8. kolejka Serie A: Inter - Milan

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
IlCapitano

8. kolejka Serie A: Inter - Milan

Post autor: IlCapitano »

Jezu ja to już tak podekscytowany jestem, że nie wyrabiam. Opisujcie tutaj swoje spostrzeżenia co do tego meczu, bo jeśli o mnie chodzi, to jestem pewny wygranej, taka prawda.
maniekfci

Re: 8. kolejka Serie A: Inter - Milan

Post autor: maniekfci »

wygramy lekko. Spall przechodzi do ofensywy.
Niemcu

Post autor: Niemcu »

Montella out po tym meczu
KoBa

Post autor: KoBa »

Wygramy - to pewne.
VVujek

Post autor: VVujek »

śniło mi się 3-0 po bramkach Vecino Valero Icardi
marcelbombka

Post autor: marcelbombka »

Spokojnie, pierwsze sobie zobaczymy mecz kadry, a później to już podnieta. Wygrana to pewne, lekko 2 do 0.
fcinter.pl

Post autor: fcinter.pl »

Slaby rywal. Nie jaram sie tym meczem
TomHardy

Post autor: TomHardy »

Mam tą przyjemność, że Derby obejrzę z wysokości trybun i mam nadzieję, że pewien Pan zagra jak należy abym nie musiał wbiegać na murawe by tłumaczyć mu zasady piłki kopanej jak ostatnio kibole Legii swoim piłkarzom co.

Stawiam mocne 3 do 1 lub 4-1. Musimy pokazać swoją siłę i kolejny raz sprowadzić merdy na ziemie.
Odet

Post autor: Odet »

IlCapitano pisze:Jezu ja to już tak podekscytowany jestem, że nie wyrabiam.
maniekfci pisze:wygramy lekko. Spall przechodzi do ofensywy.
Mateusz_Dusinski pisze:Slaby rywal. Nie jaram sie tym meczem
majonez87 pisze: i mam nadzieję, że pewien Pan zagra jak należy abym nie musiał wbiegać na murawe by tłumaczyć mu zasady piłki kopanej
Uwielbiam Wasze komentarze :)
Pozdr.
IlCapitano

No bo my to takie pozytywne wariaty mordko, wierzę że kiedyś zrobimy jaką połóweczke pozdrawiam również

PS. na głowe oczywiście
Czarson

Post autor: Czarson »

Milan gra piłkę niepoukładana, surowa taktycznie są do klepnięcia tylko musimy przertwać moment zawachania. Gramy u siebie, porażka nie wchodzi w gre. Jesli nie wygramy to kolejny rok z rzedu mozemy sie zaliczyc do druzyn niepowaznych.

Musimy ich ograć, cos nam tez sie od tych nalezy.
Dzyl

Post autor: Dzyl »

Milan dostał z Roma, którą na Olimpico ograliśmy 1-3 , więc z czym do ludzi :D
Odet

IlCapitano pisze:, wierzę że kiedyś zrobimy jaką połóweczke
Na pewno się kiedyś uda coś dziabnąć :)

A co do meczu. Tylko zwycięstwo. Milan jest na razie od nas dużo słabszy i jakakolwiek strata punktów to byłaby katastrofa.
Pozdr.
Piter

Post autor: Piter »

Czarson pisze:zawachania.
amen
KoBa

Dawać już te derby.
PioFCI

Post autor: PioFCI »

Nie wiem czy pamiętacie nasze ostatnie derby za gospodarza czyli 2-2 wyrwane w 97 przez Zapatę.
Tam wygrywaliśmy do przerwy 2-0 a w pierwszych 2 akcjach meczu to Milan mógł strzelić 2 bramki..z typowego dla nich chaosu. Teraz widzę to tak samo. Milan nie ma ładu i składu, rzucą się jak to w derbach z sercem i jeśli przypadkową wcisną na 1-0 to jestem pełen obaw o ten mecz..jeśli jednak nie damy im się rozpędzić to powinno być lekko, łatwo i przyjemnie;)
TomHardy

Przeciez juz jest temat o derbach
Stachoo

Post autor: Stachoo »

majonez87 pisze:Przeciez juz jest temat o derbach
Jest, bo właśnie w nim napisałeś.
TomHardy

Stachoo pisze:
majonez87 pisze:Przeciez juz jest temat o derbach
Jest, bo właśnie w nim napisałeś.
O fuck. Dopiero wytrzeźwiałem xD
fcinter.pl

Post autor: fcinter.pl »

Opiszcie swoje propozycje składów fast (maniek, Il Capitano, kusy, Stachoo, majonec, odet, koba, Nasir, NIemcu), ja to widzę nastepujaco:

Handanovic; D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo; Gagliardini, Valero; Brozovic, Eder, Perisic; Icardi.
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Mateusz_Dusinski pisze:Opiszcie swoje propozycje składów fast (maniek, Il Capitano, kusy, Stachoo, majonec, odet, koba, Nasir, NIemcu), ja to widzę nastepujaco:

Handanovic; D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo; Gagliardini, Valero; Brozovic, Eder, Perisic; Icardi.
Bramka - zgodna - Handanović

Blok defensywny - zgodny w 100 %. Nagatomo mimo wszystko zdecydowanie pewniejszy na Bbilan niż Dalbert

Środkowi pomocnicy - Spall postawi w tym meczu na duet Vecino, Valero

Za Icardim - J. Mario [W zależności od stanu zdrowia Brozovicia. W chwili obecnej postawiłbym na Epica, ale po meczu reprezentacji znak zapytania ze względu na rzekomy uraz]. Jeśli jednak Brozo będzie w pełni formy fizycznej, postawiłbym na niego.

Skrzydła - tu będzie bez zmian mimo wszystko Candreva + Perisić. Z jednej strony fatalna forma Antonio, ale na Bbilan ma smykałkę.

Szpica - Icardi

Podsumowując:

Handanovic; D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Nagatomo; Vecino, Valero; J.Mario [Brozović], Candreva Perisic; Icardi
KoBa

Mateusz_Dusinski pisze:Opiszcie swoje propozycje składów fast (maniek, Il Capitano, kusy, Stachoo, majonec, odet, koba, Nasir, NIemcu).
Handanovic; D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Dalbert; Valero, Vecino; Candreva, Brozovic, Perisic; Icardi

Jeśli Brozo nie da rady - Joao Mario
Jeśli Candreva nie da rady - Joao Mario
Jeśli obaj nie dadzą rady - Joao Mario & Eder
TomHardy

Handanovic; D'Ambrosio (Cancelo), Skriniar, Miranda, Dalbert (Nagatomo); Vecino, Valero; J.Mario [Brozović], Candreva Perisic; Icardi
maverik

Post autor: maverik »

Niestety, ale tego tematu nie umiem inaczej zacząć niż po raz kolejny napisać, że nienawidzę przerw reprezentacyjnych. Miesiąc temu wypadł nam Cancelo, teraz prawdopodobnie przez kilka kolejek nie ujrzymy Brozovica, choć liczę, że badania przejdą pomyślnię i wróci lada moment. Do tego niepewny jest stan zdrowia Icardiego i Candrevy. Także nie wygląda to za ciekawie zwłaszcza, że mamy cięzki terminarz przed nami, a jeszcze dwa dni eliminacji, a za miesiąc kolejna przerwa.... :/

Co do składu to przed meczem z Benevento prawie wszyscy chcieli zmian w ustawieniu czy w składzie. Przewijały się propozycje Edera, Karamoha, a na ławce mieli się znaleźć Valero, Candreva czy Brozović.
Natomiast Luciano nic w składzie nie zmienił poza wymianą Dalberta na Nagatomo, a trzy punkty uzyskaliśmy własnie dzięki graczom, którzy w tym meczu mieli zasiąść na ławce, więc to chyba kolejny raz pokazuje, że Luciano wie co robi. Teraz te same osoby, które zmieniały skład i ustawienie przed meczem z Benevento, nie wyobrażają sobie innego składu na derby niż ten co w ostatniej kolejce.

Osobiście na derby widzę jedenastkę z Benevento, może Dalbert za Nagatomo, mimo wszystko mam do niego większe zaufanie. Największy dylemat jeżeli chodzi o naszą 10, jeżeli Brozo nie będzie to chyba trzeba dać szansę Mario, choć chyba bym wolał tam dać Candrevę, ewentualnie poszedł o krok dalej i dał Edera.

Przypuszczalny skład Milanu: Donnarumma - Romagnoli Bonucci Musacchio - Borini Kessie Biglia Rodriguez - Bonaventura Suso - Kalinic.

Perisić musi odnaleźć formę, bo nie będe ukrywał, że bardzo liczę, że Borini, bądz Abate obojętnie kto tam zagra, podzieli los Juana Jesusa z 2. kolejki :D Wtedy to Ivan nim kręcił aż miło, w niedzielę liczę na powtórkę.
W obronie bez różnicy kto zagra i tak ta formacja jest słabiutka, a każdy z nich popełnił juz po 2-3 błędy, które zakończyły się golami dla przeciwników :D Co do ataku to wolałbym żeby Silva zagrał, niż Kalinić, bo Chorwat dla nas groźniejszy, a Silva błyszczy tylko ze słabszymi. No i Suso w ataku też bardzo fajnie dla nas :)

Czas przerwy na mecze reprezentacyjne na pewno działa na korzyść Milanu. Myślę, że zagramy dużo lepszą piłke niż w ostatnich meczach, bo Milan raczej nie będzie się murował, więc jak nie będziemy zmuszeni do ciągłego grania atakiem pozycyjnym to damy radę ;) Innego rezultatu niż wygrana nie biorę pod uwagę. 10 punktów nad Milanem już w 8 kolejce, tego dawno nie było, o ile kiedykolwiek było ;)

Tak na koniec posta, ostatni pojedynek pomiędzy Montella, a Spallettim zakończył się wynikiem 1:4 i to na Meazza dla naszego Lucka ;)
miniu86

Post autor: miniu86 »

Mieliśmy już i większe przewagi pkt nad Milanem, które trwoniliśmy od stycznia do marca.

Wg mnie to trochę chore, że podrzędna Ameryka Płd kończy eliminacje dopiero w środę. Zanim zawodnicy wrócą do Europy robi się piątek.
Odet

Po przemyśleniach mam 2 wersje składu.

Handa - DD, Miranda, Skriniar, Dalbert - Vecino, Gagliardini, Valero - Perisic, Icardi, Candreva ----> pomoc taka jak w meczu z Romą, wtedy nie zdała egazminu, ale Roma to lepszy zespół niż Milan. W razie czego J.Mario po przerwie.

Handa - DD, Miranda, Skriniar, Dalbert - Vecino, Valero - Perisic, Icardi, Eder, Candreva .

Zobaczymy co Luciano wymyśli.
Pozdr.
TomHardy

maverik pisze:Teraz te same osoby, które zmieniały skład i ustawienie przed meczem z Benevento, nie wyobrażają sobie innego składu na derby niż ten co w ostatniej kolejce.
Trochę sie mylisz niestety. To nie jest tak, że te same osoby nie wyobrażają sobie innego składu bo pierwsza 11 jest taka dobra. Chodzi o to, że mecz z Benevento był jedyny do możliwości przetestowania czegoś nowego. Luciano tego nie zrobił i trzyma się dalej swojego więc ciężko jest w miejsce stałych bywalców wrzucić nowych niesprawdzonych graczy na taki mecz z Milanem. Bo to by wyglądało zapewne jak swego czasu Santon wystawiony w derbach bez gry przez 3 msce. Karamoh za krótko na boisku, Cancelo po kontuzji, Brovic kontuzja. Jedyna opcja do zmiany w tym momencie to tylko Eder za kogoś....
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

Z jednej strony mecz z Benevento był okazją to przetestowania czegoś innego,a z drugiej mógł być szansą dla podstawowych zawodników na przełamanie się.Na dzień dzisiejszy bardziej nam jest potrzebny przełamany Candreva,Vecino czy Icardi,niż przetestowany 19 latek z Francji,Eder o którym wiemy wszystko czy Joao Mario który nie potrafi ustabilizować formy od ponad roku.Co do samego meczu to nie jestem optymistą niestety,pomimo +8 nie wyglądamy o wiele lepiej od Milanu,a wierzyć w to że nasza kiepska dyspozycja przy bardziej wymagającym rywalu nagle zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki nie bardzo mi się chce.Obym się mylił.
IlCapitano

Handanović - D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Dalbert/Nagatomo - Valero, Vecino - Candreva, Joao Mario, Perisić - Icardi. To jest pewne.

Szkoda, że Brozović wrócił z urazem, bo pewnie on by zagrał, a tak znowu tego amatora portugalskiego będziemy musieli oglądać :( Ja bym tam Edera spróbował aco. Mógłby narobić wiatru ewentualnie przypierdolić z dystansu co potrafi doskonale, a wówczas więcej miejsca miałby Pan Icardi Mauro, który pokarałby niesłychanie podrzędną defensywę Milanu.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

IlCapitano pisze:
Szkoda, że Brozović wrócił z urazem, bo pewnie on by zagrał, a tak znowu tego amatora portugalskiego będziemy musieli oglądać :( Ja bym tam Edera spróbował aco. Mógłby narobić wiatru ewentualnie przypierdolić z dystansu co potrafi doskonale, a wówczas więcej miejsca miałby Pan Icardi Mauro, który pokarałby niesłychanie podrzędną defensywę Milanu.
Też chciałbym żeby Spall postawił na Edera zamiast Żału Mario. Każdą zmianą Eder utwierdza mnie w przekonaniu że zasługuje na szanse gry od początku. Widać po nim taką piłkarską złość i chęć udowodnienia swojej wartości. Tego natomiast brakuje Mario. Miałem nadzieje, że ten sezon będzie należał do niego ale chyba trzeba pogodzić się z myślą, że to transferowy niewypał.
ODPOWIEDZ