Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
Jaro

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: Jaro »

"Przykre żarciki - szczególnie wtedy, gdy kilka godzin wcześniej umiera w Krakowie młody człowiek, prawdopodobnie zadźgany nożem przez pseudokibiców." - Czyżbym coś przeoczył, czy kolejny najazd na kibiców przez media?
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
dzielik

Post autor: dzielik »

Coś się w mediach pojawiło, ale nie ma 100% pewności czy były to porachunki kibicowskie, no i nie wiadomo kibic jakiego klubu zginął, tak więc pewnie dla tego nie zostało to rozdmuchane zbytnio.
Co do wypowiedzi prezydenta Krakowa, to w jakiejś innej relacji wyczytałem, że użył nawet liczby mnogiej tzn "życzę wam abyśmy nigdy nie zeszli na psy", co tym bardziej by go pogrążało w oczach kibiców Wisły. Tak jak Shady nie stawiałbym na niego u buka jako zwycięzcę w następnych wyborach zwłaszcza, że te, o ile się nie mylę, już niedługo, a kibice bywają pamiętliwi:)
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Jaro

Post autor: Jaro »

Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
88mj

Post autor: 88mj »

Oo a czemu Ruch tam wisi do gory nogami? :lol: Przeciez maja zgode z Atletico.
Paru

Post autor: Paru »

Co do wypowiedzi Majchrowskiego, tak kibice Wisły po Nim jadą, a i tak pewnie na Niego zagłosują. Dlaczego? Dostali pieniądze na stadion, na którąś z kolei już Halę, więc niech nie pierdolą głupot, że nic dla Nich nie zrobił.
Minister

Post autor: Minister »

Paru a Ty się tak nie grzej chłopie.Jakbyś był chociaż trochę rozeznany w świecie polityki to byś wiedział,że sam prezydent miasta nie podejmuje decyzji więc jego udział w dofinansowaniu Wisły mógł być znikomy(oczywiście nie uważam się za orła w tej dziedzinie).Inna sprawa to to,że Ty dałbyś się czymś przekupić to już Twój problem,nie każdy sprzedaje się za Halę.I ostatnia sprawa-zazdrość zżera?

Jaro co do Twojego zdjęcia to bardzo dziwna sytuacja :D
Ostatnio zmieniony 3 sty 2010, 20:55 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Shady

Post autor: Shady »

Minister pisze: Jaro co do Twojego zdjęcia to bardzo dziwna sytuacja :D
Pewnie zwykła pomyłka, taka sama jak w przypadku waszej oprawy na derbach (rok temu chyba) z Arką. :]
Minister

Oj Shady i Arka zrewanżowała się nam tym samym w ostatnich derbach.Może chcieli być fairplay?Swoją drogą dość głupia pomyłka.
a geje do obozów pracy!"
Shady

Minister pisze: Oj Shady i Arka zrewanżowała się nam tym samym w ostatnich derbach.Może chcieli być fairplay?Swoją drogą dość głupia pomyłka.
Głupia czy nie głupia. Jak widzisz zdarzyć może się każdemu.
Bubuk

Post autor: Bubuk »

Zwykła pomyłka, fana wisiała po paru minutach tak jak powinna :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paru

Minister pisze: Paru a Ty się tak nie grzej chłopie.Jakbyś był chociaż trochę rozeznany w świecie polityki to byś wiedział,że sam prezydent miasta nie podejmuje decyzji więc jego udział w dofinansowaniu Wisły mógł być znikomy(oczywiście nie uważam się za orła w tej dziedzinie).Inna sprawa to to,że Ty dałbyś się czymś przekupić to już Twój problem,nie każdy sprzedaje się za Halę.I ostatnia sprawa-zazdrość zżera?

Jaro co do Twojego zdjęcia to bardzo dziwna sytuacja :D
Jak Cię proszę przestań. Rozumiem, że Wisła to Wasza zgoda, ale nie właź w dupę im non stop... Tak, pewnie Radny Olszówka(wielki fan Wisły) zadziałał. To co w Radzie miasta się głosuje musi przejść i tak przez Prezydenta. Co do Hal, to Wisła ma ich o ile dobrze liczę 4. Cracovia? Narazie 1, Nasz "Pałac Lodowy" i tak jeszcze nie skończony, bo co? Bo My dostaliśmy 1 mln, a Wisła 3 ciekawe czemu, milicyjne kontakty dalej działają.
Minister

Człowieku to samo bym napisał jakbyś pisał takie głupoty na dowolny inny klub (może poza Arką).Tutaj zgoda nie ma nic wspólnego.Musi przejść przez prezydenta ale nie zawsze prezydent ma wyjście.Ale widzę,że Ty byś bardzo chciał żeby to właśnie Cracovia dostawała wszystko bo pprezydent powiedział żebyście nie zeszli na psy?!Czy jak?Bo nie kumam o co się kłócisz?

Milicyjne kontakty dalej działają a obóz w Auschwitz dalej działa tylko nikt o tym nie wie.Rzucasz słowa na wiatr i nie potrafisz ich podeprzeć dowodami.Poza tym jak uważacie,że to Wam się należą te 3 mln to zróbcie jakąś manifestacje,rozgłoście to medialnie itp.

,,ale nie właź w dupę im non stop...''-który raz już to robię?
a geje do obozów pracy!"
Paru

Uważam, że Nam się należą, ale nie mówię żebyśmy dostawali wszystko, bo Wisła już dostała na Inwestycję od Miasta bardzo dużo pieniędzy, a przecież to nie jest Miejski klub, tylko całość akcji ma Cupiał. Dla przypomnienia 51% udziałów w Cracovii posiada Miasto.
Minister

To może Wasz prezydent to cwany lis i Was próbuje przekupić dennymi hasełkami a Wisłę nową halą,stadionem.Tak jak pisałem to nie wina Wisły,że miasto woli wydać więcej na nich niż na Was.Może bardziej zasłużyli względami sportowymi.I w dodatku jak jeszcze była szansa organizacji Euro przez Kraków to mecze gdzie miały być rozgrywane?Na Kałuży?Więc może dlatego miasto wsparło budowę stadionu przy Reymonta?
a geje do obozów pracy!"
Bubuk

Post autor: Bubuk »

Panowie to jest temat sprawy kibicowskie, a nie "kto jest lepszy w krakowie" więc jakby to powiedział sędzia " proszę o spokój" :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

Bubuk pisze: Panowie to jest temat sprawy kibicowskie, a nie "kto jest lepszy w krakowie" więc jakby to powiedział sędzia " proszę o spokój" :D
Ja polecam spojrzeć na tabelę ligową. Trochę głupio byłoby wykładać kasę na Cracovię a potem robić sobie wstyd w Lidze Mistrzów :P
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
dzielik

Post autor: dzielik »

kompletnie jest bez sensu to co teraz napisałeś Kuba. Jeżeli Cracovia po zainwestowaniu w nią miałaby by grać w Lidzę MIstrzów to znaczyłoby, że zdobyłą sezon temu Mistrzostwo Polski, a to oznacza, że aktualnie jest najlepszą drużyna w kraju. Tym samym zapewne zrobiła by mniejszy wsyd w lidzę mistrzów niż słabsza w takim wypadku Wisła.
Abstrahując jednak trochę od twojego żartobliwego posta, nie ulega wątpliwości, że miasto powinno w miarę zdrowego rozsądku inwestować po równo w oba ekstraklasowe kluby, niż tylko jeden z nich faworyzować. Zwłaszcza, że jest większościowym właścicielem jednego z nich. Patologiczna sytuacja jest w Warszawie, gdzie publiczne pieniądze z podatków (czyli także od kibiców Polonii) idą na stadion Legii, mimo, że w stolicy będzie stadion narodowy. Ale za tym za pewne stoją inne układy i układziki na lini ITI - Platformo Obywatelskie władze Warszawy.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

Na pewno są układy, jeżeli iti na rewelacyjnych warunkach dostaje stadion i jego okolice.

chyba nie było:
http://www.youtube.com/watch?v=Wmn-fJTsN7k&feature
ObrazekObrazekObrazek
Shady

eKubaL pisze: Ja polecam spojrzeć na tabelę ligową. Trochę głupio byłoby wykładać kasę na Cracovię a potem robić sobie wstyd w Lidze Mistrzów :P
No tak... bo Wisła sobie wstydu w LM nie zrobiła. Choćby "Zielone koniczynki", mówi Ci to coś? No chyba, że za sukces uważa się pokonanie Barcelony 1:0 u siebie w meczu praktycznie o nic, podczas, gdy na wyjeździe dostało się 0:4.
Chyba nie ma osoby, która nie znałaby tej nuty. Osoby w miare zorientowanej w polskich realiach kibicowskich.
Ostatnio zmieniony 3 sty 2010, 23:31 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
eKubaL
Kontakt:

dzielik pisze: kompletnie jest bez sensu to co teraz napisałeś Kuba. Jeżeli Cracovia po zainwestowaniu w nią miałaby by grać w Lidzę MIstrzów to znaczyłoby, że zdobyłą sezon temu Mistrzostwo Polski, a to oznacza, że aktualnie jest najlepszą drużyna w kraju. Tym samym zapewne zrobiła by mniejszy wsyd w lidzę mistrzów niż słabsza w takim wypadku Wisła.
Właściwie to pominąłem część środkową myśli. Chodziło mi właśnie o to, że decyzja o faworyzowaniu Wisły może wynikać z osiąganych wyników. Jeśli miałbym wybierać na który stadion wykładać kasę to wybrałbym ten, na którym choć czasami odbywają się jakieś mecze pucharowe.
Shady pisze:
eKubaL pisze: Ja polecam spojrzeć na tabelę ligową. Trochę głupio byłoby wykładać kasę na Cracovię a potem robić sobie wstyd w Lidze Mistrzów :P
No tak... bo Wisła sobie wstydu w LM nie zrobiła. Choćby "Zielone koniczynki", mówi Ci to coś? No chyba, że za sukces uważa się pokonanie Barcelony 1:0 u siebie w meczu praktycznie o nic, podczas, gdy na wyjeździe dostało się 0:4.
To na jakim poziomie jest nasza piłka to jedna sprawa, a zupełnie inną jest to, gdzie te eliminacje gramy. Nie miałem na myśli wstydu wynikającego z aspektu sportowego drużyny z Reymonta ale raczej sytuację z Lazio, gdzie murawa była "zbyt zmrożona".
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Shady

eKubaL pisze:
dzielik pisze: kompletnie jest bez sensu to co teraz napisałeś Kuba. Jeżeli Cracovia po zainwestowaniu w nią miałaby by grać w Lidzę MIstrzów to znaczyłoby, że zdobyłą sezon temu Mistrzostwo Polski, a to oznacza, że aktualnie jest najlepszą drużyna w kraju. Tym samym zapewne zrobiła by mniejszy wsyd w lidzę mistrzów niż słabsza w takim wypadku Wisła.
Właściwie to pominąłem część środkową myśli. Chodziło mi właśnie o to, że decyzja o faworyzowaniu Wisły może wynikać z osiąganych wyników. Jeśli miałbym wybierać na który stadion wykładać kasę to wybrałbym ten, na którym choć czasami odbywają się jakieś mecze pucharowe.
Kibic sukcesu? Od dawna wiadomo, że gdzie jest hajs tam są wyniki.
eKubaL pisze:
Shady pisze:
To na jakim poziomie jest nasza piłka to jedna sprawa, a zupełnie inną jest to, gdzie te eliminacje gramy. Nie miałem na myśli wstydu wynikającego z aspektu sportowego drużyny z Reymonta ale raczej sytuację z Lazio, gdzie murawa była "zbyt zmrożona".
Murawa dla każdego zawsze jest ta sama...
eKubaL
Kontakt:

Shady pisze: Kibic sukcesu? Od dawna wiadomo, że gdzie jest hajs tam są wyniki.
Ja czy Majchrowski ? Bo jak masz na myśli mnie to się nieco pomyliłem. Polska piłka ? Ja sie bagna nie chwytam.
Shady pisze: Murawa dla każdego zawsze jest ta sama...
Tego już całkowicie nie rozumiem. Mamy budować stadion Cracovii a przed Europą na łące grać ?
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Paru

Przed jaką Europą? Levadia Talin ? Proszę Cię, przecież to kelnerzy. Zaraz pewnie ktoś przytoczy Szachtior Soligorsk, graliśmy po kilkunastu latach w Pucharach, nie przygotowani dobrze, ale chuj tam.
Co do stadionów to porównajcie 500 mln, z czego chyba całość z kasy miasta do 180 mln z czego część wykłada Filipiak. Teraz daje jeszcze z własnej kieszeni 30 mln na rozbudowę terenów przy 3 maja. A Wisła, cały czas tylko ciągnie kasę z miasta, a podobno budżet mają kilka razy wyższy niż Cracovia.
Minister

Ale co Cię boli,że Wisła ciągnie od miasta kasę?Byłaby głupia gdyby z tego nie korzystała.Znasz takie przysłowie ,,Jak dają to bierz,...''?
Paru pisze: Zaraz pewnie ktoś przytoczy Szachtior Soligorsk, graliśmy po kilkunastu latach w Pucharach, nie przygotowani dobrze, ale chuj tam.
Tak sobie to tłumacz.
a geje do obozów pracy!"
Paru

A kiedy Lechia ostatnio grała w Pucharach, he? Bo tak bronisz Wisły, a może powiesz coś o Lechii?
Ps. Tak to sobie tłumacz :]
Globus

Post autor: Globus »

Wystarczy.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Minister

Dobra ja już od tej pory kończę temat z tym prymitywnym człowiekiem.Są inne strony do napinania się.Bez odbioru.
a geje do obozów pracy!"
Paru

Obrażasz mnie teraz. Ech, Ci Lechiści. Dobra koniec.
Globus

Post autor: Globus »

Obrazek

Nasi w Weronie
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Italiano_Genoa
Kontakt:

Post autor: Italiano_Genoa »

Mam pytanie, jestem kibicem zespołu Genoa CFC i chciałbym się spytać czy był poruszany temat klubów/kibiców które mają poglądy lewicowe? Jak nie to mógłby ktoś opisać o tym? Czytałem parę razy na ten temat, ale może wiecie coś więcej, a jakby ktoś napisał o kibicach Rossoblu był bym wdzięczny.
Grifone Dalla Polonia - http://www.genoapoland.com/
ODPOWIEDZ