A ja mam niedosyt odnośnie Buchanana. Uważam że ten beton z Piacenzy blokował jego karierę. To samo z Frattesim. Mam nadzieję, że Chivu odmłodzi Inter i że Buchanan będzie u niego więcej grał z Frattesim. Dimarco ten sezon słabiutki, jakby ktoś wszedł z 35 mln za niego teraz, to byłby mile widziany.
Sommer-LEONI,LUCUMI,Bastoni-Denzel,Barella,Hakan,SUCIĆ,Buchanan-Thuram,BONNY.
Ja to tak widzę. A Lautaro też mam nadzieję, że ktoś go latem wykupi, bo jest zbędny.
Dla mnie Sucić i Bonny to rewelacja. To są piłkarze, którzy wniosą mega energię w ten zespół. Obrona jest absolutnie do przebudowy. 11 goli straconych w trzech meczach na koniec LM wszystko podsumowuje.
Mercato
-
Re: Mercato
Zgodze sie ze wszystkim poza Lautaro. On musi zostać. Jeśli te nazwiska co wymieniles staly by sie faktem to wyprowadzka przegrywa okazała by sie strzalem w 10. Ale trzeba to jeszcze poukladac i pytanie czy ktos nie okaze sie pokemonem. Na papierze wyglada to dobrze. Odmlodzenie pelna parą. Za betona niemozliwe.Speaker pisze: ↑10 cze 2025, 14:29 A ja mam niedosyt odnośnie Buchanana. Uważam że ten beton z Piacenzy blokował jego karierę. To samo z Frattesim. Mam nadzieję, że Chivu odmłodzi Inter i że Buchanan będzie u niego więcej grał z Frattesim. Dimarco ten sezon słabiutki, jakby ktoś wszedł z 35 mln za niego teraz, to byłby mile widziany.
Ja to tak widzę. A Lautaro też mam nadzieję, że ktoś go latem wykupi, bo jest zbędny.
Dla mnie Sucić i Bonny to rewelacja. To są piłkarze, którzy wniosą mega energię w ten zespół. Obrona jest absolutnie do przebudowy. 11 goli straconych w trzech meczach na koniec LM wszystko podsumowuje.
Dodam jeszcze, że to Oaktree nie wydaje sie blokować... moze za duzo psioczycie na nich?
-
Jak wierzysz w Buchanana to mogę tylko pozazdrościć optymizmu. Owszem, Inzaghi miał swoich ulubieńców, można się przyczepić, że nie dawał młodym wielu szans, ale Buchanan? Dla mnie to nie piłkarz na Inter. Z resztą w Villarreal też mu nie poszło... No raczej to nie wina kolejnych trenerów.Speaker pisze: ↑10 cze 2025, 14:29 A ja mam niedosyt odnośnie Buchanana. Uważam że ten beton z Piacenzy blokował jego karierę. To samo z Frattesim. Mam nadzieję, że Chivu odmłodzi Inter i że Buchanan będzie u niego więcej grał z Frattesim. Dimarco ten sezon słabiutki, jakby ktoś wszedł z 35 mln za niego teraz, to byłby mile widziany.
Dimarco jak dla mnie powinien być nietykalny. To samo tyczy się Lautaro i kilku innych zawodników. Jeśli chcemy robić rewolucję, to nie w tym kierunku. Jeśli miałbym poświęcić kogoś z betonowej jedenastki Inzaghiego to postawił bym na sprzedaż Hakana. Choć nie na siłę. Okazyjnie za dobre pieniądze.
Lucumi i Leoni do obrony? Jak najbardziej na tak. Dziękujemy za grę Acerbiemu. I zastanowił bym się czy nie zostawić Stefana i przy nim ogrywać Leoniego.
Bonny też mi się podoba. Dużo bardziej niż Hojlund. Ale z pewnością nie kosztem Lautaro. Myślę, że po tak słabym sezonie nie ma sensu się go pozbywać. Ma jeszcze coś do udowodnienia w tej drużynie.
Gdybym się miał bawić w nazwiska to wyglądało by to tak:
Sommer Martinez Stanković
Pavard Bastoni Bisseck Leoni Augusto De Vrij Darmian
Dumfries Dimarco Zalewski Henrique
Barella Sucić Zieliński Frattesi Hakan Asllani
Lautaro Thuram Bonny P. Esposito S. Esposito
-
Hakan jest fundamentem z Barellą tego zespołu i z Dumfriesem jeszcze.Jaszczu91 pisze: ↑10 cze 2025, 16:28
Dimarco jak dla mnie powinien być nietykalny. To samo tyczy się Lautaro i kilku innych zawodników. Jeśli chcemy robić rewolucję, to nie w tym kierunku. Jeśli miałbym poświęcić kogoś z betonowej jedenastki Inzaghiego to postawił bym na sprzedaż Hakana. Choć nie na siłę. Okazyjnie za dobre pieniądze.
Lucumi i Leoni do obrony? Jak najbardziej na tak. Dziękujemy za grę Acerbiemu. I zastanowił bym się czy nie zostawić Stefana i przy nim ogrywać Leoniego.
Bonny też mi się podoba. Dużo bardziej niż Hojlund. Ale z pewnością nie kosztem Lautaro. Myślę, że po tak słabym sezonie nie ma sensu się go pozbywać. Ma jeszcze coś do udowodnienia w tej drużynie.
Gdybym się miał bawić w nazwiska to wyglądało by to tak:
Sommer Martinez Stanković
Pavard Bastoni Bisseck Leoni Augusto De Vrij Darmian
Dumfries Dimarco Zalewski Henrique
Barella Sucić Zieliński Frattesi Hakan Asllani
Lautaro Thuram Bonny P. Esposito S. Esposito
Same jego odbiory i jak poprawia grę w defensywie z roku na rok robi wrażenie. Do tego stałe fragmenty, strzał z dystansu asysty, 10 bramek sezonowo średnio. Poza tym w jego wieku nikt kokosów za niego nie da, a klasa zawodnika + dość zŕównoważone zarobki przemawiają jak najbardziej za nim. Tylko potrzeba bardziej go odciążyć, Inzaghi wcale nie rotował za dobrze składem przez cały sezon, dopiero pod koniec z musu zaczął.
Druga sprawa, że niektórzy zawodnicy ze względu na wiek nie dojeżdżali, no to w pomocy i w obronie dodatkowo trzeba było te dziury łatać. Barella i Hakan włożyli tytaniczną pracę, a teraz dostają Sucicia, który dorowna im tempa i to może być najlepszy środek na świecie.
Dimarco i Lautaro mnie już irytują, to tyle powiem.
Buchanan miał kontuzje, ale właśnie w Villareal na koniec dobrze zagrał i pomógł im dostać się do LM. Ja oprócz tego jestem fanem nowej reprezentacji Kanady i podziwiam jak Buchanan,Davies i David tam grają.
Jaszczu91, myślę , że nie uwzględniłeś za bardzo potrzeby kompletnej przebudowy w obronie, a przez to przegraliśmy Serie A przynajmniej i nie tylko. Ja zawsze broniłem choćby Stefana de Vrija bo go lubię, ale kiedy już wiele osób pisało, że nie dojeżdża.
-
Buchanan grał w Brugge po prawej stronie. W kadrze też gra i Villarealu też gra prawego pomocnika. Więc po co upychać go na siłę na lewą. Sam mowil w wywiadach ,że woli grać po prawej stronie,tylko nasz mistrz Inzaghi widział go po lewej