Jose Mourinho

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
ODPOWIEDZ
Berith

Odp: Jose Mourinho

Post autor: Berith »

Raffal pisze: Swoja droga zakładajac ze uda nam sie siegnac po lige mistrzów to wątpie zeby Mou zrezygnował z 2 pucharów jakich chyba jeszcze w swojej kolekcji nie ma :)
Jose jeszcze nie ma w kolekcji Superpucharu Europy i Pucharu Klubowych Mistrzów Świata, tak więc nawet jeśli wygramy LM to myślę, że zostanie jeszcze rok z Nami.
A jeśli już ma odchodzić to niech odchodzi w chwale po wygraniu wszystkiego co się da i spełnieniu marzenia każdego Kibica Interu czyli wygraniu Ligi Mistrzów.
Forza INTER
Damiano

Post autor: Damiano »

ja myślę, że gdybyśmy wygrali LM Jose spróbuje zrobić to po raz pierwszy w historii 2 razy z rzędu
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Berith pisze:
Jose jeszcze nie ma w kolekcji Superpucharu Europy i Pucharu Klubowych Mistrzów Świata
heh... chwilę wcześniej też o tym napomknąłem w innym temacie :)
Również mi się wydaje że zostanie. Ale tak jak mówicie że może to się wiązać z podwyżką. A znając Morattiego to pewnie zrobi wszystko żeby zatrzymać Portugalczyka :)
Jak dla mnie jest on wart każdych pieniędzy.
Chciałbym przeżyć to co kiedyś przeżywali fani Interu za czasów Herrery.
Kto wie może Jose po cichu myśli żeby wyprzedzić w liczbie trofeów Helenio. :-D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Platini

Post autor: Platini »

No własnie Panowie, oby został.

To, że się ceni - ma do tego prawo - jest przeciez jednym z najlepszych obecnie trenerow, może najlepszym.
Wie ile jest warta jego praca stąd chce wysokiego wynagrodzenia.
Przecież od razu widać postępy w zespole za jego kadencji.
Kiedy Inter gral w takim stylu? Walczył z takim powodzeniem na tylu frontach?

Dla mnie - oby dostał podwyżkę i zostal na kolejny sezon.
No ale musi znaleźć wewnetrzną motywację ..
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

bez przesady, ile Jose teraz inkasuje? 10 mln? w cfc zarabiał połowę tego i ani myślał o odejściu.
a poza tym na pewno ma gruuubą klauzulę na wygranie LM - w końcu to obsesja prezesa. i innych tytułów także.
co nie zmienia faktu że trenerem jest świetnym.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Oczywiście jestem za pozostaniem Jose, ale Portugalczyk już jest najlepiej zarabiającym szkoleniowcem na świecie i kolejna podwyżka byłaby wg mnie przesadą...Skoro Jose uznaje się za "jednego z największych kibiców Interu" to niech da sobie spokój z tym całym śmiesznym Realem i pracuje dalej na San Siro.Jest jeszcze młody,jeszcze znajdzie czas na poprowadzenie klubu w Hiszpanii jeśli naprawdę obsesyjnie chce wygrać tam ligę...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Najlepiej zarabia chyba Scolari w jakimś klubie w Uzbekistanie, o ile mnie pamięć nie myli. Jose jest zaraz po Brazylijczyku drugim najlepiej zarabiającym trenerem na świecie. Mimo, iż jeszcze kilka miesięcy temu było sporo pretensji i krytyki pod adresem Mourinho to teraz chyba każdy Interista ma nadzieję, że Portugalczyk zostanie z nami, jak najdłużej. The Special One stworzył drużynę, o jakiej wszyscy marzyliśmy, w końcu liczymy się w Europie, dobrze gramy w starciach z silnymi rywalami. Czego chcieć więcej? Jedynie kontynuacji świetnej pracy Jose.
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
yoda79

Post autor: yoda79 »

Ma ktoś link do filmiku ze śpiewem kibiców pod adresem Mou w trakcie meczu z Sieną?
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Nie wierzcie temu,ze Mourinho odejdzie.!!! On Jest mistrzem odwracania uwagi od piłkarzy.Wszyscy,w tym cala prasa brukowa i branżowa mowia o Jego odejsciu,a nie o piłkarzach.To jest swietne posuniecie!!.Zawodnicy przed wielkim meczem potrzebuja wyciszenia i spokoju,a On  im to zapewnia swoja osobą.Uwazam,ze jeszcze rok pozostanie,zdobedzie 6 trofeów,pomoże zakupić of.pomocnika i odejdzie :)

pozdrawiam nie ufającym Mass Mediom
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
Charism

Post autor: Charism »

Niby tak, ale z drugiej strony plotki o odejściu trenera psują atmosferę w drużynie...
M.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Według mnie odejście Jose jest niestety nieuniknione. Chce wierzyć, że po raz kolejny to jest świetna pokerowa zagrywka przed finałem, ale z dnia na dzień tą wiarę tracę. Mourinho nie przywiązuje się do miejsc pracy. On idzie do klubu w konkretnym celu. Przyszedł do Interu aby ten wreszcie osiągnął jakiś sukces w Europie. Można powiedzieć że cel osiągnął. No i teraz prawdopodobnie podejmie się nowego wyzwania. Takim bez wątpienia będzie mistrzostwo z Realem i liga mistrzów. Na szczęście nikt nie wygrał Ligi Mistrzów dwa razy z rzędu no i Jose jest dość młodym szkoleniowcem. W tym nasza nadzieja. No może jeszcze jakiś prezent ze strony Morattiego.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
o0Mietek0o

Post autor: o0Mietek0o »

Tkrauze pisze: Nie wierzcie temu,ze Mourinho odejdzie.!!! On Jest mistrzem odwracania uwagi od piłkarzy.
mówiłem już o tym dawno lecz nikt mnie nie słuchał.Jose już niejednokrotnie pokazywał jak świetnie potrafi manipulować mediami.Te kiedy same wykreowały sobie nowego kandydata na trenera Realu,Jose musiał mieć uśmiech od ucha do ucha bo dla niego to idealna sytuacja przed tak ważnym meczem jak finał LM  :yes2:  :szal:
Helton

Post autor: Helton »

ja tego nie kumam niby znajac j.m chce on zapewne odwrócic uwagę od piłkarzy no ale, zaraz to z drugiej strony moze popsuc wszystko w druzynie Jesli druzyna jest zgrana to napewno wielu z naszych pilkarzy chcialoby aby mou zostal. Jeszcze niedawno mialem nadzieje ze mou zostanie ,ale z dnia na dzien z godziny na godzine trace ta nadzieje. A to dzieci nie zapisal a to moratti co mowi o niespodziance a to final w madrycie wszystko uklada sie z godziny na godzine w ta smutna wiadomosc ze mou odejdzie :(
Bart

Post autor: Bart »

W co Wy wierzycie? Popsucie atmosfery w szatni to ostatnie, na co pozwoliłby sobie Mourinho. Z choinki się nie urwał, piłkarze go ubóstwiają, sądzę że gdyby chciał odejść do Realu, nie rozgłaszałby tego. Prasa trąbi głównie o nim i to nie pierwsza tego typu zagrywka.
Internazionale Milano

Post autor: Internazionale Milano »

Napewno jeśli nie zdobylibyśmy Champions Leguea pozostałby w Mediolanie obiecał to trofeum , nie zakładam takiej opcji w:)w realiach przy zdobyciu Pucharu Mistrzów raczej wątpię w jego pozostanie Perez chce sukcesu już teraz cierpliwość jest mu obca co wydaje się być ważnym czynnikiem Jose w Madrycie . Maicon jest tym typem piłkarza którego Inter powinien posiadać waleczny nie odkłada nogi a przy tym dosyć ofensywny i z techniką nie ma najmniejszych problemów a dodatkowo ma wielkie serce do gry .Scenariusze według mnie będą różne zależne od scenariusza w sobotę 22 maja , ale mam nadzieje że mimo możliwego odejścia z San Siro Jose nikt z piłkarzy nie odejdzie może poza moim zdaniem Materazza (taki skrócik hehe ) , a dodatkowo nabędziemy jakiś zawodników szczególnie na lewą obronę , i jeszcze jakiegoś kreatora by grze nadać jeszcze więcej blasku .A co do Beniteza nie jestem za nim - zamiast talentów kupuje gwiazdy Liverpool dziwna drużyna Forza Inter Pazza :_) :inter: :szal: :love:
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Uważam takze ze atmosfera w szatni sie nie popsuje i zapewne powiedział zawodnikom,ze zostanie.

Czas pokaze,choc niejednokrotnie mowił ze kocha Inter.  

"W tym momencie nie jestem egoistą i nie myślę o sobie. Myślę tylko o Interze, o moich piłkarzach. Po finale w Madrycie będzie czas, by być egoistą przez jeden, dwa czy trzy dni. Wówczas pomyślę o tym, co mnie najbardziej uszczęśliwi z profesjonalnego punktu widzenia. Muszę się nad wszystkim zastanowić. Teraz mogę jednak na 100 procent zapewnić, że wcale nie jestem jedną nogą w Realu Madryt. Mało tego. Daleko mi do tego, by być trenerem Realu - powiedział Mourinho." piłka nozna.pl
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 23:13 przez Tkrauze, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
piotrek7

Post autor: piotrek7 »

Może Mourinho specjalnie robi zamieszanie by skupić na sobie uwagę przed finałem, ale mówiąc szczerze nie bardzo w to wierzę. Jose już od wielu miesięcy przebąkiwał, że nie lubi Włoskiej piłki, a ona jego.
Nie rozumiem tej niechęci (bo przecież od wielu lat w seriea pracują najlepsi trenerzy i piłkarze i jakoś nikt specjalnie nie narzeka), co nie zmienia faktu, że jest jednym z najlepszych szkoleniowców. Czy najlepszym? Wstrzymał bym się od takiego zdania (chociaż wyniki mówią coś innego). Przecież w pierwszym sezonie (bazując na trzonie Manciniego) nie poprawił wyniku Włocha, a w drugim co by nie mówić ma zdecydowanie lepszy skład(Lucio, Sneijder, Eto,Milto). Awansował do finału LM i chwała mu za to, ale niewiele brakowało, a odpadlibyśmy już na fazie grupowej, a i później mecze z Chelsea i Barcą wisiały na włosku.
Jeśli wygra w finale uznam, że wykonał zadanie i jeśli odejdzie nie będę miał do niego szczególnych pretensji. Przyszedł jako najemnik za olbrzymie pieniądze i pójdzie za jeszcze większymi, bo chyba nikt nie myślał, że Portugalczyk zostanie w Mediolanie na lata.
Najgorszą rzeczą, jaka mogłaby się stać to zatrudnienie w miejsce Mou jakiegoś zółtodzioba. Benitez byłby dla mnie idealnym kandydatem ponieważ:
1) to wybitny strateg i motywator, a że nie osiąga sukcesów w Liverpoolu (przynajmniej w lidze) to skutek, że zwyczajnie dysponuje gorszym składem, choćby od Chelsea, za to w LM Liverpool grał rewelacyjnie. Ma to duże znaczenie, bo Inter już jest syty zwycięstwami w lidze, a w LM (nawet jeśli wygra w tym roku) zdecydowanie nie.
2)utarlibyśmy nosa Juventusowi, który chciał zatrudnić Hiszpana
Jeden minus to zamiłowanie do Hiszpanów, którzy specjalnie nie błyszczeli we Włoszech, ale w Anglii chyba ta "miłość" wynikała z braku środków na lepsze transfery (chociaż takiego Torresa przyjąłbym z otwartymi ramionami).
PS Jeśli Mourinho odejdzie i pociągnie za sobą Maicona to chyba miłość do niego (na szczęście, bo zaczyna przybierać niebezpieczne rozmiary) osłabnie.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 23:28 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

No ludzie - nie wiem co wy widzicie w tym Benitezie. Przez tyle lat zdobył chyba jedno trofeum. W tym sezonie zdobył miejsce bliskie miejscu Juventusu w serie a.  :roll: Zadaniem Mourinho było zdobycie Pucharu Europy - jeżeli ten cel osiągnie - wtedy jego odejście jest prawdopodobne. Jak dla mnie jednymi kandydatami mogącymi godnie zastąpić Portugalczyka są na chwilę obecną Capello oraz Hiddink.
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

forzaragazzi pisze: No ludzie - nie wiem co wy widzicie w tym Benitezie. Przez tyle lat zdobył chyba jedno trofeum. W tym sezonie zdobył miejsce bliskie miejscu Juventusu w serie a.  :roll: Zadaniem Mourinho było zdobycie Pucharu Europy - jeżeli ten cel osiągnie - wtedy jego odejście jest prawdopodobne. Jak dla mnie jednymi kandydatami mogącymi godnie zastąpić Portugalczyka są na chwilę obecną Capello oraz Hiddink.
Zwolennikiem Beniteza nie jestem, ale w ostatnich latach zdobył więcej niż jedno trofeum :P

- z Valencią 2x mistrzostwo Hiszpanii, a w 2004 Puchar UEFA,
- z Liverpoolem Puchar Anglii, Ligę Mistrzów, no i tak jakby na deser Tarczę Dobroczynności :P

Warto jeszcze dodać, że z Liverpoolem był w sumie dwukrotnie w finale Ligi Mistrzów (2005,2007) i raz w finale KMŚ.

Co jednak nie zmienia mojego zdania, że nie chcę go w Interze :P
Obrazek
ratix

Post autor: ratix »

Ja także nie jestem za Benitezem... Już wolę opcję radykalną typu Mihajlovic niż Hiszpana. Ale jeżeli odejdzie Mourinho to będzie czas na szukanie...
Helton

Post autor: Helton »

ale z drugiej strony tym razem mourinho nic sie nie wypowiadal a znowu jest w centrum uwagi. Drugiego takiego jak mourinho chyba nie znajdziemy W sumie nawet lepiej dla niego samego gdyby odszedl odchodzic teraz w blasku chwaly niz odchodzic jako przegrany przyklad Chelsea. Chociaz go z realu i tak  wywala przyklad Cappelo wygral lige i out bo graja malo widowiskowo Jak narazie to tylko jako ew zastepce widze hiddinka przyklad chelsea  ale on do nas nie pojdzie wiec Cappelo jest dla nas jak najbardziej idealny zna specyfike serie a jest no i jest doswiadczony i niezwykle utytulowany a benitez to taki nieobliczalny typek w lidze z liverp. szlo mu srednio ale w lm  w pojedynczych meczach zadziwial ja pamietam jak pokonal w 1/8 w ktoryms z sezonow barce to byla perfekcja taktyczna pokonac barce na camp nou!!!.No i ma patent na mourinho. TYlko gdyby do nas poszedl nasprowadzal by jakiegos zlomu i mielibysmy w kadrze 40 pilkarzy a co mecz inne ustawienie i inny sklad. No chyba ze gerrarda i torresa sprowadzi albo wymieni za niesfornego mario i muntariego
ARKADIO22

Post autor: ARKADIO22 »

Benitez NIGDY W ŻYCIU!!!! On nie pasuje do Interu. Capello może wtedy gdy zawali Anglikom Mistrzostwa Świata. A tak wogóle to cos mi się zdaje że bez względu na wszystko Mourinho zostanie z nami na jeszcze jeden sezon by po ewentualnym zdobyciu CL obronić trofeum jako pierwszy klub i trener w historii tych rozgrywek...
NON CONTA LA DISTANZA , CONTA SOLO LA FADE!!

INTERNAZIONALE 1908 MILAN
piotrek7

ARKADIO22 pisze: Benitez NIGDY W ŻYCIU!!!! On nie pasuje do Interu. Capello może wtedy gdy zawali Anglikom Mistrzostwa Świata. A tak wogóle to cos mi się zdaje że bez względu na wszystko Mourinho zostanie z nami na jeszcze jeden sezon by po ewentualnym zdobyciu CL obronić trofeum jako pierwszy klub i trener w historii tych rozgrywek...
Dlaczego nie pasuje? Owszem sezon miał nieudany, ale spójrz na obecny skład FCL+ kontuzje kluczowych graczy, po prostu nic więcej nie dało się wycisnąć(jestem przekonany, że zajęliby 4 miejsce gdyby odpuścili sobie Ligę Europejskich Rezerw). Jasne Mourinho osiągnął sukces i teraz trudno wskazać kogoś mu równego, ale nie róbmy tragedii.
Capello jakoś nie mogę mu darować trenowania Juventusu w okresie pamiętnych szwindli i jego wielkiej radości. A jeśli jak sam mówisz zawali Angolom mundial to będzie kolejny powód żeby go nie zatrudniać.
PS Tak samo można powiedzieć, że pod koniec Ancelotti nie radził sobie w Milanie, ale gdy poszedł do Londynu gdzie kadra jest bardziej niż kompletna pokazał, że zna się na trenerce.
Odnośnie jeszcze wyników, przecież gdyby hipotetycznie Sneijder czy Lucio odnieśli kontuzje i przegralibyśmy sezon to chyba nikt o zdrowych zmysłach nie powiedziałby, że to wina Mourinho. Bo dobrego trenera niekoniecznie poznaje się po zwycięstwach (bo te w jakiejś mierze zależą od różnych przypadków), ale po myśli szkoleniowej i metodach pracy, które wyciskają z drużyny maksymalnie dużo.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 17:37 przez piotrek7, łącznie zmieniany 1 raz.
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

A ja mysle że na tym zdjęciu Jose wyrażnie pokazuje ze chce zdobyc 6 trofeów co oznacza pozostanie z nami na kolejny sezon. Obym sie nie mylił.
Obrazek
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
yankes

Post autor: yankes »

Raczej chodzi o to, że to jego 6. mistrzostwo kraju, jakie zdobył:

( z Porto 2003 i 2004, z Chelsea 2005 i 2006, z Interem 2009 i 2010 )

Jak dziś zwolnią Pellegriniego, to na 80% Jose odejdzie..
piotrek7

yankes pisze:
Jak dziś zwolnią Pellegriniego, to na 100% Jose odejdzie..(do Realu oczywiście)
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

yankes pisze: Raczej chodzi o to, że to jego 6. mistrzostwo kraju, jakie zdobył:

( z Porto 2003 i 2004, z Chelsea 2005 i 2006, z Interem 2009 i 2010 )

A może i masz racje :/
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Nie lubię bawić się w proroka, ale przeczuwam, ze Jose nas opuści. Całe te zamieszane w okół jego osoby jest zbyt wielkie. Moje pytanie brzmi następująco - Mourinho czy nie jest za wcześnie?! Czy nawet po zdobyciu tak upragnionego przez nas pucharu, to będzie ten moment?

Moim zdaniem jest to człowiek niesamowity, patrzcie co zrobił z Interem. Nie znaleźliśmy się przez przypadek w tym finale. Mądre ruchy transferowa ( piękna Barca wydymana przez Inter), oraz wybitny taktyk jakim jest niewątpliwie Jose, dały tego efekty. Z tych nieudaczników europejskich staliśmy się liczącą  kapelą na miarę mistrza Włoch.... w końcu.

Mam nadzieję, że Portugalczyk wie co jest dla niego dobre i zrobi to co będzie słuszne, a moim zdaniem na przeprowadzę do Madrytu jest jeszcze za wcześnie.

FC Internazionale!
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
o0Mietek0o

Post autor: o0Mietek0o »

piotrek7 pisze: Bo dobrego trenera niekoniecznie poznaje się po zwycięstwach (bo te w jakiejś mierze zależą od różnych przypadków), ale po myśli szkoleniowej i metodach pracy, które wyciskają z drużyny maksymalnie dużo.
W pełni zgadzam się z autorem posta.Dlatego w razie odejścia Jose (co i tak się nie stanie w tym sezonie) powinniśmy przy poszukiwaniu nowego szkoleniowca bazować na jego dotychczasowej pracy w danym zespole a ściślej mówiąc postępie jakim dokonała drużyna pod jego wodzą.Moimi kandydatami byliby (jak już kiedyś mówiłem) F.Magath lub Laurent Blanc.Spójrzmy na przykłady takich zespołów jak Bordeoux czy Wolfsburg,z drużyn co najwyżej średnich potrafili wykrzesać maximum ich możliwości i przygotować je tak aby mogły jak równy z równym rywalizować z najlepszymi zespołami na starym kontynencie.Kto z was podziwiał jeszcze bodajże 2-3 lata temu takich piłkarzy jak Dżeko,Chamakh,Misimovic,Shaffer czy Ciani lub Planus ? Nikt i właśnie po tym poznaje się dobrego szkoleniowca,czy dzięki swojej myśli szkoleniowej i warsztatowi (najogólniej mówiąc bo składa się na to jeszcze kilka mniejszych czynników) potrafi osiągać sukcesy.Przed przyjściem Jose również mieliśmy dobrych zawodników ale nie było kogoś kto by ich odpowiednio poukładał,nauczył grać na najwyższym poziomie,dopiero Mourinho to zrobił.Także myślę że jeśli chcielibyśmy zostać klasowym zespołem przez kolejne lata powinniśmy zatrudnić kogoś kto umożliwi nam dalszy rozwój bo to wg mnie jedyny sposób abyśmy nie doczekali czasów trwogi przed każdym trudnym sprawdzianem w LM lub Serie A.Dziękuję wszystkim za uwagę.

FoRzA :inter:
ODPOWIEDZ