Mora pisze:Daleki jestem od hurraoptymizmu po zatrudnieniu Waltera. Ten zespół potrzebuje gruntownej przebudowy i oby nowy trener był tylko początkiem wielkich zmian, bo jeżeli w kadrze pozostanie większość tego szrotu, to dalej co jakiś czas będziemy dostawać bęcki na San Siro. Mazzarri to dobry trener, ale nie cudotwórca. W związku z powyższym cudów od niego nie oczekuje, zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę jego ulubione ustawienie 3-5-2 do którego póki co nie mamy wykonawców.
Tak czy owak powodzenia Walter, nie spierdol tego.
Tak zareagowałem w maju zeszłego roku na zatrudnienie Mazzariego. Rzeczywiście hurraoptymizm był zbyteczny, zespół jak potrzebował gruntownej przebudowy, tak potrzebuje jej nadal, co jakiś czas bęcki na San Siro dostajemy (Cagliari najbardziej wstydliwym przykładem), a ustawienie 3-5-2 przez ostatnie 1,5 roku wychodziło nam bokiem. Pomyliłem się co do jednego: Mazzarri to jednak nie jest dobry trener.
Bałem się, że Thohir nie będzie miał jaj, żeby zwolnić Il Betone, na szczęście Indonezyjczyk podjął jedyną słuszną decyzję. Inna sprawa, że zwolnić Mazzariego powinien już po zakończeniu poprzedniego sezonu.