Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
klusek

Odp: Mercato

Post autor: klusek »

Szkoda, że wczorajszego meczu nie widziałeś :lol3:
dani7

Post autor: dani7 »

widziałem był piekny .
klusek

W takim razie po co tyle zmian w drużynie?
dani7

Post autor: dani7 »

bo są kontuzje ,ale trzech piłkarzy to nie tak duzo
klusek

Patrząc na to,ile kasy trzeba na nich wydać - bardzo dużo.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

patrząc na drużynę to praktycznie nikogo nam niepotrzeba - jedynie zastępcy Figo = proponowani piłkarze: Quaresma lub Mancini - wybór należy do... Manciniego :p. Ja bym się tam z bylekogo z tej dwójki cieszył.

Patrząc na reszte zespołu to w bramce nic, stoperów mamy 4 światowej klasy, boczni obrońcy, którzy w Interze są właściwie skrzydłowymi również klasa światowa (pokażcie mi klub na świecie który by z otwartymi rękoma nie powitał Maicona albo Maxwella), środek pomocy również bardzo mocny Vieira, J.Zanetti, Dacourt i Cambiasso (do tego na tej pozycji może występować Burdisso i Chivu), do tego dochodzi młody Pele który po tym co wczoraj pokazał zasługuje wg mnie co najmniej na pożądną szansę, dlaetgo narazie z kupowaniem DM bym się wstrzymał. Jedyna pozycja którą można wzmocnić to jest właśnie skrzydło (szkoda tego MAriana ;/ bo jego gra mi się podobała)

ii co do ruchów transferowych w ataku to za jakiś czas zacząłbym wprowadzanie do zespołu Super Mario Ballotelliego - nie chcemy żeby nam zniknął jak taki Pandew, Eliakwu itp. Pomyślałbym nad sprzedaniem w lecie Adriano jeśli ten (odpukać) po powrocie z Brazylii nie zaprezentuje nam się w swoim dawnym stylu.
Obrazek
siedem74

Post autor: siedem74 »

przydałby sie ktoś taki jak Fabregas,należy szukać wsród młodych piłkarzy.:)
The holy city breathed
Like a dying man
It moved with hopeful tears
With the tears of the blind
groch

Post autor: groch »

Jeżeli wśród młodych to Diego.... Bo za Fabregasa trzeba bedzie wydac 10x wiecej
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
patigree

Post autor: patigree »

muj pierwszy post  :D
no dobra wiec w zimie nie sadze aby inter sciagnal wiecej niz trzech graczy, beda to napewno dwaj pomocnicy i jeden mlodzian
na pewno potrzebny bedzie nastepca figo a ja nie sadze zeby to byl mancini wiec stawiam na Quaresme(sam figo mowil ze quaresma to jego nastepca)
jesli chodzi o srodek pola to mysle ze moze to byc Maresca ktorego napewno warto by bylo wziasc
no i ostatni mlodzian to raczej bedzie Menez(duzo mowilo ze to on ma byc nastepca figo ale ja mysle ze moze byc alternatywa dla zlatana :))
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

patigree pisze: na pewno potrzebny bedzie nastepca figo a ja nie sadze zeby to byl mancini wiec stawiam na Quaresme(sam figo mowil ze quaresma to jego nastepca
Figo mówił że chcialby żeby Quaresma był jego następcą, ale to nie oznacza że będzie. Choć także chciałbym aby w lecie do nas przyszedł.
klusek

patigree pisze: muj pierwszy post  :D
no dobra wiec w zimie nie sadze aby inter sciagnal wiecej niz trzech graczy, beda to napewno dwaj pomocnicy i jeden mlodzian
Ja z kolei myślę, że Inter w zimie ściągnie od 8 do 10 graczy, a trenerem zostanie Mourinho. Zmiany są potrzebne, w końcu z Cagliari do przerwy było 0:0.

PS. Zakupy pomocników niekoniecznie, ale rzeczywiście potrzebujemy kogoś na pozycję młodziana (defensywny młodzian, prawy młodzian itp.).
szuli

Post autor: szuli »

muj - pozostawie to bez komantarza

ja myślę ze Branca będzie sie ciskać o pomocnika bo jak wiadomo z nimi u nas różnie bywa - mamy Jimeneza, młodzika "Batona" :P (oczywiście jako rezerwowych, i tych którzy zdobywają doświadczenie) ale vieira jest wykluczony z gry przez cały sezon przez masę kontuzji i chyba ściągną takiego pomocnika co mógłby grać już w podstawowym składzie - takim zawodnikiem jest moim zdaniem Quaresma - mimo młodego wieku mógłby z powodzeniem u nas występować w 1 jedenastce dzięki technice, i umiejętności przeglądu pola
Obrazek

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

patigree pisze: muj pierwszy post  :D
na pewno potrzebny bedzie nastepca figo a ja nie sadze zeby to byl mancini wiec stawiam na Quaresme(sam figo mowil ze quaresma to jego nastepca)
jesli chodzi o srodek pola to mysle ze moze to byc Maresca ktorego napewno warto by bylo wziasc
no i ostatni mlodzian to raczej bedzie Menez(duzo mowilo ze to on ma byc nastepca figo ale ja mysle ze moze byc alternatywa dla zlatana :))
Nooo masz wejście smoka.. skoro to Twój pierwszy post to:

Znów widzę nazwisko Quaresma... :ban: :ban: :ban:

A tych następców Figo to bym tak z 10 ściągnął... co 10 następców to nie jeden, prawda [tak w przedziale od 10 do 20 lat na pewno znaleźlibyśmy następce...] ?

Tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że Kochanowski miał rację... 'Cudze chwalicie swego nie znacie...' i dochodzę do krytycznego wniosku... nie masz zielonego pojęcia (nie tylko Ty to dla pocieszenia) o zawodnikach, którzy występują w Interze... bywa.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

Post autor: Globus »

Czepiasz się Miras ;) Chłopak napisał dużo prawdy moim zdaniem! Quaresma to naprawde coś pięknego co nas może spotkać i pozyskanie takiego zawodnika będzie napewno hitem transterowym. Nie rozumiem naprawde Twojej ironii
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Globus otóż już Ci mówię czemu ... bo... od pewnego długiego okresu czasu widzę non stop Quaresme.. Quaresma tu, Quaresma tam... i siam ... denerwuje mnie ta wszechobecność Quaresmy... a ja uważam, że Jimenez, którego mamy będzie bardzo dobrym następcą Figo.

Żaden dziennik sportowy, portal etc. nie piszą o tym, by Quaresma miał przyjść do Interu... a ludzie na upartego piszą o tym Quaresmie, rzygać się chce.

Zresztą zauważ.. niech chłopak się zdecyduje ilu tych następców Figo chce... bo ja tam widzę pisanie o Quaresmie i Menezie... i nie ma tam albo jeden albo drugi... ew. ów Menez miałby być alternatywą dla Zlatana.. a ja się pytam po co?

I po raz kolejny zadaje pytanie.. po co kombinować w dobrze ustawionym i zgranym składzie? Po co robić burdel? Po co naprawiać sprawną maszynę? Chcecie by w Interze dawać szanse ludziom z Primavery... OK... ale chcecie też jakichś młodzików z kosmosu... no więc albo jedno, albo drugie...
1
I w końcu ostatnie... dlaczego dyskutujemy w temacie Mercato 2006? Skoro za nami już nawet Mercato 2007?
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Ljarro

Post autor: Ljarro »

To kłaresmowanie sie naprawde bierze stad, ze ludzie nie wiedza jak Inter gra. Nie wiadomo tez jak on by zareagowal po ponownym przyjsciu do duzego klubu, moglaby byc znowu kupa, wiec lepiej zeby Branca i Oriali kupili tego kogo chca, ostatnio im to dobrze wychodzi.

Wiadomo ze ktos bedzie musial przyjsc, bo Figo z Solarim raczej out, a kłaresma nie byłby najlepszym, a biorac pod uwage jego cene, wręcz najgorszym z mozliwych wyborow.
patigree

Post autor: patigree »

ostatnio czytalem ze inter jest ponoc zainteresowany pilkarzem manchesteru city Elano
co o tym myslicie?
schorty08

Post autor: schorty08 »

Elano, raczej nie. To środkowy pomocnik, rozgrywający a obecnie środkowe pozycje są już obsadzone. Chociaż przydałby sie ktoś "świeży".
Wzmocnień natomiast potrzebują skrzydła...
Ostatnio zmieniony 24 gru 2007, 12:28 przez schorty08, łącznie zmieniany 1 raz.
Ljarro

Ludzie, przeciez u nas nie ma skrzydel, skrzydlowymi sa Maicon i Maxwell. Wbijcie to sobie do lbów i przestancie pisać głupoty.
Orzeu
Kontakt:

Ludzie, przeciez u nas nie ma skrzydel, skrzydlowymi sa Maicon i Maxwell. Wbijcie to sobie do lbów i przestancie pisać głupoty.
to po co przyglądamy się Manciniemu ? nie ma skrzydłowych, ale szukamy następcy Luisa Figo, czyli jak ktoś powiedział kogoś kto umie dorzucić ładnie i pohasać na skrzydle - wypisz wymaluj Mancini, Quaresma. Nie mów Ljarro, że ktoś taki by się nam nie przydał :p
Obrazek
Ljarro

FIgo jak juz gra to gra za napastnikami i co najwyzej schodzi na skrzydla, tak samo jak Cruz czy Ibra. Czy oni sa skrzydlowymi? Nie. I nie potrzeba nam kłaresmy, już lepszy Mancini, przynajmniej ograny.

Poza tym, przygladaja im sie gazety, a nie klub. Zwlaszcza dotyczy to klaresmy ktory jest marzeniem dzieciakow grajacych w fm'a
klusek

Orzeu pisze:to po co przyglądamy się Manciniemu ?
Pewnie dlatego, że jest ograny w Serie A i mógłby grać za napastnikami.
Orzeu pisze:nie ma skrzydłowych, ale szukamy następcy Luisa Figo, czyli jak ktoś powiedział kogoś kto umie dorzucić ładnie i pohasać na skrzydle
Przecież hasanie po skrzydle i wrzucanie piłek to rola Maicona, a nie Figo. Luisowi zdarza się zejść na bok, ale bez przesady.
Slepy

Post autor: Slepy »

Przede wszystkim, nie dostaje takich piłek na dobieg i sprint jak skrzydłowy (u nas Maicon i Maxwell). Zejscie do boku lezy w praktyce napastników, a tym bardziej pomocników (w dodatku tak wszechstronnych i dlugo grajacych na boku jak Luis) Mancini jest na tyle dobrym pilkarzem, ze moglby grac spokojnie jako wolny elektron za napastnikami, wlasnie na bokach, w srodku i  nawet w polu karnym. Z reszta, czasem gdy gralismy 4:4:2 z Cesarem i Figo, Solarim czy nawet Dekim na bokach, to Mancini tez sprawdzilby sie idealnie. Nie jestem najwiekszym fanem tego transferu, ale mowienie ze szukamy skrzydlowego, bo interesujemy sie Mancinim jest bledem.

I pamiętać! Prawy pomocnik NIE RóWNA SIE prawemu skrzydłowemu!
Orzeu
Kontakt:

FIgo jak juz gra to gra za napastnikami i co najwyzej schodzi na skrzydla, tak samo jak Cruz czy Ibra. Czy oni sa skrzydlowymi? Nie.
czy ja powiedziałem, że Figo jest u nas skrzydłowym ? nie.
kogoś kto umie dorzucić ładnie i pohasać na skrzydle
i taki właśnie jest Mancini czy Quaresma - możliwy transfer to Mancini o którym tyle się mówi, że chyba jednak coś w tym może być - tak czy siak zawodnik taki jak on przydałby się nam .
Przecież hasanie po skrzydle i wrzucanie piłek to rola Maicona, a nie Figo. Luisowi zdarza się zejść na bok, ale bez przesady.
tak jak powiedział Slepy zdarza się nam grać również systemem 4-4-2, tak więc jeśli chodzi o mnie TAK dla Manciniego, który może grać i na boku i za napastnikami. A i poza tym Figo jeśli gra to jest u nas raczej wolnym elektronem i raczej częściej widać go na boku aniżeli w środku.
Obrazek
klusek

Orzeu pisze: tak jak powiedział Slepy zdarza się nam grać również systemem 4-4-2
Dokładnie, zdarza się. Dlatego powinniśmy szukać zawodnika, który gra za napastnikami i jednocześnie potrafi zejść na bok, a nie skrzydłowego (?) i inne wynalazki, które mogą się nie sprawdzić na środku.
Orzeu
Kontakt:

Dlatego powinniśmy szukać zawodnika, który gra za napastnikami i jednocześnie potrafi zejść na bok, a nie skrzydłowego (?) i inne wynalazki, które mogą się nie sprawdzić na środku.
a Quaresma czy Mancini takimi zawodnikami nie są ? Dyskusja cały czas toczyła się na temat tego typu zawodnika - zastępcy Figo, a że Figo ma prrzypiętą etykietkę skrzydłowego, dlatego niektórzy po prostu błędnie nazywają pozycję na którą szukamy zawodnika (powinniśmy szukać moim zdaniem, czy szukamy to nie wiem :p)
Obrazek
klusek

Orzeu pisze: a Quaresma czy Mancini takimi zawodnikami nie są ?
Myślę, że Mancini mógłby być takim zawodnikiem. Quaresma - nie bardzo.
Slepy

Post autor: Slepy »

Gra 4:4:2, była raczej wymuszona niż zamierzona. Nie szukajmy zawodnika ktory najlepiej czułby się w systemie, ktory stosujemy sporadycznie. Najlepszy bylby uniwersalny gosciu, troche bardziej poukładany  i dokładny Stankovic. Środkowy, ktory potrafi tez poradzic sobie na boku a i od bidy pobronić i poprzeszkadzac tez potrafi. Nie wiem, taki Deco za czasow gry w Porto bylby idealny. Trudno rzucic nazwiskami, bo nasi i tak zrobią swoje..ale wiem jedno, Quaresmy  i innych tego typu cudaków to my nie kupimy;)
Orzeu pisze: a Quaresma czy Mancini takimi zawodnikami nie są ?
Nie.. O ile mozna wierzyc w Manicniego, bo chlopak pare lat juz gra na wysokim poziomie w Romie (nie raz nas nawet straszyl w srodku) to kupowanie kota w worku Quaresmy do kompletnej druzyny Interu jest głupotą.
Orzeu pisze: Dyskusja cały czas toczyła się na temat tego typu zawodnika - zastępcy Figo, a że Figo ma prrzypiętą etykietkę skrzydłowego
Etykietę moze ma, zawartosc zupelnie inna. Figo na skrzydle w Interze ma tyle wspolnego, co Adriano ze strzelaniem bramek.
Orzeu
Kontakt:

Etykietę moze ma, zawartosc zupelnie inna.
no i ja tego stwierdzenia nie neguje i nie negowałem :p, ale fakt faktem Figo tak się często nazywa, poza tym często schodzi do boku i najczęsciej z prawego skrzydła dorzuca więc zawartośc wcale nie aż taka zupełnie inna, choć wiadomo jako zawodnik ma zadania zupełnie inne..

Poza tym, gdy mamy w miare pełną kadrę to raczej nie "sporadycznie" i raczej nie jest to wymuszone gramy takim pseudo 4-4-2 z Figo i Stankovicem schodzącymi do boku. Chyba, że tak nie jest to niech ktoś określi role tych dwóch zawodników w tym ustawieniu

A czy taki Quaresma nie jest uniwersalny to można dyskutować, ale tak poza tym ja wzięłem te 2 nazwiska jako przykład tych zawodników, o których w tym temacie dużo słychać. A już moja opinia jest taka jak w poprzednim poście, czyli Tak dla Manciniego jako zastępcy Figo.
Obrazek
Ljarro

już moja opinia jest taka jak w poprzednim poście, czyli Tak dla Manciniego jako zastępcy Figo.
A moja pierwsza wypowiedz odnosiła sie do stwierdzenia "Wzmocnień natomiast potrzebują skrzydła...", co do Figo to wiadomo ze ktos musi przyjsc bo z Jimenezem jeszcze nic nie wiadomo, ale na pewno nie kłaresma
ODPOWIEDZ