16. kolejka Serie A: Inter - Napoli

ODPOWIEDZ
pewny

16. kolejka Serie A: Inter - Napoli

Post autor: pewny »

Podejmujemy Napoli, myślę że nie trzeba zbytnio przedstawiać tego zespołu.

Ostatnie 3 mecze z Napoli przegraliśmy, a jak by tego było mało nie strzeliliśmy im ani jednej bramki (straciliśmy 6) :oops:

Zapowiada się bardzo ciekawy mecz.
berniol21

Re: 16. kolejka Serie A: Inter - Napoli

Post autor: berniol21 »

Niestety to oni są faworytem. Zawodnicy Interu w poprzednich meczach wyglądali jakby byli znudzeni futbolem. Miejmy nadzieję ,że będzie ciekawie bo z silniejszymi drużynami gramy dobrze.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Zapowiada się bardzo ciężka przeprawa na San Siro. Jeśli Napoli (a zwłaszcza Cavani) będzie miało swój dzień, to kiepska passa Interu w starciu z SSC będzie trwać dalej. Wielka szkoda, że zawieszony za kartki jest Samuel, bo jakoś nie mam zaufania do Silvestra...W ataku trzeba liczyć na przebudzenie Milito (kiedyś w końcu musi strzelić) oraz błysk geniuszu Cassano. Porażka w tym starciu sprawi, że Napoli trochę nam "odjedzie" w tabeli, obyśmy nie musieli ich gonić...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
PioFCI

Post autor: PioFCI »

Napoli na papierze wygląda sakramencko mocno.. Ale często takie wielkie włoskie hity zawodzą.. Cassano będzie dzisiaj kluczem, tak to widzę ;)
lays

Post autor: lays »

Im mocniejszy rywal tym lepiej gramy(Poza ligą Europejską) Więc powinniśmy dzisiaj obejrzeć przyzwoite widowisko. Jeśli odetniemy Cavaniego od Hamsika i Inlera, to powinno być nieźle. Liczę na Cassano i Palacio, bo w Milito już nie wieżę.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Pio_FCI pisze:Napoli na papierze wygląda sakramencko mocno..
No bez przesady... Kadrowo jesteśmy o wiele mocniejsi, ale Napoli jest nieźle poukładane i stanowi drużynę, a my jesteśmy w fazie budowy, potrafimy pokonać Juventus, Milan czy Fiorentinę żeby przegrać ze Sieną lub Parmą.
Zgadzam się co do Cassano. Strasznie na niego liczę dziś.

PS. Nie skreślajcie Milito, on lubi takie mecze(patrz Turyn).
★Intero★
Kontakt:

Post autor: ★Intero★ »

O wiele mocniejsi? Beka. Zadowolę się każdym wynikiem dającym komplet punktów.
sampam

Post autor: sampam »

Nie wiem na jakiej podstawie mozna twierdzic, ze Inter kadrowo jest o wiele mocniejszy od Napoli, a slyszalem, ze i od Juve.
Licze na dobry mecz, wazne zeby dali z siebie wszystko!
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Ta, beka, bo Zuniga, Insigne, Britos czy Behrami to niepokonani tytani futbolu...

Gramy podobnymi ustawieniami więc łatwo sobie można porównać poszczególnych piłkarzy:

Handanović > De Sanctis
Ranocchia > Gamberini
Silvestre < Cannavaro
Juan = Britos
Zanetti = Maggio
Guarin > Behrami
Cambiasso = Inler
Nagatomo > Zuniga
Cassano = Hamsik
Palacio > Insigne
Milito < Cavani

Takie moje w miarę obiektywne zestawienie. I wychodzi 9:6 na korzyść Interu.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Handanović > De Sanctis
Ranocchia > Gamberini
Silvestre < Cannavaro
Juan > Britos
Zanetti = Maggio
Guarin > Behrami
Cambiasso < Inler
Nagatomo = Zuniga
Cassano < Hamsik
Palacio > Insigne
Milito < Cavani

Ja bym to dał tak, i tak 5-4 dla Nas. Może mnie poniosło przy Cassano :P

Z Napoli się gra nam bardzo ciężko, ale liczę na jakieś wymęczone 1-0 czy 2-1, bo nie można tracić dystansu do czołówki.
Seba

Post autor: Seba »

Wow wychodzimy aż 2,5 ofensywnymi graczami (2 napastników + Guarin). Strama chce chyba wyznaczyć nowe trendy w futbolu. Czekam z niecierpliwością na spotkanie, w którym zagramy samymi obrońcami:] Nie wiem, może tak ma być i trener wie co robi, ale w razie klopsa nie zostawię na nim suchej nitki.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Seba. pisze:może tak ma być i trener wie co robi, ale w razie klopsa nie zostawię na nim suchej nitki.
Na szczęście nie było klopsa :) Bardzo dobrze wyćwiczony rzut rożny daje nam prowadzenie 1:0, co w jakimś stopniu na pewno ustawiło mecz. Przy bramce na 2:0 zaimponował Pereira, który ładnie pociągnął lewą flanką, świetne podanie Guarina i bramka Milito. Liczyłem na jego przebudzenie w tym meczu i się nie zawiodłem. Bramka dla Napoli ze spalonego i mega fartowna, o dziwo goście nie poszli za ciosem i jakoś tak niemrawo nas atakowali. Szkoda strzału Cassano w słupek, bo byłoby znacznie spokojniej w końcówce.

Świetny mecz w wykonaniu Guarina: ładna bramka, świetna asysta, skuteczna walka w środku pola, doskonałe prostopadłe podanie do Nagatomo, ogólnie bardzo dobra gra Kolumbijczyka.

Udana zmiana Palacio. Facet jest nieustępliwy i dobry technicznie, potrafi się przepychać i grać na małej przestrzeni, jest sprytny i nie ma kompleksów. Te cechy idealnie pasują do Serie A, ten mecz doskonale to pokazał. Szkoda, że po błędzie obrońcy SSC w końcówce nie zabrał się lepiej z piłką, bo pewnie strzeliłby na 3:1.

Kilka słów o Coutinho. Brazylijczyk wszedł na boisko i...tyle go było widać. Żadnego udanego dryblingu czy strzału, z celnymi podaniami też cienko, naprawdę lubię gościa, ale powoli zaczynam mieć wątpliwości czy rozwinie się tak jak wszyscy byśmy chcieli. Cou dobrze grał w Espanolu, może Serie A to jednak nie jest dobra liga dla niego?

Ważne zwycięstwo, Juventus nie znika nam z pola widzenia, wyprzedziliśmy Napoli, jeżeli jutro Lazio straci punkty, to powiększymy przewagę nad zespołem z Rzymu.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
sampam

Post autor: sampam »

Pytanie, czy Inter taki dobry czy Napoli slabe? Bramka od razu ustawila spotkanie. Gospodarze szybko oddali pilke przyjezdnym, ktorzy kompletnie nie potrafili jej porzadnie rozegrac. W sumie to nie 1 mecz pod wodza Stramy, ktory ma taki scenariusz.
Coutinho? Niektorzy mowia, ze "jak nabierze masy to zacznie wymiatac". To chyba nie ten typ zawodnika, w ogole w konfrontacji z obronca serie aczesto bywa bezbronny. Powinien to nadrabiac finezyjnymi dryblingami, no nie wiem.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2012, 00:25 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Seba

Post autor: Seba »

Inter jest chyba jedyną drużyną, która nawet na własnym stadionie nie potrafi dominować, a desperacka obrona w końcówkach staje się znakiem firmowym. Dzisiaj udało się wygrać (sporo szczęścia w defensywie i dobra skuteczność), ale jeśli nic się nie zmieni, to porażki znowu nadejdą. Jest to po prostu nieuniknione. Sneijder przydałby się jak nigdy, bo po zejściach Cassano gra ofensywna strasznie kuleje. No cóż, pozostaje cieszyć się z wygranej i liczyć na postępy.

Na mecz z Lazio wraca Samuel, więc Cuchu wraca do środka. Guaro ławka? ;)
Czorny87

Post autor: Czorny87 »

Włączyłem ostatnie 14 minut spotkania i czy mnie oczy nie mylily - sędzie bramkowy widział ewidentnie rękę naszego grajka i nic nie zasygnalizował ... Obawiałem się tego spotkania ( zresztą każdego się obawiam :P ) , więc tym bardziej zaskoczyly i ucieszyly te 3 pkt. Co nie zmienia faktu, że czekam za Interem ktory będzie grał dobrze i stabilnie :)

P.S. Własnie ogladam Sport + i będą pokazywać bramki z Seria A. Cóż za miła zmiana :)
Godny fanpage dot. piłki nożnej i tego jak ją postrzegaliśmy w młodości.

https://www.facebook.com/pages/Tu-gra%C ... 825?ref=hl
Nen

Post autor: Nen »

Nie wiem skąd pomysł, że broniliśmy Częstochowy. Od 80 minuty to Inter był bliższy podwyższenia niż Napoli wyrównania i nie wmówicie mi, że było inaczej. Nie uważam też, aby sędzia nam pomógł, kto widział powtórkę bramki Napoli wie o co chodzi. Zagraliśmy bardzo dobrze taktycznie, twardo i zdyscyplinowanie, nawet krótkowidzący spece z n dostrzegli to i pochwalili.

Wiem, że fanom Sneijdera nie w smak to w pełni zasłużone zwycięstwo - ich zmartwienie.

Owszem, owszem Strama to wciąż nieopierzony trener z dużym potencjałem, który doskonali swoje rzemiosło i czasem popełnia błędy zasługujące na przytyk. Ale litości, co wy chcecie od Stramy po dzisiejszym meczu, kiedy jego drużyna pokonuje Napoli, które ostatnio lało nas jak chciało i przez ostatnie lata sprawiało chyba największe po Juve trudności w lidze. Niekonwencjonalny skład okazał się strzałem w dziesiątkę, odważna decyzja o wystawieniu Cuchu w roli stopera, widać Andrea ma oczy i potrafi kalkulować toteż Silvestre nie wystawił. Cavani na początku groźny, po przerwie wyłączony jak żarówka. Palacio daje bardzo dobrą zmianę, zabrakło trochę szczęścia, a byłaby zabójcza. Przed pierwszym gwizdkiem mędrcy z SB wypisywali coś o tym, że Strama nie ma mózgu bo wystawia Milito czy jakoś tak. Mamy materiał na wielkiego trenera, który ma wiele pomysłów, odwagi i za którym szatnia stoi murem, potrafiącego już teraz obić Milan, Violę, Napoli czy Juve a niektórzy psioczą na niego bez cienia wstydu i pomyślunku. Dla mnie największy ojciec dzisiejszego sukcesu, o czym świadczyć może na przykład 1 bramka.

Stoimy dobrze w tabeli, ale aby stać tam dalej trzeba wygrać ze świetnym w tym sezonie Lazio.
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Problemem jest to z jakim nastawieniem piłkarze wychodzą grać mecz. Bo ja wytłumaczyć to, że wygrywamy z Milanem, Juve i Napoli a tracimy punkty z zespołami z dołu tabeli. Zgodzę się, że nasz trener ma duży potencjał, ale musi sobie jak najszybciej poradzić z tym problemem. Inaczej nie wygra mistrzostwa wygrywając tylko najbardziej prestiżowe mecze.
mio85

Post autor: mio85 »

jestem bardzo pozytywnie zaskocznoy wynikiem biorac pod uwage sklad jaki wybiegl.....Pereira w koncu zagral przyzwoicie, swietny mecz Ranocchi ktory ratowal nasza kombinowana obrone, Jesus walczyl, ale znow bardzo czesto zostawial wolnych zawodnikow, Cambiasso popelnial sporo bledow, jednak na szczescie nie byly one brzemienne w skutkach........Strama ma jaja, z tego co pamietam to Cuchu tylko raz byl probowany jako srodkowy obronca w meczu z werderem i wypadl fatalnie, dlatego ja w zyciu bym nie zaryykowal jego ponownej gry na tej pozycji.......druga sprawa jest taka - w jakiej tragicznej dyspozycji musi byc Silvestre, ze nie jest on wystawiany nawet w kryzysowej sytuacji !!!!!! przeciez on nie przestal grac w pilke w Interze, ale gra na tyle na ile realnie potrafi i gral wczsniej w Palermo.......ludzie ktorzy go zatrudniali wiedzieli na co go stac - co wiec ten koles robi w Interze? ten kto odpowiadal za ten transfer powinien wyleciec dyscyplinarnie - okazuje sie ze w obronie i w ataku musimy grac caly rok bez zmian tym samym skladem....amatorka az milo........
dl tych co krzycza ze Livaja powinien grac kosztem Milito - Diego powinien nawet jesli snuje sie po boisku, bo zawsze stwarza zagrozenie, jakos nie wyobrazam sobie, by Livaja potrafil tak umiejetnie zastawiac pilke, grac tylem do bramki, i grac na jeden kontakt z Cassano........ten mecz znow pokazal jak wiele dla nas znaczy Antonio chocby dla stalych fragmentow gry, czy dla jednego podania......jesli chcemy wygrywac takich zawodnikow musimy miec wiecej........
co do reki Pereiry - pojac nie moge jak mozna mowic w tym wypadku o karnym.....nie ma mowy o jedenastce, gdy przeciwnik nabije z bliskiej odleglosci rywala w reke, kiedy on nie ma szans na jej cofniecie - Pereira ten ustep wykorzystuje wrecz skrajnie, bo sam nabija sobie pilke nieswiadomie z odleglosci 20 cm.......gdzie tu czas na reakcje??? ruch reki byl naturalny, bo nikt nie wybija pilki z rekoma jak do hymnu, a poza tym nie bylo to intencjonalne - filozofowie futbolu przeciez Pereira nie chcial sobie strzelic swojaka, a przeciez tym narazil sie po trafieniu pilka w reke !!!!!!!!!! niektore teorie pana Bielanskiego z LGDS mnie porazaja, ogolnie jak na swoje doswiadczenie nie mowi on zbyt ciekawie....
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Bardzo ważne zwycięstwo. Styl co prawda taki sobie, ale Napoli i Fiorentina to jedni z naszych głównych rywali w walce o podium i mamy mecze z nimi u siebie wygrane. Za tydzień jakby tak wygrać jeszcze z Lazio to w ogóle by było miodzio.

Guarin znów pokazał, że po prostu musi grać w środku pola, wysłać na ławę Cambiasso i w środku grać Fredy'm i Gargano. W końcu dobry mecz w wykonaniu Pereiry, no nie licząc tego farfocla co prawie swojaka walnął. Co do tej ręki, to przepisy mówią jedynie o tym, że przewinienie dyktuje się wtedy, gdy kontakt ręki z piłką był celowy. Ani w tym, ani w przypadku upadającego na dupę Cambiasso nie było mowy o karnym.

Generalnie znowu zobaczyliśmy Inter ze zwycięskiej serii, czyli grający trochę nijak, ale będący bardzo groźny przy stałych fragmentach i wykorzystujący wszystkie nadarzające się okazje, solidnie pracujący w obronie. Czy to dobrze, to nie wiem. Wrócimy do Ligi Mistrzów to się może okazać za mało.
mio85 pisze:w jakiej tragicznej dyspozycji musi byc Silvestre, ze nie jest on wystawiany nawet w kryzysowej sytuacji !!!!!! przeciez on nie przestal grac w pilke w Interze, ale gra na tyle na ile realnie potrafi i gral wczsniej w Palermo.......ludzie ktorzy go zatrudniali wiedzieli na co go stac - co wiec ten koles robi w Interze? ten kto odpowiadal za ten transfer powinien wyleciec dyscyplinarnie - okazuje sie ze w obronie i w ataku musimy grac caly rok bez zmian tym samym skladem....amatorka az milo........
Silvestre już chyba w naszej koszulce nie zobaczymy, faza grupowa Ligi Europejskiej się skończyła, a nawet gdy jest na gwałt potrzebny obrońca, to trener woli cofnąć Cuchu niż wystawić Sylwka. W styczniu prawdopodobnie go pożegnamy. Nie da się ukryć, że zimą KONIECZNIE trzeba sprowadzić środkowego obrońcę, jak nie dwóch.
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

Guaro odkupił winy za mecz z Parmą ale mino świetnego uderzenia nie został piłkarskim bohaterem w Kolumbii.
Czytam posty i z kilkoma uwagami musze sie nie zgodzić. Końcówka meczu to zdecydowana przewaga gości, jedyne na co było nas stać to wybicia do przodu , które łatwo kasowało Napoli , a to co miał Palacio wynikło z indywidualnego błędu obrońcy ale jeśli dla kogoś taka akcja to świetna okazja na gola to ok,
Stałe fragmenty nam nieźle wychodzą , ale można mieć genialnego trenera z wieloma pomysłami lecz bez takiego gościa jak Cassano wszystko bedzie sie kończyło na obrońcach.
Kolejny babol obrońcy , po strzałach w swój słupek i swoją bramke teraz strzał w swoją ręke - w swoim polu karnym !! Cud , że jednak nie było karnego, Do pomyłek sędziowskich trzeba już przywyknąć.
CO do pozycji Cambiasso to nie jest to żaden trenerski majstersztyk bo Argentyńczyk już u Mou tak grał , a i pewnie 85 % kibiców Interu taki ruch by wykonała.
lays

Post autor: lays »

Nie powiem że jestem zaskoczony tym, wynikiem bo ze Stramą z mocnymi drużynami wygrywamy. Trochę mi wstyd że przed meczem skreśliłem Millito bo teraz udowodnił że dalej ma w sobie to coś! Ale wiadomo że jedna jaskółka wiosny nie czyni i jak teraz będzie kolejne 5 meczów w których on snuje się po boisku, nie trafia z 3 metrów i generalnie jego dobre zagrania można policzyć na jednym palcu ręki, i to tym środkowym. Ale mam nadzieję że książę teraz będzie trafiał.
Na wielki plus Guarin co chyba nikogo nie dziwi, bo w tym sezonie to on gaz ma akurat jak mało kto. Petarda w nodze, przegląd gry, dobre podania no po prostu cundeńko.
Nie zawiodłem się oczywiście na Cassano, ale nie powiem że serce mi na chwilę zamarło jak wyświetlono że Antek musi zejść już w pierwszej połowie. Z nim w ataku mamy po prostu pomysł na grę, on ma to coś co nadaje grze kolorów, nie ma tego Guarin który w Interze zaczyna robić za Płucoserce, nie ma tego Palacio który jest Jokerem. Ma to Snejder w formie ale cóż jak jest każdy wie.
Na plus też Gargano zawsze mi się podoba jego gra bo jeśli zdarzają mu się słabe mecze to generalmie przynajmniej pokopie rywali po kostkach ale nigdy nie przechodzi obok meczu.Solidnie zaprezentowała się formacja defensywna. Żaba pewnie i cieszę się że go nie sprzedaliśmy po zeszłym sezonie za czym piała nawet część ludzi tutaj. JJ fajnie w destrukcji ale za długo przytrzymuję piłkę, i często ją traci przy wyprowadzeniu.
Generalnie od jakiegoś czasu zauważam że Strama ma bardzo fajne pomysły na rozgrywanie stałych fragmentów i to może być nasza bardzo silna broń w następnej rundzie.
Muszę też powiedzieć coś o Cou. Jak dla mnie to on jest dalej nikim więcej jak diamencikiem, i do poziomu dobrego zawodnika brakuje mu z 2-3 lat, teraz to on dobrze się kiwa, ale zawsze nie w tą stronę co trzeba bo pcha się prosto w obrońców, Podaję nie celnie i o tępo albo dwa za późno ma przeciętne strzały i generalnie niewiele mu teraz wychodzi.
pewny

Post autor: pewny »

Chuchu pisze:
mio85 pisze:w jakiej tragicznej dyspozycji musi byc Silvestre, ze nie jest on wystawiany nawet w kryzysowej sytuacji !!!!!! przeciez on nie przestal grac w pilke w Interze, ale gra na tyle na ile realnie potrafi i gral wczsniej w Palermo.......ludzie ktorzy go zatrudniali wiedzieli na co go stac - co wiec ten koles robi w Interze? ten kto odpowiadal za ten transfer powinien wyleciec dyscyplinarnie - okazuje sie ze w obronie i w ataku musimy grac caly rok bez zmian tym samym skladem....amatorka az milo........
Silvestre już chyba w naszej koszulce nie zobaczymy, faza grupowa Ligi Europejskiej się skończyła, a nawet gdy jest na gwałt potrzebny obrońca, to trener woli cofnąć Cuchu niż wystawić Sylwka. W styczniu prawdopodobnie go pożegnamy. Nie da się ukryć, że zimą KONIECZNIE trzeba sprowadzić środkowego obrońcę, jak nie dwóch.
z tego co wiem to wypożyczenie obowiązuje do końca czerwca, także w styczniu raczej nie wróci do Palermo :/

ale może i faktycznie lepiej by było dla NAS i dla NIEGO gdyby wrócił już w styczniu, może da się anulować wcześniej umowę
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

pewny pisze:
ale może i faktycznie lepiej by było dla NAS i dla NIEGO gdyby wrócił już w styczniu, może da się anulować wcześniej umowę
Dla niego to raczej nie, bo Zamparini go nie lubi

http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... sprzedalem

A co do meczu, to krótko:

- sędzia mylił się w dwie strony
- Guarin zasługuje na pochwałę, nie tylko bramka i asysta, ale przede wszystkim próbował grę ciągnąć do przodu
- Juan trochę nie nadążał za szybszymi, ale walczył za dwóch
- dobry mecz Alvaro, oby ustabilizował formę
- z Coutinho się dzieje coś nie dobrego, ani podania, ani dryblingu, a chłopak ma papiery na dobrą grę.

Nie potrafię zrozumieć jak drużyna, która pokonała Juventus, Milan, Napoli, Fiorentinę a za tydzień pewnie jeszcze do kolekcji dorzuci Lazio nie jest na 1 miejscu :oops: problem tkwi w głowach, bo umiejętności to mamy, więc Strama musi to jakoś ogarnąć.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Kujon pisze: - z Coutinho się dzieje coś nie dobrego, ani podania, ani dryblingu, a chłopak ma papiery na dobrą grę.
Pogrubiony fragment bardzo dobrze jak dla mnie oddaje nie tylko obecną formę Coutinho, ale i całą jego historię w Interze. Od dwóch i pół roku nie widzę (prawie dosłownie) ani podania, ani dryblingu i ciągle słyszę, że ma papiery. Cóż, mam zatem nadzieję, że wyciągnie je z szuflady zanim znów trzeba będzie go wysłać do gry w hiszpańskim ogórku - tym razem na dobre.
ODPOWIEDZ