30.06.2025. , godz. 21.00
Witam.
Po spektakularnym zwycięstwie nad argentyńskim gigantem River Plate, nasz Inter zmierzy się w 1/8 finału z brazylijskim kopciuszkiem.
Cóż, to był już taki mecz, ten w Seatlle, godny wicemistrzów Europy. Przypomnę, że nadal gramy bez kilku czołowych zawodników: Calhanoglu,Zieliński,Frattesi,Taremi,Thuram. Wrócił za to Dumfries i to od razu było bardzo widać. Pogromca kataloniarzy z Barcelony tak kręcił Acuną , że ten się zagotował niemal do czerwoności, chociaż w opinii wielu fachowców powinien już zdecydowanie przed końcem meczu opuścić murawę z czerwoną kartką właśnie.
Widać już solidną rękę trenera Chivu w poczynaniach Interu. Zamiast gry opartej na przewidywalnych i wyćwiczonych schematach, piłkarze dostają więcej luzu i zaufania od trenera i mogą pokazać pełnię swoich umiejętności technicznych i kreatywność, czego przykładem były piękne bramki w ostatnim meczu.
Nie wiem jak Wy , ale ja już z niecierpliwością czekam co się stanie w poniedziałek. Chivu już zarobił dla Interu 27 mln € za start + 9 mln za awans z grupy. Ile opcjonalnie dorzuci tym razem? Jeszcze nie sprawdzałem , ale by się przydało kosić dalej te melony, bo musimy dokupić sobie Bonn'ego i Leoniego. No, a najważniejszym transferem tego lata będzie niewątpliwie zastępca Calhanoglu i to powinien być ktoś z najwyższej półki. Ja akurat Turka bardzo polubiłem, ale skoro on sam juz woli pobierać sobie 10 mln/rok pilkarskiej emerytury, no to siła wyższa. A czy Ederson lub Rovella są takimi zawodnikami? To sami najlepiej wiecie.
Mój skład: Sommer-Palacios,de Vrij,Bastoni-Dumfries,Barella,Miki,Susić,Luis Henrique-PIO,Thuram.
Klubowe MŚ: Inter - Fluminense
-
Re: Klubowe MŚ: Inter - Fluminense
Zastanawia mnie czym się kierujesz prognozując skład. Palacios w podstawowym składzie. Nierealne jak dla mnie . Tak samo brak Lautaro. Napastnikow mamy tylko 3 ,nie licząc primavery w tym Thuram po kontuzji.
-

Zastanawia mnie czym się kierujesz prognozując skład. Palacios w podstawowym składzie. Nierealne jak dla mnie . Tak samo brak Lautaro. Napastnikow mamy tylko 3 ,nie licząc primavery w tym Thuram po kontuzji.
[/quote]
A no już wyjaśniam czym się kieruje. - Z tego co czytałem to nasi PŚO Bisseck i Pavard spakowali walizki i zakończyli swój udział w KMŚ, choć Bisseck na dobrą sprawę nawet go nie zaczął. Dla mnie, tak na marginesie, obaj powinni być na wylocie , bo to nie ten poziom już na Inter, co Bastoni chociażby i przez to obrona kuleje, a my potrzebujemy Leoniego i Leoni,Acerbi,Bastoni to już by jakoś wyglądało na przyszły sezon.
Po drugie Darmian opuścił z bólem, kulejąc plac w ostatnim meczu, no to kończą się opcje na PŚO, a po trzecie nie ukrywam, że ciekawy jestem występu Palaciosa na przełomie 90 min gry i mam nadzieję, że trener Chivu mu to umożliwi, bo trener Inzaghi z Arabii mu dawal tylko ości jakieś na boisku w 81 min. go chyba wpuscil raz.
-
Ma to sens. Chłop nie grał na swojej nominalnej pozycji, więc teraz byś go wrzucił na minę i wystawił na pozycji prawomoznego… ale w zasadzie nie wiem czemu się temu dziwię, skoro każdy twój skład jaki proponujesz od x lat jest z kategorii S-F 

-
Jako LŚO obrońca, to on w Interze raczej nigdy już nie zagra, bo tam mamy Augusto,Dimarco jak coś no i Bastoniego oczywiście. 
https://youtu.be/HVqRmjyRM68?feature=shared
Jak sobie przeanalizujesz jego interwencje z Monzy, to w różnych sektorach boiska się potrafił odznaleźć.

https://youtu.be/HVqRmjyRM68?feature=shared
Jak sobie przeanalizujesz jego interwencje z Monzy, to w różnych sektorach boiska się potrafił odznaleźć.
-
Wątpię ,żeby Palacios zagrał chociaż z minutę na tym turnieju, a Ty chcesz aby grał w podstawie i to PSO. Pavard czy Bisseck to nie jest poziom Interu a Palacios jest ? Jesli Darmian nie będzie mógł grać to raczej napewno zagra tam De Vrij ,tak jak ostatnio. No i Twoja obrona na przyszły sezon- Leoni ,Acerbi , Bastoni. Acerbi z całym szacunkiem to powinien już odejść albo ostatecznie być tylko zmiennikiem.
-
Nie wiem czy Palacios jest, bo nie dostał żadnej szansy w Interze, ale skoro Inzaghi chciał obrońce i dali mu Palaciosa, to oczekuje, że ma potencjał na Inter. Chłopak ma 22 lata i wóz albo przewóz ale wszystko przed nim. W piłce wiele zależy od szczęścia od szansy otrzymanej i wykorzystanej.
Co do Pavarda to robi się drugi Correa z kontuzjami, a Bisseck jeśli mamy za niego konkretnie zarobić, a zyski kapitałowe będą spore jak choćby w przypadku Onany , to nie jestem przeciwny odejściu.
Co do Pavarda to robi się drugi Correa z kontuzjami, a Bisseck jeśli mamy za niego konkretnie zarobić, a zyski kapitałowe będą spore jak choćby w przypadku Onany , to nie jestem przeciwny odejściu.
-
Z tym masz rację ,że nie dostał szansy u nas. Chociaż po tym co pokazywał z Monzy to wątpię czy coś z niego będzie.