26 kolejka: Inter vs Benevento
-
Re: 26 kolejka: Inter vs Benevento
Orał Mora razy kilka i zaorali Morę 

-
Może dlatego, że Spalletti to półka wyżej niż Gasperini, Pioli, Stramaccioni, Mazzarri, Leonardo czy de Boer i należy mu się ciut więcej zaufania? Jedynie Mancini ma bogatsze CV, kto wie gdyby nie pamiętny mecz z Lazio być może by trenował nas aż do teraz.Mora pisze:
Mam nieodparte wrażenie, że gdyby trenerem Interu był powiedzmy taki Gasperini czy inny Pioli, to całe forum krzyczałoby jednym chórem: "Gasperini/Pioli wypierdalaj!", "won amatorze", "Gasperiniego/Piolego nie można zwolnić, jego trzeba dyscyplinarnie wypierdolić!" itd. Od 2011 wszyscy trenerzy od Beniteza przez Ranieriego, Stramaccioniego, Leonardo, Mazzarriego, na de Boerze kończąc byli tu jebani jak Sasha Grey w swoich najlepszych produkcjach. Dlaczego niby Spal miałby być świętą krową?
Dam ci przykład Mourinho. Przyszedł do United po katastrofalnym sezonie z Chelsea gdzie kończył w drugiej połowie tabeli, wszyscy mówili, że jest wypalony. Jednak w Manchestrze dano mu szansę. W pierwszym sezonie pomimo dużej kwoty wydanej na transfery zajął tylko 6 miejsce w lidze. Jedynie wygrana LE troche podreperowała sezon, ale dla takiego klubu jak Manchester United to nie jest szczyt ambicji. Mimo to znów wydali krocie na transfery i dali mu szansę. Efekt? Są wiceliderem ligi i są na dobrej drodze do awansu do 1/4 LM. Takiego Moyesa to bez żalu pogonili bo wiedzieli, że skoro w słabszym klubie nie robił wyników ponad stan to i United nie odmieni.
Ta sama sytuacja po niebieskiej stronie Manchesteru. Guardiola przyszedł z jednym z najlepszych CV jakie mają obecnie trenerzy. Pierwszy sezon wyżej w tabeli od United, ale w LM odpadli już w 1/8 i to z Monaco. Klub, który wydaje tyle kasy to powinien chyba lepsze wyniki osiągać, ale nie zwolnili go, tylko zaufali mu i dali popracować w następnym sezonie. Efekt? Grają obecnie chyba najlepsza piłkę, a mistrza mają w kieszeni od dawna. Jakby takie wyniki osiągnął trenerzyna pokroju de Bura to zapewne by go pogonili, ale w Manchesterze wiedzą, że Guardiola coś tam umie, więcej niż przeciętny trener i dają mu więcej czasu. To chyba logiczne.
Zresztą...naprawdę nie macie dość tej karuzeli trenerskiej? Kogo weźmiecie za Lucka? Mihajlovica czy innego Edka Reje? Tylko, żeby pare meczów wygrał, a potem od nowa taplanie w gównie? Ja wiem, że lepszego trenera niż Spalletti nie znajdziemy i staram się to szanować. To nie te czasy gdy w 2008 roku byliśmy "zmęczeni" ciągłym wygrywaniem w kraju i chcieliśmy coś pokazać za granicą. Poza tym jakby nie było na ironię cel na ten moment mamy osiągniety, więc nie ma podstaw to zmiany trenera.
Ja obstawiam, że za beznadziejną formę odpowiada kwas w szatni, co widać po takich osobach jak Brozović. Jak z taką osobą jak Chorwat będąc w jednej szatni może być dobrze? Trener nagle nie odmieni zawodnika choćby nie wiem jakim był autorytetem i taka prawda.Mora pisze:Szanujmy się, ten kryzys trwa już ze 3 miesiące (!), remisujemy z jakimś śmiesznym Crotone, SPAL, gdyby nie sędzia to stracilibyśmy punkty ze słabiutkim Benevento, męczymy się z 3-ligowym Pordenone w CI, pogrążony w kryzysie Milan z amatorem na ławce eliminuje nas z pucharu...To nie są 2-3 słabsze mecze, tylko 3-miesięczne bagno. Trener za to nie odpowiada? Za beznadziejną formę Gagliardiniego, Perisicia, Brozovicia czy innych kto odpowiada?Facet koszący trawę na Meazza?
Spalletti jest znienawidzony w Rzymie bo "uwalił na pizdę" Tottiego. Mancini pewnie do dziś pamięta pare spin z Balotellim. Też go usadził i co murzyn zmądrzął?Mora pisze:Jak są kwasy w szatni i Bałkańce coś sapią, to trenejest od tego żeby ich uwalić na pizdę. Myślicie, że te pedały fikali by przy Mourinho, Simeone czy Gattuso? Apropos. Zarośnięty amator o IQ śmierdzącej getry przejął Milan w kryzysie i właśnie ograł Romę na Olimpico, w następny meczu bardzo prawdopodobne, że ogra nas.

Przypomnij sobie jak graliśmy po tym jak przyszedł Pioli, a jak graliśmy w końcówce jego kadencji tutaj, może da ci to coś do myślenia.Mora pisze:O ile mi wiadomo w Milanie nie grają Messi, Hazard czy inne Pogby. Coś tam facet pozmieniał, kogoś ze składu wypierdolił, kogoś odkurzył i zaczęło cykać. A u nas od 3 miesięcy to samo, pierdyliard podań do tyłu i drugi pierdyliard wrzutek. I to pierdolenie, że przecież nie mamy takiej zajebistej kadry. Jasne, że nie mamy kadry na TOP2, ale my się kompromitujemy z Crotone, SPAL, Pordenone i prawie z Benevento.
Co do zaangażowania to juz pisałem wyżej. Pewnych osób nie zmienisz i tyle, taki mają charakter i żadne krzyknięcie nie pomoże, a co do klubu z Paryża to mam rozumieć, że całkiem obeszli FFP? Tylko czemu były te "machloje" z Neymarem, żeby sam się wykupił z Barcelony, albo odroczenie o rok wykupu Mbappe. Zresztą nie porównuj nas do PSG, bo w PSG dużo wyższymi kwotami obracają, a jest to zasługa m.in. LM i trofeów oraz większych nazwisk nabywanymi od kilku lat.Mora pisze:To, że nie potrafi z tej kadry wycisnąć żadnego błysku, polotu, elementu zaskoczenia czy CHOCIAŻBY ZAANGAŻOWANIA to już wina Spala. Tak sobie myślę, że największą zaletą Lucka jako trenera jest to, że podobno jest bardzo religijny. Prawdopodobnie wymodlił u Bozi kryzys Romy i Lazio, bo nadal jakimś cudem jesteśmy w TOP4. Jednak nazwisko do czegoś zobowiązuje. Stramaccioni to był amator, de Boer to półamator, Pioli to zwykły średniak. Spalletti to uznana marka we Włoszech i Europie, mamy prawo jako kibice polegać na jego umiejętnościach trenerskich, a nie liczyć na kryzys innych.
Żeby nie było - winni takiego stanu rzeczy są w równym stopniu wszyscy, zarówno nie ogarniający kuwety trener, jak i żółci właściciele, którym przeszkadza FFP (taki jeden klub z Paryża pokazał jak to można obejść) albo komunistyczny rząd (taki jeden klub z Mediolanu, też ma żółtych właścicieli i jakoś kupował w lecie) oraz nasze słaniające się po boisku pierdolone wkłady do koszulek, dla których najważniejsza jest kasa i własne ego.
Tak jak ty nie możesz się podnieść po moich kontrargumentach na twoje wypowiedzi? Ja jednak jak widać odpisuje.TomHardy pisze:Mora MOCNO zaorał niestety. Mavernik chyba sie nie podniesie po takim ciosie.
-
Alfa a w ogóle to czytałeś wypowiedź Kondogbii? Bo po tym wpisie to mam wrażenie, że nie. Kondogbia właśnie miał za złe w Interze, ze był bałagan przez karuzele trenerską, że oni przychodzili na trening i nie wiedzieli czy jutro będzie ten sam trener, a wy chcecie dalej zwalniać szkoleniowców.Alfa pisze:troche jednak pierdolisz Cap, spojrz na wyboldowane bo wg mnie to sie ze soba gryzie, gdyby byl taki dobry to tak jak Mora napisal, balkancow i inne gowna z miejsca by wyjasnil, ale widocznie tak daleko juz ci sie czytac nie chcialoIlCapitano pisze:Może dlatego, że to najlepszy trener na jakiego w chwili obecnej możemy sobie pozwolić? No a po drugie, może wypadałoby ruszyć w końcu po tych 7 latach głową i zamiast srać na trenerów, spojrzeć szerzej na panujący tutaj problem? Przecież nawet taki skończony imbecyl czarnuch Kondogbia jasno zdefiniował co się tutaj odpierdala, także dlaczego do was to dalej nie dociera?Mora pisze:Mam nieodparte wrażenie, że gdyby trenerem Interu był powiedzmy taki Gasperini czy inny Pioli, to całe forum krzyczałoby jednym chórem: "Gasperini/Pioli wypierdalaj!", "won amatorze", "Gasperiniego/Piolego nie można zwolnić, jego trzeba dyscyplinarnie wypierdolić!" itd. Od 2011 wszyscy trenerzy od Beniteza przez Ranieriego, Stramaccioniego, Leonardo, Mazzarriego, na de Boerze kończąc byli tu jebani jak Sasha Grey w swoich najlepszych produkcjach. Dlaczego niby Spal miałby być świętą krową?
To taka luźna sugestia, nie będę się wdawał w szerszą polemikę bo mi się nie chce.
Wyjaśnić to on już wyjaśnił Brozovica, za powiedzmy "drobny" wybryk przez dwa następne mecze usiadł na ławę. Do klubu kokosa go nie wyśle, bo to by jeszcze bardziej zaszkodziło klubowi, co pisałem wyżej w poście.
Niestety nie mogłem już edytować, więc piszę osobno.
-
Porównanie Spallettiego do Guardioli i Mourinho? Serio?
Przesadzone i to ostro. Nie jestem zwolennikiem wypierdzielenia naszego trenera, ale sytuacja Interu ma się nijak do United czy City. Jeszcze trochę i dowiemy się, że przecież Ronaldo też miał kryzys jak Perisić.

-
Ale czy ja porównuje Spallettiego do Guardioli i Mourinho? Nie, bo gdybym tak robił to bym musiał wypisać ich sukcesy oraz doświadczenie międzynarodowe i zestawić z Luckiem. Porównuje tylko sytuacje, że Manchester United po odejściiu SAFa wywalał trenerów bez dania tzw. drugiej szansy, a jak już zatrudnili kogoś lepszego to go zatrzymali na trochę dłużej. To samo my, zatrudnialiśmy amatorów pokroju de Boera, a teraz jak mamy kogoś lepszego to dajmy mu trochę dłużej popracować niż jeden sezon, czy nawet nie.Yascarr pisze:Porównanie Spallettiego do Guardioli i Mourinho? Serio?Przesadzone i to ostro. Nie jestem zwolennikiem wypierdzielenia naszego trenera, ale sytuacja Interu ma się nijak do United czy City. Jeszcze trochę i dowiemy się, że przecież Ronaldo też miał kryzys jak Perisić.
-
Tyle że gdyby na to spojrzeć z drugiej strony, to przed nami ostatnie 12 spotkań tego sezonu. Idzie bardzo źle, pod względem gry to jest chyba najgorszy Inter jaki widziałem w życiu. Nic raczej nie zapowiada tego, że utrzymamy to czwarte miejsce. Jak działa efekt nowej miotły w serie a? Sprawdza się często i działa bardzo szybko - Oddo, Ballardini czy Gattuso w obecnych rozgrywkach. Pamiętamy jak było z Piolim. Może to byłoby kluczowe na końcówkę sezonu? No bo co jeśli Lazio nie spuchnie, Roma pogoni Di Francesco i wróci do formy, a Milan do końca nie odpuści? Jasne, ja wiem, że to wszystko założenia. Obecnie jest czwarte miejsce, wiec temat zwolnienia mimo fatalnej postawy nie wchodzi w grę. Tylko nie wiadomo co będzie za miesiąc jak dalej będziemy tak grać. Co w takiej sytuacji? Zostawić Spallettiego, dać mu dograć sezon i zostawić na kolejny? W końcu jeśli chcemy stabilizacji na ławce, a do tego twierdzicie, że i tak nie stać nas na lepszego trenera to wypadałoby tak zrobić. Ja myśle, że jak dalej będzie taka kaszana i zaczniemy w końcu lecieć na łeb w tabeli to chyba najrozsądniej byłoby wziąć kogoś innego i liczyć na natychmiastową poprawę, byle do tej LM jakoś się doczłapać. Na dzień dzisiejszy niech łysogłowy lepiej szybko wpadnie na jakiś pomysł żeby poderwać do gry tę bandę nieudaczników.
-
Milo jest wejsc na forum I przeczytac wpisy takich uzytkownikow jak mora, Il Capitano, Klinsi64, Piekarz, Maverik, Seba czy nawet Yascarr,.ktorzy swoimi wypowiedxiaki cos wnosza,.jaki swoj punkt widzenia, oparty jakimis argumentami, choc z niektorymi wogole sienie nie zgadzam. Jaka to roznica intelektualna miedzy nimi a aktorem brytyjskiego kina, ktorego wypowiedzi nie roznia sie niczym innym od belkotu "ja mam racje!". "Candreva beton, Spalletti beton, Karamoh Bog". Co tydzien mam dejavu, kurwa, znam to na pamiec ;/
-
To byłoby ciekawe. Klub chce wejść do LM i ma do tego jednego z najlepszych włoskich trenerów, ale nie daje mu odpowiedniego wsparcia w postaci zawodników, których chce w letnim mercato. Potem zimą jako pomoc sprowadza mu w końcu(!) rozgrywającego, który jest w stanie grać - uwaga - 30 minut. Następnie jak LM jest już bardzo zagrożona to zwalnia trenera i liczy, że realizację przedsezonowego celu zapewni mu efekt nowej miotły. Czym to jest jeśli nie kompletnym burdelklubem kurwa jego zajebana mać?
-
maverik i Klinsi64 ładnie i rzeczowo wyjaśnili temat.
Na miejscu tych co chcą się kłócić tylko bym podziękował za lekcję.
Przez urodziny kuzynki meczu nie mogłem oglądać, cieszą bramki i radość po nich Skriniara i Żaby.
Pozdr.
Na miejscu tych co chcą się kłócić tylko bym podziękował za lekcję.
Przez urodziny kuzynki meczu nie mogłem oglądać, cieszą bramki i radość po nich Skriniara i Żaby.
Pozdr.
-
Nie za bardzo rozumiem sensu dyskusji - nikt w klubie nawet nie myśli o zwalnianiu Spallettiego, to raczej my powinniśmy się obawiać, aby nie stracić go w lecie, bo na europejskim rynku zrobi się latem bardzo dużo wolnych, ciekawych stołków.
-
maverik pisze:Alfa a w ogóle to czytałeś wypowiedź Kondogbii? Bo po tym wpisie to mam wrażenie, że nie. Kondogbia właśnie miał za złe w Interze, ze był bałagan przez karuzele trenerską, że oni przychodzili na trening i nie wiedzieli czy jutro będzie ten sam trener, a wy chcecie dalej zwalniać szkoleniowców.Alfa pisze:troche jednak pierdolisz Cap, spojrz na wyboldowane bo wg mnie to sie ze soba gryzie, gdyby byl taki dobry to tak jak Mora napisal, balkancow i inne gowna z miejsca by wyjasnil, ale widocznie tak daleko juz ci sie czytac nie chcialoIlCapitano pisze:Może dlatego, że to najlepszy trener na jakiego w chwili obecnej możemy sobie pozwolić? No a po drugie, może wypadałoby ruszyć w końcu po tych 7 latach głową i zamiast srać na trenerów, spojrzeć szerzej na panujący tutaj problem? Przecież nawet taki skończony imbecyl czarnuch Kondogbia jasno zdefiniował co się tutaj odpierdala, także dlaczego do was to dalej nie dociera?Mora pisze:Mam nieodparte wrażenie, że gdyby trenerem Interu był powiedzmy taki Gasperini czy inny Pioli, to całe forum krzyczałoby jednym chórem: "Gasperini/Pioli wypierdalaj!", "won amatorze", "Gasperiniego/Piolego nie można zwolnić, jego trzeba dyscyplinarnie wypierdolić!" itd. Od 2011 wszyscy trenerzy od Beniteza przez Ranieriego, Stramaccioniego, Leonardo, Mazzarriego, na de Boerze kończąc byli tu jebani jak Sasha Grey w swoich najlepszych produkcjach. Dlaczego niby Spal miałby być świętą krową?
To taka luźna sugestia, nie będę się wdawał w szerszą polemikę bo mi się nie chce.
Wyjaśnić to on już wyjaśnił Brozovica, za powiedzmy "drobny" wybryk przez dwa następne mecze usiadł na ławę. Do klubu kokosa go nie wyśle, bo to by jeszcze bardziej zaszkodziło klubowi, co pisałem wyżej w poście.
czytalem, sek w tym ze ja nigdzie nie napisalem ze chce zwalniac spallettiego, ja po prostu nie rozumiem chociazby Ciebie, ktory z nie wiem jakich powodow robi ze Spalla nieskazitelnego Boga trenerki, gdzie ewidentnie on tez ma swoje za uszami i chyba moge byc niezadowolony z jego postawy podczas tego kryzysu ktory trwa 3 miesiace i nie zanosi sie by nagle cos mialo sie zmienic, a kto za to odpowiada? Zanetti? Zhang czy moze Sabat z Ausillo im kazali zaczac grac jak gowna? ok oni ich sciagneli, przynajmniej wiekszosc, ale i po czesci na zyczenie spalla, a i mogli przeciez w lecie wyjebac brozowika gdyby Spal powiedzial ze go nie chce. Wiec o ile jak najbardziej rozumiem argument ze na ten moment ciezko by bylo znalezc lepszego trenera przynajmniej na papierze, tak w praktyce juz tak rozowo to nie wyglada i radzilbym sie nie podniecac tym top4 bo patrzac na terminarz to tylko Cud i nagle przebudzenie praktycznie calej kadry by grali jak do pazdziernika jest w stanie nam to 4 miejsce zachowac, a po ostatniej serii raczej trudno w to uwierzyc. Dlatego jezeli Spall tego nie ogarnie to trudno mi uwierzyc ze klub go zostawi na kolejny sezon, a i jeszcze kilka takich meczy i nie wiem czy w ogole dogra do konca sezonu
-
dokładnie, komiczna sytuacja, bo poza Skriniarem pozostała dwójka mogłaby sobie pójść szukać innego klubu i nikt by nie odczuł ich braku w kadrze, a jednak, pomimo wszystkich baboli, Rano pewnie nie tylko u mnie stoi w hierarchii wyżej niż bałkańce i paru innych kmiotów, którzy zapomnieli dla którego klubu grają.Piekarz pisze:No, to pozostajemy przy życiu.
Podoba mi się lista strzelców wczorajszego meczu. Skriniar i Ranocchia to na moje oko ci dwaj piłkarze, którym z całej kadry najmocniej zależy na Interze, może jeszcze obok Edera. Jest to trochę kuriozalne, ale chyba prawdziwe. Gdyby Chorwatom tak zależało, to myślę że nie martwilibyśmy się teraz walką o LM. Nie mówię, że nie chciałbym się Rano i Edera z kadry pozbyć, ale szanuję ich.
-
Muszę ponownie obejrzeć drugą połowę, gdyż bylem juz bardzo zmęczony i nie mogę jej ocenić.
-
Kibice Romy piszą podobnie, albo nawet gorzej, a ktoś to 4. miejsce zając musi. No chyba, że Milan wszystkich pogodzi i awansuje z Lazio do LM.Yascarr pisze:Nic raczej nie zapowiada tego, że utrzymamy to czwarte miejsce.
Efekt nowej miotły może zadziałać, ale nie musi. Poza tym takie zwalnianie trenerów byle tylko coś nowego grać to myślenie na bardzo krótki czas. Na ile zadziałała nowa miotła w postaci Piolego w tamtym sezonie? Dwa miesiące? A potem co pogonimy tego nowego trenera, dociągniemy sezon z Vecchim i od nowa niech się kręci co, tylko do czego my zajdziemy?Yascarr pisze:Jak działa efekt nowej miotły w serie a? Sprawdza się często i działa bardzo szybko - Oddo, Ballardini czy Gattuso w obecnych rozgrywkach. Pamiętamy jak było z Piolim. Może to byłoby kluczowe na końcówkę sezonu? No bo co jeśli Lazio nie spuchnie, Roma pogoni Di Francesco i wróci do formy, a Milan do końca nie odpuści? Jasne, ja wiem, że to wszystko założenia. Obecnie jest czwarte miejsce, wiec temat zwolnienia mimo fatalnej postawy nie wchodzi w grę. Tylko nie wiadomo co będzie za miesiąc jak dalej będziemy tak grać. Co w takiej sytuacji? Zostawić Spallettiego, dać mu dograć sezon i zostawić na kolejny? W końcu jeśli chcemy stabilizacji na ławce, a do tego twierdzicie, że i tak nie stać nas na lepszego trenera to wypadałoby tak zrobić. Ja myśle, że jak dalej będzie taka kaszana i zaczniemy w końcu lecieć na łeb w tabeli to chyba najrozsądniej byłoby wziąć kogoś innego i liczyć na natychmiastową poprawę, byle do tej LM jakoś się doczłapać. Na dzień dzisiejszy niech łysogłowy lepiej szybko wpadnie na jakiś pomysł żeby poderwać do gry tę bandę nieudaczników.
Ja już bym chyba wolał nawet zająć 5. miejsce, a mieć poczucie, że jest stabilizacja w klubie, poczynić odpowiednie kroki latem i zawalczyć bardziej za rok, niż wziąć 4 miejsce i pogonić np. na starcie sezonu 18/19 trenera i znów zatrudniać półśrodki.
Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj. Tak jak broniłem Handanovica w czasach gdy większość pisała, żeby go pogonić bo się nie rzuca i jest staryAlfa pisze:maverik pisze:Alfa a w ogóle to czytałeś wypowiedź Kondogbii? Bo po tym wpisie to mam wrażenie, że nie. Kondogbia właśnie miał za złe w Interze, ze był bałagan przez karuzele trenerską, że oni przychodzili na trening i nie wiedzieli czy jutro będzie ten sam trener, a wy chcecie dalej zwalniać szkoleniowców.Alfa pisze:troche jednak pierdolisz Cap, spojrz na wyboldowane bo wg mnie to sie ze soba gryzie, gdyby byl taki dobry to tak jak Mora napisal, balkancow i inne gowna z miejsca by wyjasnil, ale widocznie tak daleko juz ci sie czytac nie chcialoIlCapitano pisze:Może dlatego, że to najlepszy trener na jakiego w chwili obecnej możemy sobie pozwolić? No a po drugie, może wypadałoby ruszyć w końcu po tych 7 latach głową i zamiast srać na trenerów, spojrzeć szerzej na panujący tutaj problem? Przecież nawet taki skończony imbecyl czarnuch Kondogbia jasno zdefiniował co się tutaj odpierdala, także dlaczego do was to dalej nie dociera?Mora pisze:Mam nieodparte wrażenie, że gdyby trenerem Interu był powiedzmy taki Gasperini czy inny Pioli, to całe forum krzyczałoby jednym chórem: "Gasperini/Pioli wypierdalaj!", "won amatorze", "Gasperiniego/Piolego nie można zwolnić, jego trzeba dyscyplinarnie wypierdolić!" itd. Od 2011 wszyscy trenerzy od Beniteza przez Ranieriego, Stramaccioniego, Leonardo, Mazzarriego, na de Boerze kończąc byli tu jebani jak Sasha Grey w swoich najlepszych produkcjach. Dlaczego niby Spal miałby być świętą krową?
czytalem, sek w tym ze ja nigdzie nie napisalem ze chce zwalniac spallettiego, ja po prostu nie rozumiem chociazby Ciebie, ktory z nie wiem jakich powodow robi ze Spalla nieskazitelnego Boga trenerki, gdzie ewidentnie on tez ma swoje za uszami i chyba moge byc niezadowolony z jego postawy podczas tego kryzysu ktory trwa 3 miesiace i nie zanosi sie by nagle cos mialo sie zmienic, a kto za to odpowiada? Zanetti? Zhang czy moze Sabat z Ausillo im kazali zaczac grac jak gowna? ok oni ich sciagneli, przynajmniej wiekszosc, ale i po czesci na zyczenie spalla, a i mogli przeciez w lecie wyjebac brozowika gdyby Spal powiedzial ze go nie chce. Wiec o ile jak najbardziej rozumiem argument ze na ten moment ciezko by bylo znalezc lepszego trenera przynajmniej na papierze, tak w praktyce juz tak rozowo to nie wyglada i radzilbym sie nie podniecac tym top4 bo patrzac na terminarz to tylko Cud i nagle przebudzenie praktycznie calej kadry by grali jak do pazdziernika jest w stanie nam to 4 miejsce zachowac, a po ostatniej serii raczej trudno w to uwierzyc. Dlatego jezeli Spall tego nie ogarnie to trudno mi uwierzyc ze klub go zostawi na kolejny sezon, a i jeszcze kilka takich meczy i nie wiem czy w ogole dogra do konca sezonu

Piszesz, że w lecie mogliśmy pogonić Brozowika. No mogliśmy, ale raz że nie było za niego dobrych ofert, a dwa, że mieliśmy tylko 5 pomocników na 3 pozycje. Zimą już był spakowany, ale Spalletti słusznie zablokował transfer, bo to byłby kryminał jakbyśmy zostali z 4 pomocnikami. Brozo jest jaki jest, ale do rotacji jest bardzo potrzebny i na ten moment musi nam wystarczyć. Brak Pastore to chyba nie jest wina Spalla?
Spalletti w tamtym sezonie, nie 5, nie 10 czy 15 lat temu, rozpierdalał tę samą ligę, a teraz jest za słaby na Inter? To już powinno wam dawać do myślenia. Do tego może zacznijcie słuchać osób, które przebywały w tym środowisku chociaż rok, bo one chyba najlepiej wiedzą jak to działa od środka niż my siedzący przy kompie. Mancini, Kondogbia może nie byli idealni, ale skoro pojawiają się takie wypowiedzi gdzie na głos mówią, że w Interze panuje chaos to chyba coś musi w tym być. Czy się po prostu zmówili i z nudów zaczęli oczerniać Inter?
-
nie widzisz żadnych jego błędów a to juz troche podchodzi pod robienie z niego Boga trenerki. 3 miesiace gowna to nie jest powod by go besztac? przypominam ze mancini byl 1 czy tam drugi na koniec rundy, a co sie potem stalo i jak go kazdy jebal wyzywal i zwalnial chyba kazdy pamieta, a tu mamy bardzo podobna sytuacje, lecz z niewiadomo jakiego powodu Luciano nie zasluguje na krytyke, a Mancini ktory jak napisales wczesniej z bogatszym CV wiec i mozna zalozyc ze na podobnym badz wyzszym poziomie niz Luciano na krytyke juz zaslugiwal?maverik pisze: Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj. Tak jak broniłem Handanovica w czasach gdy większość pisała, żeby go pogonić bo się nie rzuca i jest starytak samo Icardiego latem 2016r. gdy większość chciała go pogonić do Neapolu za jakieś 50 mln. W nich widziałem i nadal widzę świetnych piłkarzy i nie chcę żeby opuszczali klub, bo nie tędy droga. My mamy się wzmacniać, a nie pozbywać się najlepszych. Tak samo uważam Lucka za dobrego, a nawet bardzo dobrego trenera i nie chce żeby się go pozbywano bo niemal na 100% pogorszy to sytuację.
Piszesz, że w lecie mogliśmy pogonić Brozowika. No mogliśmy, ale raz że nie było za niego dobrych ofert, a dwa, że mieliśmy tylko 5 pomocników na 3 pozycje. Zimą już był spakowany, ale Spalletti słusznie zablokował transfer, bo to byłby kryminał jakbyśmy zostali z 4 pomocnikami. Brozo jest jaki jest, ale do rotacji jest bardzo potrzebny i na ten moment musi nam wystarczyć. Brak Pastore to chyba nie jest wina Spalla?
Spalletti w tamtym sezonie, nie 5, nie 10 czy 15 lat temu, rozpierdalał tę samą ligę, a teraz jest za słaby na Inter? To już powinno wam dawać do myślenia. Do tego może zacznijcie słuchać osób, które przebywały w tym środowisku chociaż rok, bo one chyba najlepiej wiedzą jak to działa od środka niż my siedzący przy kompie. Mancini, Kondogbia może nie byli idealni, ale skoro pojawiają się takie wypowiedzi gdzie na głos mówią, że w Interze panuje chaos to chyba coś musi w tym być. Czy się po prostu zmówili i z nudów zaczęli oczerniać Inter?
za brozowika ponoc byly oferty w wysokosci 20mln, ale pewnie liczyli na 30-50

mielismy 5 pomocnikow na 3 pozycje bo tak chcial Spalletti, przypominam ze mielismy cale okienko transferowe by z trenerem zaplanowac jak ten sezon bedzie wygladal i dokupic takich graczy by pasowali nie pod jedna taktyke i ustawienie 4231 ale pod rozne, dajac trenerowi OPCJE, ale z roznych powodow zarzadu, FFP, chin i rowniez trenera ktory usral sie na 4231 wyszlo tak jak wyszlo
Kazdy dobrze wie ze w Interze panuje gowno od lat i zaden mancini kondogbia ameryki tutaj nie odkryl, i winni takiej sytuacji sa wszyscy bez wyjatku, od kibicow z oczekiwaniami ponad stan bo jestesmy Inter, przez zarzad, dyrektorow i konczac na trenerze i pilkarzach.
-
No i on od kilku postów/stron próbuje Ci to wytłumaczyć, że krytykowanie, zwalanie winy na trenera, a w efekcie zwalnianie go do niczego dobrego nie doprowadziło w przeszłości.Alfa pisze:nie widzisz żadnych jego błędów a to juz troche podchodzi pod robienie z niego Boga trenerki. 3 miesiace gowna to nie jest powod by go besztac? przypominam ze mancini byl 1 czy tam drugi na koniec rundy, a co sie potem stalo i jak go kazdy jebal wyzywal i zwalnial chyba kazdy pamieta, a tu mamy bardzo podobna sytuacje, lecz z niewiadomo jakiego powodu Luciano nie zasluguje na krytyke, a Mancini ktory jak napisales wczesniej z bogatszym CV wiec i mozna zalozyc ze na podobnym badz wyzszym poziomie niz Luciano na krytyke juz zaslugiwal?maverik pisze: Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj. Tak jak broniłem Handanovica w czasach gdy większość pisała, żeby go pogonić bo się nie rzuca i jest starytak samo Icardiego latem 2016r. gdy większość chciała go pogonić do Neapolu za jakieś 50 mln. W nich widziałem i nadal widzę świetnych piłkarzy i nie chcę żeby opuszczali klub, bo nie tędy droga. My mamy się wzmacniać, a nie pozbywać się najlepszych. Tak samo uważam Lucka za dobrego, a nawet bardzo dobrego trenera i nie chce żeby się go pozbywano bo niemal na 100% pogorszy to sytuację.
Osobiście krytykę na łysego już wylałem nie raz i nie dwa, niekiedy zasłużenie innym razem pochopnie, jednak na chłodno zawsze mogę powiedzieć, że za obecny stan rzeczy w 80% odpowiadają te boiskowe miernoty, które mają coś grubo najebane pod kopułą, że w ciągu tak krótkiego czasu potrafili się tak stoczyć. Lucek też dołożył do tego swoją cegiełkę, ale w dalszym ciągu główni winowajcy biegają co tydzień przez 90 min.i ośmieszają nas jak i cały klub.
-
Minister pisze:No i on od kilku postów/stron próbuje Ci to wytłumaczyć, że krytykowanie, zwalanie winy na trenera, a w efekcie zwalnianie go do niczego dobrego nie doprowadziło w przeszłości.Alfa pisze:nie widzisz żadnych jego błędów a to juz troche podchodzi pod robienie z niego Boga trenerki. 3 miesiace gowna to nie jest powod by go besztac? przypominam ze mancini byl 1 czy tam drugi na koniec rundy, a co sie potem stalo i jak go kazdy jebal wyzywal i zwalnial chyba kazdy pamieta, a tu mamy bardzo podobna sytuacje, lecz z niewiadomo jakiego powodu Luciano nie zasluguje na krytyke, a Mancini ktory jak napisales wczesniej z bogatszym CV wiec i mozna zalozyc ze na podobnym badz wyzszym poziomie niz Luciano na krytyke juz zaslugiwal?maverik pisze: Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj. Tak jak broniłem Handanovica w czasach gdy większość pisała, żeby go pogonić bo się nie rzuca i jest starytak samo Icardiego latem 2016r. gdy większość chciała go pogonić do Neapolu za jakieś 50 mln. W nich widziałem i nadal widzę świetnych piłkarzy i nie chcę żeby opuszczali klub, bo nie tędy droga. My mamy się wzmacniać, a nie pozbywać się najlepszych. Tak samo uważam Lucka za dobrego, a nawet bardzo dobrego trenera i nie chce żeby się go pozbywano bo niemal na 100% pogorszy to sytuację.
Osobiście krytykę na łysego już wylałem nie raz i nie dwa, niekiedy zasłużenie innym razem pochopnie, jednak na chłodno zawsze mogę powiedzieć, że za obecny stan rzeczy w 80% odpowiadają te boiskowe miernoty, które mają coś grubo najebane pod kopułą, że w ciągu tak krótkiego czasu potrafili się tak stoczyć. Lucek też dołożył do tego swoją cegiełkę, ale w dalszym ciągu główni winowajcy biegają co tydzień przez 90 min.i ośmieszają nas jak i cały klub.
powtorze ze ja nigdzie nie napisalem ze chce zwolnic spallettiego i tez przeciez pisalem ze pilkarze i zarzad oczywiscie tez sa winni, po prostu nie rozumiem dlaczego Manciniego mozna bylo krytykowac a Spallettiego juz nie. tyle z mojej strony nie ma sensu tego ciagnac

-
- Kontakt:
Wskaż mi w moim poście stwierdzenie, że Spallettiego trzeba zwolnić. Naprawdę powinieneś zapisać się na kurs czytania ze zrozumieniem, masz z tym wyraźny problem. Oczywiście zabierz ze sobą Klinsiego, będzie Wam raźniej.Piekarz pisze:Podniecanie się Milanem, którego dobra seria trwa na razie znacznie krócej niż serie Stramaccioniego, Manciniego, Piolego i Spallettiego i jeszcze traktowanie tego jako argumentu za zmianą trenera w Interze jest tak słabe i krótkowzroczne, że nie będę się silił na analizę tej słabości.
Gdy już skończysz kurs, w mig załapiesz o co mi chodziło w całym poście. Jeśli jednak nie, to podpowiem, że powinieneś DOKŁADNIE przeczytać początek posta, czyli krótką wymianę zdań z maverikiem. Jeśli i to nie pomoże, to równie dokładnie przeczytaj kilka ostatnich postów Alfy. Powodzenia.
Hmm to co w takim razie musiałby wyczyniać Inter Spallettiego, żeby Luciano (którego osobiście nawet lubię) zasługiwał na krytykę, tudzież opierdol?maverik pisze:Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Widzę, że Pan ekspert jednak nie potrafi odpowiedzieć na ŻADEN z kontragumentów Piekarza i wolał sprowadzić dyskusje do prowokacjiCzarodziej Czasu pisze:Mora pisze:Wskaż mi w moim poście stwierdzenie, że Spallettiego trzeba zwolnić. Naprawdę powinieneś zapisać się na kurs czytania ze zrozumieniem, masz z tym wyraźny problem. Oczywiście zabierz ze sobą Klinsiego, będzie Wam raźniej.Piekarz pisze:Podniecanie się Milanem, którego dobra seria trwa na razie znacznie krócej niż serie Stramaccioniego, Manciniego, Piolego i Spallettiego i jeszcze traktowanie tego jako argumentu za zmianą trenera w Interze jest tak słabe i krótkowzroczne, że nie będę się silił na analizę tej słabości.
Gdy już skończysz kurs, w mig załapiesz o co mi chodziło w całym poście. Jeśli jednak nie, to podpowiem, że powinieneś DOKŁADNIE przeczytać początek posta, czyli krótką wymianę zdań z maverikiem. Jeśli i to nie pomoże, to równie dokładnie przeczytaj kilka ostatnich postów Alfy. Powodzenia.

-
Ależ trafnie ujęte. Pozwolę sobie właśnie podkreślić to, że, w mojej opinii, stawianie trenerów "od Mourinho do Spalettiego" w jednym szeregu, co niestety, czynione jest notorycznie, zupełnie mija się z celem. Czy naprawdę mieliśmy w tym okresie dużo trenerów? Napisze jeszcze raz - czy mieliśmy dużo trenerów? Problemem była nie tylko szalenie częsta rotacja, ale jakiś niewytłumaczalny mechanizm zastępowania trenera uznanego amatorem.Piekarz pisze: A może nie byli słusznie jebani, a w każdym razie nie wszyscy? Może gdyby pozwolić dłużej budować Benitezowi, Ranieriemu, nawet Mazzarriemu, gdyby udało się dogadać z Mancinim - może bylibyśmy teraz w zupełnie innym położeniu? Spalletti raczej nie ma większej renomy niż Benitez, Ranieri czy Mancini, na pewno nie dużo większą.
Benitez -> Leonardo
Ranieri - > Stramaccioni
Mancini -> De Boer
Rozpisanie tego w ten sposób dobitnie pokazuje, że zmiany nie były dyktowane tym, że na zwolnił się kontrakt lepszego trenera (tak, jak było z Mourinho w 2008 roku, czy latem ze Spallettim). Mieliśmy 3 trenerów, którym przytrafił się słabszy okres, którzy jasno stawiali swoje oczekiwania i z którymi zakończono współpracę. Pokazuje również, z jakiego kalibru ewentualnym następcą Spalla musielibyśmy się liczyć kończąc z nim przygodę. Pozostaje jedynie liczyć, że zarząd wyciągnął wnioski i nikt tutaj Spalla nie będzie ani zwalniał, ani "jebał". Z oceną czekajmy do końca sezonu.
PS:// Bo ktoś jeszcze napisze zaraz, że Leo ugrał wicemistrzostwo i CI. Nie ma powodów sądzić, że Benitez nie ugrałby co najmniej tyle samo (sądzę, nawet, że z nim na ławce nie odbyłby się taki kabaret z Schalke). Różnica między Leonardo, a De Boerem i Stramaccionim przede wszystkim była taka, że dostał drużynę Klubowych Mistrzów Świata z jakościową, szeroką kadrą, wreszcie wracająca do zdrowia bez większej konkurencji w lidze, czego sam zapewne był świadom, co tłumaczy nagłe czmychnięcie do Paryża.
-
Nikt nie zwalnia Spalla póki co, a jedynie krytykuje bo zasłużył, bo 3 msce gówna jest w dużym stopniu jego winą. Może i przesadzam z jego opierdalaniem, ale tak samo jak wy z jego bronieniem. Ciągle piszecie, że nie jego wina, że ma takich piłkarzy, ale przypominam jeszcze raz to Luciano przeprwacował cały okres przygotowawczy, ułożył kadrę pod siebie przynajmnniej w jej większej części. Ustalił sobie żelazną 11 i to on chciał wąskiej kadry bo tylko sierie A i każdy z was wie, że w każdym zespole w którym był grał maksymalnie 14-15 piłkarzami. A teraz wielkie jebanie na piłkarzy i dyrektorów, że nie ma kim rotować zespołu, że ławka słaba. No kurwa błagam was, sam tego chciał.
Rozumiem, że nie mogl przewidziec, że Mario zgównieje, że Perisic i Candreva wpadną w takiego długiego doła, ale to właśnie jego wina, że chcąc tak małej kadry nie ma teraz zbyt wielu alternatyw bo liczył, że cały sezon każdy będzie w gazie.
PS. Do kilku Panów wyżej, jasne że sie nie dogadamy bo mamy inne zdanie i nie przyjmujecie moich argumentów do świadomości, jak i odwrotnie więc przestańcie pierdolić, że ich nie mam, wy po prostu ich nie uznajecie.
Rozumiem, że nie mogl przewidziec, że Mario zgównieje, że Perisic i Candreva wpadną w takiego długiego doła, ale to właśnie jego wina, że chcąc tak małej kadry nie ma teraz zbyt wielu alternatyw bo liczył, że cały sezon każdy będzie w gazie.
PS. Do kilku Panów wyżej, jasne że sie nie dogadamy bo mamy inne zdanie i nie przyjmujecie moich argumentów do świadomości, jak i odwrotnie więc przestańcie pierdolić, że ich nie mam, wy po prostu ich nie uznajecie.
-
Chcieli mu przed sezonem kupić dwóch albo przynajmniej jednego skrzydłowego na poziomie Candrevy i Perisica a on się nie zgodził, bo chciał mieć wąska kadrę?
-
Nie wiem co tym wpisem chcesz osiągnąć, ale jeśli prześledziłeś w miare uważnie karierę Spallettiego i teksty o tym jak prowadzi zespoły to będziesz wiedział o czym piszę, jeśli nie, to dokształć się, poszukaj informacji na temat jego zespołów i wróć z przemyślanym komentarzem. haraszo?Yascarr pisze:Chcieli mu przed sezonem kupić dwóch albo przynajmniej jednego skrzydłowego na poziomie Candrevy i Perisica a on się nie zgodził, bo chciał mieć wąska kadrę?
-
Myślisz, że naprawdę stać nas było latem na kolejny taki wydatek jak skrzydłowy na poziomie? Spalletti powiedziałby "nie"? Tak patrzę właśnie, to w Romie miał przynajmniej trzech równie dobrych skrzydlowych: Perotti, Salah i El Sha. Więc miał jednak jakąś możliwość rotacji.
-
Bla bla bla zaczepki personalne z humorkiem bla bla bla... może chodźmy na kurs we trójkę, bo ja też nigdzie nie napisałem, że chcesz zwolnić Spallettiego. I od razu zapraszam na lekcję logiki: wszystkie argumenty przeciwko Spallettiemu, tzn. wszelka jego krytyka, są w naturalny sposób argumentami za jego zwolnieniem niezależnie od tego, czy podmiot je przytaczający tego zwolnienia chce czy nie. To, że X przytacza argumenty przeciwko jakiejś decyzji, nie znaczy przecież jeszcze, że nie może dostrzegać argumentów przemawiających na jej korzyść i uważać ich za przeważające. Na wszelki wypadek posłużę się przykładem w naoczności: jeśli napiszę, że zaletą posiadania Nagatomo w składzie są wpływy ze sprzedaży koszulek azjatyckim kibicom, to wytoczę argument za pozostawieniem go w Interze, mimo że będę bardzo chciał pozbycia się go.Mora pisze:Wskaż mi w moim poście stwierdzenie, że Spallettiego trzeba zwolnić. Naprawdę powinieneś zapisać się na kurs czytania ze zrozumieniem, masz z tym wyraźny problem. Oczywiście zabierz ze sobą Klinsiego, będzie Wam raźniej.Piekarz pisze:Podniecanie się Milanem, którego dobra seria trwa na razie znacznie krócej niż serie Stramaccioniego, Manciniego, Piolego i Spallettiego i jeszcze traktowanie tego jako argumentu za zmianą trenera w Interze jest tak słabe i krótkowzroczne, że nie będę się silił na analizę tej słabości.
Krótko mówiąc, wszystkie moje argumenty z poprzedniego posta stoją w tym samym miejscu i czekają na odpowiedź, bo to czy chcesz czy nie chcesz zwalniać Spallettiego nie ma dla nich znaczenia.
-
Nie chodzi o to czy było nas stać tylko jaką ilość zawodników wykorzystuje w trakcie sezonu. Rzeczywiście 1 rezerowy na 2 pozycje to super opcja, tak jak 5 ŚP na 3 pozycje. Miał Karamoha z którego nie korzystał gdy Candrevie i Perisrakowi "szło" bo nie był na pewno jego wymarzonym zmiennikiem, rozumiem to, bo chłopaki byli w gazie, ale później zagrali o kilka spotkań za dużo i dalej go nie wpuszczał. Wąska kadra jest jego domeną i nic tego nie zmieni. Masz przykład Cancelo i DD, dopóki DD nie wypadł z powodu kontuzji to Cancelo nie dostał możliwości grać kilka spotkań pod rząd żeby złapać rytm, mimo iż Danillo nie grał wybitnie.Yascarr pisze:Myślisz, że naprawdę stać nas było latem na kolejny taki wydatek jak skrzydłowy na poziomie? Spalletti powiedziałby "nie"? Tak patrzę właśnie, to w Romie miał przynajmniej trzech równie dobrych skrzydlowych: Perotti, Salah i El Sha. Więc miał jednak jakąś możliwość rotacji.
-
Może dlatego, że należałoby w końcu wyciągnąć z tego wnioski? Jak się okazuje Mancini wcale nie był głównym winowajcą kryzysu dwa sezonu temu, ale żeby się o tym przekonać musieliśmy przeżyć to po raz drugi, bo póki co sezon 17/18 bardzo przypomina sezon 15/16. Teraz pytanie czy chcemy żeby sezon 18/19 wyglądał tak samo jak 16/17?Alfa pisze: powtorze ze ja nigdzie nie napisalem ze chce zwolnic spallettiego i tez przeciez pisalem ze pilkarze i zarzad oczywiscie tez sa winni, po prostu nie rozumiem dlaczego Manciniego mozna bylo krytykowac a Spallettiego juz nie. tyle z mojej strony nie ma sensu tego ciagnacpozdrawiam
No nie wiem, np. jakby kręcił wyniki jak de Boer, który zostawił Inter poza pierwszą 10? Albo zaczelibyśmy seryjnie przegrywać jak za Piolego? Tymczasem, ani tego, ani tego nie ma, a cel na ten moment mamy osiągniety, ale zapewnie nie zauważasz różnicy stąd te wypowiedzi.Mora pisze:Hmm to co w takim razie musiałby wyczyniać Inter Spallettiego, żeby Luciano (którego osobiście nawet lubię) zasługiwał na krytykę, tudzież opierdol?maverik pisze:Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj.
No tak bo Luciano jest takim masochistą, że co by nie było mu za łatwo to zakazał wzmocnień xD Sabatini mu wciska kolejny graczy, a ten nie, bo jeszcze Skudeto przypadkiem ugra. No litości. Każdy trener chce mieć jak największa kadrę zawodników bo mu się lepiej pracuje, gdy może rotować graczami w słabszej formie. Skoro tak bardzo Lucek niby nie chciał ławki to czemu nie pogonił Brozovica do Sevilli? 4 pomocników? "A na chuj mnie ławka rezerwowych"TomHardy pisze:Ciągle piszecie, że nie jego wina, że ma takich piłkarzy, ale przypominam jeszcze raz to Luciano przeprwacował cały okres przygotowawczy, ułożył kadrę pod siebie przynajmnniej w jej większej części. Ustalił sobie żelazną 11 i to on chciał wąskiej kadry bo tylko sierie A i każdy z was wie, że w każdym zespole w którym był grał maksymalnie 14-15 piłkarzami. A teraz wielkie jebanie na piłkarzy i dyrektorów, że nie ma kim rotować zespołu, że ławka słaba. No kurwa błagam was, sam tego chciał.
Mylisz pojęcia stawianie na mniejszą ilość graczy z wąska ławką. To, że Spalletti korzysta z mniejszej ilości zawodników niż inny trener to się zgodze, ale na pewno nie wmówisz mi, że chciał krótkiej ławki

-
No jaką ilość tam wykorzystywał? Bo w Romie cała ta trójka grała bardzo dużo. Chyba mi nie powiesz że nie koszystał z któregoś z nich? To jest zasadnicza różnica, że tam miał trzech równorzędnych skrzydłowych na dwie pozycje, a tutaj ma dwóch też na dwie pozycje. Dlatego w Romie w najgorszym momencie zawsze mógł liczyć na przynajmniej jednego. Więc dalej nie mogę pojąć jak możesz twierdzić, że łysy nie zgodziłby się na przyjście równorzędnego konkurenta dla Włocha i Chorwata.
-
Czytajcie co piszę i sam nie myl pojęć. Nigdzie nie napisałem, że nie chciał transferów tylko, że zawsze miał i chciał wąską kadre bo taką preferuje i korzysta tylko z kilku zmienników. A to, że nie wszystkie wzmocnienia były na miarę jego oczekiwań to jest inna para kaloszy. Dostał Dalberta i Karamoha, a chciał Kolarova i dobrego zmiennika na skrzydło i gdyby ich dostał to nie było by w ogóle tematu. Śmiem twierdzić iż bez ŚO, którego w tamtym czasie brakło dla niego bo odszedł Andreolli i Murillo to kadra według trenera była by w 100% kompletna i tak, być może wtedy nie chciałby już transferów. Ale czy Kolarov sprawdził by się u nas jak w Romie i inny skrzydłowy też? Nie wiadomo. Dostał kogo dostał to teraz może i możecie go bronić w ten sposób, wychodzi na to, że bez gwiazd i bardzo dobrych piłkarzy nie potrafi ulepić drużyny na miarę pononania Crotone, Spal czy innych ogórków.maverik pisze:Może dlatego, że należałoby w końcu wyciągnąć z tego wnioski? Jak się okazuje Mancini wcale nie był głównym winowajcą kryzysu dwa sezonu temu, ale żeby się o tym przekonać musieliśmy przeżyć to po raz drugi, bo póki co sezon 17/18 bardzo przypomina sezon 15/16. Teraz pytanie czy chcemy żeby sezon 18/19 wyglądał tak samo jak 16/17?Alfa pisze: powtorze ze ja nigdzie nie napisalem ze chce zwolnic spallettiego i tez przeciez pisalem ze pilkarze i zarzad oczywiscie tez sa winni, po prostu nie rozumiem dlaczego Manciniego mozna bylo krytykowac a Spallettiego juz nie. tyle z mojej strony nie ma sensu tego ciagnacpozdrawiam
No nie wiem, np. jakby kręcił wyniki jak de Boer, który zostawił Inter poza pierwszą 10? Albo zaczelibyśmy seryjnie przegrywać jak za Piolego? Tymczasem, ani tego, ani tego nie ma, a cel na ten moment mamy osiągniety, ale zapewnie nie zauważasz różnicy stąd te wypowiedzi.Mora pisze:Hmm to co w takim razie musiałby wyczyniać Inter Spallettiego, żeby Luciano (którego osobiście nawet lubię) zasługiwał na krytykę, tudzież opierdol?maverik pisze:Ja nie robię ze Spallettiego boga trenerki. Bronię go, bo uważam, że nie zasługuje na taki opierdol jaki otrzymuje od kilku osób tutaj.
No tak bo Luciano jest takim masochistą, że co by nie było mu za łatwo to zakazał wzmocnień xD Sabatini mu wciska kolejny graczy, a ten nie, bo jeszcze Skudeto przypadkiem ugra. No litości. Każdy trener chce mieć jak największa kadrę zawodników bo mu się lepiej pracuje, gdy może rotować graczami w słabszej formie. Skoro tak bardzo Lucek niby nie chciał ławki to czemu nie pogonił Brozovica do Sevilli? 4 pomocników? "A na chuj mnie ławka rezerwowych"TomHardy pisze:Ciągle piszecie, że nie jego wina, że ma takich piłkarzy, ale przypominam jeszcze raz to Luciano przeprwacował cały okres przygotowawczy, ułożył kadrę pod siebie przynajmnniej w jej większej części. Ustalił sobie żelazną 11 i to on chciał wąskiej kadry bo tylko sierie A i każdy z was wie, że w każdym zespole w którym był grał maksymalnie 14-15 piłkarzami. A teraz wielkie jebanie na piłkarzy i dyrektorów, że nie ma kim rotować zespołu, że ławka słaba. No kurwa błagam was, sam tego chciał.
Mylisz pojęcia stawianie na mniejszą ilość graczy z wąska ławką. To, że Spalletti korzysta z mniejszej ilości zawodników niż inny trener to się zgodze, ale na pewno nie wmówisz mi, że chciał krótkiej ławki
Wrócę jeszcze do de bura, który był półamatorem. Niestety obecna gra i wyniki Interu nawiązują do osiągnięć Holendra w Interze, więc Spalletti nie ma za bardzo się czym szczycić. A de bur miał 2 tygodnie na prace z drużyną, nie 2 msce.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2018, 21:57 przez TomHardy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Jak nigdzie nie napisałeś, że chcę zwolnić Spalla, jak nawet specjalnie wytłuściłem Ci ten fragment, że niby podnieciłem się Milanem i to mój argument za zwolnieniem SpallettiegoPiekarz pisze:Bla bla bla zaczepki personalne z humorkiem bla bla bla... może chodźmy na kurs we trójkę, bo ja też nigdzie nie napisałem, że chcesz zwolnić Spallettiego. I od razu zapraszam na lekcję logiki: wszystkie argumenty przeciwko Spallettiemu, tzn. wszelka jego krytyka, są w naturalny sposób argumentami za jego zwolnieniem niezależnie od tego, czy podmiot je przytaczający tego zwolnienia chce czy nie. To, że X przytacza argumenty przeciwko jakiejś decyzji, nie znaczy przecież jeszcze, że nie może dostrzegać argumentów przemawiających na jej korzyść i uważać ich za przeważające. Na wszelki wypadek posłużę się przykładem w naoczności: jeśli napiszę, że zaletą posiadania Nagatomo w składzie są wpływy ze sprzedaży koszulek azjatyckim kibicom, to wytoczę argument za pozostawieniem go w Interze, mimo że będę bardzo chciał pozbycia się go.Mora pisze:Wskaż mi w moim poście stwierdzenie, że Spallettiego trzeba zwolnić. Naprawdę powinieneś zapisać się na kurs czytania ze zrozumieniem, masz z tym wyraźny problem. Oczywiście zabierz ze sobą Klinsiego, będzie Wam raźniej.Piekarz pisze:Podniecanie się Milanem, którego dobra seria trwa na razie znacznie krócej niż serie Stramaccioniego, Manciniego, Piolego i Spallettiego i jeszcze traktowanie tego jako argumentu za zmianą trenera w Interze jest tak słabe i krótkowzroczne, że nie będę się silił na analizę tej słabości.
Krótko mówiąc, wszystkie moje argumenty z poprzedniego posta stoją w tym samym miejscu i czekają na odpowiedź, bo to czy chcesz czy nie chcesz zwalniać Spallettiego nie ma dla nich znaczenia.

Co do Twoich "argumentów": pierwsze dwa akapity to pierdolenie, że rzekomo chcę zwolnić Spalla - farmazon, więc się do tego nie odniosę. Jeśli chodzi o Bałkańców: obaj nie wiemy na 100% skąd w ogóle wziął się ten problem, jednak samo jego powstanie to minus po stronie trenera, choć oczywiście takie sytuacje w klubach/kadrach się zdarzają. Błędem Spala było trzymanie takiego Persicia ciągle w składzie, niejako pokazanie "Ivan, możesz mi nawet naszczać na ryj, a i tak będziesz grać". Za Chorwata mógł grać ktokolwiek, ten pajac i tak nic nie dawał drużynie. Ktoś powie, że Perisiciowi jeden chuj czy gra czy nie gra, bo siano i tak się zgadza. Fajnie, ale za kilka miesięcy mundial, na którym na pewno mu zależy i nie może tam pojechać bez formy... A znając temperament takiego Simeone czy Gattuso usadziłby jednego i drugiego bardzo szybko. Tymczasem Lucek zachował się jakby problemu nie było. Chyba, że przeprowadzał jakieś rozmowy, które gówno dały, tego nie wiemy.
Specjalnej różnicy w grze za de Boera i Spala nie widzę, ta sama bezładna kopanina bez pomysłu i elementu zaskoczenia. Miejsce w tabeli owszem wyższe, ale wiesz chyba, że to głównie zasługa kryzysu zespołów z Rzymu. Zresztą z taką grą i kalendarzem spotkań nie mamy co marzyć o LM. Dla mnie 3 miesiące kompletnej padaki to wystarczający czas na krytykę trenera, skoro dla Ciebie nie, to ok.maverik pisze:No nie wiem, np. jakby kręcił wyniki jak de Boer, który zostawił Inter poza pierwszą 10? Albo zaczelibyśmy seryjnie przegrywać jak za Piolego? Tymczasem, ani tego, ani tego nie ma, a cel na ten moment mamy osiągniety, ale zapewnie nie zauważasz różnicy stąd te wypowiedzi.
Randama, podobał Ci się występ 19-letniego Karamoha w meczu z Bologną, znawco?

Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,