jak to pierwszy raz ujrzałem to spadłem prawie z krzesła.... oczywiście mam to gdzieś czy to Widzew czy ktoś inny ....ale chłopaczek z ŁKSu miał niezły pomysł i to trzeba mu przyznać jakbyśmy mieli oceniać oryginalność artystyczną:P
dobra,w takim razie wiem o ktory chodzi,dostalem z tydzien temu link na gg od kumpla. widzialem i doprawdy,przekozacki montaz,naprawde,chodzilem kilka dni i puszczalem znajomym z komorki,co za kazdym razem i mnie bawilo ;D
A co do filmiku z youtube to u nas też wszyscy mają beke i podchodzą do niego z dystansem na ostanim meczu śpiewając 'naszym klubem RTS' próbowaliśmy tańczyć tak jak na filmiku oraz krzykneliśmy 'filmem z youtuba obrazić nas się nie uda!'
to dobrze,dystans jest tu kluczowy,choc napewno nie wszystkim sie to spodobalo choc dla mnie to jajca pierwsza klasa
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 13:16 przez kcpwwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Za zgodą prokuratury przedstawione zostały wizerunki 24 najbardziej agresywnych kiboli sympatyzujących z Ruchem Chorzów. Śląska policja zwraca się z prośbą o kontakt do wszystkich osób, które rozpoznają chuliganów.
28 lutego br. wielkie derby Śląska zostały zakłócone przez idiotyczne zachowanie kilkudziesięciu chuliganów z Ruchu Chorzów. Przed rozpoczęciem drugiej połowy - jak gdyby nigdy nic - wyszli ze swoich sektorów na murawę i pomaszerowali w stronę kibiców z Zabrza. Na bieżni doszło do starcia z siłami porządkowymi. Ochroniarze zostali obrzuceni bryłami zlodowaciałego śniegu i metalowym stelażem, na którym rozpięto reklamy. Ranili kilka osób, jedna doznała złamania szczęki oraz rąk i nogi.
Ponadto kibole wnieśli i odpalili na meczu zakazane race, z których trzy wrzucono na boisko i obrzucali śnieżkami piłkarzy z Zabrza (najbardziej dostało się Damianowi Gorawskiemu, byłemu graczowi Ruchu).
Prokuratura Rejonowa z Chorzowa wydała zgodę na publikację wizerunku 24 najbardziej agresywnych pseudokibiców.
Twarze pedofilów i morderców się nie ujawnia I po co te całe ujawnianie twarzy ? Aby dojebać dla tych osób i nikt ich nie przyją do pracy , po to aby dyrektor w szkole lub profesor na studiach patrzył na ich krzywo ?!
Bez kitu, Kjuska przyznaję Ci rację. O ile dla większości sam atak kibiców (w tym przypadku chuliganów) był aktem idiotyzmu to samo ukazanie facjat jest jeszcze większą głupotą. Jeżeli nawet już takie coś jest wprowadzone to tym bardziej powinno obowiązywać pedofilów i innych skur.... Pozdro!
"Rozejrzyj się wokoło, tu wcale nie jest wesoło..."
Po to zeby ich schwytac i obaj nie macie racji, w trakcie poszukiwań zbiegów podejrzanych publikuje sie wlasnie za zgoda prokuratury ich portrety pamieciowe w mediach tv prasie itp. a tu publikuja jeszcze lepsze bo zdjecia.
Aby dojebać dla tych osób i nikt ich nie przyją do pracy , po to aby dyrektor w szkole lub profesor na studiach patrzył na ich krzywo
^^^^ no biedni chlopcy zmusil ich ktos zeby sobie wyszli z sektorow, zeby polamali szczeki rece i nogi zmusil ich ktos zeby strali sie z policja bezczelnosc
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Pokaż mi informację, w której jest napisane cokolwiek o połamanych szczękach, rękach czy nogach. Pokaż!
W takim razie wytłumacz mi czemu nie publikuje się zdjęć pedofilów, gwałcicieli czy im podobnych kurew i nie nagłaśnia się tego w mediach? Co to kibic jest jakimś podgatunkiem, nie ma żadnych praw obywatelskich?
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
proba1 pisze:
^^^^ no biedni chlopcy zmusil ich ktos zeby sobie wyszli z sektorow, zeby polamali szczeki rece i nogi zmusil ich ktos zeby strali sie z policja bezczelnosc
Zakładam, że byłeś na tym meczu i masz potwierdzenie tego co piszesz?
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
Zawsze jest tak że najwięcej mają do powiedzenia ludzie którzy nie maja o czymś zielonego pojęcia(czyt.proba1).Niedługo będzie tak że całe zło jakie dzieje się w Polsce będzie winą kibiców.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Kończąc, nawet jeżeli pokazują tych pedofilców itp To i tak za słabo, takich powinno się napiętnować tak, żeby nie mieli w przyszłości szansy na "dalszą działalność", a jak jest to chyba każdy z nas widzi w wiadomościach...
"Rozejrzyj się wokoło, tu wcale nie jest wesoło..."
Bo akurat jak był pomysł wprowadzenia chemicznego kastrowania pedofili to w ich obronie staneli przedstawiciele praw człoieka,tak samo w przypadku ukazywania ich tożsamości.Ale kibic czytaj bandzior żadnych praw już nie posiada a dla mnie za tak błachą rzecz jaką są bójki można zniszczyć człowiekowi życie na bardzo długo!
a geje do obozów pracy!"
Bojka rzecz blacha ? JA tam z tego co widze (raczej czytam) to jest napasc na funkcjonarjusza publicznego, uszczerbek na zdrowiu powyzej dni 7 wiec juz scigany z urzedu, dewastacja mienia znowu kk, przykleja im pewnie jeszcze udzial w zbiegowisku,publiczne nawolywanie do przestepstwa,bójke i pobicie z uzyciem niebezpiecznego przedmiotu a jak bedzie ogarniety prokurator to i narazenie na niebezpieczenstwo utraty zycia lub zdrowia.
I nie wazne czy bedzie publikowany ich wizerunek czy nie jest zaswiadczenie o niekaralnosci wymagane to wtedy i tak to bedzie w papierach jak ktos niechce takiego zaswiadzczenia do roboty to jego sprawa, nie wierze w to zeby ktos pamietal ich wizerunki
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 14:36 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Człowieku na jakim Ty świecie żyjesz?Policja rzecz jasna jest swięta?To są jedni z najwiekszych prowokatorów na świecie.Ty myślisz że takiemu policjantowi nie jest fajnie przy...bać komuś pałą w łeb?Co więcej żadne konsekwencje nie są w kierunku niego wyciągane.
Tak bójka jest dla mnie rzeczą błachą.Na kązdych dyskotekach,parkach,koncedrtach itp. bójki mają miejsce tyle że tam nikogo zbytnio nie ściga i nie wysyła za nimi listów gończych czy tam publikuje wizerunek!
a geje do obozów pracy!"
Ale bojka to rzecz mizerna w porownaniu z reszta zarzutow jakie beda postawione - przynajmniej tak podejrzewam
Dziwi mnie tylko jedno dlaczego sciagni sa biedni kibice Ruchu a Zabole jakos nie sa scigane ? Co oni sie nie dali sprowokowac? czy policja sobie wybiera? Przestancie juz z tymi prowokacjami zadymiarze sami sobie pracuja na to zeby im nie wierzyc przestancie robic chryje zacznijcie dochodzic sowich praw jak ludzie nie jak jaskiniowcy co nie wolno wam wnosci srodkow technicznych do rejestracji dziweku/obrazu czy moze za duzo miejsca zajmuja i pare rac by sie nie zmiescilo. Zacznijcie nagrywac te prowokacje bedzie to taki sam dowod w sadzie ale pewnie najlepiej zrobic rozpierduche i pozniej krzyczec prowokacja szkoda tylko ze wtedy juz was nikt niechce i slusznie sluchac bo po fakcie
Tak na marginesie zakladamy idealna sytuacje ze chuligani nie prowokuja
Koniec
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 16:18 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie Paru był na kilkudziesięciu meczach i on wszystko wie co jak gdzie :lol2: prawda jest taka ze policja czasami nad używa siły bezpodstawnie ale są tez takie sytuacje gdy musi jej użyć bo co maja stać i chować się za tarcza aż w końcu któremuś z policjantów cos się stanie? Kibic potrafi rzucić kamieniem ale jak juz dostanie pałą to dostał za niewinność tak
Jest dużo przypadków bezpodstawnego uderzenia pałką przez psa. Osobiście nie dostałem. Czasy się zmieniają, zadymy na stadionach, takie poważne to już jest przeszłość.
Ostatnio nagonka na kibiców jest po prostu... w modzie. Każde zło, każda bójka, każde wydarzenie w którym ktoś ucierpiał, a jest realizowane w TV to pokazana jest zadyma pomiędzy kibicami. Nie zauważyliście tego? Do 2012 roku jeszcze nie raz będziemy komentować sytuacje gdzie policja pokazuje twarze kolejnych to kibiców, zatuszowywanie prowokacji bądź awantur rozpoczętych przez prewencje i innych z nimi związanymi wydarzeniami.
Jedni myślą tak jak my - kibice, inni nie myślą w ogóle i to co przeczytają w GW czy zobaczą na TVN-ie to nagle staje się ich stanowiskiem w danej sprawie. Tego nie zmienimy.. niestety.
Jedyne co możemy to próbować powstrzymać tą medialno-policyjną propagandę. Jak? Coś trzeba wymyślić.
Dobra, ale nie wrzucajmy wszystkich incydentów do jednego worka. Może niech moi i mi podobnych oponenci napiszą na ilu meczach byli i na ilu z nich były awantury wywołane przez kibiców, a nie przez nadgorliwą i chamską ochronę lub policję? Tylko szczerze, zwięźle i na temat. Ja na mecze chodzę od dzieciaka. Pojawiam się na 4-5 lidze, jak i ekstraklasie i może raz góra dwa byłem świadkiem burdy wywołanej przez kibiców. Tak, że jest to margines. Za to zadym sprowokowanych przez "niekibiców", że tak ich nazwę, jest zdecydowanie więcej. Przykłady pierwsze z brzegu: RKS Ursus- Radomiak Radom - chamstwo służb mundurowych, Przywołany tutaj już przez Paru, Kraków Mydlniki. Albo brutalne pobicie nieletniego kibica Legii Warszawa w Płocku parę lat temu. Aha, jeżeli chodzi o ten Płock to są dowody, wskazujące na ewidentna winę policji i ochrony takie jak nagrania i świadkowie zdarzenia i to nic nie pomaga. Jak widać słowo policjanta jest więcej warte od słowa zwykłego obywatela. A podobno wszyscy są równi.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Jeszcze pobicie chłopaka z Hetmana Zamość przez psa, był nawet filmik na YouTube.
Ja nie potrafię zliczyć na ilu meczach byłem. Tylko wyjazdy liczę Na meczach derbowych była prowokacja przez policję. Wiadomo, rzucaliśmy, nie ja, w Wisłę racami, oni odrzucali itd. Do niczego by nie doszło, nawet do przerwania meczu, gdyby policja nie użyła gazu ... Osobiście stałem na 2 końcu trybuny i czułem ten gaz ...
Paru pisze:
Na meczach derbowych była prowokacja przez policję. Wiadomo, rzucaliśmy, nie ja, w Wisłę racami, oni odrzucali itd.
Trochę przeciwstawne rzeczy piszesz. To była jakaś prowokacja policji czy jednak wina kibiców? Uważasz, że wszystko było w porządku, bo tylko tak niewinnie rzucali się racami??
A co do całości wątku to prowodyrami są obie strony, zarówno kibice jak i policja. Nie można wybielać ani szkalować żadnej ze stron. Ale wiedzą o tym ludzie, którzy się tym interesują i są uświadomieni. Niestety przeciętny człowiek nie ma możliwości obiektywnego spojrzenia na sprawę, stąd te rozbieżności.
"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Paru pisze:
Na meczach derbowych była prowokacja przez policję. Wiadomo, rzucaliśmy, nie ja, w Wisłę racami, oni odrzucali itd.
Trochę przeciwstawne rzeczy piszesz. To była jakaś prowokacja policji czy jednak wina kibiców? Uważasz, że wszystko było w porządku, bo tylko tak niewinnie rzucali się racami??
To samo mialem napisac chlopcy sie sniezkami rzucali od tak dla hecy, a jakby jednemu urwało ręke później w rozmowach w toku czy innym gownie by mowil ze to wszystko wina panstwa/sluzb itd. o odszkodowaniu za niezapewnienie bezpieczenstwa nie wspominajac
Bodzek, fakt źle to zabrzmiało. Było tak, że najpierw porzucali się chwilkę dosłownie i był spokój. Parenaście minut później Policja użyła gazu i tutaj już mówię, bezpodstawnie ponieważ nic się nie działo. Zdarzenia z przed kilkunastu minut nie miały znaczenia. Po prostu użyli gazu, wiadomo w takiej chwili część kibiców ruszyła na policję. Czy to nie była prowokacja ?
Apropo gazu. Podczas finału PP w Bełchatowie pomiędzy Legią a Wisła policja również zareagowała nieadekwatnie do sytuacji. Zadziałała po prostu zbyt brutalnie! Zagazowaną całą nasza trybunę. Ja stałem na jej górze i ledwo wytrzymałem, ludzie koło mnie mdleli, inni wymiotowali. Policja stała przy nas już do końca. Nie pozwolona piłkarzom podejść do nas, a nam do nich. Vuković prawie dostał pałą. Chłopaka, który siedział na ogrodzeniu skatowano. i gdyby nie pomoc piłkarzy to doszłoby do tragedii. Ale o tym nikt nie wspomniał. Wszyscy trąbili tylko o wielkiej zadymie i heroicznym boju stróżów prawa z hunami, zwanymi kibicami.