1/2 finału Ligi Europy: Inter - Szachtar

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
ODPOWIEDZ
maverik

1/2 finału Ligi Europy: Inter - Szachtar

Post autor: maverik »

Gramy dziś o finał z Szachtarem. Na papierze jesteśmy dość zdecydowanym faworytem do wygrania, tak też ten mecz powinien wyglądać. Na drodze do półfinału po pandemii ograliśmy Getafe (8. drużynę La Liga) i Bayer (5. drużynę Bundesligi). Szachtar z kolei pokonał Wolfsburg (7. drużynę Bundesligi) oraz Basel (3. drużynę ligi szwajcarskiej).
Antonio Conte raz był w Lidze Europy, był to rok 2014 z Juventusem. Odpadł właśnie w półfinale tylko, że z Benficą, a w finale czekała Sevilla czyli tak samo jak teraz. Mam nadzieję, że powtórki nie będzie.
Ja osobiście mam mieszane uczucia, bo niby faworyt i powinno być łatwo, tak taki Szachtar to idealna drużyna żeby właśnie się zesrać i nie wejść do finału.
Dzonyy

Re: 1/2 finału Ligi Europy: Inter - Szachtar

Post autor: Dzonyy »

Cięzki mecz przed nami, ale jestem jakoś dziwnie spokojny, że to ugramy. Przypuszczam, że to dzięki obecnośći Boskiego Roberto Gagliardiniego, który nas poprowadzi do zwycięstwa.

Stawiam 2:0 dla nas po golach Lukaku i Martineza, któremu po kompromitacji Barcy odechciało się transferu i zagra najlepszy mecz w tym sezonie :)
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ja spokojny nie jestem, oby nasi nie zlekceważyli Szachtara, który bardzo dobrze zaprezentował się z Bazyleą. Liczę oczywiście na awans po ciężkim meczu, oby bez dogrywki. Stawiam 2:1 dla Interu.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Po prostu to zróbmy i awansujmy. 3 LM, 4 LE/PUEFA w gablocie i Inter jako ostatni włoski klub, który wygrał europejskie trofeum. 2010 i 2020. Niesłychane rzeczy. Ludzie tego pragną.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Po raz kolejny to samo zestawienie 11 i nic oprócz zwycięstwa nie wchodzi w grę.
Zastanawia mnie odstawienie od składu Candrevy. Nie było nic słychać żeby Antek coś podpadł Conte nagle od 4 spotkań 0 minut.

Lukaku ma szansę pobić samego Ronaldo w liczbie goli w pierwszym sezonie w Interze. Jest niesamowity.

Dawać już ten mecz bo na to studio się patrzeć nie da...
pietri

Post autor: pietri »

No to mamy święto w piątek. Tylko puchar sie liczy. FORZA INTER PRZENAJŚWIETSZY
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Co tam się wydarzyło. Inter wyglądał jak kusy przy wódce w niedzielę o 6 rano.

Jedziemy po puchar!
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Spodziewałem się więcej po Szachtarze, tymczasem Ukraińcy pokornie przyjęli "piątkę". Nasi rywale praktycznie sami podarowali nam 3 bramki, ale ich głupie straty na własnej połowie to zasługa umiejętnego pressingu ze strony Interu. Świetny mecz Lautaro, Barcelona przestała mu chyba zaprzątać głowę i od razu posypały się bramki. Lukaku odpalił kapitalną rakietę w końcówce - to nieprawdopodobne jaki on jest szybki przy swojej masie. Cudowna asysta Barelli, wrzutka jak Beckhama z najlepszych lat hehe Bardzo podobał mi się dzisiaj Bastoni - pewny w defensywie i dobrze rozprowadzał piłkę, raz chyba ładnie wrzucił z lewej strony. Widać, że forma przyszła na samą końcówkę sezonu, praktycznie cały zespół zagrał świetnie. Rozjechanie Szachtara w półfinale da naszym grajkom potworną pewność siebie przed finałem, jeśli sił nie zabraknie to będzie dobrze. Forza Inter!
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
VenoraBeach52478

Post autor: VenoraBeach52478 »

A co myślicie o ręce w polu karnym Interu na początku drugiej polowy ? Była czy nie ?
IntNarcyz

Post autor: IntNarcyz »

No i mamy finał, a pięknie było by oglądać triumf w Gdańsku, co do meczu z Szachtarem to absolutna dominacja, przejechaliśmy się po nich jak walec. Duet Lu-La zniszczył przeciwnika przy wydatnej pomocy Brozovica, Barelli i spółki. Forza Inter👍👍👍👍👍
ddamiann17

Post autor: ddamiann17 »

VenoraBeach52478 pisze: 18 sie 2020, 00:20 A co myślicie o ręce w polu karnym Interu na początku drugiej polowy ? Była czy nie ?
Ręka była, o karnym nie ma mowy. Nasz zawodnik wybijał piłkę, Gaglia tak naprawdę schylił się, żeby uniknąć kontaktu z piłką, ale ta trafiła go w rękę.
Ljarro

Post autor: Ljarro »

VenoraBeach52478 pisze: 18 sie 2020, 00:20 A co myślicie o ręce w polu karnym Interu na początku drugiej polowy ? Była czy nie ?
Tomek, lojalnościowo, wojna itp
maniekfci

Post autor: maniekfci »

Ljarro pisze: 18 sie 2020, 09:11
Tomek, lojalnościowo, wojna itp
fajnie, że kłebonafide jest kibicem Interu.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Gratulacje dla Conte za perfekcyjne rozpracowanie rywala. Ten mecz cały czas wyglądał tak jak chciał tego nasz trenejro. Szachtar pozbawiony swoich atutów. Inter wykorzystujący wszystkie błędu rywala i do bólu skuteczny. Po strzelonej bramce na 1-0 Inter włączył tryb ekonomiczny i co mnie zaskoczyło Szachtar kompletnie nie potrafił z tego skorzystać. Wreszcie zobaczyłem ten przez wszystkich wyczekiwany cyniczny Inter :P
Duet LuLa zrobił różnicę po raz kolejny na arenie miedzynarodowej.
Kto jeszcze 2 lata temu by pomyślał,że Conte największą szansę na swój pierwszy puchar europejski będzie miał jako trener Interu. Tylko piłka pisze takie scenariusze.
VenoraBeach52478

Post autor: VenoraBeach52478 »

Myślę że po tym meczu warto przypomnieć przegrany skład Schaktaru ponieważ chłopaki mieszkają w Kijowie a Srna dolatuje nawet z Londynu 😄
Alfa

Post autor: Alfa »

VenoraBeach52478 pisze: 18 sie 2020, 12:13 Myślę że po tym meczu warto przypomnieć przegrany skład Schaktaru ponieważ chłopaki mieszkają w Kijowie a Srna dolatuje nawet z Londynu 😄
musztarda na kanapce

ciekawi mnie czy nasi wydolnosciowo juz zaczynaja znowu zdychac, czy jednak wlasnie tryb ekonomiczny zalaczyli przed finalem, bo intensywnosc byla mniejsza niz z bayerem
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

No no, Lśniąca Grzyweczka zaskakuje, koniec sezonu mamy kapitalny. Sam mecz pełna dominacja.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

ODPOWIEDZ