Adriano

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
ODPOWIEDZ
Jeremy

Odp: Adriano , zawodzi ?

Post autor: Jeremy »

Ale nie zmienia to faktu, że osiągają dobre rezultaty - wprawdzie minimalnym nakładem sił, ale jednak udaje im się zdobywać komplet oczek w ostatnim czasie prawie w każdym spotkaniu. Warto też odnotować ich passę 9 meczów z rzędu w lidze bez straconego gola. Ostatniego stracili w meczu z Arsenalem, czyli 8 listopada.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
bloow

Post autor: bloow »

w Man-u nie ma tak naprawde kto grac, Scholes-emeryt, Giggs-emeryt, Ferdinard-rencista, Tevez- poklocony z trenerem i calym swiatem, Rooney-nie grozny bezpilek od Ronaldo, a Ronaldo- kontuzje + brak formy.
mysle, ze adriano zagra przynajmniej w jednym z meczy z Man, zdazy do tego czasu zrzucic te swoje 3 kg i bedzie grał przynajemniej na 70% tego co prezentował pare lat temu.
Jeremy

Post autor: Jeremy »

bloow pisze: w Man-u nie ma tak naprawde kto grac, Scholes-emeryt, Giggs-emeryt, Ferdinard-rencista, Tevez- poklocony z trenerem i calym swiatem, Rooney-nie grozny bezpilek od Ronaldo, a Ronaldo- kontuzje + brak formy.
mysle, ze adriano zagra przynajmniej w jednym z meczy z Man, zdazy do tego czasu zrzucic te swoje 3 kg i bedzie grał przynajemniej na 70% tego co prezentował pare lat temu.
Wiesz co ty piszesz człowieku? Sorry, ale jak można pisać takie rzeczy o tak świetnych i wybitnych graczach?
Scholes, Giggs - emeryci? Chciałbym mieć takich emerytów, którzy w takim wieku potrafią tak świetnie grać w piłkę.
Ferdinand rencista - Co mamy przez to rozumieć? W każdym razie jest to znakomity obrońca.
Tevez- poklocony z trenerem i calym swiatem - Jasne, są w konflikcie, niech ci będzie...
Rooney-nie grozny bezpilek od Ronaldo - Tak jasne, a ja jestem kalafiorem, który lubi gryźć beton...
Ronaldo- kontuzje + brak formy - No dużo miał tych kontuzji... Jeden uraz, który wykluczył go z początku obecnego sezonu.Teraz gra nieprzerwanie i kontuzje omijają go szerokim łukiem.
Może nie jest w takiej formie jak w poprzednich dwóch sezonach ale na niego zawsze trzeba uważać.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, 01:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
bloow

Post autor: bloow »

Moze naprawde troche przesadzilem, ale zobacz jak rozspypuje sie gra Manchasteru kiedy, ktorys z podstawowych graczy nie gra dobrze lub jest nieobecny. Scholes ma 34 lata,  a Giggs chyba 35, teraz ustaw ich obu kolo Zanettiego, jest od nich obu wytrzymalszy, szybszy, wystepuje regularnie, przy nim ich warunki fizyczne naprawde topieja, zeby nie bylo ze jest subiektywny mozna by ich tez przyrownac do Del Piero. Ogladalem sporo meczy Manchasteru i wiekszosc bramek, ktore strzelil Rooney byly po podaniach Ronaldo, tacy ludzie jak Wayne sa zawsze grozni, ale bez odpwiedniego rozgrywajcego nie sa w stanie wiele zrobic. Ronaldo to jest zupelnie inna bajka i jego wady wypisuje na forum w temacie o nim.
Manchaster nie jest teraz naprawde taki grozny, gleboko wierze, ze wygramy, i ze spelnia sie moje przepowiadnia...
aaa jeszcze Ferdinand, rencista dla tego, ze podobno zaczyna miec jakies reumatyczne bole plecow...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, 02:11 przez bloow, łącznie zmieniany 1 raz.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Mam nadzieję, że Mourinho i nasi piłkarze nie podejdą do rywalizacji z ManU tak jak Ty bloow. Po za tym zboczyliśmy trochę z tematu.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
miniu86

Post autor: miniu86 »

Temat o Adriano, a tu niezła dyskusja o MU. Ja zgodnie z tematem.

Do Adriano mam słabość, bardzo lubię tego zawodnika mimo iż wiem, że źle robi. Mam do niego taki stosunek nie bez powodu. Otóż kiedy odchodził, jak dla mnie król i ulubieniec ostatnich lat w Interze, Christian Bobo Vieri czymś oczywistym było, dla mnie, że jego następcą będzie Adriano. Brazylijczyk był wtedy w świetnej formie i strzelał wiele bramek, można powiedzieć, że tak jak kiedyś Vieri, wygrywał nam mecze. Teraz Adriano wrócił po lekkiej kontuzji i zawirowaniach z Mou i strzelił bramkę z Genuą. Był to jego czwarty gol w sezonie, Strzelił też jedną bramkę w lidze i dwie w LM. Ja oczywiście chciałbym by wreszcie się odnalazł, schudł i znowu przebojowo grał, strzelając przy tym wiele bramek. Zrozumiałem, że moja sympatia się do niego nie zmieni, przynajmniej dopóki będzie grał w Interze, będzie moim ulubionym grajkiem. To chore.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Interista 4Ever

Post autor: Interista 4Ever »

Moim zdaniem Adriano powinien zagrać jakies 2 mecze sam w ataku, jestem bardzo ciekaw jak on by sobie poradził, bardzo bowiem licze na tego piłkarza, dla mnie jest wielki ponieważ, wziął się w garść, na treningach daje z siebie wszystko, podoba mi się to podejście, myślę że powrót dawnego Adriano jest bardzo prawdopodobny :-), nie oczekujmy od niego za dużo, małymi krokami, a znowu będzie [Wielki El Imperatore] .... powodzenia :):) :brawo:

:szal::love:
Nen

Post autor: Nen »

Interista 4Ever pisze: Moim zdaniem Adriano powinien zagrać jakies 2 mecze sam w ataku (...)
:hold:

Mou chyba zrozumiał, że już więcej z Adriego nie będzie więc teraz nadzieje pokłada w Mario. Wydaje mi się, że gwiazdą Adri już u nas nie będzie ...
God protect me
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Tak. Trzeba przyznac, ze Adri nie zachwycal. Zagral kilka spotkan na przyzwoitym poziomie, nic wiecej.
Jest sam sobie winien, szkoda chlopa ale coz, nie pierwsz i ostatni ktory obral zla sciezke...
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
granat

Post autor: granat »

zwłaszcza że adri ma skromnie mówiąc 5kg nadwagi i w meczu ma siły na jakieś 45 minut nie więcej. W tych meczach co zagrał ostatnio to z każdym kolejnym było gorzej zamiast lepiej.... W meczu z samp w PW to piłkę miał z 2 razy a tak to truchtał po boisku...  Fakt cały zespół  grał źle ale skoro od ibry tyle wymagamy to czemu od adriano nie??
iss84
Kontakt:

Post autor: iss84 »

granat pisze: zwłaszcza że adri ma skromnie mówiąc 5kg nadwagi i w meczu ma siły na jakieś 45 minut nie więcej.

Dokładnie jak dla mnie jego problem obecnie tkwi tylko w nadwadze,niczego innego mu nie brakuje,ogrywa sie szybko.Ciezko powiedziec co z nim bedzie po sezonie.Czy Moratti pozbedzie sie pupilka? Tu moze byc zgrzycik na linii z trenerem.Najgorzej ze zblizaja sie wakacje a jakos ciezko mi uwierzyc ze Adri spedzi je na siłowni , i do tego zachowujac diete  :P
Obrazek
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

iss84 pisze: Dokładnie jak dla mnie jego problem obecnie tkwi tylko w nadwadze,niczego innego mu nie brakuje,ogrywa sie szybko.Ciezko powiedziec co z nim bedzie po sezonie.
Zarówno jego problem z nadwagą, jak i "ogrywanie się" trwa już co najmniej 2-3 lata.
iss84
Kontakt:

Post autor: iss84 »

Shady pisze:
iss84 pisze: Dokładnie jak dla mnie jego problem obecnie tkwi tylko w nadwadze,niczego innego mu nie brakuje,ogrywa sie szybko.Ciezko powiedziec co z nim bedzie po sezonie.
Zarówno jego problem z nadwagą, jak i "ogrywanie się" trwa już co najmniej 2-3 lata.
To prawda z nadwaga,ale jesli chodzi o gre,to naprawde nie jest zle,strzelal w pucharze,strzelil milanowi,mysle ze gdyby zgubil chociaz te 5kg bylby o niebo lepszy.
Jego dodatkowa zaleta jest to ze Zlatan bardzo dobrze sie z nim czuje na boisku i lubi z nim grac,dobrze sie rozumieja.Z Ballotellim moze nie byc tak wesoło,obaj maja bardzo silne charaktery i ich wspołpraca juz tak dobrze sie nie układa.
Obrazek
Obrazek
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Nie jest zle z Adriano. Widac ze naprawde wzial sie za siebie i chce grac. Jest to jeden z niewielu zawodnikow w naszej druzynie, po ktorym widac ze walczy i biega cos po boisku. Jestem naprawde pozytywnie nim zaskoczony. Tylko nie wiem dlaczego Mou go nie wpuszcza chociaz na kawalek meczu...
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
kachol

Post autor: kachol »

Ogólnie to jestem za pozbyciem się Adriano, bo z niego już wielkiej gwiazdy nie będzie (chyba, że zmiennik, ale to też nie wiem). Jest wolny, ociężały i irytuje mnie jego gra w ataku. Liczyłem, że Mario będzie grał świetnie, kiedy w końcu dostanie szanse grywania cały mecz, no i grywa te mecze, tylko gra mniej więcej tak samo jak Adriano, z jedną różnicą Adriano przynajmniej podawał celnie i głupio nie faulował. Więc naprawdę nie wiem, może jeśli teraz jeszcze popracuje i zagra parę razy po 40-50 minut to się do niego przekonam...
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Jak na razie Adriano jest jednym godnym partnerem dla Zlatana, bo Mario bardziej gra jako skrzydłowy niż napastnik. Adri parę razy w tym sezonie pokazał, że nie należy go skreślać, choć do Imperatore sprzed 3 lat dużo mu brakuje, a szkoda bo akurat w takim wieku napastnicy mają najlepszy okres gry. Adriano już nie dysponuje takim mocnym uderzeniem z dystansy, szybkością, dynamiką oraz nie wykonuje tak dobrze rzutów wolnym (petardy !!). Jedyne co mu zostało to poczciwe podanie, przegląd pola, ustawianie, zastawianie się, siła, gra głową, wyskok. Tak w ogóle obecnie widzimy 50% procent Imperatore. Musi dużo popracować nad sobą, w tym sezonie raczej więcej nie pokaże ale następny może być wielki w jego wykonaniu, jeśli będzie pracował na 100%. Życzę mu jak najlepiej bo zawsze go podziwiałem.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

byłem ciekaw wcześniejszych opini o Adriano, o jego grze więc przeskoczyłem pare stron do tyłu w temacie i zobaczyłem że pod koniec roku 2006 ktoś napisał, żę czeka na "Adriano sprzed 2 lat"  :-D . Mamy początek 2009 i dalej czekamy na "Adriano sprzed 2 lat"... 4 czy 5 bramek w sezonie to mógł Balotelli u Manciniego strzelać.
Myśle, że zbyt długo żyjemy złudzeniami, wmawiamy sobie, że wróci dawny Imperatore.
Chudini

Post autor: Chudini »

Adriano jak na razie siedzi na ławce kosztem Mario. Myślę, że zagra w następnym spotkaniu i coś ustrzeli... :yes2:
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Shady

Dynia pisze: byłem ciekaw wcześniejszych opini o Adriano, o jego grze więc przeskoczyłem pare stron do tyłu w temacie i zobaczyłem że pod koniec roku 2006 ktoś napisał, żę czeka na "Adriano sprzed 2 lat"  :-D . Mamy początek 2009 i dalej czekamy na "Adriano sprzed 2 lat"... 4 czy 5 bramek w sezonie to mógł Balotelli u Manciniego strzelać.
Myśle, że zbyt długo żyjemy złudzeniami, wmawiamy sobie, że wróci dawny Imperatore.
Niestety taka jest prawda, że Adriano wyszły niecałe 2 sezony i to wszystko. Od kilku lat jest słaby (jak na Inter) i nic nie wróży żeby wrócił do swojej formy sprzed kilku lat. Kiedyś go dość mocno broniłem, ale od jakiegoś czasu uważam, że powinniśmy go jak najszybciej sprzedać bo niestety z niego nic już nie będzie.
Karol7
Kontakt:

Post autor: Karol7 »

Shady może nie aż tak "nic z niego nie będzie" ale nie wierze rzeby wrocił do swojej formy sprzed lat, a stanie sie takim przecietniakiem, również jestem zdania, że powinien odejść.
Ja wieże w Mario, że troche go utemperują i zamiast kłapać gębą zacznie skupiać sie na treningach i grze!
miniu86

Mnie akurat Mario swoją grą nie urzeka. Ostatnio tylko fauluje i łapie kartki. Liczę, że od następnego meczu grał bedzie właśnie Adriano, który to jest jedynym z całej ekipy, który stara sie rozegrać piłkę.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

rozegrać piłke to może stanko albo cuchu. adriano ma strzelać - nogami będz głową a nie ręką.
miniu86

To im powiedz by to robili, bysmy nie tracili piłki kilka sekund po jej odzyskaniu. Jeżeli napastnik się cofa by rozegrać piłkę to rzeczywiście jest coś nie tak.
Shady

jose1990 pisze: Shady może nie aż tak "nic z niego nie będzie" ale nie wierze rzeby wrocił do swojej formy sprzed lat, a stanie sie takim przecietniakiem, również jestem zdania, że powinien odejść.
Pisząc, że nic z niego nie będzie miałem na myśli to, że Inter żadnego pożytku z niego nie będzie miał, a on sam stanie się, a raczej już jest przeciętniakiem. Przeciętniaków nam nie potrzeba, bo potem odpadamy w LM z jakimiś Villareal czy Valencia, a i o realnej walce z najlepszymi możemy zapomnieć z takimi graczami.
Magiq

Post autor: Magiq »

Ten temat jest aktualny od jego powstania: Styczeń 13, 2005...Co tu duzo mowic...to juz kolejny rok gdy fanatyczni kibice Grubaska sa w niego slepo zapatrzeni i powtarzaja ze wroci do formy sprzed lat...mam nadzieje ze juz to ostatni rok gdy ten tamat bedzie odwiedzany.Albo pozegnamy Adiego albo na prawde wroci do formy(w co oczywiscie nie wierze).
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

W tym sezonie akurat spisuje się dobrze, jednak wciąż nie jest to ten sam zawodnik co kiedyś. Nam potrzeba napastnika na Ligę Mistrzów, a Adriano jak narazie jest dobry na fazę grupową :roll:
hutnik2

Post autor: hutnik2 »

Nie moge tego pojac, czemu tylu kibicow Interu jest tak slepo zapatrzonych w Adriano?

Przeciez to jest najwieksza porazka Interu. Od 3 lat wszyscy czekaja, az sie "przebudzi". Jest wolny, ma zero dynamiki, ma duza nadwage, jest nieskuteczny, stracil kompletnie technike. Pamieta ktos jakis jego udany drybling ostatnio?

W ZADNYM innym klubie nie trzymali by gracza 3 lata zeby odzyskal forme. Tylko Moratti jest na tyle glupi zeby zrobic cos takiego. Moze potrzymajmy Quaresme 3 lata to tez zacznie dobrze grac?

Najlepsze jest to, ze pare lat temu moglismy sprzedac Adriano za naprawde duza sume pieniedzy. Teraz jest wart grosze.

Czemu Adriano nie moze odzyskac formy? Bo ma problemy z psychika. Nie ma ambicji, sportowej zlosci, najchetniej imprezowalby za pieniadze od klubu. Jesli ktos czytal jego wypowiedzi albo ogladal wywiad z nim to musi przyznac jedno - to jest kompletny matol. Po prostu nieinteligentny. To tez wplywa na gre, zaangazowanie, ambicje itp.

Mial swoje sytuacje w meczu na San Siro z ManU. Dla mnie to byla jego ostatnia szansa zeby sie zrehabilitowac. Wszystkie zmarnowal.

Jesli Mourinho ma "jaja" to wymusi na Morattim pozbycie sie Adriano z klubu. Mancini byl za miekki. Moratti wolal wyrzucic ostatniego naszego playmakera Verona zeby tylko zadowolony byl wielki dzieciuch Adriano.

Po prostu juz mi sie slabo robi jak patrze na posty 12-letnich fanow Interu ktorzy zawsze biora w obronie swojego idola - leniwego gracza bez ambicji Adriano. Po prostu wzorowy pilkarz.

Jedyne co by moglo przywrocic jaka taka forme Adriano to dobry znajomy Juande Ramosa - dr. "baby food" ;)
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

hutnik2 pisze: Pamieta ktos jakis jego udany drybling ostatnio?
Ja pamiętam jak ograł Maldiniego :) poza tym z United też miał kilka ze 2 udane dryblingi, z Romą w Pucharze Włoch :)
Raffal

Post autor: Raffal »

hutnik2 no widzisz ja mam 21 lat i takze uwazam ze pozbywanie sie Adriano ze składu jest głupota zwłaszcza ze nie mam lepszego partnera dla Zlatana niż on , Może troszek na siłe szukam w nim dobrych aspektów co nie zmienia faktu że Adriano wywalcza dużo piłek ktorzy nasi obroncu wykopuja z powodu braku pomocnikow. Co do Argumentu z Veronem to sorki ale majac do wyboru prawie 30 letniego Verona a młodego Adriano ktory był w 5 najlepszych napastników też tak bym wybrał. Dopoki nie mamy lepszych napastnikow nie ma wyboru i Adriano powinien grać bo Mario to sie raczej miota na boisku nie wiedzac co i gdzie. ( idac twoim tokiem rozuumowania takze do sprzedania ) a argument ze jest matołem to nie rozumiem ... żaden jego wywiad mnie jakoś nie zaszokował debilizmem. A co do jego gry to rzeczywiscie gra ociazale ale z nim w składzie tworzymy znacznie wiecej okazji i gramy jakos ładniej dla oka niż bez niego.
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

do (pana) hutnika2
Pewnie, że z osobą bardziej zaznajomioną w temacie fajniej się gada tak samo jak z kibicem który nie widział 3 meczy i twierdzi że jest znawcą futbolu (broń Boże nie mam tu ŻADNEGO użytkownika forum na myśli) ale nie zawsze wiek jest wyznacznikiem wiedzy.

Zgadzam się jednak z tymi, którzy uważają, że Adriano nam nie jest potrzebny. Nie czarujmy się- szczyt kariery ma raczej za sobą, chociaż nie jest taki stary. Ale czekać kilka lat na jeden dobry sezon i płacić mu kilkudziesięciotysięczną tygodniówkę może być troche nieekonomiczne. Skoro już teraz więcej gra Ballotelli, to za 2,3 lata tym bardziej. Na rezerwowego nie potrzebujemy takiego znanego i drogiego piłkarza (według mnie w zupełności wystarczy Cruz lub Obinna).
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
ODPOWIEDZ