14. kolejka Serie A: AC Parma - Inter Mediolan

★Intero★
Kontakt:

Re: 14. kolejka Serie A: AC Parma - Inter Mediolan

Post autor: ★Intero★ »

miniu86 pisze:Wypadałoby uzbierać chociaż 9 punktów
Nie ma to jak niepoprawny optymizm...
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Buehehe jesteśmy frajerami stulecia :hold:

Stramaccioni = Ranieri
and

Post autor: and »

Mam wrażenie że przed meczem do naszej szatni wpłynęła GRUBA koperta od Juve, bo graliśmy aby nie wygrać ... żal patrzeć
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Oglądanie gry Interu to naprawdę czysty masochizm. O ile porażka z Atalantą aż tak nie bolała, bo zespół z Bergamo zagrał naprawdę świetny mecz, to Parma nie pokazała dzisiaj olśniewającej gry, zagrała po prostu niezły mecz i nic ponadto. To Inter był po prostu żałosny.

Sfrajerzyliśmy strasznie. Juventus i Fiorentina gubią punkty, a nas leje Parma...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Ście się obudzili niektórzy. Kalectwo na tym stadionie to dla nas obowiązek. Nawet w meczu o mistrzostwo knociliśmy tu aż miło. W ostatnich czterech meczach w Parmie zdobyliśmy łącznie 1 punkt, i to też ledwo co.

Nie żeby to było jakimś usprawiedliwieniem (lol, tego by brakowało), jesteśmy denni. Bergamo, Parmę, Kazań da się jakoś zrozumieć, Cagliari trochę mniej, ale jeśli za tydzień nie ogramy u siebie Gasperiniego, to można mówić o głębokim kryzysie.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Wiadomo, że wyjazdy do Parmy to dla nas nie przelewki, ale jednak chyba powinniśmy od Stramy i chłopaków oczekiwać więcej niż kilku prób z dystansu i praktycznie żadnej okazji bramkowej. Już pierwsze minuty pokazały jak dzięki szybkości i dwóm celnym podaniom można zagrozić pod naszą bramką. My w odpowiedzi nie mieliśmy zadnych argumentów, jedynie posiadanie piłki, które nie dało nam nawet remisu. Strama musi coś zmienić w systemie gry bo nawet podczas tej naszej serii zwycięstw, bywały mecze które wygrywaliśmy tylko dzięki indywidualnym umiejetnoscią Cassano.
kachol

Post autor: kachol »

Ja tam nie specjalnie przejmuję się tym wynikiem. Raz gramy dobrze, raz piach, liga jest słaba, rywale też są słabi, zresztą my też jesteśmy słabi, więc myślę, że dopłyniemy jakoś do portu LM, a jak nie to chociaż LE i będzie sielanki ciąg dalszy.
Don_Balon

Post autor: Don_Balon »

Po raz kolejny widać było przepaść w środku pola. Nie ma nawet sensu pisać o jakimś poruszaniu się w formacji. Cuchu pressinguje obrońców i robi dziurę w środku pola. Guarin wspomoga nieefektywne skrzydła.
Bramka po "rajdzie" zawodnika ze środka pola - gość poprostu biegł, zero problemów.

Kontuzje, brak sensownych graczy, całkowice blokuje Strame, co do zmian. Nie miał kto błysnąć - nie ma goli - nie ma zwycięstwa. Jak szybko się nie obudzimy, o CL bedzie cięzko...
Sad but true
miniu86

Post autor: miniu86 »

Stramaccioni musi ogarnąć ten bałagan w środku pola. W grze takiego MU zawsze widać rękę Fergusona - obojętnie jakimi zawodnikami by nie grał. Wiadomo, że to obecnie inna półka, ale w naszej grze pod wodzą Andrei nie widać jakiegoś większego planu.
Wszystko najlepiej podsumowała La gazzetta dello Sport - Senza Cassano, un'Inter banale - nie może być tak, że wypada nam jeden zawodnik i nie potrafimy się zbliżyć do bramki rywala.
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

takiego gówna to dawno nie wiedziałem...

argumenty w stylu"w parmie zawsze nam sie grał źle" itp to nic innego jak usprawiedliwianie na siłe naszej miernoty. Nawet Cassano , który był na trybunach, po pewnym czasie założył kaptur na głowe żeby go nie utożsamiać z tym.
Bieda , żeby 3 , 4 podań nie dało sie wymienić , a babol obrońcy na początku meczu to już nasz stały punkt programu. Ciężko powiedzieć kto sie wyróżnił , kto był najgorszy ale mnie osobiście postawa takiego milito drażni. 0 zaangażowanie , walki , o poświęceniu nie ma mowy , tylko by sie chciało noge dostawiać a i to ostatnio mu nie wychodzi. Gruby Adriano by wczoraj lepiej od niego zagrał.
mio85

Post autor: mio85 »

ja nie zgodze sie, ze gramy zlym ustawieniem, ja mysle ze obserwujemy zmierzch typowych bocznych obroncow i swiat bedzie szedl w kierunku 3-5-2 czy 3-4-3.........niewazne jakie ustawienie bysmy zastosowali to nie wygramy nawet cwierc meczu jesli zawodnicy nie wloza 110 proc zaangazowania, a tego wlasnie w tym meczu zabraklo........drugiej rzeczy jakiej obecnie nam najbardziej brakuje to brak klasowego zawodnika w podstawowej jedenastce......spojrzmy na sklad Interu - nie oszukujmy sie, nie ma tam ani jednego nazwiska z najwyzszej polki, jesli w skladzie brakuje Sneijdera czy Cassano.......wlasnie brak Casssano byl najbardziej odczuwalny......mimo, ze fanantonio kondycyjnie wyglada nienajlepiej to spojrzcie ile znaczy dla Interu w tym sezonie, jego kontakty z pilka zazwyczaj byly kluczowe, takiego artysty zespol solidnych rzemieslnikow bardzo potrzebuje......
Raffal

Post autor: Raffal »

ok to grajmy 343 a nie 523 z dwoma defensywnymi zawodnikami w pomocy.
343 jest fajną taktyką dla składu Barcelony gdzie zawodnicy ofensywni grają w ofensywie a nie dla nas gdzie obrońcom karzemy atakować a rozgrywać ma typowy przecinak Cambiasso który myśli że jest gwiazdą....aaa no i akcje wykańca emerytowany gwiazdor.

tylko skoro tak chcemy grać to po co nam Nagatomo , MBayie , Perreira to są obrońcy dla których nie ma miejsca w tej taktyce....nie mamy R.Carlosa i Cafu żeby grać w ten sposób.
Omen

Post autor: Omen »

Nie było mnie w domu przez długi czas ale nie żałuje,że nie widziałem ostatnich meczu Interu...To jest nie do pomyślenia,że po wspaniałym zwycięstwie w Turynie my zamiast iść za ciosem...notujemy tendencję spadkową...Zapomnijmy o tym mistrzostwie...sukcesem będzie pierwsza trójka...Mamy za dużo porażek jak na tą chwilę...a wierzyć się nie chce ,że nagle doznamy olśnienia...Sytuacja przypomina mi nieco poprzedni sezon...niech to się już skończy !
ODPOWIEDZ