35.-kolejka Serie A: Genoa - Inter

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
miniu86

Re: 35.-kolejka Serie A: Genoa - Inter

Post autor: miniu86 »

No chyba, że oni są po prostu aż tak beznadziejni, że nie potrafią się wydźwignąć z tego dołka.
Czarson

Post autor: Czarson »

Wszystko przemawialo za tym, ze przegramy ten mecz. Jeszcze ten przestrzelony karny Candrevy. Teorie spiskowe? Na poczatku nikt w nie nie wierzy.
Odet

Post autor: Odet »

Ja w te ustawianie meczy nie wierzę.

Nie wierzę, że CHińczycy kupili klub, żeby ustawiać mecze, co innego Indor.

Bardziej wierzę w jedne z poniższych:
1) być może Sunning powiedział naszym kopaczom, że za LE żadnej kasy nie będzie, no to kopacze mają wszystko w du...
2) być może Sunning ma już plan na nowy sezon, wiąże się on z wyprzedażą przereklamowanych i przepłaconych piłkarzy, część naszych kopaczy wie już, że odejdzie i mają grę dla naszego Interu w nosie (coś ala u mnie na Ruchu). Miętus potrafi płakać po meczu, bo jemu akurat zależy, ale reszta?? Być może Sunning ma już nowego trenera zaklepanego, który powiedział kogo chce zostawić, a kogo spuścić. Może piłkarze to wiedzą.

Chińczycy to ludzie pracy, FIlipińczyk to co innego spekulant, który chce wyprać trochę kasy.

Pozdr.
kachol

Post autor: kachol »

Raffal pisze:Poza tym nie rozumiem dlaczego mieliby się nie chcieć załapać....załapać się , dać grać głebokim rezerwowym + Primaverze
Jak wyjda z grupy wtedy potraktować serio a jak nie to jest szansa dac 6 meczów rezerowym do ogrania się + wypromować kilku juniorów.

Przecież w piłce jednak chyba jeszcze trochę chodzi o wygrywanie i rywalizację.
100% racji, nie wiem dlaczego tak wielki klub jak Inter ma nie chcieć grać w pucharach. Nawet jak to jest puchar pocieszenia to zawsze wpływa na rozpoznawalność marki i możliwość jej promowania. Nie wierzę, że Sunning jest zadowolony z tego, że Inter będzie poza pucharami. Do tego powtarzam po raz kolejny, największe kluby walczą na wielu frontach i jak Inter się ma za takowy to nie może grać tylko pod ligę. Co jak wejdą do LM to odpuszczą wtedy ligę czy może LM, bo na 2 frontach przecież chłopcy nie dadzą rady
Seba

Post autor: Seba »

https://www.youtube.com/watch?v=TtDZ9jML_VE

Niestety podejrzanie to wygląda...
Obrazek
Czarodziej Czasu

Post autor: Czarodziej Czasu »

Kope Lat Seba. Pozdrawiam, Randama
Saff

Post autor: Saff »

Piekarz pisze:Jak już faktycznie chcą uniknąć gry w LE, to mogliby po prostu odpaść na pierwszym etapie eliminacji
Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale czy nie jest przypadkiem tak, że jeżeli w tym sezonie nie zakwalifikujemy się do pucharów, to nie musimy spełniać wymogów FFP?
Bo jeżeli tak jest, to odpadnięcie na etapie eliminacji jest bezsensowne, ze względu na to, że i tak mamy ograniczenia finansowe w trakcie okienka.
Seba

Post autor: Seba »

Również pozdrawiam :inter:

Obrazek
Obrazek
zoniek

Post autor: zoniek »

Seba. pisze:https://www.youtube.com/watch?v=TtDZ9jML_VE

Niestety podejrzanie to wygląda...
No i proszę, kolejna teoria spiskowa ;)?
Co do akcji z Gabigolem - chcąc wykonywać jedenastkę pewnie nie wiedział, że ma być ona nietrafiona ;)
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

hmm a może Cataldi zna na tyle dobrze Candrevę z Lazio,że wiedział gdzie ten najczęściej uderza? ;)
Bart

Post autor: Bart »

zoniek

Beka :D co tu porównywać? Cristiano jebnął nie do obrony, a Candreva nie dość, że zabrał piłkę Gabigolowi to jeszcze puścił szczura, którego Steve Wonder by wybronił.
Klinsi64 pisze:hmm a może Cataldi zna na tyle dobrze Candrevę z Lazio,że wiedział gdzie ten najczęściej uderza? ;)
Może :)
Bart

Porównanie karnych Cristiano i Candrevy jest równie pasujące jak Twoje porównanie "sprzedanych" meczów Inter-Milan oraz Genoa-Inter. :)
zoniek

Bart pisze:Porównanie karnych Cristiano i Candrevy jest równie pasujące jak Twoje porównanie "sprzedanych" meczów Inter-Milan oraz Genoa-Inter. :)
Ani razu nie napisałem tutaj, że Inter "SPRZEDAJE" mecze, ale USTAWIA.
Minie jeszcze dużo czasu nim dostrzeżesz, że ten sport to jedno wielkie bagno :) a na razie żyj sobie w nieświadomości. W sumie im mniej świadomych osób tym lepiej :)

PS. Jak tam Twoje taśmy u buka? Wleciało coś :D?
PioFCI

Post autor: PioFCI »

A Wy tu dalej rozkminiacie? Zoniek Wam napisal jak to wyglada, kto chce niech wierzy a kto nie niech wierzy dalej w swoje. Kazdy ma do tego prawo jak wiara Antoniego w zamach smolenski.

Kto mnie zna wie, ze plotek nie sieje i moge sobie dac reke uciac, ze tego meczu nie chcielismy wygrac. Czy to z powodu ustawki z Genoa czy z powodu niechcianej LE drugorzedna sprawa.

Po meczu z Sampa bylo jasne ze mozemy zapomniec o 3 miejscu. LE wnatomiast wiaze sie z przestrzeganiem zasad FFP i posiadaniem w skladzie mlodziezowcow. Suning ma na nas inny plan na 2017/2018. Wydamy sporo kasy nie zwazajac na FFP i skupimy sie na Serie A, gdzie wystarczy miejsce w 4 aby zagrac w LM. Przeciez to proste jak budowa cepa. Tylko slepiec tego nie zauwazy. A Milan? Im wystarczylo tydzien rzadow, zeby sie zorientowac ze LE z chinskimi dolarami sie kloci. Kazdy czeka na Fiorentine. A Wy zapomnijcie o Conte czy Simeone, dla mnie to Pioli bedzie budowal nowy Inter a ten sezon ogladamy juz tylko my...
Bart

Pio_FCI pisze: Kto mnie zna wie, ze plotek nie sieje i moge sobie dac reke uciac, ze tego meczu nie chcielismy wygrac. Czy to z powodu ustawki z Genoa czy z powodu niechcianej LE drugorzedna sprawa.
Możliwe że nie było wystarczającej chęci, żeby ten mecz wygrać, ba, zapewne właśnie tak było.

Jest tylko jedna podstawowa rzecz. Brak chęci a ustawka to dwa światy. Jeśli Inter mecze ustawia, to jest to poważny zarzut wobec własnego klubu, takich rzeczy po prostu nie pisze się bez odpowiednich argumentów. Bo wstyd porównywać wydarzenia z meczów z Sampdorią, Milanem i Genoą, gdy były to trzy zupełnie inne spotkania i "zarzuty" są stawiane za każdym razem wobec innych instytucji (piłkarze, sędziowie, decyzje trenera).
zoniek

Bart pisze:Jest tylko jedna podstawowa rzecz. Brak chęci a ustawka to dwa światy. Jeśli Inter mecze ustawia, to jest to poważny zarzut wobec własnego klubu, takich rzeczy po prostu nie pisze się bez odpowiednich argumentów. Bo wstyd porównywać wydarzenia z meczów z Sampdorią, Milanem i Genoą, gdy były to trzy zupełnie inne spotkania i "zarzuty" są stawiane za każdym razem wobec innych instytucji (piłkarze, sędziowie, decyzje trenera).
Miłość do klubu nie zwalnia z racjonalnego myślenia i wyciągania wniosków. Wkleiłem linki do schematów gdzie od kilku lat widać wymianę punktów pomiędzy tymi drużynami. Przeciez każdy ślepy widzi tu pewien system. Czy sie one odbywają za pieniądze czy na podstawie jakiejś dzentelmenskiej umowy tego nie wiem! Wiem natomiast, że w tych meczach nie było sportowej rywalizacji. I tak jak napisał Pio_FCI - każdy ma prawo wierzyć w co chce - jeden w wypłacalnośc ZUSu, a drugi w ustawianie meczów, kiedy patrzy na bezczelny schemat wymiany.
Bart

1. To że Inter wygrywał z Sampdorią do przerwy, a przegrał na koniec to nie jest żaden argument na nic. Wystarczy właśnie racjonalne myslenie. Rok wcześniej przegrał podobnie z Torino? Tak, a w październiku 2016 przegrał podobnie z Cagliari. W grudniu 2014 przegrał podobnie z Udinese. Ustawiamy mecze w rundzie jesiennej? :D Inter gra tak beznadziejnie w dowolnym momencie sezonu od lat, zależy od formy, która często jest fatalna lub w kratkę.

2. Twierdzisz że wyniki w derbach na przełomie lat są podejrzane, tak samo jak podejrzany jest przebieg meczu, w którym Milan wyrównał na 2-2 w 97 minucie. Tu nawet nie mam siły komentować, czysty absurd.

3. Inter wygrywa od lat u siebie z Genoą, a przegrywa na wyjeździe. Dla Ciebie to podejrzane. Tendencja jakich wiele, Milan też wygrywa u siebie z Genoą, a przegrywa na wyjeździe, dałem link. Tylko Milan przegrywa zazwyczaj w Genui jesienią, więc trudno byłoby o podejrzenia, co?

Już nie wspominam o tym, że raz winny jest sędzia, a raz piłkarze. Do tego tak naprawdę kilku/kilkunastu piłkarzy, którzy zarabiają miliony, a większość ma kariery przed sobą.

Jeśli Ty tu coś widzisz, to tylko dlatego że bardzo chcesz. Nie wiem po co piszę te wszystkie oczywistości, chyba po prostu mi wstyd że kibic Interu wymysla takie pseudohistorie na własny klub.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2017, 07:46 przez Bart, łącznie zmieniany 1 raz.
KoBa

Post autor: KoBa »

Mam wobec podejrzeń o karny Candrevy pytanie, a nawet dwa - po pierwsze, czemu po prostu nie strzelił klasycznego Bekhama vel Ramosa? Po drugie, czemu Perisic łupnął wcześniej tego woleya? Wiedział, że nie trafi/ trafi w obrońcę?

Mam też pytanie odniśnie FPP, czy jeśli pohulamy tego lata będąc poza pucharami sankcje nie zaczekają na nasz udział w roku następnym?
Odet

zoniek pisze:
Miłość do klubu nie zwalnia z racjonalnego myślenia i wyciągania wniosków.

Ładnie napisane, ale na razie jedynie Ty tutaj pokazujesz brak racjonalnego myślenia i nieumiejętne wyciąganie wniosków.
Czyli Perisic celowo w sytuacji sam na sam trafił w bramkarza, a Andreolli specjalnie się poślizgnął żeby Pandev mógł strzelić bramkę??
Zaiste świetny przykład racjonalnego myślenia :)

Pozdr.
zoniek

Bart pisze:1. To że Inter wygrywał z Sampdorią do przerwy, a przegrał na koniec to nie jest żaden argument na nic. Wystarczy właśnie racjonalne myslenie. Rok wcześniej przegrał podobnie z Torino? Tak, a w październiku 2016 przegrał podobnie z Cagliari. W grudniu 2014 przegrał podobnie z Udinese. Ustawiamy mecze w rundzie jesiennej? :D Inter gra tak beznadziejnie w dowolnym momencie sezonu od lat, zależy od formy, która często jest fatalna lub w kratkę.

2. Twierdzisz że wyniki w derbach na przełomie lat są podejrzane, tak samo jak podejrzany jest przebieg meczu, w którym Milan wyrównał na 2-2 w 97 minucie. Tu nawet nie mam siły komentować, czysty absurd.

3. Inter wygrywa od lat u siebie z Genoą, a przegrywa na wyjeździe. Dla Ciebie to podejrzane. Tendencja jakich wiele, Milan też wygrywa u siebie z Genoą, a przegrywa na wyjeździe, dałem link. Tylko Milan przegrywa zazwyczaj w Genui jesienią, więc trudno byłoby o podejrzenia, co?

Już nie wspominam o tym, że raz winny jest sędzia, a raz piłkarze. Do tego tak naprawdę kilku/kilkunastu piłkarzy, którzy zarabiają miliony, a większość ma kariery przed sobą.

Jeśli Ty tu coś widzisz, to tylko dlatego że bardzo chcesz. Nie wiem po co piszę te wszystkie oczywistości, chyba po prostu mi wstyd że kibic Interu wymysla takie pseudohistorie na własny klub.
ad. 1 - dla Ciebie może i na nic, a inni, którzy właśnie używają racjonalnego myślenia przed meczem obstawili taki, a nie inny przebieg i wyciągnęli od buka potężny hajs. Ty natomiast liczyłeś na sportowe wydarzenie i pięny przebieg meczu :D

ad. 2 - absurdem jest to jak gwałcisz logikę mając przed oczami schemat wymiany punktów i dalej nie widzisz w tym nic logicznego - w tym sezonie miały być dwa remisy i były i choćbyś miał się zesrać to nic na to nie poradzisz :D

ad. 3 - dla mnie podejrzane i dla wielu osób interesujących się tą tematyką także. I tak jak w ad.1 tak i tutaj ludzie wyciągnęli dobry hajs od buka :D

ad. 4 - nie siej fermentu gościu bo widzę, że pierdolisz byle pierdolić - nigdy nie napisałem, że winny jest ten czy tamten, ale, że jest masa czynników, które mogą celowo ustawić przebieg meczu jak np. czerwona kartka z dupy, karny z dupy, nieodgwizdany spalony, celowy karny, celowa czerwień, albo niestrzelony karny jak nam to pokazał Candreva.

I śliń się na te mecze dalej, ja wiem swoje i wiem, że w niektórych meczach my jako kibice zostaliśmy załadowani celowo w chuja.
Bart

To jest jednak ciężki przypadek.
zoniek

Odet pisze: Ładnie napisane, ale na razie jedynie Ty tutaj pokazujesz brak racjonalnego myślenia i nieumiejętne wyciąganie wniosków.
Czyli Perisic celowo w sytuacji sam na sam trafił w bramkarza, a Andreolli specjalnie się poślizgnął żeby Pandev mógł strzelić bramkę??
Zaiste świetny przykład racjonalnego myślenia :)

Pozdr.

"Wam się oczy otworzą kiedy mi się zamkną" :D

Gościu nie wiem czy celowo czy nie celowo, nie wiem czy się specjalnie poślizgnął czy nie, wiem tylko tyle, że tak jak wynik derbów tak i wynik meczu z Sampdorią i Genoą można było przewidzieć i wiele osób to zrobiło i nieźle na tym zarobiło. Wystarczy zdjąć klapki z oczu i czytać statystyki i wyciągać racjonalne wnioski, które Ty tak tu teraz wynosisz, a sam masz problemy ze złożeniem prostej układanki na podstawie schematu :D

Ogólnie Wy macie bekę ze mnie, a ja mam z Was - różnica jest taka, że ja swoje tezy podpieram przeszłością i statystykami, a Wy... bezgraniczną wiarą w czystość sportu? Sam nie wiem :) tak czy tak, żyjcie, napalajcie się na mecze, liczcie na sportowe wydarzenie, a ja sobie będę analizował :)
Bart

Ośmieszasz się, bo łączysz niepowiązane ze sobą fakty i budujesz układankę większą od Calciopoli. Co jak co, ale determinacji Tobie nie można odmówić. :D
zoniek

Bart pisze:Ośmieszasz się, bo łączysz niepowiązane ze sobą fakty i budujesz układankę większą od Calciopoli. Co jak co, ale determinacji Tobie nie można odmówić. :D

Dla Ciebie nie powiązane, a inni mądrzejsi od Ciebie powiązali i podczas gdy Ty liczyłeś na sportowe wydarzenie inni liczyli hajs od buka :D i się śmiali z takich jak Ty :D
Jakbyś zobaczył jak ludzie szukają takich ustawek i jakie perełki znajdują, jakie hajsy wyciągają to byś się przedszkolaku zesrał :D

Sam dopiero od niedawna trafiłem na ten temat i w nim raczkuje i byłem w szoku jak zobaczyłem typ przedmeczowy, że Inter wygra 1 połowę i odda mecz Sampdorii w drugiej. Nie wierzyłem, no bo jak - na takim szczeblu i przy milionach widzów? A jednak. KURS NA TAKIE ZDARZENIE WYNOSIŁ 80zł :D
Potem wynik derbów mnie nie zdziwił, a mecz z Genoą wiedziałem jak się zakończy i nie ze względu na formę naszych kopaczy, ale na schemat, który tak wyśmiewasz stsowy Januszu :D

Obrazek
KoBa

Rozumiem, że uzbrojony w youtube i stronki typerów jesteś mądrzejszy też od przedstawicieli SCG. Wydaje mi się, że gdybym miał spółkę o wartości wyrażanej w miliardach, gdybym kupił jeden z najgłośniejszych klubów świata we Włoszech chcąc rozpocząć ekspansję na ten rynek i jakichś powodów musiałbym w swoim pierwszym sezonie ustawiać mecze, zrobiłbym to tak, aby internetowe ziontki tego nie odkryły.

Nie twierdzę, że meczu nie odpuściliśmy, bo odpuściliśmy, Genoa na tym skorzystała, ale idziesz za daleko w swoich rozmyślaniach opierając się na schematach, a nie dowodach.
zoniek

KoBa pisze:Rozumiem, że uzbrojony w youtube i stronki typerów jesteś mądrzejszy też od przedstawicieli SCG. Wydaje mi się, że gdybym miał spółkę o wartości wyrażanej w miliardach, gdybym kupił jeden z najgłośniejszych klubów świata we Włoszech chcąc rozpocząć ekspansję na ten rynek i jakichś powodów musiałbym w swoim pierwszym sezonie ustawiać mecze, zrobiłbym to tak, aby internetowe ziontki tego nie odkryły.

Nie twierdzę, że meczu nie odpuściliśmy, bo odpuściliśmy, Genoa na tym skorzystała, ale idziesz za daleko w swoich rozmyślaniach opierając się na schematach, a nie dowodach.

Rozumiem, że dla Ciebie jedynym dowodem będzie to jak ktoś powiązany z Interem publicznie się przyzna, że celowo oddali mecz by się schemat zgadzał :D beka

A żółtki klub przejęli niedawno, a schematy trwają już od paru dobrych lat :)
KoBa

zoniek pisze: Rozumiem, że dla Ciebie jedynym dowodem będzie to jak ktoś powiązany z Interem publicznie się przyzna, że celowo oddali mecz by się schemat zgadzał :D beka
Nie, źle rozumiesz. Wytłumaczę - nie potrzeba przyznania się by dowieźć celowości w działaniu. Idąc tym tokiem rozumowania tylko przyznających się przestępców można by skazać.
zoniek

KoBa pisze:Nie, źle rozumiesz. Wytłumaczę - nie potrzeba przyznania się by dowieźć celowości w działaniu. Idąc tym tokiem rozumowania tylko przyznających się przestępców można by skazać.
No to jeżeli trwająca od paru dobrych sezonów wymiana punktów pomiędzy Interem, a Milanem i Genoą (kiedy ostatnio dodatkowo Candreva nie strzelił karnego i nie pozwolił strzelić zapewne niewtajemniczonemu Gabigolowi) dla Ciebie nie jest wystarczającym dowodem to nie wiem co nim musi być :D
Szkoda strzępić ryja :D beka okrutna, czarno na białym pokazane, ale dla niektórych wraz mało. Odnoszę wrażenie, że jakby któryś z piłkarzy Interu się przyznał, że coś ustawili to paru użytkowników forum by mu odpowiedziało "co ty pierdolisz chłopie, po prostu wam nie wyszło". :D
Odet

Bart pisze:To jest jednak ciężki przypadek.
Chyba nawet nieuleczalany :)
zoniek pisze: Wystarczy zdjąć klapki z oczu i czytać statystyki i wyciągać racjonalne wnioski, które Ty tak tu teraz wynosisz, a sam masz problemy ze złożeniem prostej układanki na podstawie schematu :D

.... a ja sobie będę analizował :)
To proszę o wynik najbliższego meczu Inter - Sassuolo, plus o informację ile kartek, czy będzie karny i kto strzeli (ewentualnie nie strzeli). Proszę o wynik już teraz a nie w niedzielę wieczorem :)
zoniek pisze: ja swoje tezy podpieram przeszłością i statystykami,
Czyli mistrzem 2019 będzie Roma?, bo gdy opieram się na statystykach i przeszłości tytuł zdobywa co 18 lat, a ostatni zdobyła w 2001.

I na koniec zupełnie serio zapytam:
czy uważasz że Zhang kupił Inter żeby zarabiać u buka??
czy może Zhang realizuje gentelmanskie umowy o wymianie punktów (z Sampą, Torino, Genoą) z czasów kiedy nie był jeszcze właścicielem Interu (czyli zawierał je Moraś), ponieważ to sa gentelmanskie umowy i tak trzeba??
czy może to np Icardi dorabia sobie do skromnej tygodniówki i ustawia mecze??

Pozdr.
ODPOWIEDZ