Ćwierćfinał Ligi Mistrzów: Inter - Benfica

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
ODPOWIEDZ
maverik

Ćwierćfinał Ligi Mistrzów: Inter - Benfica

Post autor: maverik »

W środę o 21:00 gramy rewanż z Benfiką. Sytuacja w dwumeczu jest więcej niż komfortowa, ale nie można myśleć, że już awansowaliśmy. Jakaś głupia czerwona kartka czy karny na początku meczu i może być nerwowo. Jestem ciekaw jak zagramy. Czy na kontry i 0-0 nam pasuje, czy może jednak postaramy się zaatakować i wygrać ten mecz. Mimo słabej formy w lidze to w LM liczę, że znów zobaczymy bardzo dobry Inter taki jaki był w Lizbonie.
bobogol

Re: Ćwierćfinał Ligi Mistrzów: Inter - Benfica

Post autor: bobogol »

trzeba uważać na arbitra, bo hiszpańscy parodyści rozdają czerwone na lewo i prawo
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Po prostu musimy to zrobić. Tu już nie chodzi o półfinał LM. Tu chodzi o derby Mediolanu w półfinale LM, coś o czym będzie się mówiło przez najbliższe 10 jak nie 20 lat. Tu nie chodzi tylko o finał LM, tu chodzi również o pozbawienie go Milanu. Liga nie ma żadnego znaczenia - odcinamy głowy od ciężarów z Monzami i Salernitanami i kibicujemy na maksa. Forza Inter.
SETE

Post autor: SETE »

Mam nadzieje, ze bez zadnych glupich bledow typu szybka czerwona kartka. Polfinal jest na wyciagniecie reki i musimy tam byc. Derby z Milanem w LM po tylu latach. Jest sie za co odegrac.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

#InterMusisz!

Musimy to zrobić! Nie ważne, że jesteśmy w formie jakiej jesteśmy, ale wygraliśmy pierwszy mecz na wyjeździe 2:0 i po prostu nie możemy tego zmarnować. jedziemy po półfinał.

Forza Inter!
nicolas80

Post autor: nicolas80 »

Dziś trzeba postawić kropkę nad i. W tym roku forma w lidze mistrzów jest znakomita pod względem wyników oraz gry więc nie mam obaw o awans do 1/2. Wizja derbów w tej fazie rozgrywek wprowadzam mnie w stan najwyższej ekscytacji. Natomiast finał tych rozgrywek to będzie nagroda dla każedego kibica za pasję i zamiłowanie do tego klubu.
Dziś wszyscy powinniśmy zostawić swoje żale i pretensje odnośnie formy ligowej tylko skupić się na kibicowaniu o przejście do następnej rundy.
Przed nami najważniejszy mecz dekady i wszystko inne przestaje mieć znaczenie.
Forza Inter!
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Nie wyobrażam sobie nawet braku awansu dzisiaj. Po prostu nawet nie biorę tego kurwa pod uwagę. Oby bez zbędnych nerwów, spokojnie wejść do półfinału, gdzie na obicie czeka Milan Piolego. Tej zaliczki nie można zaprzepaścić nawet grając z Acerbim jako wolnym elektronem. Forza Inter!
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Odet

Post autor: Odet »

Awans jest pewny, tego nie da się spierd...ć nawet z takim trenerem jak Inzi.
Forza Inter.
Potem piękny dwumecz z Milanem.
Pozdr.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Inter Inzaghiego zazwyczaj daje radę w LM, ale tak jak już wspominałem nie raz: LM to dla mnie tylko dodatek i nie mam żadnych oczekiwań.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Nie interesuje mnie jak, nie ważne kto strzeli, nie ważne kto zagra w pierwszym składzie. To musi być awans. Innego scenariusza nie przyjmuje absolutnie do wiadomości. Nie ma nic lepszego niż wyeliminować Milan w półfinale ligi mistrzów. To nam kibicom się należy jak psu buda za te ciągłe kompromitacje z włoskimi tuzami prowincji.
Kubus

Post autor: Kubus »

Ta edycja ligi mistrzów, ten mecz, to jest jak spotkanie uśmiechającej się i zagadującej do Ciebie blondyny 10/10 w ostatnim tygodniu wakacji w Pucku. Niby wiesz, że za chwile koniec wakacji, będzie lipa, dużo obowiązków, problemów na głowie do rozwiązania, ale musisz to kur3w wykorzystać, żeby się zabawić. Masz wszystko jak na tacy, to twoja jedyna szansa bo przecież jesteś 5/10 wiec ją do cholery wykorzystaj, bo może się prędko nie powtórzyć. W przeciwnym wypadku będziesz ostatnim frajerem.

Ale uważaj, bo ona uśmiecha się tez do tego frajera obok co jest 4/10. Weź się do roboty.
zoniek

Post autor: zoniek »

Kubus pisze: 19 kwie 2023, 15:29 Ta edycja ligi mistrzów, ten mecz, to jest jak spotkanie uśmiechającej się i zagadującej do Ciebie blondyny 10/10 w ostatnim tygodniu wakacji w Pucku. Niby wiesz, że za chwile koniec wakacji, będzie lipa, dużo obowiązków, problemów na głowie do rozwiązania, ale musisz to kur3w wykorzystać, żeby się zabawić. Masz wszystko jak na tacy, to twoja jedyna szansa bo przecież jesteś 5/10 wiec ją do cholery wykorzystaj, bo może się prędko nie powtórzyć. W przeciwnym wypadku będziesz ostatnim frajerem.

Ale uważaj, bo ona uśmiecha się tez do tego frajera obok co jest 4/10. Weź się do roboty.
:brawo:
miniu86

@Kubus jak pozamiatał 😂😂😂 brawo!
mio85

Post autor: mio85 »

Liczę na słabą dyspozycję Benfici. Inaczej będą duże kłopoty
mio85

Post autor: mio85 »

Od wieków nie pamiętam tak spokojnie wygranego przez nas meczu. Po raz pierwszy kibice Interu mogli w trakcie meczu zdjąć pampersy. Nawet kiedy rywal strzelił na remis, ani przez chwilę nie czułem niepewności. O ile dobrze kojarzę oddaliśmy trzy celne strzały i wszystkie zamieniliśmy na bramki. NIE-BY-WA-ŁE. Limit skuteczności wyczerpany do końca sezonu. Wielki sukces w pucharach w słabym sezonie w lidze.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Zrobiliśmy to! Mecz w znacznej większości pod naszą kontrolą. Praktycznie każdy zawodnik Interu zagrał dobre zawody. Nikt mnie dzisiaj nie irytował. Mamy wymarzone derby Mediolanu w półfinale Ligi Mistrzów. To brzmi jakoś absurdalnie ale dzieje się na naszych oczach ! Kto by pomyślał przed sezonem...

Inter nie byłby sobą gdyby nie zepsuł końcówki. Szkoda bo dwie wygrane mogły by podnieść mental. No i uciekło parę milionów euro..

Muszę zacząć stawiać przeciwko Interowi także w Serie A bo na samej lidze mistrzów daleko nie zajedziemy :P
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Gdyby ktoś na początku sezonu powiedział, że w półfinale Ligi Mistrzów będziemy mieli derby Mediolanu to by wszyscy się popukali w głowę. Ten sezon jest po prostu niewytłumaczalny.
Tom_Hardy

Post autor: Tom_Hardy »

2 pozytywy - awans do 1/2 co jest bardzo dobrym wynikiem i przełamanie napastników oraz 1 minus fatalna obrona i olanie końcówki to kpina z kibiców. Mental fatalny, a z przebiegu meczu chciało by sie powiedzieć, że w końcu może coś ruszy. A tu niestety wyjazd na Empoli w niedziele 12:30 po meczu w LM pewnie skończy się jak zwykle porażką. Heh a mogło to wyglądać zupełnie inaczej. Co sie stało z tą obroną to ja nie wiem. Jak napastnicy ruszyli to obrona sie zesrała.
miniu86

Simone Demon Inzaghi. Tak go zapamiętam bo inaczej tego wyjaśnić nie potrafię. Nawet Lautaro i Correa zrobili step up jak tylko format rozgrywek zmienił się na pucharowy.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Po 13 latach znowu jesteśmy w półfinale. Ta drużyna gra bardzo słaby sezon w lidze, ale w LM już zrobiła coś wielkiego, nawet mimo dość szczęśliwej drabinki - chwała jej za to. Wiem, że ewentualny finał będzie najtrudniejszym meczem do zagrania przez Inter od co najmniej 13 lat i wyjazdu na Camp Nou, w którym bukmacherzy dadzą nam pewnie 5-10-20% szans, meczem w którym obiektywnie patrząc większe są szanse na kompromitację niż na puchar, ale nie myślę o tym teraz za bardzo. Dla mnie te derby są już jak finał, a wygranie ich będzie chyba bardziej ekscytujące i dłużej wspominane niż scudetto. Tbh gdyby to mocno uprawdopodobniało awans, to dałbym nawet teraz odpoczywać kluczowym piłkarzom w lidze. Po to się bijemy ostatecznie o to top 4, żeby przeżyć coś pięknego w LM - teraz jest na to szansa i to jest ważniejsze niż cokolwiek innego.

Forza Inter per sempre
Odet

Post autor: Odet »

Dobry mecz i ważny awans. Jest półfinał i wszystko jeszcze możliwe.
Ciekawe czy Skriniar wróci na Derby??? w P$G na półfinał może się nie doczekać :)
Pozdr.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Odet pisze: 20 kwie 2023, 09:24 Dobry mecz i ważny awans. Jest półfinał i wszystko jeszcze możliwe.
Ciekawe czy Skriniar wróci na Derby??? w P$G na półfinał może się nie doczekać :)
Pozdr.
Dla tego Pana nie ma już miejsca w skladzie. Niech $kriniar oglada polfinal z domu bo w P$G inaczej nie bedzie.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Trochę szkoda tej bramki w ostatnich sekundach, ale jebać to. Jest półfinał i tylko to się liczy. Równo po 20 latach rewanż za sezon 2002-03 i odpadnięcie po śmiesznych bramkach na "wyjeździe". Ależ to będą mecze, jaram się!

W finale poproszę o Real :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
IntNarcyz

Post autor: IntNarcyz »

Najważniejsze że jest awans, mamy to co wydawało się jakiś czas temu odległe a wręcz niemożliwe, teraz reset i liga bo robi się bardzo niebezpieczne, Forza Inter Sempre 🖤💙🖤💙🏆👍👍
ODPOWIEDZ