23. kolejka Serie A: Inter - Crotone

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
Raffal

Re: 23. kolejka Serie A: Inter - Crotone

Post autor: Raffal »

Kebo pisze:
IlCapitano pisze:To są w dalszym ciągu ci sami piłkarze którzy po 16 kolejce mieli na swoim koncie 40 punktów, więc oni nie zapomnieli jak się gra w piłkę. .
Popieram.
Nie popieram,

Predzej jestem w stanie uwierzyc ze te 40pkt to byl mocno na wyrost, ich talent(srednia) jest gdzies w polowie pomiedzy tymi 40pkt a tym co jest teraz.

A jeszcze inaczej nikt z nich nie ma jaj zeby wziasc ciezar gry na siebie oraz odpowiedzialnosc za caloksztalt gry.
Najlatwiej wybic pilke w pole karne.(bo wrzutką nie można tego nazwac)

Swoja droga i wiem ze wielu sie to nie spodoba ale Candreva stylem gry to mi przypomina bardziej prawego obronce niż skrzydlowego. Skrzydlowy musi umiec zlamac akcje do srodka a Candreva to jedynie po linii i wrzutka i to tylko gdy jest ku temu miejsce bo o jakimś minięciu kogos można pomarzyć.

Ogolnie potrzebny jest wstrzas i chocby druzyna miala nie wygrac kolejnego meczu potrzebny jest jakis ruch kadrowy , chocby jako odpoczynek psychiczny dla perisica i spółki.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Ja pierdole.

To kto ma wziąć ten ciężar gry na siebie? 19-latek z Francji zwany Karamohem? Rozumiesz człowieku, że nie mamy ławki i nie ma kto zastąpić gównianego opór Perisicia albo mniej gównianego Candreve? Opisz czego oczekujesz, ale konkrety a nie te wasze pierdolenie coroczne "zmiany jakieś, szansa dla młodych itp" Opisz mi to błagam, chciałbym poznać Twój tok rozumowania, ale konkrety błagam a nie te same slogany które czytam tutaj co roku od 2011 roku, czekam.

I ten osobny akapit dla Candrevy, no tak to typowe, tylko że jemu chociaż chce się biegać i próbuje wziąć na siebie ciężar gry, o Perisraku chorwackim gówniaku który po podwyżce wychodzi na spacerki 90 minutowe co tydzień ani słowa, to typowe.
Raffal

Post autor: Raffal »

Co z tego ze ma 19 lat ?
Obecnie prezentuje się znacznie lepiej niż Candreva i Perisic razem wzięci więc niech gra!!
Facet ma JUŻ 19 lat i najwyższa pora żeby regularnie grał!! W wieku 19 lat piłkarze dostawali złote piłki i nikt nie mówił ze są za młodzi. Facet wchodzi poraz kolejny i spisuje się dobrze. Może pora aby "nasze"("Twoje"?!?) gwiazdy dostały pstryczka w nos i usiadły na ławce.

Nie wierze już od dawna że Perisic czy Candreva ciągle grając wrócą do formy wiec chce aby usiedli na ławce i zaczeli wchodzic z niej na ostatnie minuty. Jak 2 mecze dostana po nosi to moze 3. mecz im sie zachce. Jeżeli nie bedzie impulsu to nic sie nie zmieni.(Jedyne co wierze to ze Rafinha jakimś podanie wymusi ich gre)

Poki co od 2011 prezentujemy Twój tok myslenia i po 6 latach nie mamy ani druzyny ani sukcesów ani zawodnikow ani perspektyw na lepsze jutro.

Nie mamy ławki?
Cancelo wchodzi - wow lepszy od DD
Karamoh wchodzi - wow coś sie dzieje jednak
Rafinha wchodzi - wow inny poziom.

Można nawet spróbować przesunąć Skriniara na def. pomocnika a dać grać Żabie(wow on nawet w tym roku gra dobrze, czy Lopesowi) - ten pomysł mi sie srednio podoba bo nie ale zawsze to jakas próba zmiany.

Można spróbować dać Edera na 10 a za nim Rafinhe i Valero. Eder mnie drażni ale przynajmniej powoduje dużo ruchu gdy gra od początku.

Mozna zamienic Perisicica i Candreve skrzydłami niech łamią akcje do srodka - moze to zmyli kogos

Podobało mi sie jak zbiegali do siebie i nagle obaj znajdywali sie na jednym skrzydle robiac przewage. - czemu tego juz nie ma ?!?

Ławke mamy krótką choć wg mnie to nie problem, problemem jest jej niski poziom, ale jednak coś trzeba dzialać.
Po to Spall bierze taką kase żeby coś wymyśleć, niech kombinuje na treningach, cos trzeba zmienic chocby po to zeby zawodnicy uwierzyli ze coś zmienili i to moze zaskoczyć. Obecnie mysle ze oni sami nie wierza juz ze cos sie zmieni.

Twoim pomysłem jest meczenie tego samego aż zaskoczy ? ok super ale obawiam sie ze nie zaskoczy.
IlCapitano

No niezły elaborat żeś mi tu Raffal odpierdolił, pozwól kuzynku że się ustosunkuję do tego jutro jakoś w południe albo i później, bo teraz to mi się już nie chce i idę niebawem spać, a tutaj jednak trzeba się zmierzyć z opisem prawdziwego wizjonera, romantyka futbolowego, a to wymaga czasu i stuprocentowego skupienia jak również wykorzystania całej posiadanej wiedzy o Calcio, po prostu jakaś masakra.
maverik

Post autor: maverik »

Kebo pisze:
IlCapitano pisze:Fascynuje mnie, że wy dalej, niczego nie nauczeni ostatnimi sezonami sobie tu ustalacie taktyki i wystawiacie swoje składy :D

Te robaki znowu się pożarły w szatni i obecny stan rzeczy nie jest konsekwencją chujowej taktyki czy wyborów personalnych Spallettiego. To są w dalszym ciągu ci sami piłkarze którzy po 16 kolejce mieli na swoim koncie 40 punktów, więc oni nie zapomnieli jak się gra w piłkę. Znowu jest kwas, problem mentalny, Icardi wysapał do bałkańców i mamy powtórkę z Manciniego anno domini 2015. Wypierdolić całą tę ferajnę w lecie, kupić wyrobników którym będzie zależeć i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało. Na ten moment proponuję się nie gorączkować i nie sapać do siebie nawzajem , bo jednak wiele już razem widzieliśmy, tyle kompromitacji, a mimo to nadal tutaj jesteśmy. Apeluję o przejście w stan "mam wyjebane i beka z tego opór", wyjdzie to wszystkim na zdrowie, to pewne zrozumcie blagam.
Popieram.
Ciesze się, że nie tylko ja tak myślę ;)
Tutaj żadne Karamohy, czy zmiany formacji nie pomogą. Choćby Yann Karamoh miał umiejętności Cristiano Ronaldo to sam nie odmieni gry, gdy dookoła biega kilku obrażonych na siebie piłkarzy bez wiary i chęci do gry.
Chciałbym żeby Perisić usiadł na ławie nawet kosztem Karamoha, ale nie dlatego że uważam dzięki niemu odmieni się nasza gra, tylko żeby Perisić usiadł na ławce za to, że mu kompletnie nie zależy na grze, bo jedyne na co zasługuje teraz to obicie mordy w szatni.

Poza tym przytaczacie przykłady Cancelo czy Rafinhi, że weszli z ławy i odmienili naszą grę. Okej mogę się z tym zgodzić, że gra uległa poprawie na tych pozycjach co nie znaczy, że każda zmiana tak zadziała. Rafinha to gość, który pare lat kopał piłke w Barcelonie, a Cancelo był podstawowym zawodnikiem Valencii, a nie outsidera Ligue 1. Zresztą...
TomHardy pisze:. Karamoh dostał szansę, coś tam pokazał..
Raffal pisze: Karamoh wchodzi - wow coś sie dzieje jednak
No właśnie, coś tam pokazał, coś się dzieję, ale szału i konkretów to ni ma co, więc przestańcie już sapać o tego Karalucha. Spalletti jakby miał na ławce skrzydłowego, który ma chociaż poziom Cancelo, już nie mówiąc o Rafinhi, to Perisic by grzał ławę od paru spotkań, a tak niestety musi liczyć, że kiedyś mu ta forma (a raczej chęci) wrócą. Na potwierdzenie moich słów przypominam, że praktycznie co mecz kto inny gra na bokach obrony, to samo jest ze środkiem pomocy, a konkretnie z ofensywnym pomocnikiem, aż do całkowitego zrezygnowania z "10". No ale tam jest kim rotować, mimo iż to są gracze również pod formą.

Te osoby, które myślą, że posadzenie Perisica na ławę coś zmieni to się mylą. Brozović praktycznie co 2 czy 3 mecz ląduje na ławie kolejny sezon z rzędu i tylko więcej macha łapami. Mundialem też się nie przejmują bo i tak mają pewne miejsce nie tylko w kadrze, ale i w pierwszym składzie (Brozović może nie, ale Ivan na pewno). Perisić ma za konkurenta jakiegoś ogóra z Eintrachtu i to byłoby na tyle. Mandzukić tam będzie grał na szpicy, a jeżeli już wyląduje na skrzydle to i tak na przeciwnym do Perisica. Przyjdą mistrzostwa i założe się, że Ivan nagle sobie przypomni jak się gra w piłkę.
Tak jak go broniłem w lecie, żeby go nie sprzedawać tak w następne lato będzie pierwszą osobą do wypierdolenia dla mnie, choćby nie wiem jakie staty wykręcał do końca sezonu. Jeżeli atmosfery nie oczyścimy to nigdy nie będzie poprawy. Arsenal podobnie zrobił opylając do United obrażonego od ponad roku Alexisa Sancheza. Od razu po jego odejściu nagle reszta sobie przypomniała jak się gra w piłkę.

Moim zdaniem wyglądało to tak, że Mauro jako kapitan próbował trochę wstrząsnąć drużyną, niestety dwie panienki z Chorwacji nic sobie z tego nie zrobiły, Mauro się wkurwił na nich, ci dwaj wysapali do niego i konflikt gotowy. Atmosfery w drużynie nie ma to i wyników nie będzie. Gdy sprawa zaczęła rozchodzić się po mediach próbowali udawać, że nic takiego nie ma miejsca.

Dlatego zejdźcie z tego Lucka, bo jego wina jest akurat najmniejsza tutaj. Czemu za Manciniego było to samo? Lider w grudniu czy styczniu, a potem kompletny zjazd. Skoro wina Manciniego, to czemu takich zjazdów nie było w latach 2005-2008? Czemu w Manchesterze City zawodnicy potrafili do końca walczyć o tytuł. Teraz jest to samo za Spallettiego. Czemu piłkarze Romy w ubiegłym sezonie potrafili wykręcać rekordowe 87 punktów, a nie po prostu obrazili się na Lucka w połowie sezonu i zaczeli przegrywać mecze? Przecież skoro Spalletti jest tak gówniany to powinni jebnąć focha i tylko liczyć hajs na koncie. A no właśnie tam byli piłkarze, którym zależało, a nie uzależniali swojej formy na boisku od tego jaki maja humor. Na waszym miejscu to bym się modlił, żeby Lucjan nie zrobił tego samego co Mancini w 2016, chyba, że znów chcecie erę elastycznych trenerów niczym de Boer.
miszcz

Post autor: miszcz »

Z Interem nie mam nic wspólnego, ale będąc na miejscu Spalettiego, mając w pamięci mecz z Pordenone, nie wystawilbym nic co przypomina tamten skład. Zresztą ogólnie mam uraz do utalentowanych czarnoskórych graczy z Caen.
Widać zjazd Perisicia czy Candrevy, ale oni na stojąco są wciąż lepsi od rezerwowych.
Zresztą podobnie jest w Napoli, gdzie Insigne i Callejon grają kaszane, ale wystawianie rezerwowych(jeżeli jacyś są) jest nie do pomyślenia.
Na miejscu Spala stopniowo bym wprowadzał Rafinhe, bo gość ewidentnie może podnieść poziom.
KoBa

Post autor: KoBa »

Ja to mam bekę jak czytam, że 40 pkt nabyliśmy na farcie, a teraz mamy prawdziwy Inter. SPAL i Crotone zrobiły po jednej akcji (Crotone w zasadzie pół) i zdobyli po 1 pkt. Ok, gramy arcykał aktualnie, ale umówmy się, mamy ostatnio też furę pecha.
fcinter.pl

Post autor: fcinter.pl »

Raffal pisze:Co z tego ze ma 19 lat ?
Obecnie prezentuje się znacznie lepiej niż Candreva i Perisic razem wzięci więc niech gra!!
Facet ma JUŻ 19 lat i najwyższa pora żeby regularnie grał!! W wieku 19 lat piłkarze dostawali złote piłki i nikt nie mówił ze są za młodzi. Facet wchodzi poraz kolejny i spisuje się dobrze.
Rozjebałeś bez kitu, mało się nie zesrałem z beki kuzynku
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Nie wiem jak niektórzy z Was potrafią mieć wyjebane i cisnąć sobie beke z tego co się teraz dzieje w Interze. Ja tak nie potrafię... w trakcie meczów szlag mnie trafia a po mam ochotę wyrzucić tv przez okno.

Po meczu napisałem, że teraźniejszy Inter jest pogrążony w takim marazmie, że gra najgorszą piłkę jaką widziałem. A widziałem już sporo. Jednak wcześniej problem leżał w braku jakości gdy w 11 biegał Jonathan, Kuzmanović, Schelotto czy Rocchi. Od nich dużo wymagać nie można było i tragedia była nie unikniona. Teraz, podobnie jak za Manciniego problemem jest kwas w szatni i mentalność kopaczy. W składzie mamy sporo jakości ale za cholere nie widać żadnych symptomów poprawy gry. Ja nawet uważam, że z meczu na mecz jest gorzej. Pytanie jak z tego wyjść? Jedyne logiczne wyjście to zmiana tych, którzy najbardziej zawodzą i grają piach. W moim rankingu nie kwestionowanym numero uno jest Ivan Groźny Perisić. Kwintesencją jego upadku był rozpaczliwy ,,strzał" prawą nogą pod koniec meczu. Nie pojmuje Lucjana dlaczego żyłuje Ivana przez 8 spotkań po 90 minut... zmienia Candreve, który wbiega w przeciwnika próbując go minąć, ale on przynajmniej się stara i widać w nim chęć walki. Tego najbardziej mi brakuje u Perisicia. Pytanie kolejne czy mamy realne alternatywy na skrzydła? Odpowiedź jest jasna: Nie! jest tylko ten Karamoah, któremu nie można odmówić sporego potencjału. Więc skoro go mamy, podstawowi nic nie grają, to dlaczego nie dać mu szansy? Myślę, że gorszy nie będzie bo zwyczajnie tak się nie da. Jeśli nie będzie wygrywał meczów, czego nie oczekuje, to chociaż będzie dla takiego Ivana jakimś pstryczkiem w nos i może jakoś go zmobilizuje. Jestem zdania, że jeśli nie idzie to zmiany są konieczne. To, że chłopak jest nie ograny i ma 19 lat to nie jest istotne. Myśle, że powinien dostać szanse.
Drugim zawodnikiem, którego chce widzieć od początku jest Rafinha. Z powodów w zasadzie tych samych. Dał dobrą zmianę ostatnio i też może być jakimś pozytywnym impulsem. Jego plus jest też taki, że jest jedynym lewonożnym piłkarzem w naszej pomocy, o czym dowiedziałem się w sobote.
Jestem też zwolennikiem spróbowania ustawienia z dwoma napastnikami od początku. Eder robi sporo wiatru, ma uderzenie z dystansu i Icardi nie byłby osamotniony z przodu i obrońcy nie skupiali by swojej uwagi tylko na nim. Jeszcze raz wrócę do Perisicia. W pierwszej połowie dostał piłkę na skrzydło, po czym zrobił swoją przekładankę do lewej i wrzutka. W polu karnym nie było nikogo... Takie coś również mnie niesłychanie irytowało i myślę, że przy grze na dwóch napastników czegoś takiego bym nie oglądał.
Co do obrony to jestem też zwolennikiem dania szansy Dalbertowi. Lewy obrońca musi być lewonożny i amen. W żadnym poważnym klubie na lewej stronie nie gra ktoś kto nie operuje lewą nogą. Stawianie Cancelo nie na swojej pozycji to głupota. Jego największe plusy to gra do przodu. Jeśli gra nie po swojej stronie to traci ten atut. A później Spall ma pretensje, że notuje dużo strat. Jak ma ich nie notować skoro jest zmuszony do grania w nie naturalny dla siebie sposób? Zastanawiam się czy Dalbert zawalił jakiś mecz? I nie przypominam sobie. Regularna gra powinna mu pomóc wejść na przyzwoity poziom. Prawdę powiedziawszy to z Crotone nie wyglądał źle i nie irytował mnie jak większość kopaczy.
Podsumowując na następny mecz chciałbym zobaczyć takie zestawienie (4-4-2): Handanović- Ambrosio (Cancelo), Skriniar, Miranda, Dalbert- Candreva, Rafinha, Vecino (Gagliardini), Karamoah - Eder, Icardi.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Od rana wszystkie włoskie sportowe dzienniki podają, że Spalletti przez beznadziejną formę Perisicia i Candrevy na Bolonie zmieni taktykę, na 3-5-2 bądź 4-3-1-2.
W sumie to byłbym nawet za wystawieniem Edera koło Icardiego bo Italobrazol dobrze się czuję mając z kim przyklepać i wymusiłoby to atakowanie również środkiem pola.

Jestem jak najbardziej za, aczkolwiek mimo wszystko muszę podejść do tego bardzo sceptycznie.
Moje różne doświadczenia z tym klubem każą zakładać zły scenariusz i brak kwalifikacji do LM.
Niestety, ale juz wielokrotnie myślałem, że : Nie no! Nie ma szans by historia mogła się aż tak dokładnie powtórzyć kolejny raz!
Po czym ona powtarzała się właśnie aż tak dokładnie.
Teraz, po świetnej jesieni i tym cyrku, który znowu się zaczął w okresie zimowym, po prostu muszę założyć kolejną kompromitację.
Odet

Post autor: Odet »

Raffal pisze:ale Candreva stylem gry to mi przypomina bardziej prawego obronce niż skrzydlowego. Skrzydlowy musi umiec zlamac akcje do srodka a Candreva to jedynie po linii i wrzutka i to tylko gdy jest ku temu miejsce bo o jakimś minięciu kogos można pomarzyć.
Ty oglądasz mecze? czy sugerujesz się wpisami TomaHardego?? Serio pytam.

Przecież jemu zdarza się łamać, schodzić na lewą i wymieniać pozycją z DD. Inna sprawa że jest bez formy (choć przynajmniej szarpie).
Mnie najbardziej irytuje Perisic.

Serio wierzysz, że wejście Karamoha odmieni grę Interu?? Lepiej byłoby obić ryję tym pseudopiłkarzom.

Pozdr.
fcinter.pl

miniu86 pisze:Od rana wszystkie włoskie sportowe dzienniki podają, że Spalletti przez beznadziejną formę Perisicia i Candrevy na Bolonie zmieni taktykę, na 3-5-2 bądź 4-3-1-2.
W sumie to byłbym nawet za wystawieniem Edera koło Icardiego bo Italobrazol dobrze się czuję mając z kim przyklepać i wymusiłoby to atakowanie również środkiem pola.

Jestem jak najbardziej za, aczkolwiek mimo wszystko muszę podejść do tego bardzo sceptycznie.
Moje różne doświadczenia z tym klubem każą zakładać zły scenariusz i brak kwalifikacji do LM.
Niestety, ale juz wielokrotnie myślałem, że : Nie no! Nie ma szans by historia mogła się aż tak dokładnie powtórzyć kolejny raz!
Po czym ona powtarzała się właśnie aż tak dokładnie.
Teraz, po świetnej jesieni i tym cyrku, który znowu się zaczął w okresie zimowym, po prostu muszę założyć kolejną kompromitację.
Kuzynku proponuje dokładnie przeczytać co te dzienniki faktycznie piszą, wprowadzanie dezinformacji jest bezsensowne.
TomHardy

Post autor: TomHardy »

Odet pisze:
Raffal pisze:ale Candreva stylem gry to mi przypomina bardziej prawego obronce niż skrzydlowego. Skrzydlowy musi umiec zlamac akcje do srodka a Candreva to jedynie po linii i wrzutka i to tylko gdy jest ku temu miejsce bo o jakimś minięciu kogos można pomarzyć.

Przecież jemu zdarza się łamać, schodzić na lewą i wymieniać pozycją z DD. Inna sprawa że jest bez formy (choć przynajmniej szarpie).

Serio wierzysz, że wejście Karamoha odmieni grę Interu?? Lepiej byłoby obić ryję tym pseudopiłkarzom.

Pozdr.
Nikt nie pisze o odmienieniu gry przez Karamoha, ale o tym, że gorzej od Perisicia zagrać się nie da i jak który posiedzi troche to może się zmobilizuje to raz.

Jezeli chodzi o Candreve to nie ma nic po środku, albo są jego przeciwnicy albo zwolennicy. Więc nie sugeruj sie tylko moimi wpisami, a poczytaj wypowiedzi userów pod każdym meczem Interu. Ty widocznie jestes jego zwolennikiem i widzisz pozytywy w tych jego bezsensownych wrzutkach, które były też takie kiedy "był w formie", a może inaczej jeszcze nie byliśmy rozpracowani przez przeciwników. Dla mnie natomiast jest to jednowymiarowy zawodnik, który przez 2 sezony niczym nie zaskoczył. Nie chce sie wypowiadać o asystach bo nawet beznadziejny Mario je mial.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Kuzynku Dusiński to żadna dezinformacja skoro trzy dzienniki piszą o tym, że Spalletti rozważa zmianę taktyki.

Odnośnie Candrevy to zastanawia dlaczego tak rzadko decyduje się na strzały z dystansu podczas gdy w Lazio z tego słynął. W ostatnim sezonie też kilka takich bramek zdobył.
Minister

Post autor: Minister »

Odet pisze:

Pozdr.
Można odwrócić pytanie, czy Ty serio wierzysz, że jak ta dwójka patalachów dalej będzie w wyjściowej 11 to się coś odmieni? Kurwa nie ma formy to wypierdalasz na trybuny i dajesz szanse chlopowi, który bardziej spierdolic nie da rady, bo się najzwyczajniej nie da.

Wy serio chcecie mi powiedzieć, że dalej walkowalibyście ten skład? I co, czego oczekiwali, że się samo kiedyś naprawi?
Łysy liczy na cud od dwóch miesięcy, jakoś słabe ma chody u tego na górze.

Czasami mam wrażenie, że niektórzy tu żyją w jakimś matixie pod tytułem „znafca calcio”. Wkrecilście sobie jakieś chore urojenie po przeczytaniu jakiego elementarza dla początkującego taktyka futbolu i potem wychodzą z tego takie kwiatki „ po co zmieniac candreve jak to nic nie da”.

I jak czytam kurwa teksty „bo się stara”, ja pierdole, zarabia taka mamonę, że wy macie czelność doceniać jego staranie? Nie no, pomnik mu jebnać, bo się chłop stara!

Benzema w realu tez się stara i też kiedyś odmuli dupę, bo to jest nieuniknione, ale czy Zidan tego dożyje na swoim stanowisku?
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

miniu86 pisze:Kuzynku Dusiński to żadna dezinformacja skoro trzy dzienniki piszą o tym, że Spalletti rozważa zmianę taktyki.

Odnośnie Candrevy to zastanawia dlaczego tak rzadko decyduje się na strzały z dystansu podczas gdy w Lazio z tego słynął. W ostatnim sezonie też kilka takich bramek zdobył.
Bo jest przyspawany do linii bocznej, a stamtąd ciężko uderzyć.
IlCapitano

Facet ma JUŻ 19 lat i najwyższa pora żeby regularnie grał!! W wieku 19 lat piłkarze dostawali złote piłki i nikt nie mówił ze są za młodzi. Facet wchodzi poraz kolejny i spisuje się dobrze. Może pora aby "nasze"("Twoje"?!?) gwiazdy dostały pstryczka w nos i usiadły na ławce.
Niech żyje 19-letni Karamoh, czarny Leo Messi, przyszły zdobywca Złotej Piłki :lol: Obecnie to Kusy na kacu będzie się prezentował lepiej od Perisicia, bo przynajmniej będzie biegał i walczył dla tej koszulki. Nie oznacza to, że posiada odpowiednie umiejętności aby grać w tym zespole który aspiruje ponoć do Top4 i LM.
Na razie to ten cały Karamoh najbardziej zapadł mi w pamięć kiedy marnował 3 sytuacje sam na sam w meczu z Pordenone.
Raffal pisze:Nie wierze już od dawna że Perisic czy Candreva ciągle grając wrócą do formy wiec chce aby usiedli na ławce i zaczeli wchodzic z niej na ostatnie minuty. Jak 2 mecze dostana po nosi to moze 3. mecz im sie zachce. Jeżeli nie bedzie impulsu to nic sie nie zmieni.(Jedyne co wierze to ze Rafinha jakimś podanie wymusi ich gre)
Nie rozumiesz człowieku, że to są nasi najlepsi skrzydłowi i dysponują wysokimi umiejętnościami, co pokazywali wielokrotnie? Obecny stan rzeczy wynika kolejny raz powtórzę to z kwasów w szatni i problemów mentalnych i na pewno nie rozwiąże ich sadzanie na ławce Chorwata, który dopiero zrobiłby wtedy zadymę i wysapałby, że nie gra przed mundialem. Na pewno by to pomogło, to pewne, a ciężar gry spadłby na 19-letniego murzynka który nie potrafi strzelić bramki Pordenone.
Raffal pisze:Poki co od 2011 prezentujemy Twój tok myslenia i po 6 latach nie mamy ani druzyny ani sukcesów ani zawodnikow ani perspektyw na lepsze jutro.

Nie mamy ławki?
Mój tok myślenia prezentujemy? To ciekawe, fascynuje mnie ta wizja, mógłbyś ją bardziej opisać. Przecież Ty tutaj w lecie 2009 szkalowałeś Milito, że to nie jest napastnik na LM, a wpisy o Mottcie to już klasyka, że łapie się tylko w słabym Interze, a gdzie indziej byłby przyspawany do ławy. Ciekawe, że do tej pory gra z powodzeniem w PSG, opisz to blagam.

Cancelo wchodzi - wow lepszy od DD? No nie powiedziałbym, D'Ambrosio rozgrywał bardzo dobrą rundę. Cancelo wszedł do składu i dziwnym trafem przestaliśmy wygrywać mecze, więc Twoja teoria o rotacji właśnie leży na glebie. Poza tym, cała drużyna oprócz Handanovicia i Skriniara gra totalne gówno, więc nic dziwnego, że Cancelo się na tle tej hołoty wyróżnia, bo mu zależy by się załapać na Mundial.
Karamoh wchodzi - wow coś się dzieje jednak? Dla mnie się liczy efektywność, a nie efektowność, a fakty są takie, że gówno na jego wejściach zyskujemy, więc kolejny raz Twoja wizja upada niebywale.
Rafinha wchodzi - wow inny poziom? A widzisz? Jednak ten Spalletti nie taki betonowy, skoro typka co nie grał prawie 2 lata wpuszcza z marszu na boisko. Wiesz dlaczego to robi? Bo ma jakość którą widać przy każdym kontakcie z piłką i posiada już pewną renomę. Także może dajmy jednak trenerowi odpowiednich piłkarzy do pierwszego składu i na ławkę, a nie 19-latków z Caen? Może jednak nie taki betonowy ten Spalletti co, tylko będzie rotował dopiero mając odpowiednią ławkę?
Raffal pisze:Można nawet spróbować przesunąć Skriniara na def. pomocnika a dać grać Żabie(wow on nawet w tym roku gra dobrze, czy Lopesowi) - ten pomysł mi sie srednio podoba bo nie ale zawsze to jakas próba zmiany.

Można spróbować dać Edera na 10 a za nim Rafinhe i Valero. Eder mnie drażni ale przynajmniej powoduje dużo ruchu gdy gra od początku.

Mozna zamienic Perisicica i Candreve skrzydłami niech łamią akcje do srodka - moze to zmyli kogos

Podobało mi sie jak zbiegali do siebie i nagle obaj znajdywali sie na jednym skrzydle robiac przewage. - czemu tego juz nie ma ?!?
To już są fantazje rodem z FM-a i nie będę się do tego odnosił bo mi się nie chce. Zostawię to Alfie na SB.
Raffal pisze:Ławke mamy krótką choć wg mnie to nie problem, problemem jest jej niski poziom, ale jednak coś trzeba dzialać.
Po to Spall bierze taką kase żeby coś wymyśleć, niech kombinuje na treningach, cos trzeba zmienic chocby po to zeby zawodnicy uwierzyli ze coś zmienili i to moze zaskoczyć. Obecnie mysle ze oni sami nie wierza juz ze cos sie zmieni.

Twoim pomysłem jest meczenie tego samego aż zaskoczy ? ok super ale obawiam sie ze nie zaskoczy.
Po co więc tyle się produkowałeś z tym postem, skoro na koniec i tak przyznałeś, że nie mamy odpowiedniej jakości zmienników, masakra jakaś.
Moim pomysłem jest pełne zaufanie do trenera i niech coś lepi z tego gówna, bo ma odpowiednią renomę i nikogo lepszego nie znajdziemy, zamiast sapać w każdym poście o rotacje i 19-latka z Francji w pierwszym składzie.
fcinter.pl

IlCapitano pisze:
Niech żyje 19-letni Karamoh, czarny Leo Messi, przyszły zdobywca Złotej Piłki :lol: Obecnie to Kusy na kacu będzie się prezentował lepiej od Perisicia, bo przynajmniej będzie biegał i walczył dla tej koszulki. Nie oznacza to, że posiada odpowiednie umiejętności aby grać w tym zespole który aspiruje ponoć do Top4 i LM.
Na razie to ten cały Karamoh najbardziej zapadł mi w pamięć kiedy marnował 3 sytuacje sam na sam w meczu z Pordenone.
Raffal pisze:Nie wierze już od dawna że Perisic czy Candreva ciągle grając wrócą do formy wiec chce aby usiedli na ławce i zaczeli wchodzic z niej na ostatnie minuty. Jak 2 mecze dostana po nosi to moze 3. mecz im sie zachce. Jeżeli nie bedzie impulsu to nic sie nie zmieni.(Jedyne co wierze to ze Rafinha jakimś podanie wymusi ich gre)
Nie rozumiesz człowieku, że to są nasi najlepsi skrzydłowi i dysponują wysokimi umiejętnościami, co pokazywali wielokrotnie? Obecny stan rzeczy wynika kolejny raz powtórzę to z kwasów w szatni i problemów mentalnych i na pewno nie rozwiąże ich sadzanie na ławce Chorwata, który dopiero zrobiłby wtedy zadymę i wysapałby, że nie gra przed mundialem. Na pewno by to pomogło, to pewne, a ciężar gry spadłby na 19-letniego murzynka który nie potrafi strzelić bramki Pordenone.
Raffal pisze:Poki co od 2011 prezentujemy Twój tok myslenia i po 6 latach nie mamy ani druzyny ani sukcesów ani zawodnikow ani perspektyw na lepsze jutro.

Nie mamy ławki?
Mój tok myślenia prezentujemy? To ciekawe, fascynuje mnie ta wizja, mógłbyś ją bardziej opisać. Przecież Ty tutaj w lecie 2009 szkalowałeś Milito, że to nie jest napastnik na LM, a wpisy o Mottcie to już klasyka, że łapie się tylko w słabym Interze, a gdzie indziej byłby przyspawany do ławy. Ciekawe, że do tej pory gra z powodzeniem w PSG, opisz to blagam.

Cancelo wchodzi - wow lepszy od DD? No nie powiedziałbym, D'Ambrosio rozgrywał bardzo dobrą rundę. Cancelo wszedł do składu i dziwnym trafem przestaliśmy wygrywać mecze, więc Twoja teoria o rotacji właśnie leży na glebie. Poza tym, cała drużyna oprócz Handanovicia i Skriniara gra totalne gówno, więc nic dziwnego, że Cancelo się na tle tej hołoty wyróżnia, bo mu zależy by się załapać na Mundial.
Karamoh wchodzi - wow coś się dzieje jednak? Dla mnie się liczy efektywność, a nie efektowność, a fakty są takie, że gówno na jego wejściach zyskujemy, więc kolejny raz Twoja wizja upada niebywale.
Rafinha wchodzi - wow inny poziom? A widzisz? Jednak ten Spalletti nie taki betonowy, skoro typka co nie grał prawie 2 lata wpuszcza z marszu na boisko. Wiesz dlaczego to robi? Bo ma jakość którą widać przy każdym kontakcie z piłką i posiada już pewną renomę. Także może dajmy jednak trenerowi odpowiednich piłkarzy do pierwszego składu i na ławkę, a nie 19-latków z Caen? Może jednak nie taki betonowy ten Spalletti co, tylko będzie rotował dopiero mając odpowiednią ławkę?
Raffal pisze:Można nawet spróbować przesunąć Skriniara na def. pomocnika a dać grać Żabie(wow on nawet w tym roku gra dobrze, czy Lopesowi) - ten pomysł mi sie srednio podoba bo nie ale zawsze to jakas próba zmiany.

To już są fantazje rodem z FM-a i nie będę się do tego odnosił bo mi się nie chce. Zostawię to Alfie na SB.
Raffal pisze:Ławke mamy krótką choć wg mnie to nie problem, problemem jest jej niski poziom, ale jednak coś trzeba dzialać.

Po co więc tyle się produkowałeś z tym postem, skoro na koniec i tak przyznałeś, że nie mamy odpowiedniej jakości zmienników, masakra jakaś.
Moim pomysłem jest pełne zaufanie do trenera i niech coś lepi z tego gówna, bo ma odpowiednią renomę i nikogo lepszego nie znajdziemy, zamiast sapać w każdym poście o rotacje i 19-latka z Francji w pierwszym składzie.

Ależ gwałt na Rafale, przeczytałem tylko 2 akapity, dalej nie muszę bo wiem że zaorane.
Odet

Minister pisze:
Można odwrócić pytanie, czy Ty serio wierzysz, że jak ta dwójka patalachów dalej będzie w wyjściowej 11 to się coś odmieni?
Nie, oczywiście, że nie.
Minister pisze: Kurwa nie ma formy to wypierdalasz na trybuny i dajesz szanse chlopowi, który bardziej spierdolic nie da rady, bo się najzwyczajniej nie da.
100% racji.
Z tym, że teraz to mam wrażenie jedziesz na Fmie czy czymś podobnym. Jak Spall "wywali na trybuny" pół składu (min tyle zasługuje na to) to będzie musiał dograć sezon tym co ma na ławce aktualnie, bo materiał ludzki odsunięty od składu może się jak panienki zbuntować/obrazić itp.
Zrobi się konflikt trener - zjednoczona obrażona na trybunach drużyna. I nawet LE nie będzie.

Dobrze gdyby do gry włączył się Suning i to Chińczycy pojechali ostro po piłkarzach (np finansowo). Wtedy Spall wyjdzie na faceta co zjednoczy rozwalone/obrażone panienki.

Ja nie widzę, żadnej innej recepty i za "znafcę calcio" się nie uważam.

Pozdr.
Odet

IlCapitano pisze:

Nie mamy ławki?

Zaorane, strasznie. Tylko czy Raffal będzie chciał to przyjąć i zrozumieć??
KoBa

Post autor: KoBa »

To nie tak, że Karamoh powinien wskoczyć za Perisica, bo jest młody, utalentowany czy coś w tym stylu i na pewno zagra lepiej. Zostały tutaj odwrócone zależności. To Perisic powinien usiąść bo to co 3-4 spotkań wyczynia nie da się nawet nazwać grą w piłkę. W jego miejsce ktokolwiek, Karamoh, Eder, Pinamonti, Candreva.
TomHardy

Post autor: TomHardy »

Karamoh wchodzi - wow coś się dzieje jednak? Dla mnie się liczy efektywność, a nie efektowność, a fakty są takie, że gówno na jego wejściach zyskujemy
Capitano ale karamoh do tej pory wszedl 2 x na 15 minut, gdzie w 1 meczu wywalczyl przebojem rzut rożny po którym DD strzelił zwyciezką bramke, a więc jakis wymierny efekt był, drugie 15 minut zaliczyl w ostatnim spotkaniu. No i 1 mecz z pordenone gdzie zawalil kompletnie. Na gole oko widać, że nie ma za bardzo jak ocenic jego przydatnosci jak i tego czy jest gowniany. I nie pokladam w nim zbawienia obecnej sytuacji, ale mysle ze obecnie gorzej od perka nie zagra, a moze chcecia pokazania sie cos pozytywnego zrobi. A i balkaniec moze przemysli swoja gre.
speaker

Post autor: speaker »

Nie rozumiem dlaczego klub sprowadza takich zawodników po 19 lat, za wysoka cenę? (sam Karamoh to dwóch Valero), kiedy np Barbosa dostał 1. mecz od pierwszych minut w lidze (z resztą akurat strzelił zwycięską bramkę), a Karamoh dostał jeden mecz w pucharze, gdzie wcześniej zagrał 2/3 razy z Genoa i Chievo po 15 min. Bvb też bazuje na młodzieży, bierze graczy z zespołów młodzieżowych topowych klubów, ale za max 5 mln, a potem dają im sporo grać i to im się opłaca. Zawodnika co ma 19 lat przekreslać za 3 zmarnowane setki w pucharze, gdzie była to jego jedyna szansa przez pół roku, a ile Pero ostatnio zmarnował takich piłek? nie umniejszając jego dokonaniom.
fmlyhm

Post autor: fmlyhm »

@Speaker różnie to wychodzi, udało się z Icardim, Skriniarem czy Kovacicem, nie pykło z Coutinho czy Barbosa.

Uzmysłowiłem sobie, że moje chwalenie transferów Valero czy Vecino to tak naprawdę pogodzenie się z rolą Interu jako średniaka. Ciężkie czasy dla kibica Interu.
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Speaker pisze: kiedy np Barbosa dostał 1. mecz od pierwszych minut w lidze (z resztą akurat strzelił zwycięską bramkę), .
w meczu w którym Barbosa strzelił bramkę pojawił się na boisku w 75 minucie,od pierwszej minuty zagrał w Coppa Italia i dupy nie urwał...że też Wam się chce takie elaboraty tworzyć
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Speaker pisze:Nie rozumiem dlaczego klub sprowadza takich zawodników po 19 lat, za wysoka cenę? (sam Karamoh to dwóch Valero), kiedy np Barbosa dostał 1. mecz od pierwszych minut w lidze (z resztą akurat strzelił zwycięską bramkę), a Karamoh dostał jeden mecz w pucharze, gdzie wcześniej zagrał 2/3 razy z Genoa i Chievo po 15 min. Bvb też bazuje na młodzieży, bierze graczy z zespołów młodzieżowych topowych klubów, ale za max 5 mln, a potem dają im sporo grać i to im się opłaca. Zawodnika co ma 19 lat przekreslać za 3 zmarnowane setki w pucharze, gdzie była to jego jedyna szansa przez pół roku, a ile Pero ostatnio zmarnował takich piłek? nie umniejszając jego dokonaniom.
Co do Barbosy to wyjaśnił Klinsi. Co do Karamoaha to kosztował tyle co wspomniany przez Ciebie Valero czyli 5,5 mln. Tylko ze za Francuza zapłacimy w 2019 bo teraz jest bezgotówkowe wypożyczenie. Czy to dużo za gościa który w lidze francuskiej jako 18 latek rozegrał cały pełny sezon strzelił bodaj 6 goli i miał kilka asyst i był odkryciem sezonu? Według mnie nie.
Ja widzę w nim spory potencjał i chciałbym żeby dostał realną szansę. W obecnej sytuacji Interu jest to nawet wskazane. Nie rozumiem argumentu że zmarnował sytuację z Pordenone to się nie nadaje...
Bart

Post autor: Bart »

Takie tam gadanie, Spalletti to kolejny włoski beton, nie zmienia składu, nie stawia na młodych.

Tymczasem Ranieri wygrał Premier League grając żelazną jedenastką bez młodzieży.

Nie ma uniwersalnych rozwiązań na różne sytuacje, mamy tu i teraz w Interze. Możliwe, że mamy konflikt w zespole, możliwe że mamy fatalną kondycję mentalną, możliwe że mamy w lutym zupełnie inną rzeczywistość od oczekiwań trenera i piłkarzy. Może po prostu w tym meczu pechowo zabrakło Icardiego, bo Eder o ile swoje zadanie spełnił, to jednak w polu karnym brakowało często zawodnika. To wszystko trzeba brać pod uwagę, a nie za bardzo jesteśmy w stanie sprawę dobrze zbadać. Mędrcy forumowi nie mogli przeżyć Barbosy na ławce, a tymczasem czterech (pięciu) trenerów i dwa kluby widziały to samo. I tak można z pełnym przekonaniem głosić swoje teorie, a zazwyczaj niewiele ma to wspólnego z rzeczywistością.

Przy fatalnej grze w tym roku, to szczęścia nam jednak brakuje, a to w tym momencie mam wrażenie przydałoby się najbardziej i dało pozytywnego kopa.

Też bym w meczu z Crotone postawił na Cancelo, czy to za D'Ambrosio, czy za Perisicia (Candreva na lewej), ale nie mam pojęcia czy to by wystarczająco zmieniło.

Nie mamy złego trenera ani złych zawodników. Mamy zawodników po prostu za mało, co powoduje że w ich złej formie fizycznej lub mentalnej nie ma kim grać. Natomiast gromy wobec Luciano wyglądają śmiesznie, pamiętając jak wyglądały czasem nasze mecze z dołem tabeli w zeszłych latach. Zawodnicy jakichś śmiesznych klubów wchodzili w naszą obronę jak w masło, a głupio straconych bramek było mnóstwo. Solidna obrona to już ogromny plus dla trenera, tego nam zawsze brakowało. Fatalna ofensywa to niestety głównie problem mercato...
speaker

Post autor: speaker »

fmlyhm pisze:@Speaker różnie to wychodzi, udało się z Icardim, Skriniarem czy Kovacicem, nie pykło z Coutinho czy Barbosa.
Właśnie, za Cou zapłaciliśmy ok 4 mln, a nawet sporo grał, odszedł za 6, teraz wiemy co jest. Kova 11, dużo grał i dlatego później odszedł za 35. Nawet Brozo, przyszedl za? ok 13 z bonusami wg mnie a na tm jest ze za 5. Dostalibysmy obecnie tak czy siak więcej, bo po prostu gra, nie tak ważne jak, bo jak gra to jednak od czasu do czasu coś strzeli, asysta wpadnie i ma to sens.

@klinsi64 słusznie, tak było :smile:
Jaszczu91, czytalem że będzie prawie 3 mln funciakow za to wypożyczenie i 4.5 mln £ za wykup
Stachoo

Post autor: Stachoo »

IlCapitano pisze:

Polecam poczytać:

http://serieapolonia.pl/spalletti-zmien ... ie-interu/
Lopez

Post autor: Lopez »

Jeśli w drużynie będą kwasy i nie będzie atmosfery,to wasze zmiany ustawień,zmiany zawodników na młodszych na niewiele się zdadzą.Nie da się odbudować tej drużyny jeśli cała szatnia jest ze sobą skłócona.I jedynie próba naprawy atmosfery i jej poprawienie to pierwsze lekarstwo na spadek formy.
ODPOWIEDZ