
Against Modern Football
Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Bulinho

Post autor: Bulinho »

I jak się tu nie wstydzić własnego kraju u nas rozgrywki euro hhahaha :lol: dobry Boże czemu nie zrobiono u nas tego co w Anglii mianowicie zabronienie wejścia "kibiców" po takich akcjach na jakiś czas aż do skutku :shocked: nauczą sie zachowywać na meczach miałem tam jechać i dobrze ze zrezygnowałem.... :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paru

No chyba sobie kpisz, żeby w Polsce zrobić "angielski styl". To by była większa kara, niż siedzenie w więzieniu. Dla mnie to jest nie pojęte ;] Rozumiem, chodzi o tą przepychankę z psami. To są Derby i takie rzeczy się zdarzają.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Oczywiście teraz media na Śląsku trąbią o starciu kibiców z policją,a nikt nie wspomina o świetnej oprawie meczu.Racowisko Ruchu robi świetne wrażenie ,choć sektorówka troszkę niezbyt czytelna...

Oto sektorówka Polonii Bytom w meczu z Wisłą Kraków.Robi pozytywne wrażenie,choć troszkę brakuje mi tu pirotechniki :-)
Obrazek
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
GULI

Post autor: GULI »

no faktycznie troche jałowa ta oprawa ale ludzi widze troche było....zanim sie nie przyjrzałem to myslałem ze to flaga barcelony:P

Rob widze ze Bulinho podpieprzył ci avatara i ubrał go w nasza koszulke...:)
Obrazek
Paru

Ultrasi Cracovii również przygotowali oprawę nawiązującej do Akcji na Basztowej.
Polonia na +. Nie zawsze potrzeba pirotechniki do dobrej oprawy ;)
Ruch na + racowisko i strobo. Sektorówka na - mało czytelna.
ODPOWIEDZ