Adriano

Rozmowy o historycznych dokonaniach drużyny, legendarnych zawodnikach oraz tematy chwilowo nieaktualne
ODPOWIEDZ
ksiazewi

Odp: Adriano , zawodzi ?

Post autor: ksiazewi »

morgothbauglir pisze: do (pana) hutnika2
Pewnie, że z osobą bardziej zaznajomioną w temacie fajniej się gada tak samo jak z kibicem który nie widział 3 meczy i twierdzi że jest znawcą futbolu (broń Boże nie mam tu ŻADNEGO użytkownika forum na myśli) ale nie zawsze wiek jest wyznacznikiem wiedzy.

Zgadzam się jednak z tymi, którzy uważają, że Adriano nam nie jest potrzebny. Nie czarujmy się- szczyt kariery ma raczej za sobą, chociaż nie jest taki stary. Ale czekać kilka lat na jeden dobry sezon i płacić mu kilkudziesięciotysięczną tygodniówkę może być troche nieekonomiczne. Skoro już teraz więcej gra Ballotelli, to za 2,3 lata tym bardziej. Na rezerwowego nie potrzebujemy takiego znanego i drogiego piłkarza (według mnie w zupełności wystarczy Cruz lub Obinna).
Sorry, że się wtrącę ale nie rozumiem akurat takiego podejścia, że na rezerwowego w zupełności wystarczy Cruz lub Obinna. Heheh Manchester w meczu na San Siro miał na rezerwie Rooneya i Teveza. Skoro Cruz i Obinna wystarczą, to ja się pytam w co my mierzymy w przyszłym sezonie??
"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Oczywiście, ale rezerwowy, który i tak zawodzi?? Wszedł w meczu z ManU i nic nie pokazał (poza jednym strzałem w słupek) Podstawowymi napastnikami Interu są teraz Ibrahimović i Ballotelli.
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Magiq

Post autor: Magiq »

morgothbauglir pisze: Oczywiście, ale rezerwowy, który i tak zawodzi?? Wszedł w meczu z ManU i nic nie pokazał (poza jednym strzałem w słupek) Podstawowymi napastnikami Interu są teraz Ibrahimović i Ballotelli.
U Mourinho jednego dnia jestes podstawowym zawodnikiem drugiego nie ma Cie w kadrze meczowej...dopoki nie bedziemy mieli drugiego klasowego partnera dla Ibry dopoty ta rotacja bedzie ciagla sie przez caly sezon.A tak na marginesie to Balotelli nie gra jako srodkowy napastnik co mnie bardzo dziwi.Wiecej czasu spedza biegajac na skrzydlach...
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
ksiazewi

Post autor: ksiazewi »

morgothbauglir pisze: Oczywiście, ale rezerwowy, który i tak zawodzi?? Wszedł w meczu z ManU i nic nie pokazał (poza jednym strzałem w słupek) Podstawowymi napastnikami Interu są teraz Ibrahimović i Ballotelli.
No ja też bym chcial mieć zamiast Adriano mieć bramkostrzelnego Eto'o (taki przykład) ale niestety nie mamy Eto'o. Natomiast wolę na ławie Adriano niż Cruza czy Crespo. A co do podstawowych napastników Interu, to dla mnie tylko Zlatan nim jest. Dzisiaj Mario gra jutro gra kto inny...
"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Nen

Post autor: Nen »

Co Wy macie z tym odpoczynkiem dla Adriano? Ile on ma lat 40? Rok starszy od niego Ibra gra cały czas i cały czas gra świetnie i co najważniejsze skutecznie. Piłkarz na tym poziomie powinien znosić trudy sezony z palcem w dupie. Jeżeli po kilku meczach już ma zniżkę formy to musimy sobie podziękować za współprace. Chyba, że Adrian zadowoli sie funkcja zmiennika w co wątpię.
God protect me
sopel19888

Post autor: sopel19888 »

Adriano juz sie wypalił... ma czasem przebłyski formy ale to nie wystarczy by w kazdym meczu wychodzic w podstawie
I.F.C na zawsze!!! :)
yoda79

Post autor: yoda79 »

Najzwyczajniej na świecie nie ma charakteru, ma talent olbrzymi,ale słaby charakter. Potencjał jego i Ibry aż tak bardzo wg mnie się nie różni. Sprzedałbym go ostatecznie, tym bardziej,że ma bardzo wysoki kontrakt.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Ale grać napewno umie i udowodnił to juz kilka razy nawet w tym sezonie
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
hutnik2

Post autor: hutnik2 »

Nen pisze: Co Wy macie z tym odpoczynkiem dla Adriano? Ile on ma lat 40? Rok starszy od niego Ibra gra cały czas i cały czas gra świetnie i co najważniejsze skutecznie. Piłkarz na tym poziomie powinien znosić trudy sezony z palcem w dupie. Jeżeli po kilku meczach już ma zniżkę formy to musimy sobie podziękować za współprace. Chyba, że Adrian zadowoli sie funkcja zmiennika w co wątpię.
Adriano musi wiecej odpoczywac i szybciej sie meczy bo ma nadwage a Ibra nie ma. Proste ;)

Jak Inter przedluzy z nim umowe i to jeszcze za 4mln to strace resztki szacunku dla Morattiego. Moze sobie zostac jako zmiennik, ale musialoby sie to wiazac z radykalnym obcieciem pensji.
Adriano_forever

Ale nie mów ze nie jest warto z nim umowy przedłużać bo jest warto. Pokaże na co go stac tylko zeby dostawał szanse
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Adriano_forever pisze: Ale nie mów ze nie jest warto z nim umowy przedłużać bo jest warto. Pokaże na co go stac tylko zeby dostawał szanse
No tak, wystarczy popatrzeć na Twój nick. Nawet wypowiadać się w tym temacie nie musiałeś.
Adriano dostaje bardzo dużo szans w tym sezonie i oprócz bramki z Sampdorią czy ręki z Milanem za przeproszeniem gówno pokazuje. Żal mi patrzeć jak ''biega'' ze swoim cielskiem po boisku. Nie mogli mu zafundować jakiejś kuracji odchudzającej?  :) Popatrzcie na jego sylwetkę z 2005 roku...
Klub piłkarski to przedsiębiorstwo a nie przytułek dla emerytów(Figo), ludzi ze szkła(Vieira) czy innych wiecznie wracających do formy(Adriano), ale oczywiście Moratti ma gdzieś to, że Inter tonie w długach i dalej utrzymuje darmozjadów płacąc im kolosalne pieniądze.
Nen

hutnik2 pisze: Adriano musi wiecej odpoczywac i szybciej sie meczy bo ma nadwage a Ibra nie ma. Proste ;)
Wiem dlaczego, pytałem retorycznie. Dokładnie to co powiedział IL. Albo mierzymy w LM albo jesteśmy przytułkiem dla chorych i pokrzywdzonych.
God protect me
morgothbauglir

Ale ta nadwaga Adriano (przynajmniej wg mnie) jest mocno rozdmuchana przez prasę. Zwróciłem uwagę, że jak napastnik, lub ofensywny pomocnik zapada w letarg błyskawicznie pojawiają się doniesienia o jego rzekomym sadełku. Jeszcze dwa sezony nie będzie grał, i media podadzą, że waży więcej niż Wałujew :-D

Ale fakt jest faktem, nie ma się co oszukiwać. To nie jest taki Adriano, jakiego chcielibyśmy oglądać
Adriano_forever

Ale kazdy kibic ma swojego ulubionego zawodnika którego chciałby oglądac. Moim ulubionym jest Adriano i będe go bronił. Ale juz widze ze sa tutaj zalogowani którzy tego nie rozumieja...niestety
morgothbauglir

Oczywiście Cię rozumiem(y), ja też mam ulubionych piłkarzy których uwielbiam oglądać, ale przede wszystkim lubię oglądać Inter, który wygrywa, który jest wielki. Adriano był i wierzę że jeszcze będzie graczem światowego formatu
Adriano_forever

No to jest chociaz jedna osoba czyli ty "morgothbauglir" która wie o co mi chodzi w tym wszystkim. Wiem ze wielu sympatyków nie bede miał w tej sprawie ale cóż tak też bywa
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Adriano_forever pisze: No to jest chociaz jedna osoba czyli ty "morgothbauglir" która wie o co mi chodzi w tym wszystkim. Wiem ze wielu sympatyków nie bede miał w tej sprawie ale cóż tak też bywa
Super no to jest was dwóch. Również lubię Adriano i marzyłbym sobie widzieć wspaniale grającego Adriano. Ale może najwyższy czas skończyć całować się po dupci i odłożyć sentymenty na bok. Jeśli odejdzie to zawsze się znajdzie nowego idola w drużynie. Albo co niektórzy wraz z Adriano również zmienią przynależność klubową.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Nen

morgothbauglir pisze: Ale ta nadwaga Adriano (przynajmniej wg mnie) jest mocno rozdmuchana przez prasę. Zwróciłem uwagę, że jak napastnik, lub ofensywny pomocnik zapada w letarg błyskawicznie pojawiają się doniesienia o jego rzekomym sadełku. Jeszcze dwa sezony nie będzie grał, i media podadzą, że waży więcej niż Wałujew :-D
Nie muszą jej rozdmuchiwać bo wystarczy popatrzeć na niego i porównać z sezonem 2004 czy 2005.
Adriano_forever pisze: Ale kazdy kibic ma swojego ulubionego zawodnika którego chciałby oglądac. Moim ulubionym jest Adriano i będe go bronił. Ale juz widze ze sa tutaj zalogowani którzy tego nie rozumieja...niestety
Masz prawo lubić Adriano i tego nikt nie potępia. Ale nie możesz bronić go bezpodstawnymi argumentami. Snake ma racje tutaj nie ma miejsca na sentymenty. Moim ulubionym graczem jest Julio Cruz ale jego niestety też musimy pożegnać. I Cruzowi i Adriemu życze jak najlepiej ale my jedziemy dalej bo chyba czas wygrac tą LM.
God protect me
Adriano_forever

No tak pasowało by wygrać tą LM. I jak bedzie trzeba to sprzedaja ich ale też bedzie bardzo cieżko kupić zastępców da nich. Np takiego Aguero byłby idealny. Ale bedzie go trudno do nas zciągnąc. Ale to jednak jest wykonalne
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Adriemu czegoś brakuje do tej pełni formy...czegoś czego już raczej nie odzyska niestety. Tej dynamiki i lekkości w poruszaniu się. Ten sezon ma jako taki i wydaje się że jest to moment na sprzedanie go za dośc dobrą cenę.
Obrazek
Adriano_forever

Ale i tak ten sezon w porównaniu do ubiegłego jest o wiele lepszy w jego wykonaniu. A ile teraz można by było zarobić na nim?
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Adriano_forever pisze: A ile teraz można by było zarobić na nim?
Według transfermarkt.de jakieś 15 mln. €. Również mi się wydaje że to całkiem realna cena. Chyba że zgłoszą się szejkowie z City to z nimi można się ładnie potargować ;)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Adriano_forever

15mln to taka średnia cena. Ale żeby kupić Aguero to trzeba bedzie jeszcze troche dołożyż żeby mieć szanse na pozyskanie go. Ale warto próbować może akurat się uda :-)
morgothbauglir

Nen pisze:
morgothbauglir pisze: Ale ta nadwaga Adriano (przynajmniej wg mnie) jest mocno rozdmuchana przez prasę. Zwróciłem uwagę, że jak napastnik, lub ofensywny pomocnik zapada w letarg błyskawicznie pojawiają się doniesienia o jego rzekomym sadełku. Jeszcze dwa sezony nie będzie grał, i media podadzą, że waży więcej niż Wałujew :-D
Nie muszą jej rozdmuchiwać bo wystarczy popatrzeć na niego i porównać z sezonem 2004 czy 2005.

Oki, ale czy to wina nadwagi. Każdy piłkarz ma wahania formy. Może u Adriano się trochę przeciąga ale niekoniecznie musi prowadzićniesportowy tryb życia. Adriano to profesjonalista i nie sądzę, żeby jego prywatne życie miało wpływ na grę
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Tak, pominmy fakt, ze wszyscy w klubie i sam Adriano potwierdzili ze prywatne zycie mialo wplyw na forme sportowa.
Shady

Post autor: Shady »

morgothbauglir pisze: Oki, ale czy to wina nadwagi. Każdy piłkarz ma wahania formy. Może u Adriano się trochę przeciąga
Nadwaga powoduje, że masz gorsza koordynację ruchową, jesteś wolniejszy, masz gorsza kondycję i jeszcze parę rzeczy można wymienić. W jego przypadku to już nie jest wahanie formy, bo spadek formy nie trwa kilka lat. Tak w ogóle, jeżeli komuś wyszedł nieco ponad 1 sezon, a potem 3-4 lata gra słabo to nie wiem czy to wahanie formy, czy może ten jeden udany sezon nie był przypadkowy...
Adriano to profesjonalista
Adriano to nie jest profesjonalista. Profesjonalny sportowiec nie pozwoliłby sobie na liczne imprezy z reguły porządnie zakrapiane alkoholem w środku sezonu, często także niedługo przed meczem. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś często mu się takie coś zdarzało.
ale niekoniecznie musi prowadzićniesportowy tryb życia.
Czy Ty kolego w ogóle masz pojęcie o piłce i ogólnie sporcie? Każdy sportowiec niezależnie jaką dyscyplinę uprawia MUSI prowadzić szeroko rozumiany sportowy tryb życia. Tym bardziej, gdy zarabia w ciągu tygodnia takie pieniądze na jakie większość z nas musi pracować kilka(naście) lat.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

morgothbauglir pisze:
Nen pisze:
Nie uszą jej rozdmuchiwać bo wystarczy popatrzeć na niego i porównać z sezonem 2004 czy 2005.
Oki, ale czy to wina nadwagi. Każdy piłkarz ma wahania formy. Może u Adriano się trochę przeciąga ale niekoniecznie musi prowadzićniesportowy tryb życia. Adriano to profesjonalista i nie sądzę, żeby jego prywatne życie miało wpływ na grę
Tak, jak zresztą już Shady napisał - to jest wina nadwagi... Wraz z tymi kilkoma kilogramami stracił nasz Adri szybkość i zwinność, co jakby nie patrząc oprócz siły było jego głównym atutem kiedyś - trudno znaleźć zawodnika o takiej masie i takiej wielkości, który jednocześnie był tak szybki, zwinny i dobry technicznie (mówię tu oczywiście o Adriano z sezonu 2003/2004)
Obrazek
morgothbauglir

Ale nie popadajmy w skrajność ile on waży?? Niecałe 88 kg. A mierzy 187 cm. Poza tym jego zaletą jest siła (jak napisałeś) i umiejętność walki w polu karnym. To także ważne
Adriano_forever

Adriano jak wychodzi w pierwszej 11 to nie rozgrywa całego meczu jest zdejmowany w 77 czy 80 minucie i zawsze walczy. Nie gra calego meczu ale przez te 70 minut wykazuje sie z dobrej strony i czesto pieczetuje to bramką
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Jak myślicie, czy po ostatnim wybryku, Adriano opuści Inter po tym sezonie. Ja myślę, że jak Mourinho chce robić rewolucję w składzie, to od wyrzucenia Adiego powinno się zacząć. On już dawno przekroczył wszelkie granice.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
ODPOWIEDZ