Po dzisiajszym meczu z Celtikiem chciałem napisać co nieco na temat naszego zmiennika Julio Cesara, a tu się okazało że w ogóle nei ma takiego tematu
Już w zeszłym sezonie Castelazzi prezentował się bardzo dobrze gdy zastępował Cesara podczas jego kontuzji. W tym sezonie graliśmy na razie tylko mecze sparingowe, ale i tak myślę że jego forma nie spadła, a wręcz wzrosła. W pierwszym meczu turnieju w Dublinie z Celtikiem bronił oczywiście Luca i robił to wyśmienicie. Przy niektórych sytuacjach zastanawiałem się jak bronił niektóre piłki
Osobiście sądzę że Castelazziemu należy się gra w super pucharze Włoch. Jestem tylko ciekaw co myśli sobie Julio jak widzi grę swojego zmiennika do tej pory...
Gasperini niepotrzebnie ściągał z urlopu Julio Castelazzi świetnie się prezentuje i również uważam że w meczu o Superpuchar to on powinien stanąć w bramce Interu. Poza tym to JC na Copa America nie bronił za dobrze. Nie mówię że Castelazzi powinien na stałe wskoczyć w miejsce Julio, ale myślę że rywalizacja o miejsce w podstawowej jedenastce doda motywacji dla Julio Cesara.
Po dzisiejszym meczu chyba nie można już powiedzieć, że Julio jak to ostatnio bywało jest nie do ruszenia z bramki. Dziś Castelazzi po prostu poziomem był klasą sam dla siebie. Załuska mógł się zawstydzić widząc jak w przeciwieństwie do niego bronił Luca. Jak dla mnie już wiemy kto bedzie bronił w Pekinie:D
Super forma, jezeli wszystko zostanie tak jak jest czyli Luca w takim gazie a Cesar pod forma to Castelazzi powinien bronic regularnie. Nie ma gry za zaslugi, przede wszystkim powinna liczyc sie dyspozycja a ta Castelazzo ma na pewno lepsza niz Julio.
Na dzień dzisiejszy również wolałbym oglądać Luce w pierwszej jedenastce kosztem Julio , mam jeszcze w pamięci jego klopsy z niedawno zakończonego Copa America .
No właśnie to jest ostatnio najbardziej niepokojące. Do niedawna Julio nigdy nie schodził poniżej pewnego swojego poziomu(oczywiście poziomu TOP3 bramkarzy świata) i bardzo rzadko zdarzały mu się kiksy i inne klopsy. Zwykle puszczał tylko te strzały nie do obrony(i to nie zawsze puszczał:D). W ciągu ostatniego roku tych złych zagrań, klopsów i wyplutych piłek było niestety sporo... Jak wejdzie na swój poziom to może być spokojny o miejsce w składzie. Jak nie to Luca jest w świetnej formię i nie mamy sie czym martwić. Tak czy siak o obsadę bramki jestem spokojny:D
No dziś Luca był wyśmienity i to trzeba przyznać. Dobrze, bo dyspozycja Castelazziego będzie dobrą motywacją dla Julio.
Swoją drogą, również wolałbym zobaczyć w bramce Castelazziego w Super Pucharze Włoch.
Zgadzam się z przedmówcą. Młodzież wczoraj zdecydowanie na plus. A Bianchetti tym jednym przejściem dwójki rywali to mnie normalnie zszokował. Świetny gol Castaignosa jeśli bedzie tak grał to będą z niego ludzie. Taki Mario tyle, że posiadający mózg:D Trochę szkoda że Cou jest na MŚ bo chciałbym go zobaczyć jako naturalnego zmiennika Snejdera.