Zlatan Ibrahimovic

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
ODPOWIEDZ
Chuchu
Kontakt:

Odp: Zlatan Ibrahimovic

Post autor: Chuchu »

ja w tym sezonie nie krytykowałem Ibry tak bardzo jak inni. nie gra tak źle jak niektorzy mówią, ale w porównaniu do tego czego sie od niego oczekuje to jest mało. denerwuje jednak to, że w trudnych sytuacjach zachowuje sie znakomicie i zdobywa piekną bramkę a gdy kolega wyłoży mu piłkę jak na tacy to marnuje ją. najlepszym przykładem jest mecz z Bologną, gdzie w sytuacji gdzie wydawałoby się, nie ma prawa zdobyć bramki, strzelił fantastycznie piętą, jednak potem zmaścił 3 stuprocentowe sytuacje :roll:
miniu86

Post autor: miniu86 »

Ostatnio w gazecie czytałem, dlaczego Mourinho wystawia Zlatana co mecz i pozwala mu grać do końca. Jose wyznał, że robi tak gdyż chce uczynić ze Szweda prawdziwego lidera i przywódce zespołu. Ibrahimovic ma bardzo wyrazisty charakter, jednak zastanawiam się czy np nadawałby się na kapitana po Zanettim. Myślę, że można by było to zaryzykować. Co do formy Zlatana to bardzo boleje nad tym, ze Ibra nie wykorzystuje tylu zdawało by się, prostych sytuacji na bramkę. Musi nad tym popracować i ustabilizować formę, bo niestety zdarza mu się być zupełnie niewidocznym przez 90 minut. Teraz liczę, że podtrzyma formę i zagra wspaniały mecz z Juventusem, i poprowadzi nas do zwycięstwa. Zwycięstwo w tym meczu to zarówno egzamin, dla Mourinho jak i właśnie Zlatana.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Chuchu
Kontakt:

miniu86 pisze: Ostatnio w gazecie czytałem, dlaczego Mourinho wystawia Zlatana co mecz i pozwala mu grać do końca. Jose wyznał, że robi tak gdyż chce uczynić ze Szweda prawdziwego lidera i przywódce zespołu. Ibrahimovic ma bardzo wyrazisty charakter, jednak zastanawiam się czy np nadawałby się na kapitana po Zanettim. Myślę, że można by było to zaryzykować.
opaske po Zanettim bez dwóch zdań powinien dostać Cambiasso :P Zlatan ma charakter ale często jest wybuchowy a jak mu nie idzie to sie obraża na wszystkich dookoła ;)
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Zlatan bardzo ladnie zagral przeciwko Palermo. Pokazal, ze mozna na niego liczyc ;D
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Vesper
Kontakt:

Post autor: Vesper »

Szkoda ,że przeciwko Juve se nie pogra :P
JUVE UKOCHANE JUVE CAŁY ŚWIAT CZEKA NA ZWYCIĘSTWO TWE!!
ksiazewi

Post autor: ksiazewi »

Idę o zakład, że dzisiaj sobie pogra. Mam takie przeczucie;-)

A tak na marginesie gra ktoś w PES-a?? W 2008 można nim było pośmigać a w 2009 bardzo mu odjęli. Już się tak nie śmiga nim jak w poprzedniej wersji. Dziwnie robią te PES-y. Za to KAKA jest nie do zatrzymania w 2009. Ciekawe na jakiej podstawie oni to robią...
"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Zlatan jest główną siłą ofensywną Interu. Można na niego narzekać że marnuje sytuację, ze gra czasami w nąszalancki sposòb. Nie zmienia to faktu że bez niego zespół traci wiele na wartości. Wystarczy spojrzeć na końcówkę ostatniego sezonu. Bez kontuzjowanego Ibry gubilismy punkty i kto wie jak potoczyły by sie losy mistrzostwa gdyby
Zlatan nie wyzdrowiał na mecz z Parmą. Mam takie przeczucie, że w dzisiejszym meczu zobaczmy przebłysk geniuszu:)
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Zlatan to świetny piłkarz. Nie powinno się go krytykować za jakiś mecz, który mu nie wyszedł, bo jak każdemu, także i jemu przytrafić się może gorszy dzień. A wszyscy wiemy, ile wnosi do zespołu, ile wspaniałych i ważnych goli zdobył, do tego asystuje, nie jest samolubem. Przy jego wzroście jest wyjątkowo szybki, zwinny, a technikę ma wręcz bajeczną, wykorzystując ją często w pojedynkach jeden na jednego, gdzie przeciwnik jest praktycznie bez szans. Moim zdaniem napastnik kompletny. 

:flaga33:  :love:
Forza Inter:)
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Tomek8990 pisze: Zlatan to świetny piłkarz. Nie powinno się go krytykować za jakiś mecz, który mu nie wyszedł, bo jak każdemu, także i jemu przytrafić się może gorszy dzień. A wszyscy wiemy, ile wnosi do zespołu, ile wspaniałych i ważnych goli zdobył, do tego asystuje, nie jest samolubem. Przy jego wzroście jest wyjątkowo szybki, zwinny, a technikę ma wręcz bajeczną, wykorzystując ją często w pojedynkach jeden na jednego, gdzie przeciwnik jest praktycznie bez szans. Moim zdaniem napastnik kompletny.
Napastnik kompletny? Napastnik kompletny nie ma poniżej 10% wykorzystanych sytuacji sam na sam z bramkarzem. Już bardziej ten opis pasuje do pomocnika kompletnego.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

To, że teraz nie strzela tylu bramek jak np w tamtym sezonie to już świadczy o tym że nie jest kompletny? Predyspozycje ma ogromne, strzał, gra głową, drybling, szybkość, technika, hm... Nie posiada tego? Jest silny, potrafi grać obiema nogami, i zawsze znajduje się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu. Był i zawsze będzie jednym z najlepszych napastników w Europie. Nie zaprzeczysz... Skuteczność jest oczywiście do poprawienia, okej, ale zdania swojego zmieniać nie zamierzam. Szacun i pozdro dla Ciebie, tylko wymieniamy poglądy.

:love:
Forza Inter:)
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Bardzo podobało mi się to co napisał Dodo.
Ibra to fenomenalny zawodnik ale krytyka jest potrzebna. Czasami się tak zastanowię ile on już mógł mieć strzelonych bramek w tym sezonie gdyby wykorzystał te zmarnowane okazje :-D. Zlatan kapitanem? Wcale się nie obrażę jeśli zastąpi Argentyńczyka oraz zostanie taką legendą jak Javier. Wielokrotnie powtarzał że Inter jest jego ulubionym klubem. Teraz grając tu ma szansę pokazać na ile te słowa są prawdziwe. Jak na razie wywiązuje się świetnie ;)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kamil_on.

Post autor: Kamil_on. »

master_snake pisze: Wielokrotnie powtarzał że Inter jest jego ulubionym klubem. Teraz grając tu ma szansę pokazać na ile te słowa są prawdziwe. Jak na razie wywiązuje się świetnie ;)
W identycznej tonacji Zlatan wypowiadał się, kiedy przychodził do Juventusu... Mimo, że facet ma naprawdę specyficzny, zadziorny charakter, to jego umiejętności i wpływ na grę Interu są ogromne. Jestem przekonany, że bez Zlatana wasza gra nie byłaby aż tak owocna, co można było zauważyć w ostatnim spotkaniu Champions League przeciwko Werderowi. Niemcy zaciekle atakowali, a Inter ograniczał się do kontrataków i bezbarwnego ataku pozycyjnego. Wystarczyło, że na boisku pojawił się Szwed, a cały zespół Niebiesko-czarnych zmienił oblicze. Tak czy inaczej, Inter zajmuje obecnie adekwatne miejsce do swojego potencjału i zdecydowanie podpisuje się pod słowami osób, które twierdzą, że w tym sezonie tylko Nerazzurri mogą przegrać tytuł. Choć nadal wierzę, że Juve napsuje trochę krwi waszemu  prezesowi 
Dodo

Post autor: Dodo »

Mam pytanie dla tutejszych statystykow :) Posiada ktos dane na temat ilosc asyst Ibrahimovicia w poszegolnych sezonach w Interze?

Btw Ibra zbliza sie sie do jubileuszu 50 bramek dla Interu. Bez tych nieoficjalnych z Bahrajnem, Partizanem i Manchesterem naliczylem juz 48 trafien.
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Chuchu
Kontakt:

Dodo pisze: Mam pytanie dla tutejszych statystykow :) Posiada ktos dane na temat ilosc asyst Ibrahimovicia w poszegolnych sezonach w Interze?

Btw Ibra zbliza sie sie do jubileuszu 50 bramek dla Interu. Bez tych nieoficjalnych z Bahrajnem, Partizanem i Manchesterem naliczylem juz 48 trafien.
Ibra ma aspiracje do tego żeby być legendą, jednak na to musi jeszcze dłuuugo pracować :)

Cieszę się, że wkońcu sobie przypomniał jak się gra w piłkę w tym sezonie :) bo po złym początku (no może poza SuperPucharem Włoch) obawiałem się o jego formę.

PS. Dodo czekamy na kompilację o Ibrze :P co roku była więc mam nadzieję, że i tym razem się nie zawiodę i w wakacje bedziemy mogli podziwiać twoją kolejną pracę o Zlatanie :P
kusik

Post autor: kusik »

siemnko kibice interu INTER BYL INTER JEST INTER BĘDZIE ZAWSZE NAJLEPSZY.
chivu4

Post autor: chivu4 »

Dwie brameczki z Chievo super .. Oby Ibra osiągnął 100% formy w fazie pucharowej Ligii Mistrzów a myślę że zagramy z Barceloną .. Dla Ibry jest potrzebny zawodnik koło siebie.
Obrazek
Jaszczu91

cytuj kusik    siemnko kibice interu INTER BYL INTER JEST INTER BĘDZIE ZAWSZE NAJLEPSZY.

Sienanko. To wiemy, ale jaki to ma związek z Ibrą, bo cos nie rozumie.
Zlatan w ostatnio meczu zachwycił. Bramki piękne. Szkoda ze nie moze takiej dyspozycji prezentować co mecz. Ale còz Ibra ma to do siebie, ze potrafi zachwycić ale tez i wkurzyć. Oby ten pierwszy wariant przytrafial mu sie częściej. :)
FORZA INTER!
13adi13

Post autor: 13adi13 »

Ibra to super gracz, bylem jego fanem od czasow kiedy gral w ajaxie, uwazalem ze bedzie super talentem i sie nie mylilem, inter by tak dobrze bez niego sie na sprawowal
FORZA INTER!!!
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

13adi13 pisze: Ibra to super gracz, bylem jego fanem od czasow kiedy gral w ajaxie,
A więc jesteś długoletnim jego fanem. A Twoje liczby w nicku trochę mnie mylą.
13adi13 pisze: uwazalem ze bedzie super talentem i sie nie mylilem,
Oby więcej takich łowców talentów. W wieku 6-9 przewidzieć że jego kariera tak się potoczy to chylę czoła.
13adi13 pisze: inter by tak dobrze bez niego sie na sprawowal
Jasnowidz?
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kropasz
Kontakt:

Skąd wiesz, że 13 to jego wiek? Może ulubiona liczba, rocznik (:P), no w ostateczności iloraz inteligencji. Swoją drogą gratuluje ci nosa, może zostaniesz scoutem?
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Patryk05
Kontakt:

Post autor: Patryk05 »

Napastnik kompletny, tylko pozazdrościć :P
Patryk ;)
Ryszard

Post autor: Ryszard »

Ciekaw jestem co Ibra potrafi jeszcze zrobić swoją piętą? 
Kropasz
Kontakt:

Obiera ziemniaki, czesze rasowego pudla, myje zęby, rozdaje autografy z odciskiem pięty, potrafi piętą dotknąć nosa. Głupie pytanie, głupia odpowiedź.
गांजा
Koniec świata
Chuchu
Kontakt:

W pierwszym sezonie w Serie A strzelił 15 goli, w drugim 17, a teraz mamy dopiero połowę sezonu a Ibra ma już 12 goli :) zapowiada się ciekawie :)
miniu86

Post autor: miniu86 »

Fakt, Ibra strzela dużo jednak ja sie zbytnio nie nastawiam na koronę króla strzelców dla Szweda. Wystarczy jak pyknie z 20 bramek w lidze. lepiej żeby zaczął częściej trafiać w LM. Najlepiej jeśli zacznie już z MU.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Za taką kasę co bierze za sezon gry w Interze powinien strzelać zdecydowanie więcej, tym bardziej że umiejętności mu nie brakuje. Taki piłkarz jak on w takiej drużynie jak Inter powinien ładować bramkę za bramką ... Ale i tak dobrze że przynajmniej coś strzela ... :P
Meti

Post autor: Meti »

miniu86 pisze: lepiej żeby zaczął częściej trafiać w LM. Najlepiej jeśli zacznie już z MU.
Lepiej żeby w ogóle zaczął częściej trafiać, bo gdyby wykorzystał chociaż połowę tych setek, które miał w tym sezonie już byłby w okolicach 20 bramek. A jeżeli by zaczął z MU to bym się nie obraził :brawo:
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
Strażnik obcasów

Post autor: Strażnik obcasów »

Forza_eDi pisze: Za taką kasę co bierze za sezon gry w Interze powinien strzelać zdecydowanie więcej, tym bardziej że umiejętności mu nie brakuje. Taki piłkarz jak on w takiej drużynie jak Inter powinien ładować bramkę za bramką ... Ale i tak dobrze że przynajmniej coś strzela ... :P
On gra dobrze. Tylko to jest piłkarz, który strzeli efektowną bramke, wykona rzut karny, cofnie sie troche, pomoze rozegrac, zaasystuje lub bedzie miał podanie kluczowe. Pełnie umiejetnosci Ibra by miał gdybyśmy mieli drugiego klasowego napastnika. Takiego co za zadanie ma tylko strzelac gole, nie wazne jak, ma byc z przodu, ustawiac sie porzadnie i strzelac gole. Przy takim schemacie nawet by dało rade sie obejśc bez ofensywnego pomocnika.
Jaszczu91

Moratti dając Zlatanowi taka podwyżkę spowodował że oczekiwania kibiców wobec niego zdecydowanie wzrosły. Ja chciałbym zaznaczyć że jest to ten sam piłkarz który w zeszłym sezonie zdobył 17 bramek w serie a i byl po ostanim meczu przyrównywany do Boga. Teraz w połowie sezonu ma chyba 12 trafień i jest krytykowany. Zgodzę sie ze powinien miec tych goli wiecej ale w porównaniu do innych napastników jego zdobyć bramkową i tak wygląda świetnie.
FORZA INTER!
ODPOWIEDZ