27. kolejka Serie A: Napoli - Inter

Tutaj sobie rozmawiamy na temat nadchodzącego i ostatniego meczu Nerazzurrich
ODPOWIEDZ
Speaker

27. kolejka Serie A: Napoli - Inter

Post autor: Speaker »

1.03.2025, h:18.00

Mecz , który może mieć wielki wpływ na Scudetto w tym sezonie. Jakie nastroje przedmeczowe? :) Forza Inter! :flaga:

Skład:
Martinez-Bisseck,Acerbi,Bastoni-Dumfries,Barella,Calha,Zielu,DIMA-Arna,Lauti
Minister

Re: 27. kolejka Serie A: Napoli - Inter

Post autor: Minister »

Tobie redakcja cos płaci, za pisanie powiedzmy „kontrowersyjnych” (żeby nie użyć innego określenia)komentarzy? Serio, praktycznie każdy post z jakąś odklejką, czasami więcej niż jedna.

Wystawienie Ziela, ok życzeniowy temat, myślę, że nie jedna osoba chciałby zobaczyć taki środek, ale znając Szymona od tylu lat jest to praktycznie nierealne, mało tego, gdyby Zieliński miał dzisiaj wybieg w podstawie, to raczej w PW dostałby zmianę, a nie tyrał 90 min.

I wspomniana odklejka, czyli wstawianie Arnautovicia. No ludzie kochani, od kilku dni wszyscy w koło trąbią, że Thuram(nasz najlepszy zawodnik) jest gotowy do gry, zapewne mocno zmotywowany po przerwie w grze, a Ty wsadzasz tu tą ofermę, która raz od ch… wie kiedy prosto kopnęła piłkę. Serio chciałbym zrozumieć czym się kierujesz? ;)
Speaker

Minister pisze: 1 mar 2025, 17:08 Tobie redakcja cos płaci, za pisanie powiedzmy „kontrowersyjnych” (żeby nie użyć innego określenia)komentarzy? Serio, praktycznie każdy post z jakąś odklejką, czasami więcej niż jedna.

Wystawienie Ziela, ok życzeniowy temat, myślę, że nie jedna osoba chciałby zobaczyć taki środek, ale znając Szymona od tylu lat jest to praktycznie nierealne, mało tego, gdyby Zieliński miał dzisiaj wybieg w podstawie, to raczej w PW dostałby zmianę, a nie tyrał 90 min.

I wspomniana odklejka, czyli wstawianie Arnautovicia. No ludzie kochani, od kilku dni wszyscy w koło trąbią, że Thuram(nasz najlepszy zawodnik) jest gotowy do gry, zapewne mocno zmotywowany po przerwie w grze, a Ty wsadzasz tu tą ofermę, która raz od ch… wie kiedy prosto kopnęła piłkę. Serio chciałbym zrozumieć czym się kierujesz? ;)
Mordko, ja zamieszczając swoje propo składu nigdy nie patrzę na prognozy ani co zrobi Inzaghi , bo często mi się jego skład nie podoba. Uważam że Bisseck powinien grać non stop wobec indolencji Pavarda w tym sezonie, Zielu tyle odpoczywa w tym sezonie, choć stosunkowo jeszcze jest mlody i spokojnie ogarnie 2 mecze w tygodniu, a to ważny mecz i trzeba wystawić najsilniejszy możliwy skład. Co do Arny to kieruje się nadzieją, że pójdzie za ciosem , poleci na dobrym wietrze i coś wciśnie pod rząd. Forza Inter!

ps. Nie. Redakcja niestety się nic nie odzywa z płaceniem... :P
Minister

A niech ten Twój arna wejdzie i wpierdoli tym razem choćby przewrotka :lol: pozdro!
mio85

Post autor: mio85 »

Który już raz nie dowozimy w końcówce mimo ultradefensywy? Dlaczego schodzi Bastoni, a nie Bisseck? Correa dał to samo co z juventusem czyli nic. Fajnie, że gramy na wszystkich frontach, ale to jest najgorsze, nie ma priorytetu. Trzeba postawić na ligę i CL. Scudetto za wszelką cenę przy takich wpadkach rywali. A skończymy pewnie z niczym, bo nie ma sił, zdrowia, kadry i formy, żeby bić się na wysokim poziomie. Liga Mistrzów to kasa, ale ogromna loteria i wysiłek. Puchar Włoch - nikt nie przełknie kolejnych porażek z Milanem. Ale najmniej prestiżowy.
Raffal

Post autor: Raffal »

Nie widze tu heroicznej obrony tylko desperacka.
Gramy ultra nisko a od wyprowadzania piłki są obrońcy. Pomocnicy mają grać znacznie wyżej a u nas pomocnik wyprowadza piłkę z obrońcami przed sobą. Nie zasłużyliśmy dzis nawet na 1pkt. Tak naprawdę to chyba ładnej akcji nie stworzyliśmy a druga połowa to wstyd tak zagrać.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Napoli trysnęło ekstazą po golu na 1-1, ale jutro uświadomią sobie, że to my możemy być bardziej zadowoleni z tego wyniku. Stracili najlepszą szansę na jebnięcie nas - teraz nie są już panami swojego losu i muszą liczyć na nasze potknięcia. A Inter gra w tym sezonie koszmarnie z dużymi drużynami, ale prawie nigdy nie traci punktów z drugą połową tabeli. Tymczasem Napoli grające na jednym froncie zagrało dzisiaj piąty mecz bez zwycięstwa. Jeśli ktoś tu ma kurs na mistrzostwo, to bardziej my.

Tym niemniej sytuacja nie jest różowa i sezon zacznie się teraz dla nas robić prawdopodobnie mocno stresujący. Punkt za nami Napoli, 3 punkty Atalanta, a że Juventus raczej jebnie Hellas w poniedziałek, to można też założyć, że 6 punktów za nami jest też właśnie Juventus (wcale bym się jakoś bardzo nie zdziwił, gdyby na koniec dnia to oni zostali głównym rywalem w walce o scudetto). Niestety wszystkie te trzy drużyny pozbyły się już i rozgrywek europejskich, i nawet Coppa Italia, a my dalej penetrujemy wszystko. Jeśli Inzaghi zrobi tego mistrza, to pierwszy rzucę się z łapami do każdego, kto będzie coś mówił o słabym mistrzu, bo nie ograliśmy nikogo dużego i styl taki sobie.

Poza golem Dimarco mecz do zapomnienia, bardzo przeciętnie to wyglądało z obu stron.
Speaker

Tak, też uważam że trzeba bardzo szanować ten 1. punkcik, bo sezon nie wygląda jakoś wybitnie , a nawet są piłkarze z koszmarną formą , tutaj mam na myśli prawie wszystkich niestety za wyjątkiem Martineza, bramkarza oczywiście,Barelle, Bastoniego,Bissecka,Miki i Dumfriesa. Reszta miewa przebłyski, ale są to tylko przebłyski dobrej formy. ALE i to jest ciekawe - mimo wszystko jesteśmy liderem Serie A, półfinał Coppa i 1/8 LM. :oops:
https://youtu.be/yQh741Su4s0?feature=shared

Aż ciekaw jestem co dalej się wydarzy i gdyby tacy piłkarze jak Calha,Pavard,Acerbi,Martinez L.,Sommer,Thuram,Zielu,Frattesi,Dimarco i inni odzyskali topową formę... .S. Inzaghi działaj! -W najbliższym meczu w Holandii wybrałbym taki poziom jak na AS Monaco.
Minister

Ja tam jestem mega zadowolony z tego punktu. Tylko szaleniec nie brałby punktu w ciemno przed meczem, wiedząc jak ostatnio wyglądamy. Martwi mnie mocno przygotowanie fizyczne, nie wiem czy to kwestia wiekowości kadry czy Szymona sztab gdzieś zawalił, w sumie miałoby to sens, bo chyba w każdym sezonie pod jego wodza był długi okres w sezonie, że głównie człapaliśmy po boisku… no pod tym względem wyglądamy tragicznie, a jak wiadomo, jak nie ma z czego, to nie ma z czego.

Doczłapać się jakimś cudem do tej przeklętej przerwy na kadrę oby minimum 4pkt. a potem liczyć, że chociaż nieobecni i ci co na kadrze grają mniej złapią trochę świeżości i pociągną nam resztę sezonu.
Vancore

Post autor: Vancore »

Minister pisze: 2 mar 2025, 15:55 Ja tam jestem mega zadowolony z tego punktu. Tylko szaleniec nie brałby punktu w ciemno przed meczem, wiedząc jak ostatnio wyglądamy.
No to jestem szalencem bo Napoli wygladalo jeszcze gorzej przez ostatni miesiac i wczoraj tez jakosci mieli praktycznie nic a brakowalo im jeszcze neresa i anguissy... Nie wiem jakie kataklizmy musialby na te napoli jeszcze spasc zeby moze sprobowac zagrac o zwyciestwo...
mio85

Post autor: mio85 »

Inaczej też wyglądałby ten punkt, gdybyśmy stracili bramkę wcześniej, a nie w ostatnich minutach. Tak to znów my nie osiągnęliśmy tego co mieliśmy przez cały mecz. Dlatego też tak ważny był ten mecz z juventusem. Mielibyśmy dwa punkty więcej i trzymać złodzieji na dystans.
Minister

Vancore pisze: 2 mar 2025, 17:18
Minister pisze: 2 mar 2025, 15:55 Ja tam jestem mega zadowolony z tego punktu. Tylko szaleniec nie brałby punktu w ciemno przed meczem, wiedząc jak ostatnio wyglądamy.
No to jestem szalencem bo Napoli wygladalo jeszcze gorzej przez ostatni miesiac i wczoraj tez jakosci mieli praktycznie nic a brakowalo im jeszcze neresa i anguissy... Nie wiem jakie kataklizmy musialby na te napoli jeszcze spasc zeby moze sprobowac zagrac o zwyciestwo...
Jesteśmy zajechani, jesteśmy totalnie pod forma, Thuram, który dawał nam oddech z przodu nawet nie pamięta że nazywa się Thuram, podobnie jak Hakan, Barella po bramce zamiast uspokajać w środku pola walnął chyba z 5 zapalników w 15 minut, Sommer dawał znacznie więcej spokoju w rozegraniu, Lautaro utrzymał nam jakąś piłkę zagrana na niego?, wpuścił corełe który gdy wszyscy presuja jaśniepan zamiera bez ruchu, dosłownie bez ruchu. Udało się wcisnąć, chcieliśmy to wybronić, ale nawet nie mieliśmy odrobiny mocy żeby oddalić ciężar gry od naszej bramki, wyglądało to wręcz komicznie. Zajebani są opór, a karuzela się nie zatrzymuje.
Slepy

Post autor: Slepy »

Nic nie wiadomo. Totalnie nic nie wiadomo.

Nie wiadomo co myśleć o naszej sytuacji - wydajemy się już nie zblazowani (jak jesienią) tylko wyczerpani, zgnieceni i ledwo żyjący. Co więcej, trudno upatrywać kto miałby nas pociągnąć do przodu wiosną gdy będziemy (mam nadzieję) tłuc się o mistrza.

To musi być czas na generałów - Barellę, Hakana, Thurama, Dimarco i mam nadzieję Lautaro - który kiedy jak kiedy ale teraz musi włożyć kilka ważnych bramek by utrzymać nas w grze w tym sezonie.

To sezon dziwnego absurdu - graliśmy praktycznie bez Martineza - najlepszego napastnika (bo został ciałem na wakacjach do zimy), bez kontuzjowanego Hakana (najlepszego pomocnika w lidze), Acerbiego (podstawowego obrońcy) i teraz gramy bez Sommera (podstawowego bramkarza). Można powiedzieć, że mamy fatalne okienko transferowe (sprawdził się tylko Zieliński który i tak grzeje ławę) a inni ważni gracze (Dimarco, Dumfries, Barella, Bastoni) co po raz grali z mniejszymi bądź większymi urazami. Etatowi strażacy pożarów (Darmian, Fratessi) też nam wypadli lub myśleli o odejściu.
Nic nie miało prawa się udać - i nie udawało się - bo dostawaliśmy w cymbał od największych rywali w lidze.

Tymczasem - jednocześnie jesteśmy liderem Serie A (!?), gramy półfinał Coppa (!?) i choć stylowo słabo, to punktowo szturmem przeszliśmy Ligę Mistrzów (!?).

Nie wiem o co chodziło wczoraj Napoli z ich orgazmem po golu - oglądając mecz aż zwątpiłem czy dobrze pamiętam punktowy układ tabeli, bo zachowali się jakby wyprzedzili nas na co najmniej 4 punkty, a oni zwyczajnie nie wykorzystali by nas zdziesiątkowanych problemami przytrzymać butem do podłogi. Teraz ciągle oglądają plecy i patrzą na nasz kalendarz.

Zachwyty nad Conte mnie szokują, bo chłop postawił wszystko na walkę w lidze którą póki co ciągle przegrywa.

To trywialne, ale my musimy zwyczajnie ciułać punkty, kolejka za kolejką i mecz za meczem. Te durnie z Neapolu wydają się ciągle niegotowi na mistrzostwo a na pewno nie zdobyte w cuglach. Zapowiada się przepychanka z Atalantą i Juve o układ w top 4.

Jakbym miał wybrać, to Scudetto będzie najsmaczniejsze - w finał LM jakoś nie chce mi się wierzyć a odpadnięcie w 1/8 czy w 1/2 nie zrobi mi kibicowskiej różnicy.

Myślę, że czeka nas sporo nerwów (dosłownie), bo nie ma innej opcji niż grać często Taremim i Asslanim (pieprzeni sabotażyści) tylko po to by w kluczowych momentach nasza czołówka zespołu miała siłę by biegać.

Simone obyś to ogarnął, Forza Inter
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Ku pokrzepieniu serc - w pierwszej połowie marca 2010, właśnie w okolicach tej kolejki ligowej co teraz, Inter Mourinho wyglądał chyba najsłabiej w swojej dwuletniej historii, nikt normalny nie myślał wtedy o możliwości ugrania czegoś w LM, coraz bardziej prawdopodobne było że stracimy mistrza, a sporo osób otwarcie postulowało zwolnienie trenera. Czasem z wyjątkowo trudnego położenia rodzą się wyjątkowo wielkie rzeczy, oby tak było w tym roku ;)
miniu86

Post autor: miniu86 »

Panowie Slepy i Piekarz bardzo ładnie napisali i w sumie oddali wszystko to co i ja czuję jak myślę o tym sezonie. Idzie wiosna, a z nią często wracała forma i zdrowie w szeregach Interu. Musimy liczyć, że tak będzie i teraz. Czas na step up od tych, którzy notują póki co słaby albo przeciętny sezon.
ODPOWIEDZ