Il Capitano pisze:Dwukrotne ogranie Milanu i zdobycie jako pierwsza drużyna nowego stadionu Juventusu to chyba jedyne osiągnięcia, którymi może się pochwalić. Jak na 14 miesięcy trenowania - słabiutko.
Jeden wielki kutas na drogę a nie podziękowania. Dawno temu powinien był się podać do dymisji, jestem pewien że zdał sobie sprawę z własnego nieogarniania sytuacji znacznie wcześniej niż stało się to oczywiste dla wszystkich. Parodia fachowca a jednocześnie człowiek-pacynka. Mam nadzieję nigdy już o nim nie usłyszeć.
Moratti wiedział, że ten sezon to kicha będzie, i zapewne z Mazzarrim dogadał się wcześniej, a bierze go dopiero teraz, bo jest wolny a w trakcie sezonu płacił by klauzulę zerwania kontraktu.
Szczerze to juz dawno się tak nie cieszyłem ze zwolnienia trenera Interu. Stramie mam za złe, że nie podał się wcześniej do dymisji(wiadomo kasa) i to, że kilka razy na prawdę nas skompromitował. Jego ostatni taniec to 2-5 z Udinese na Meazza - to się nie mogło skończyć inaczej. Nie chcę więcej o nim słyszeć.