California - jeden z nowszych jego kawałków, fajna melodia, no i kilka ciekawych wejść gitarkowych. 7/10
Jeszcze uwaga do Dżemu, legenda, wg mnie najważniejsze są u nich słowa(nieprzypadkowe), znakomity wręcz obłędny klimat, no i nieprzeciętne możliwości wokalne Rycha legendy. Nigdy nie słuchałem ich dużo jednak prawie wszystkie ich kawałki mi sie podobają. Mają to coś w sobie czego nie potrafie teraz nazwać słowem. Dżem zdecydowanie 11/10. Więcej niż klasyka polska.
szczerze to nie lubię staromodnej muzyki ,ale ważne ,ze ty msię kiedyś żyło
heh 6/10
a teraz trochę orzeźwienia z teraźniejszością http://pl.youtube.com/watch?v=RAUas08lGuE
jestem otwarty na poweidzmy tak - nowe doznania muzyczne..ale to to nie jest to co mnie kreci, muzyk nie najgorsza i wokal taki sobie ale to nie ma tego wewnętrznego Och i Ach. Ocena 4/10
przepraszam ale jesli mam byc obiektywny to taka muzyka mnie dobija " blanta jaranie takie moje zadanie" ludu...sory ale dla mnie totalna porażka..totalna 0/10....Nie żeby było że czepiłem się tylko tego fragmentu tekstu...ale cały jest ogolnie tragiczny...wokal - może przemilcze....muzyka......dobra skoncze juz ...Nawet jesli ten utwór został tutaj umieszczony po to aby pokazać beztalencie autora i wzbudzic smiech....z takiego dna ciezko sie smiac raczej trzeba współczuć
wrrr....nie wiem czy to uprzedzenie do tego człowieka, jego osoba, jego muzyka czy nie wiem jego kapelusz ale nie znosze go!...jak go widze to otwiera mi sie paszport w kieszni (jeju znow:P)...Ten utwór przez wielu uważany jest za klasyk i za jeden z jego najlepszych jak dla mnie to....jest on najwyzej trojka w dziesięcio punktowej skali...a może to jest spowodowane moim obrzydzeniem do muzyki lat 80?...tzn do takiego rodzaju muzyki.....do makijazy, swiecidelem tych dziwnych ubrań itp itd...nie wiem... w tym przypadku po porstu nie lubie goscia
Ej Oktawianus a ocena wnioskuje ze 1/10:D.Ja tez jego nie lubie ale ta piosenka jest spoko i pamietam ze jeszcze jedna mi sie podobala.
Ale moze teraz cos z Toto:
A i ty to powinienes z Moim Bratem sobie tu oceniac bo same jego zepsoly zapodajesz stad je znam tak jak ten poprzedni:DJeszcze pamietam JAkies Blade Loki byly i Indios Bravos czy cos i takie tam nie znane nazwy:D http://www.youtube.com/watch?v=9f-cEM1l7Ks
EDIT Oceniłem utwór na 3/10 // Dominatorus
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2008, 15:52 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale Chuchu szybko poznales ta piosenke w niecala minute:D
CHyba piosneki R.E.M nie musze sluchc bo to klasyk ktorego prawie kazdy zna 9/10
A teraz zapodam cos dziwnego pamietam ze za czasow tej piosneki zawojowala wiele list przebojow:D Nawet do dzis jest w graniu na zyczenie w RAdiu Zet:D http://www.youtube.com/watch?v=18LLfZzDYnQ
widze znó lata 80.....utwor i ocenie na 3/10....gdy zamkne oczy i nie widze tej otoczki lat 80 to jest lepiej.......Wiesz dla mnie z latami 80 jest tak jak z bumem na hip hop w Polsce. Robil to kazdy nie wazne czy sie znal czy nie byle zaistniec. Tak bylow latach 80 wielki bum zespolów z jedna piosenka i echo..i nikt nie zwracal uwagi ze 90% z tego to kicz. Szanuje że ktoś lubi taka muzyke i ta całą otoczke...ja jej po prostu nie trawie....mi zawsze bliski był rock i blues....i mimo tego że mam otwarte oczy i uszy na nowe doznania muzczne to jest u mnie tak : lata 60 (miodzio)>>>lata70(no jeszcze dalej rade....nie licza ery Disco Inferno:P)>>>>długo długo ni (czytaj lata 80, oczywiscie pomijajac fakt narodzin takich zespolów jak Guns and Roses i jeszcze kilku lubianych przeze mnie artystów)>>lata 90(miodzio).......i teraz dla mnie tez miodzio..oczywiscie to wszystko jest zalezne od tego jakich gatunków muzycznych sluchasz:) Bo ten przerys przez lata to jest bardoz ogolny bo dzis tez mamy wiele kiczu w postaci Mandaryny itp itd ale to są gusta muzyczne i o tym sie nie dyskutuje mozna po protsu cos lubiec lub nie i nic sie na to nie poradzi.
गांजा Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Gosc jest niesamowity. Dla wielu wzor do nasladowania ;D Gdyby nie to co zrobil z gitara na koncu filmiku, a wiem z wlasnego doswiadczenia ze taki sprzet tani nie jest to dostal by wieksza ocene. A tak to 7/10 http://pl.youtube.com/watch?v=q3GOeoMYS4U
Dodam tylko, ze zespol jakis czas temu ponownie sie reaktywowal. Czy to dobrze? Zobaczymy. Boje sie tylko, ze moga nie miec juz tego czegos i nie beda zapamietani jako legeda polskiej sceny punk. Ale oczywiscie zycze im wszystkiego najlepszego.
EDIT mysle ze on sie cenami gitar nie przejmowal //Dominatorus
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2008, 16:45 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
गांजा Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Ehh nawet musialem sie zalogowac:D 5/10
A ja i tak hity lata 80:D:D
JAk bylo nie smiertelne Out Of The Touch OD Halla i Oatesa
To teraz nastpeny hit Od Nich : http://www.youtube.com/watch?v=ap-OO0xqTe4