18. kolejka Serie A: Inter Mediolan - FC Genoa

Raffal

Re: 18. kolejka Serie A: Inter Mediolan - FC Genoa

Post autor: Raffal »

a dzis pojawia sie plotka że być może Wes przedłuży kontrakt :)
miko

Post autor: miko »

Mecz oglądałem na 3 razy... padaka konkretna... skoro jesteśmy Interem to to nie my powinniśmy zmieniać taktykę pod Gryfy, tylko oni pod nas, jeszcze na dodatek Juan na lewym boku (spisał się dość dobrze moim zdaniem, ale i tak lepiej gra na środku), ustawienie Pereiry na lewym skrzydle to strzał w stopę!! W przerwie Strama chyba został zaatakowany przez cyganów, którzy wymusili na nim wprowadzenie Chivu.. innego wytłumaczenia nie znajduję... bardziej niż Livaji czepaiłbym się Milito, to co on wyprawia to porażka, podania za plecy, dośrodkowania o 3-4 metry za krótkie i te strzały "Panu Bogu w okno..." MASAKRA.... Broniłem stramy, dawałem mu czas ale mamy półmetek, a drużyna nie funkcjonuje jak należy... ciągłe zmiany ustawienia nie wppływają dobrze na drużynę, która co chwila gubi rytm...
MarcelloLombardo

Post autor: MarcelloLombardo »

kachol pisze:
Rozbawił mnie MarccelloLombardo, który pisze, że nam nie potrzebne są pieniądze jak w PSG etc, ale trzeba pozbyć się:
Chivu, Stankovicia, Jonathana, Silvestre, Marigi, Pereiry, alvareza, livaji. Rozumiem, że na następców kasa spadnie z nieba, albo wprowadzimy młodych zdolnych, którzy zmienią obliczę tego zespołu. O młodych zdolnych słucham już od dłuższego czasu i jak narazie ani razu nie przyczynili się do wyników Interu. Grę ciągnął Eto, potem Milito, a teraz Casano do pewnego czasu? Dlatego reasumując Inter potrzebuje kasy, bo bez kasy będzie mizerniał.
Ja nie twierdzę, że nie potrzebujemy pieniędzy, ale nie umiejąc zarządzać tym co się ma bez sensu jest wykładanie grubej kasy, bo zostanie zmarnowana. Pilnie potrzebujemy nowego dyrektora sportowego, który umie robić interesy i sprowadzać dobrych zawodników. Dopiero takiemu człowiekowi można dać kasę na transfery. Znając brancę jakby odstał 200 baniek to znów by nakupował gwiazdorów w stylu van der Meyde, Nelsona Rivasa, Suazo i choler wie kogo jeszcze.
miko pisze:bardziej niż Livaji czepaiłbym się Milito
W tym meczu akurat ciężko czepiać się Diego. Jedynym kreatywnym graczem na boisku był Cassano, który usilnie próbował z lewej strony boiska schodzić na prawą nogę i dośrodkować (w końcu się udało, po takiej akcji Cambiasso strzelił), więc Milito był odcięty od podań. W końcu to napastnik, to pomocnicy mają mu stwarzać sytuacje, a on ma je wykorzystywać. Bez pomocników nie ma Milito. Poza tym w akcji gdzie odgrywał do livaji zachował się idealnie, zwiódł obrońcę i wystawił patelnię do pustej bramki. Pretensje trzeba mieć do Palacio, który zmarnował w tym meczu 3 okazje ;)
hbk pisze: 4) Moratti
Jak slysze o pomyslach sciagniecia Bianchiego, Boriello i widzialem transfer Palombo, Zarate i Vampety i Dalmata (to byli dopiero goscie:), a takze widze wypchniecie Sneijdera, to nie tylko posadzam go o zla wole, ale ja widze.
Ja widzę brak kasy, bo to już nie te czasy co kiedyś. Chociaż na Boriello czy Bianchiego to jednak szkoda pieniędzy ;) Za transfery na ogół odpowiada dyrektor sportowy, Massimo wykłada tylko kasę. Na marginesie- Zarate przed przyjściem do Interu grał w Lazio bardzo dobrze ;)
andyvdm

Post autor: andyvdm »

MarcelloLombardo pisze: Na marginesie- Zarate przed przyjściem do Interu grał w Lazio bardzo dobrze ;)
Bardzo dobrze to gral w pierwszym sezonie. Przed przyjsciem do Interu gral slabiutko.
ODPOWIEDZ