Adriano

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
ODPOWIEDZ
Jeremy

Odp: Adriano , zawodzi ?

Post autor: Jeremy »

SanSiro pisze: oj dupa tam nie przejdzie do milanu  :milanlol:  zostanie w interze przedluzy kontrakt i bedzie szalal na boisku z zlatanem i quaresma :P :P
Chyba nasz zarząd musiałby być nienormalny aby przedłużać z nim kontrakt...
Aha i ciekawe dlaczego jesteś takim optymistą jeśli chodzi o to, że "bedzie szalal na boisku z zlatanem i quaresma".

Dla mnie sprawa jest jasna - nie ma sensu się z nim dłużej cackać.Oczywiście nie pozbywałbym się go jeszcze tej zimy ale jeśli sprawy będą się tak dalej toczyć to w letnim mercato powinniśmy się pozbyć go raz na zawsze, wypożyczenie nawet nie powinno wchodzić w grę.
Muszę przyznać, że nie byłem za powrotem Adriano do nas podczas tego lata, później jednak postanowiłem, że mu zaufam i pomyślałem żeby dać mu jeszcze ostatnią szansę...Chyba już nigdy nie będę taki głupi :lol2:
Jemu nie można wierzyć - trzeba się go pozbyć jak najszybciej.

I pomyśleć, że co niektórzy chcieli w lipcu czy w sierpniu aby Inter przedłużył z nim kontrakt...
Ostatnio zmieniony 24 gru 2008, 13:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
SanSiro

Post autor: SanSiro »

Ok to jest Twoje zdanie  ale Moratti i tak sie go nie pozbedzie :P
Sean12

Post autor: Sean12 »

pozbedzie, pozbedzie... Adriano nie pełni w Interze zadnej znaczącej roli w tym sezonie . Egzekutorem bramkarzy jest Ibra a Adriano grzeje tylko ławe. Mysle ze jego czas w interze dobiegł konca, moze nie odejdzie tej zimy ale latem ? bardzo prawdopodobne.  Adriano strasznie kaleczy w tym sezonie  a w nastepnym pofejzewam do swojej bajecznej formy z przed kilku lat nie wroci... strata czasu      Adriano <---- AUT     
      W miejsce Adriano i za pieniadze otrzymane mozna pozyskac wielu bardziej pożytecznych zawodników
tomek291290

Post autor: tomek291290 »

W prasie pojawiło się ostatnio kilka ciekawych artykułów o tym, że Adriano nie zamierza się nigdzie przenosić mimo tego że Mourinho zasugerował jasno że może szukać sobie miejsca do grania i jest nie potrzebny. Prywatna wojna...każdy chce udowodnić że nie popuści. Pewnie skończy się na przesiedzeniu Adriano przez resztę sezonu na ławce.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

tomek291290 pisze: W prasie pojawiło się ostatnio kilka ciekawych artykułów o tym, że Adriano nie zamierza się nigdzie przenosić mimo tego że Mourinho zasugerował jasno że może szukać sobie miejsca do grania i jest nie potrzebny. Prywatna wojna...każdy chce udowodnić że nie popuści. Pewnie skończy się na przesiedzeniu Adriano przez resztę sezonu na ławce.
Co Ty nie powiesz ? Byś dokładniej prześledził temat to byś wiedział, że to kompletna bzdura wynikająca z przekręcania wypowiedzi Jose Mourinho.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Kiedy Mourinho dał Adriano do zrozumienia, że może sobie szukać nowego klubu??
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

. Adriano? Wyjeżdża do Brazylii, bo jest kontuzjowany. Nie będzie mógł zagrać ze Sieną, więc lepiej żeby leczył się w temperaturze 30 stopni w Brazylii, niż 0 w Mediolanie. Poza tym, po tym co o nim napisano w ciągu ostatniego tygodnia, z psychologicznego punktu widzenia jest lepiej, żeby wyjechał. Jako trener Interu, 2 stycznia będę czekał na niego na treningu.
tą wypowiedzą ? Bo właśnie ta została przekręcona i z tego wyszło coś w stylu 'lepiej będzie dla niego zeby wyjechal'
"W tej chwili Adriano o niczym nie decyduje. Ma wrócić do Mediolanu 2 stycznia. Być może nie jest we Włoszech zbyt szczęśliwy i nie odpowiada mu tutejsza atmosfera, ale wciąż jest jednym z lepszych napastników i nie mogę otworzyć mu drzwi dopóki nie znajd kogoś na jego miejsce."
taaa, faktycznie mu to zasugerował ;)
Obrazek
Raffal

Post autor: Raffal »

osobiście uważam że Adriano zawodzi nas bardziej poza boikiem niż na nim. Nie licząc paru meczów prezentuje sie dobrze , lepiej od Crespo ,Mario , Obiny , Quaresm , Manciniego czy nawet Zlatana na początku sezonu wiec narazie chce zeby wrocil i grał u boku Ibry i żeby dostał szanse na  zagranie kilku meczów pod rząd i zobaczenie co z tego wynika. We wsystkie opowiesci prasy nie wierze. Nie powinniśmy go sprzedać do momentu  kiedy nie znajdziemy lepszego
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Ja sadze ze jego czas w Interze juz sie skonczyl. Najwyzszy czas, aby powiedziec mu dowidzenia.
Dla mnie to cos w stylu agonii..
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
Seba

Post autor: Seba »

Przed sezonem bardzo w niego wierzyłem. Po kilku spotkaniach zacząłem nawet uważać, że powoli wraca wielki Adriano, ale jak zwykle wszystko szybko sie skonczylo. Ten człowiek po prostu nie potrafi już solidnie pracować i podchodzić profesjonalnie do sprawy przez kilka tygodni. Jeśli wzniesie sie na wyżyny, to uda mu sie solidnie przepracować 2 tygodnie, ale później musi odrobić stracony czas, tak jakby trening i gra na najwyszym poziomie były jakąś karą dla niego. Dla mnie ten piłkarz już sie skonczyl. Pozbyć sie go jak najszybciej i sprowadzić kogoś wartościowego. Niech idzie do Milanu. Nie dość, że kibice go zniszczą, to w parze z Gałcio zrobią "Party in the old man house" :-D
Ostatnio zmieniony 25 gru 2008, 23:36 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Ogolnie to można powiedzieć że Adriano zawodzi. Nie gra na miarę swoich możliwości i nie strzela seryjnie bramek. Jednak trzeba zaznaczyć ze brazylijczyk bardzo malo czasu spędził na boisku. Jesli juz na nim byl to prezentował sie raczej dobrze. Razem ze Zlatanem sie uzupełniają i tworzą groźny atak np z Juventusem. Jestem za tym aby Adriano otrzymał szansę zagrania w kilku meczach z rzędu. Zobaczymy co pokaże i wtedy bedzie można go rozliczać.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Seba

Post autor: Seba »

Może i Adriano zagrał kilka dobrych spotkań, ale tak jak juz pisałem wcześniej nie potrafi utrzymać tej formy przez dłuższy czas. W dodatku co to za napastnik, który strzela bramke raz na 10 spotkań i nie stwarza praktycznie żadnego zagrożenia pod bramką rywala. Nie wspominam juz o jego strzałach, które albo mijają bramke o kilka metrów, albo ledwo dolatują do bramkarza (poza kilkoma wyjątkami).
Obrazek
Platini

Post autor: Platini »

Nerazzurro pisze: Ja sadze ze jego czas w Interze juz sie skonczyl. Najwyzszy czas, aby powiedziec mu dowidzenia.
Dla mnie to cos w stylu agonii..
hmm, ja bym tak tego nie nazwał ;)
Choć rzeczywiście jego gra za bardzo podobać się nie może. Jednak cały czas liczę, że bedziemy oglądać jego popisy jak jeszcze kilka lat temu, ogromna determinację, łatwośc dryblingu, dużą siłe jak i wiele bramek zdobywanych przez niego.
Może tez liczę na to gdyż gra tego zawodnika zawsze mi się podobała. Czy już go skreślać z Interu ?
Wg mnie jeszcze nie.
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
groch

[zabawa] Gdzie jest Adriano?

Post autor: groch »

Jestem ciekaw waszych propozycji pomyslow... Moim zdaniem  postanowil spedzic sylwestra w kazdym kraju na swiecie i leczy kaca ;)
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
chivu4

Post autor: chivu4 »

Na sylwestrze pewnie sie dobrze upił i wiadomo co później pewnie teraz leczy kaca w domku przy zimnej Coca-Coli :P
Obrazek
Drzewo91

Post autor: Drzewo91 »

A to nie jego matka jest powaznie chora? Moze dlatego musial zostac
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Najsmutniejsze w sprawie Adriano jest swoiste rozdarcie kibicow i zarzadu, podzielenie na dwa obozy. Wielu jest takich, ktorzy obserwujac kolejne i kolejne wpadni daaawno temu dobrze grajacego pilkarza gotuja sie w sobie, oni wlasnie skreslili go i nie chca sie juz za niego wstydzic.

Drugim jakby obozem sa kibice,ktorzy niezlomnie wierza w "odbudowanie sie Adriano". Nic takiego nie mialo miejsca w przeciagu paru ostatnich lat. Nadzieja w nim pokladana co i raz sprawia zawod jej wyznawcom.
Co gorsza,do tego stronnictwa na rzecz ochrony nieodpowiedzialnych i upadlych pilkarzy zdaje sie nalezec jesli nie caly zarzad, to juz bez cienia watpliwosci sam Moratti. Do niego naleza decyzje co robic z niepokornymi graczami, a jak notorycznie mozemy sie przekonywac, dobry wujek Massimo ma tak wielkie serce,jak konto w banku.

Problem wydaje sie byc nierozwiazywalny w sposob prosty, jesli Adriano ma odejsc z Interu, to musi swoim zachowaniem wstrzasnac Morattim i to porzadnie. Tymczasem im bardziej obnizaja sie jego notowania, tym czesciej sam pilkarz powtarza ze kocha Inter. Kolo sie zamyka, bo Prezes sie rozczula i wszyscy jestesmy w punkcie wyjscia.

Ja osobiscie jestem za sprzedaniem go gdziekolwiek,dla dobra Klubu i samego Adriego, nie ukrywam ze go lubie ale mam dosc tych historii i obledu,jaki kilka juz lat trawi Inter.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
rolo

Post autor: rolo »

Cóż myślę że jest to po prostu zwykły alkoholik ... nie wierzę już żeby udało mu się z tego alkoholizmu wydostać ... gdyby miał to zrobić to by nie było z nim takich przygód jak w tym sezonie ... Jak dla mnie jest to piłkarz całkowicie spalony ... i jeżeli ktoś go zechce - wziąć na siebie odpowiedzialność żeby go wychowywać i tolerować jego wybryki to proszę bardzo niech odchodzi jak najszybciej bo jego obecność może być nie zdrowa dla całej drużyny .
„Po podaniu ręki milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce.” -Peppino Prisco
Globus

Post autor: Globus »

rolo pisze: Cóż myślę że jest to po prostu zwykły alkoholik ... nie wierzę już żeby udało mu się z tego alkoholizmu wydostać ...
:roll:
Bardziej pasuje słowo imprezowicz  :!: Chociaż ja mimo wszystko uważam że Moratti wie co robi... Media wykorzystują teraz wszystko żeby go zniszczyć szukając sensacji i ciężko czasami powiedzieć czy on faktycznie się uchlał czy zwyczajnie spotkał się z kolegom i wypił piwko  :!:
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Jeśli ktoś wierzy, że Adriano wróci do takiej formy, jaką prezentował w swoim najlepszym czasie, niech zobaczy, kiedy ten temat został założony. Prawda jest taka, że spośród naszych napastników więcej do zaoferowania ma jedynie od Crespo. Moratti trzyma go, bo wciąż ma przed sobą tego Adriano sprzed paru lat, ale kiedyś trzeba powiedzieć dość. Już i tak o wiele za późno. No bo, cholera, gdyby Ibrahimovic doznał teraz trzyletniej kontuzji, to po powrocie różnica w jego grze byłaby mniejsza niż różnica w grze Adriano po tych paru, w wiadomy sposób spędzonych latach. Nie mówię, że jest skończony - nie śledziłem Sao Paulo za bardzo, ale podobno w miarę przyzwoicie sobie w tej Brazylii radził. Więc niech wraca do ojczyzny i tam zostanie, pogra w tym swoim Flamengo. To dla niego chyba jedyna szansa, żeby jeszcze cieszył się piłką. W Interze, he's finished.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Moim zdaniem Adriano nie ma prawa wrocic do formy z sprzed 4 lat (a był twedy ZDECYDOWANIE najlepszym napastnikiem na swiecie) natomiast moze grać przyzwoicie jak chociażby w meczu z juve. I w tej przyzwoitej formie jest lepszy od Cruza, Crespo, Obinny. (Balotelli to osobna bajka)
groch

Post autor: groch »

Adriano juz nie wroci do takiej formy jak pale lat temu... Pamietam mecze z Udinesse gdy przebiegl 3/4 boiska sam... lub mecz z Milanem gdy uderzyl z wolnego a pilke bodajrze dobil martins to byl wielki Adriano.. teraz bardziej chodzi po boisku zamiast biegac
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Nen

Post autor: Nen »

forzaragazzi pisze: Moim zdaniem Adriano nie ma prawa wrocic do formy z sprzed 4 lat (a był twedy ZDECYDOWANIE najlepszym napastnikiem na swiecie) natomiast moze grać przyzwoicie jak chociażby w meczu z juve. I w tej przyzwoitej formie jest lepszy od Cruza, Crespo, Obinny. (Balotelli to osobna bajka)
Lepszy od Cruza ? Lepszy od Cruza to on był 4 lata temu przez ostatnie lata Cruz był naszym najlepszym napastnikiem a jak przyszedł Ibra zająl drugie miejsce. Gdyby nie Cruz to nie mielibyśmy teraz Mistrza Włoch, gdyby nie Adriano nie mielibyśmy teraz problemów.

Ktoś powie że gra się za forme nie za zasługi a czy Cruz stracił swój instynkt strzelania ważnych goli? Grał połowę mnie czasu w tym sezonie niż Adriano strzelił tyle samo bramek jedna (z Famagusta) w ostatecznym rozrachunku dała nam awans z grupy LM. Adriano jest lepszy jedynie od Crespo tak jak mówił Piekarz.
God protect me
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Adriano ma już przyklejoną łatkę imprezowacza i koniec. Będzie bardzo ciężko się jej pozbyć. Media będą teraz nagłaśniały każdy, nawet najmniej znaczący incydent. Niedługo zaczeniemy czytać w gazetach, że Adriano chodzi po domu w gaciach albo nago bo jest pijany.

Poczekamy i zobaczymo co się stanie. Ja, za względu na sympatię, dałbym mu jeszcze jedną szansę. Jeżeli do końca sezonu się nie zmieni to musi odejść, nie ma rady. Tylko szkoda będzie później oglądać mecz Interu z nowym klubem Adriano, i pogrążanie nas przez niego. Co nie jest w cale takie niemożliwe.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
rolo

Post autor: rolo »

ardiano88 pisze: Poczekamy i zobaczymo co się stanie. Ja, za względu na sympatię, dałbym mu jeszcze jedną szansę. Jeżeli do końca sezonu się nie zmieni to musi odejść, nie ma rady.
W takich momentach trzeba pozbyć się sympatii i myśleć racjonalnie. Po co dłużej go trzymać i patrzeć co się stanie , myślę że każdy wie co się stanie - adriano po raz kolejny nie wykorzysta swojej ostatniej szansy.

Też lubię tego zawodnika a raczej lubiłem bo przez jego zachowanie straciłem szacunek do niego.
„Po podaniu ręki milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce.” -Peppino Prisco
Nen

Post autor: Nen »

Pozostaje tylko zacytować Mourinho: "Inter jest ważniejszy od Adriano" Oby MM to w końcu pojął.
God protect me
cytrus5

Post autor: cytrus5 »

Adriano jest brazylijczykiem i lubi sie pokiwać i to jest piękne dla oka lecz jak mu niewychodzi to naprawde żal :( ale on musi zostać ale moim zdaniem on powinien razem z quarestmom wypracowywać świetne akcje i podawać Ibrahimovicowi on jest killerem a Adriano lubi zatańczyć sambe więc to świetny duet ciesze sie z tego powodu że Murinho prubuje zrobić z tej drużyny naprawde coś wspaniałego i do tego czeba przemeblować skład i mniej zawodników z Serie A a więcej z Portugali Brazyli Argentyny Angli czy Hiszpani Ibrahimovic jest już dość stary :( a taki Rooney świetnie by go zastąpił Adriano też jeszcze 2 może 3 sezony i sie wyczerpie i czeba już szykować sobie jakąś młodą gwiazde którą przy odrobinie dopracowania można by zrobić świetnego napastnika lepszego od Adriano załamuje mnie bardzo obrona interu :( mimo tego że zanetti czy cruz to świetni piłkarze czeba szukać młodych utalentowanych piłkarzy a Murinho zrobi z nich świetną drużyne która może wreście wygra Lige Mistrzów bo ostatnio cieńko im idzie ;( no ale licze że sie uda wkońcu Inter górą był jest i będzie
Adriano Imperator

Post autor: Adriano Imperator »

no trudno ale naprawdę pewnie odejdzie jak tak będzie robił ale ja i tak w niego wierze .Kibicuje mu już 5 lat
kiedy bylem jeszcze dzieckiem to się zachwycałem jak grał i zawsze on był moim ulubionym piłkarzem i nadal tak jest ale faktycznie musi się otrząsnać albo musi odejść.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

narzekacie tak na Adriano, narzekacie, a powiedzcie mi, kto wśród obecnych napastników Interu jest lepszym kandydatem do partnerowania Ibrze w ataku?? ja żadnego niestety lepszego nie widzę :roll:
Raffal

Post autor: Raffal »

zgadzam sie w 100%
fajnie jakby chłopak mogł wreszcie pograc bez napinki , bez lamentowania prasy.
na poczatku sezonu jak nikt nie najezdzal na niego to grał dobrze a wg mnie nawet lepiej niz Zlatan (pierwsze 5-8 meczy)
ODPOWIEDZ