As Roma - wasze opinie

Rozmowy o kibicach Interu...
bobson-wilk

As Roma - wasze opinie

Post autor: bobson-wilk »

Elo.Jestem kibicem Romy.Interesuje mnie jakie są uczucia Was kibiców Interu do mojej drużyny.Macie ciekawą strone,podobną troche do naszej...to zasługa Narfiego :wink: Narazaie nie napisze co sądze o Waszej druzynie, bo nie chce sugerować nieszczerych odpowiedzi.Dlatego prosze piszcie jezeli lubicie albo nienawidzicie moich ulubieńców,wyjaśniajcie za co...
Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu!!!
EL_CHINO

As Roma - wasze opinie

Post autor: EL_CHINO »

Ciekawy temat, ale nie jestem w stanie określić, mam mieszane uczucia, raz ich uwielbiam ( za wspaniałą grę, chociażby za duet Totti-Cassano) a niekiedy nie lubię (zachowanie Tottiego na boisku), raz dobrze a raz źle :)
Obrazek
Obrazek
hamsti

As Roma - wasze opinie

Post autor: hamsti »

Ja Romę szanuje bo ma ładnego psiaka w herbie :lol:
Obrazek
JEEEEEEEEEEEEST SCUDETTTTTO
Meti

As Roma - wasze opinie

Post autor: Meti »

Ja wole Lazio, wiec odpowiedz chyba jest jasna.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
Anonymous

As Roma - wasze opinie

Post autor: Anonymous »

Nie przepadam za Roma... raz ze sa to nasi rywale z Serie A, a dwa za zachowanie niektorych waszych pilkarzy na boisku (czyt. m.in. Totti). Heh jakby co za Lazio rowniez nieprzepadam:]
Gaszka
Kontakt:

As Roma - wasze opinie

Post autor: Gaszka »

Dla mnie zarówno Roma jak i Lazio są obojętne. Chciałbym jednak, żeby obydwa te zespoły + Parma i Fiorentina wróciły do czołówki Serie A, bo wtedy byłoby bardzo ciekawie 'na szczycie' tabeli. Nie wiem czemu, ale kiedy rozgrywane są derby Rzymu zawsze kibicuje Lazio...
// >> www.FcInter.pl << //
rr

As Roma - wasze opinie

Post autor: rr »

Hmm Roma...ciągle z nimi jakieś problemy, ciagle jakieśkary nakładają, zawodnicy miewają dziwne zachowania i humory, powoli zaczynają ten Rzymski klub wykupywać, więc tylko czekać aż odejdą Cassano i Totti, a wtedy Roma to będzie baty zbierać, jeszcze większe niż do tej pory...
Obrazek
bobson-wilk

As Roma - wasze opinie

Wiedziałem że będziecie pisać w ten sposób tzn.podawac takie agrumenty jak plucie czy ciągłe kłopoty.Wiem ze miedzy kibicami Interu i Lazio jest zawarty mały sojusz.Jeżeli chodzi o Wasz zespół to napisze tylko że go nielubie,wiadomo kocham Rome.Nienawidze Lazio i Juve.Ale to własnie na spotkanie z Interem w Rzymie wybieram sie 5 i Marca mam nadzieję że uda mi sie zobaczyć to widowisko.Zobaczycie Roma po nieudanym sezonie wróci na czołowe miejsce.I może bedzie 4-1 tak jak 2 lata temu :lol:
Szycha

As Roma - wasze opinie

Post autor: Szycha »

Albo 3-3 jak rok temu niecały 8) Roma to Roma jest mi obojętna wole ją jednak chyba bardziej niż Lazio :roll:
klusek

As Roma - wasze opinie

Post autor: klusek »

bobson-wilk pisze:Wiem ze miedzy kibicami Interu i Lazio jest zawarty mały sojusz.
we Wloszech moze i tak. w Polsce juz niekoniecznie :wink:

a sama Roma jest mi obojetna.
Bart

As Roma - wasze opinie

Post autor: Bart »

Roma... jak każdy rywal nie jest do końca lubiana, ale napewno nie da się jej porównać do Juve czy Milanu. Kiedyś o wiele bardziej wolałem Lazio, ale ciągłe porażki i remisy w spotkaniach z nimi, 5.05 oraz żałosne zachowanie ich kibiców po transferach Manciniego i kilku piłkarzy sprawiło, że w derbach Rzymu jestem już obiektywny :wink: W kazdym razie nie można niedoceniać Romy w tym sezonie, myślę że razem z Fiorentiną, Sampdorią i Udinese będzie walczyła o Ligę Mistrzów. Napewno będzie groźniejsza niż w poprzednim sezonie, w którym gładko ich ogrywaliśmy co dało nam Puchar Włoch :smile:
Meti

As Roma - wasze opinie

Mnie sie wydaje, ze Rome stac najwyzej na miejsce premiowane udzialem w Pucharze UEFA. W obecnym skladzie ten zespol juz sie skonczyl. Mimo, ze przyszedl niezly trener to bez malej rewolucji ten zespol niczego nie osiagnie. Sadze, ze nawet transfer Tottiego wyszedlby Romie na dobre mimo, ze jest to symbol. Tu juz wydaje sie byc wypalony i sfrustrowany wynikami i brakiem stabilizacji w klubie, co widac po jego wyczynach w ostatnim czasie. A i klub by za niego dostal niezla kase i sie solidnie wzmocnil.
Perche c'e solo l'Inter.
Suhy

As Roma - wasze opinie

Post autor: Suhy »

Ja nie czuje wielkiej sympati do Romy, bo to w koncu rywale Interu, ale tez nie wzbudza we mnie tak negatywnyh emocji jak Juve, czy Milan. Jezeli gra Roma to patrze na jej mecze przez pryzmat korzysci dla Interu. Uwazam, ze Roma powinna walczyc o najwyzsze cele w Serie A, bo nie jest to jakis podworkowy klub nie wiadomo skad i ich dobra postawa dodaje kolorytu calej lidze. Podobny stosunek mam jeszcze do kilku klubow: Parma, Fiorentina, Chievo, Napoli, Genoa, Torino, a po tym sezonie Palermo. Takie kluby powinny wystepowac w Serie A, bo dzieki nim jest ciekawie. Nie wspomne o Sampdorii, ktora bardzo lubie. A nie zespoly typu Treviso, Modena, Siena itd.

W derbach Rzymu zawsze trzymalem kciuki za Rome i to sie raczej nie zmieni.
Obrazek
Pod

As Roma - wasze opinie

Post autor: Pod »

nutka humoru :wink:
dla znajacych angielski

Roma coach Luigi Del Neri is having a chat with Inter boss Roberto Mancini.

Del Neri: Roberto how is it that your squad are practically unbeatable this season?

Mancini That's easy. I have Surrounded myself with intelligent players.

Del Neri: But how do you know if they're intelligent?

Mancini: I pose them a simple question. I'll show you.

Mancini proceeds to ring up Javier Zanetti and put him on speaker phone...

Mancini:Javier, it's Mancini here. I have a quick question for you. If your father has a child, but this child is niether your brother nor your sister, then who is it?

J. Zanetti: That's easy, it's me.

Mancini: Thanks thats perfect, see you at practice.

Del Neri: Excellent question. That is a really good way of testing your players intelligence.

A few days later Del Neri is at Trigoria watching his Roma side training, and then he calls Francesco Totti over.

Del Neri: Francesco, is just want to ask you a quick question. If your father has a child and your mother has a child, bu this child is neither your brother nor sister, then who is it?

Totti, in some difficulty, cancentrates hard on the question.

Totti: Not my brother... not my sister...then who is it? Is it Ok if i have ten minutes boss?

Del Neri: Sure. You can tell me even after training.

Totti quickly went to his teammates and asked them the same question. Antonio Cassano, Vincenzo Montella and Ivan Pellizzolli were stumped... So Totti went next door and asked Nino the shop owner the same question.

Nino: Francesco, you are an idiot, it's me, isn't it?

Totti excitedly ran back to Del Neri.

Totti: I have the answer boss.

Del Neri: Godd tell me.

Totti: it's Nino the shop owner.

Del Neri: Totti, you are an idiot, Its Javier Zanetti!!
Lombardinho

Roma

Post autor: Lombardinho »

4-1 jak 2 lata Temu!!! :? !!! . Chciałeś powiedzieć 2-0 jak rok temu. Z tym cieniasem Mexesem to dużo nie zdziałacie Cassanonie ma wsparcia Plutti pluje, a Mancini jest gorszy od Kaki

:fire:
Żal mi WAS biedaki
Amor Patriae Nostra Lex
Dani666

As Roma - wasze opinie

Post autor: Dani666 »

Nie lubię Romy.Ze względu na mecz pewien w którym Inter grał z nią.Zebina chamsko sobie poczyniał na boisku, a poza tym także Totti'ego nie lubię.Wszystko jasne.Roma=Sh!t :lol:
Romna to bezduszne "skurwysyny"
Landon

As Roma - wasze opinie

Post autor: Landon »

Gdyby Roma miala tyle samo pieniedzy co Inter to zdobywalaby mistrzostwo Wloch co rok!
Nic nie poradzicie, że Roma jest biedna!Licza sie checi do gry, a nie kasa!
Inter tylko kupuje i kupuje!
Staje sie 2 Realem!!!Kogo jeszcze z Realu kupi??Kto bedzie nastepny??
EL_CHINO

As Roma - wasze opinie

Pod znam ten kawał po Polsku ale z kimś innym w roli głównej...
Meti

As Roma - wasze opinie

Dobry kawal, znalem go tylko w wersji z krolowa Elzbieta, Tonym Blairem i Kwasniewskim i Millerem
Perche c'e solo l'Inter.
klusek

As Roma - wasze opinie

Post autor: klusek »

z gory przepraszam z zboczenie z tematu :wink:
Landon pisze:Gdyby Roma miala tyle samo pieniedzy co Inter to zdobywalaby mistrzostwo Wloch co rok!
no patrz, a ja sobie sprawdzilem, jaki jest bilans transferowy obydwu druzyn w dwoch ostatnich sezonach (wszystko w euro):

2003/04: Inter: -24.2 mln, Roma -23 mln
2004/05: Inter: +8.7 mln, Roma +15.3 mln

roznica wynosi 7.8 mln euro. za tyle kupiliscie Perotte. a taki pilkarz to za malo, zeby zaczac sie liczyc w walce o Scudetto.
Landon pisze:Inter tylko kupuje i kupuje!
kupuje dobrych zawodnikow, sprzedaje slabych i niepasujacych do koncepcji trenera. Roma niekoniecznie.
Landon pisze:Staje sie 2 Realem!!!Kogo jeszcze z Realu kupi??Kto bedzie nastepny??
nie wiem. wiem za to, ze wolalbym miec Samuela, Figo i Solariego, zamiast Mexesa, Mido i Perotty.
bobson-wilk

As Roma - wasze opinie

Chłopaki My mamy Serce-Nie ma lepszych kibiców niż 8) w Rzymie
Citka

As Roma - wasze opinie

Post autor: Citka »

Ale niektorzy z was sa zalosni :lol: "
Nie lubie romy bo z nami kiedys wygrali " lol...takie wypowiedzi....odrazu widac ze mam zal dupe sciska...gdyby we wloskiej lidze bylby np Manchester, Barcelona, Real i by z nami wygrali to pewnie ich tez byscie nienawidzili.....zalosne..... Ja tam nic do Romy nie mam....nic zlego mi nie zrobili...a to ze sa z Włoch i graja we Włoskiej lidze to juz mnie nie obchodzi :P
Slepy

As Roma - wasze opinie

Post autor: Slepy »

pod :lol: Genialny kawał, co do romy.. nic do nich chyba nie mam, podobaja mi sie ich koszulki :wink: . Chodz przyznam ze Tottiego sympatia nie darze.
pablos6

AS Roma?

Post autor: pablos6 »

Musze przyznać, że mam cząstke sympatii do Romy, wiem że kibice Interu sympatyzują z Lazio ale ze mną tak nie jest. Mam kumpla zwariowanego na punkcie Romy (mieszkał 10 lat w Rzymie i często bywał na Romie), wspólnie oglądaliśmy derby Rzymu na canale + i wiadomo komu kibicowaliśmy.
Pamiętam jak kiedyś pochlaliśmy na imprezie i śpiewaliśmy " Roma, Forza Roma Re" w rytm piosenki "Go West" Pet Shop Boys. To był wtedy hit nad hity. Kibice Romy pierwsi podchwycili tę melodie. Dziś się z tego śmieje oczywiście :)
andre

As Roma - wasze opinie

Post autor: andre »

ja także nie mam nic do Romy.jest to wielki klub z wielkimi tradycjami.taki klub trzeba szanować czy sie go lubi czy nie.
a szczególnie darze sympatią 1 gracza romy - MANCINIEGO
był on kiedyś łączony z interem....szkoda że nic z tego nie wyszło
Ljarro

As Roma - wasze opinie

Post autor: Ljarro »

A ja mam szalik Romy :P jak go znajde to zrobie zdjecie ;)
EL_CHINO

As Roma - wasze opinie

Ljarro pisze:A ja mam szalik Romy :P jak go znajde to zrobie zdjecie ;)
Ljarro? Po Tobie się tego nie spodziewałem, widać, że jeszcze wiele niespodzianek czeka na Nas z Twojej strony ;)
Squal

As Roma - wasze opinie

Post autor: Squal »

Ja tam lubie Rome i Lazio ;) kluby z tradycjami ;)
jacobsson78

As Roma - wasze opinie

Post autor: jacobsson78 »

Roma to mój drugi ulubiony klub!Niestety,ma klopoty bo musi spłacać transfer Mexesa i jednocześnie czekać na zakończenie kary zakazującej kupowanie zawodników z obowiązującym kontraktem.
Squal

As Roma - wasze opinie

Post autor: Squal »

Miejmy nadzieje ,że Roma dzisiaj opyka Milan i tym samym Inter wskoczy na drugie miejsce :]
ODPOWIEDZ