Imię: Rafał
Skąd sie wzięła moja ksywka: Kiedyś w podstawówce na pytanie pana z przyrody „Jakie nieloty żyją w Polsce” odpowiedziałem: struś i pingwin (choć moja mama twierdzi, że to dlatego, że chodzę jak pingwin). A „f” zamiast „w” wzięła się z maila, nie chciałem mieć w adresie żadnych cyferek, a „pingfin” było wolne.
Skąd się wziął mój avatar: z mojego parszywego ryja

Rodzeństwo: starsza siostra
Motto: No risk no fun?
Ulubiony cytat: Nie zależy mi na tym, by być kanonizowanym. Ja to ja i jako ja chcę być znany.
Za 10 lat: Mam nadzieję mgr inż. wiertnictwa naftowego. Wciąż kibic Interu (oby z kasą i odrobiną wolnego czasu, żeby czasem wyskoczyć na mecz). Mąż i ojciec, właściciel domu z tajnym pokojem za biblioteczką…
O innych forumowiczach: Każdy pomocny, wszyscy szczerzy. Lubię ich. Choć nie mam zbytnio czasu się wdawać w dyskusje na forum.
KOMPUTEROWO:
Sprzęt: Ojjj, kompletnie się tym nie interesuję. Ale jakiś Pentium.
Teraz gram w: Football Manager (chwilowo przerwa, bo coś się z nim stało), tworzenie muzyki na FL Studio (poziom: poniżej wszelkiej krytyki)
Ulubiony gatunek gier: Na ogół nie grywam w gry
Ulubiona gra: FM, GTA
Największy zawód: Nie wymagam wiele od kompa, byle Internet odpalał.
Najbardziej oczekiwana gra: brak
ROZRYWKOWO:
Jeśli nie komp to co? Czyli hobby: Oj wiele. Zaczynając od sportu: piłka ręczna, nożna, siatkówka, hokej, tenis, pływanie, gimnastyka, curling, snooker, F1 (ostatnie 3 oczywiście tylko biernie, przed TV). Z pozostałych: teatr, kabaret, ciekawostki dotyczące naszej planety, utrudnianie życia innym swoją egzystencją , podróżowanie i odkrywanie ciekawych miejsc, historia sztuki, literatura, harmonijka ustna, notoryczne niszczenie telefonów komórkowych.
Teraz czytam: „Twierdza Szyfrów” Wołoszańskiego, „Krótka historia prawie wszystkiego” Brysona, „Kiedy byłem dziełem sztuki” Schmitta.
Ulubiona książka: Potter, zdecydowanie choć wydaje się mało ambitna, można w niej znaleźć dużo ważnych prawd.
Teraz słucham: jak zawsze, wszystkiego: jazz, blues, reggae, punk, rock. Oj, no wszystko oprócz disco, techno i odmian tych gatunków.
Najlepszy zespół muzyczny: Dżem, Gentleman, Sonny Terry, Mozart, Natural Dread Killaz, Eminem, Łona, nie mam jednego ulubionego.
Ulubiony film: Godfather, Blow, Życie Carlita, Donnie Brasco, Panic In Needle Park, Miś, Rejs, Kiler, Terminal
Najlepszy aktor/aktorka: Al Pacino/ Charlize Theron
Sport: było, więc może sportowcy: Toldo, Zanetti, Maldini, Santon, Pete Sampras, Marat Safin, Gael Monfils, Justine Henin, Pieter v.d. Hoogenband, Inge de Bruijn, Federica Pellegrini, Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Evgeni Malkin, Sidney Crosby, Alex Ovechkin, Matey Kaziyski, Dante Amaral, Sebastian Świderski, Magnus Wislander, bracia Lijewscy, Mirza Dzomba, Bartek Jurecki, Ivano Balic, Luc Abalo, Małysz, Kubica. Też nie mam ulubionego…
Na bezludną wyspę zabrałbym: kumpla i 2 koleżanki, żeby nie było kazirodztwa.
Wymarzone wakacje: Peru
SZKOLNIE ( tfuu... )
Ulubiony przedmiot szkolny: geografia
Parę słów o szkole: Gdyby nie szkoła, nie byłoby tylu znajomych. Co by o niej nie mówić, większość ciekawych sytuacji wydarzyła się właśnie tam
Ciesz się grą, jakbyś był numerem 1. Trenuj, jakbyś był numerem 2.