Pierwszy mecz w lidze w którym nie będziemy faworytem, więc możliwe, że przegramy pierwszy raz od maja, ale jedziemy tam bez presji. My nie musimy, a możemy ugrać remis. Przy dobrej grze oczywiście jest szansa na 3 punkty. Napoli wiecznie wygrywać nie będzie, więc kto wie może w sobotę będzie strata punktów

Myślę, że mecz będzie przypominał trochę ten z Romą, tylko tutaj Napoli będzie lepiej grało w ataku, a co za tym idzie więcej groźnych sytuacji niż obijanie słupków z 30 metrów w wykonaniu Romy.
W Neapolu bardzo poważnie podchodzą do meczu, nawet olali LM z Manchesterem City z tego powodu, w sumie nie dziwie się im.
Przypuszczalne składy:
Napoli (4-3-3): Reina - Hysaj Albiol Koulibaly Ghoulam - Allan Jorginho Hamsik - Callejon Mertens Ounas
Inter (4-2-3-1): Handanovic - D'Ambrosio Skriniar Miranda Nagatomo - Gagliardini Vecino - Candreva Valero Perisic - Icardi
Mam nadzieję, że zagra Dalbert, bo Callejon to nie Borini. Reszta raczej pewna. Brozovic nie zdąży z powołaniem, a J.Mario ma małe szanse na podstawę. Insigne raczej jest 50/50, że zagra, choć według mnie Sarri nie będzie ryzykował. Ounas dał dobra zmianę z City, więc to pewnie jego zobaczymy.